Keresés

Részletes keresés

Haasz Andras Creative Commons License 2003.09.15 0 0 20
Szerintem azért próbálgasd ki más VST host-okkal is, hátha azokkal müködik a kártya rendesen. A K-v-R -en találsz egy csomót, jórészüknek van demója is:
http://www.kvr-vst.com/get.php?mode=results&st=q&s=11

Az én kedvencem továbbra is a Tracktion...;-)

Ne érts félre: nem azt mondom, hogy nyugodj bele a helyzetbe, de próbáld meg használni tudni addig is a kártyát. Ha meg ezekkel sem megy rendesen, akkor egy újabb érv a kártyacsere mellett... :-|

Előzmény: KarnEvil (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 19
Az eszükbe sem jut, hogy esetleg kicseréljék vagy visszavegyék a kártyát?...
Jópofa ez a "Thank you for your patience" is. Nyilván nem Te ajánlottad fel nekik, hogy türelmesen várakozol a használhatatlan géped mellett, amíg eszükbe jut valami újabb ötlet. Ha már maga a gyártó is így áll hozzá, akkor nem csoda, hogy a magyar forgalmazó munkájában sem találnak kivetnivalót.
Előzmény: KarnEvil (18)
KarnEvil Creative Commons License 2003.09.15 0 0 18
Kösz az érdeklődést, lázas levelezésben voltam a Marian céggel, egy rakás dolgot kérdeztek, én válaszoltam, beállítottam a gépen, amit mondtak, de minden ugyanúgy működött. Aztán végül a konklúzió:

Dear Mr. Varga,

thank you very much for all the information.
Unfortunately I can not give you any more hints to solve the problem.
We, the MARIAN Team, can't re-produce this specific problem in all necessary
details on our systems. But we will keep this problem in mind and inform you
as soon as there is a solution available.
Thank you for your patience.

Best regards

Ennyi. Azóta kipróbáltam a kártyát egy 1.8-as AMD
procis gépen is, de azon is recsegett-ropogott még 800-as puffermérettel is (kb. 18ms), talán picit kevésbé, mint nálam. Ötlet?

Előzmény: m-t (17)
m-t Creative Commons License 2003.09.11 0 0 17
Egyébként hogy áll az ügy? Géppel/hangkártyával mi van?
msasa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 16
T. Cég!
Kissé elmossa a tényeket, kereskedői mivoltát hangsúlyozza, de alább leírtak szerint szolgáltatott is, úgy néz ki, rosszul, ráadásul ezen esetben a két tevékenysége összefüggött. Tehát; lejjebb az agarakkal, hiába két számla, a második megkifogásolása az eladást is megkérdőjelezi.
Maradtam:
S.
Előzmény: Proline ML Kft (14)
msasa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 15
Több tucat hasonló szitut tapasztaltam legkülönfélébb konfigurációkkal. Sajna így látatlanban azt kell mondanom, a kártya nem hibás. Ellenben, ha már a cég ostobán (számlára!) vállalta a telepítését is, azt kell mondjam, övé a felelősség, azaz demonstrálnia kell tudni a kártya kielégítő működését. Szerintem a 10+ FA mindenképpen visszajár!!!
Ez meg a reklám helye; bárkinek bug-ja van, forduljon hozzám bizalommal.:-)
S.
Előzmény: KarnEvil (-)
Proline ML Kft Creative Commons License 2003.09.05 0 0 14

Kereskedelmi alapelveinkről: előfordul, hogy valaki egy egyébként jó termék visszavételét kéri. Ezt a kereskedő nem köteles visszavenni, erre őt meg szokás kérni! Mindíg megoldottuk minden vevő problémáját, akár visszavásárlással. Ha egy vevő ragaszkodik véleményéhez (hogy márpedig a termék azért is rossz), okosabbnak hiszi magát mint a forgalmazó cég, akkor lehetősége van külső szakértő bevonására. De itt nem ez történt, hanem rögtön hitelrontás nyilvánosság előtt a vevő részéről. Mindez miért? Valószinűleg a vevő önbizalomhiányából. Ezek után milyen alapon vár el a méltányos eljárást? Azok a vevők, akik azt gondolják, hogy ők minden kultúrált érintkezési és üzleti szabályon felülállnak és azokat áthághatják, minden tisztelet nélkül viselkedhetnek, mindenütt csalódás fogja érni... És ekkor jól jön számukra egy internetes fórum, ahol lehet az iszapot dagasztani hiszen névtelenül semmi nem drága. Akad nem egy cég, ahol -VELÜNK ELLENTÉTBEN - a vevővel tényleg nem bánnak megfelelően. De ne keverjük össze a kettőt!

Az illető vevő tovább folytatja a teljesen alaptalan, képtelen állítások összehordását, hitelünk további rontását. Viselnie kell a jogi következményeket.

Előzmény: KarnEvil (13)
KarnEvil Creative Commons License 2003.09.03 0 0 13
Köszi a hozzászólásokat. A Marian-tól most kaptam egy levelet, hogy szerintük nincs baja a kártyának és csináljak vele egy tesztet, részletesen leírtak mindent. Kíváncsi vagyok...
Persze a Proline még mindig nem válaszolt.
Nekem se kéne másra a Marc X, csak digizésre (egyébként szerintem nagyon szép hangja van, bár én csak egy Behringer keverő előerősítőjével használtam), meg hogy működjön azzal a "very low latency"-vel, amit ígértek... (Sőt, akár 7-8ms is elég lenne.)
Rigor Creative Commons License 2003.09.03 0 0 12
Na hali! A Marian kártya az egy érdekes állat, digizni lehet vele, persze csak akkor, ha jó magas jelszinttel meg tudod kínálni. Másra meg nem igazán jó.. Ha meg jó előerősítőről nem kínálod meg magas jelszinttel akkor egyenesen nevettséges:)- szóval nagyon spec. kártya.
Előzmény: KarnEvil (7)
bezmag Creative Commons License 2003.09.03 0 0 11
KarnEvil

Itt van röviden 2003 szeptember 1 től változott garanciális és fogyasztóvédelmis bizbasz leirva

Nem olvastam végig, mert most nincs hozzá türelmem, de hátha ir valami okosat:

http://terminal.hu/newsread.php?id=02200909031622

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 10
...nem is beszélve az ország szerintem egyik legjobb kezű fogorvosáról, aki Tamásékkal szemben van, és csak ajánlani tudom - ha valakinek netán ilyen gondjai is volnának... :)
Előzmény: Haasz Andras (9)
Haasz Andras Creative Commons License 2003.09.03 0 0 9
...és akkor a táj szépségeit még nem is ecsetelted, valamint a turisztikai értékeket!:)
Előzmény: MidiTom (5)
clintistvúd Creative Commons License 2003.09.03 0 0 8
sziasztok!
most kerültem bajba, merthogy AKAIS2000 sampleremhez vennék EB16 effektmodult, jelenlegi információim szerint csak a prolájn forgalmazza, de amit itt olvastam az alapján nemtudom, hogy meg merjem venni náluk?, van esetleg valami tippetek?
KarnEvil Creative Commons License 2003.09.03 0 0 7
Most beszéltem valami Nagy Emberrel a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél,
és azt mondta, hogy változtak a jogszabályok, most már elég, ha én, mint fogyasztó, kérek egy szakvéleményt egy informatikai szakembertől,
hogy szar a kártya és azzal visszakérem a pénzem a prolájntól. Csakhogy ezt a prolájn nem
köteles elfogadni, ezért Rigorra gondoltam, mivel PP mindig az ő tesztjére hivatkozik, hogy milyen szuper a Marian kártya. Tehát az ő véleményét el kell fogadnia... Csak éppen nem tudom, hogy hol érhetném el Rigort, mert mostanában nem látom itt a fórumon...

KarnEvil Creative Commons License 2003.09.03 0 0 6
Pont ezért ajánlottam, hogy menjen el Bagodra, mert ti legalább belövitek a gépét, nem úgy mint mások :)
Előzmény: MidiTom (5)
MidiTom Creative Commons License 2003.09.02 0 0 5
Nem kell feltétlenül elzarándokolni Bagod Citybe M-Audio cuccokért, mert:
1. Pesten is megvásárolható (mint minden :)
2. Meg is rendelhető (felár nélkül)- akár nálunk, akár más cégtől

Aki mégis rászánja az időt egy Göcsej - Őrség turnéra, az annyival kaphat többet, hogy be is lőjük a gépét, amennyire lehet. Bár, az M-Audio cuccokban pont az a pláne, hogy egy laikus is szépen elboldogul velük, nem kell hozzá semmi extra tudományosság :)

bezmag Creative Commons License 2003.09.02 0 0 4
Valamit akkor is ki kell találni :)

Nem maradhat annyiban hogy ergo rádsózta a "sz@rt" ami nem feltétlenül szar, de a céljaidnak nem felel meg.

Ha beletörődsz akkor csak erősödik a birkanép mítosz a magyar emberre mert "velünk" bármit meg lehet tenni.

Azért kiváncsi vagyok a P.P. válaszára, addig úgysem nagyon lehet mit tenni...

A Fogyvéd ha nem magánemberről van szó, akkor mit javasol ? Az ördög ügyvédjét ?

Ha végképp semmi, akkor hirdesd meg a kártyát aproneten :-)
Ird hogy családi okok miatt sűrgösen eladó :-D
Azt is álnéven

Előzmény: KarnEvil (2)
m-t Creative Commons License 2003.09.02 0 0 3
Huhh. Az egy jó 5 óra oda, 5 óra vissza vonattal. Lehet, hogy ki fogom hagyni... :-)
Előzmény: KarnEvil (2)
KarnEvil Creative Commons License 2003.09.02 0 0 2
Bezmag: Az a baj, hogy mindenről van számlám, de mindegyik egy Kft nevére... A fogyasztóvédelemnél is azt mondták, hogy ha a saját nevemre veszem, akkor olyan szép, tiszta kis ügy lett volna... De így sajnos nehezen bizonyítható, hogy nem a (egyébként kereskedelmi) Kft tevékenységi körén belül kerül felhasználásra a kártya. Ha pedig sikerülne, akkor az ÁFA miatt lenne gond. Már elkezdtem gyűjteni egy Audiophile-ra...

M-t: Ahogy mondod, sajnos csak a Proline forgalmazza a Marian kártyákat (bár már írtam egy szép levelet a Mariannak, ahol elejétől végéig mindent leírtam. A válaszukból ítélve az a legkevesebb, hogy minél hamarabb szakítanak a Proline-al... Tényleg nagyon komolynak tűnnek...).
Úgyhogy ha rám hallgatsz, akkor M-Audio. S azon belül is szerintem az a legjobb, ha elmész Bagodra és ott veszed meg :)

bezmag Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1
1. Remélem számlára vetted a kártyát :)
2. Adott a "Melós" bármiféle munkalapot a gép átvételekor ? Jó lenne ha a számla és a munkalap dátuma 3 munkanapon belül lenne :)
3. Ugye a "Melós" is adott számlát ha már egyszer volt pofájuk 10+ÁFÁ!!!-t elkérni ???

Ha nem adtak számlát akkor áfacsalásért való "feljelentéssel" lehet fenyegetőzni amennyiben nem sikerül visszavetetni a kártyát.

Ha meg van mindenről papirod, akkor azokat lefénymásolni, és iratni akárkivel (MidiTom?) egy szakvéleményt amely szerint a javitás eredménytelen és drága, valamint a kártya nem alkalmas arra amire Te vásároltad.
Ezt 3 munkanapon belül szóvátetted, és nem történt semmi érdemleges.

A Prolájn polonyival és munkapistával az élen szerintem örül ha bárkire rásóz valami szart...
Akik vásároltak a prolájn-nál, és gondjuk van azok mind kijelentették hogy a prolájnnál többé soha.

m-t Creative Commons License 2003.09.02 0 0 0
Részvét! :-( Erre mást nem lehet mondani... A Marian kártyákat csak a Proline forgalmazza kis hazánkban? Az Audiophile és egy Marc2 között vacilálok, de asszem ezek után csakis M-Audio.
KarnEvil Creative Commons License 2003.09.02 0 0 topiknyitó
Bocs, hogy teleszemeteltem a Cubase SX topicot, gondoltam inkább nyitok egy újat, mert a dolog még durvább, mint gondoltam.
Ha eddig még valaki nem röhögte magát halálra, akkor íme:
Miután a szakember "optimalizálta" a gépemet, az említett problémák mellett még valamit észrevettem. A Cubase-ben sehol nem láttam a kártya MIDI be/kimeneteit. Miután elhatároztam, hogy újratelepítek mindent, kinyitottam a házat és megláttam... A kártya MIDI interfésze külön hátlapra van kivezetve. Ez a kártyán nem a helyére volt kötve, hanem a SyncBus szinkronjel- csatlakozóra... Ennyit arról, hogy a Szakember már több tucat Marc X-et installált...

Egyébként le a kalappal a Marian support előtt, múlt héten írtam nekik a pattogást és már ki is adtak egy driver-frissítést, ami szépen megszüntette azt. Sajnos azonban még így sem jó, a kártya ASIO része nekem teljesen használhatatlan. A default 800-as puffermérettel (kb. 18ms) próbáltam ki, de még így is teljesen instabil. Elég, ha csak bekapcsolom a keverőt, a lejátszás teljesen recsegős lesz.
András tanácsára írtam PP-nek egy udvarias levelet, megírtam a Mariannak is mindent (még udvariasabban), aztán meglátjuk mi lesz :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!