most olvasom, hogy meghalt michel constantin is...
bronson két európában készült filmjében is együtt játszottak, a hideg verítékben és az erőszak városában is bronson ölte meg :(
az egyik kedvenc francia színészem, az a típus, akinek az arcára mindenki emlékszik, de a nevét senki se tudja
én a mestergyilkost néztem meg tegnap, egy üveg őszibarack-befőttel az ölemben, úgy búcsúztam, 1972, bronson a legdögösebb kivitelben, csak azt nem értettem, hogy lehet duran duran a zene??? smell like i sound i'm lost in a crowd and i'm hungry like the wolf, mókás kedvükben voltak a szinkronosok, úgy látszik
Az 1980-ban illetve 1985-ben elhunyt ír Steve McQueen (alias Vin) és a svájci-mongol-orosz Yul Brynner (cc. Taidje Khan) alias Chris Adams után, az utóbbi kevesebb mint egy év alatt négy hajdan volt mesterlövész ment el örökre: a Britt James Coburn (†2002. november 18-án), a szerb Brad Dexter (Boris Milanovich) alias Harry Luck (†2002. december 12-én), a német Horst Buchholz alias a mexikói Chico (†2003. március 3-án), míg a sorban 6-diknak, a most szombaton eltávozott litván Charles Bronson (Buchinski) alias az ír Bernardo O’Reilly...
Maradt hát egyedüliként hírmondónak a belga Robert Vaughn (alias Lee)…és persze a másik oldalról Calvera alias Eli Wallach...
Nagyszerű karaktert formált a "Vadnyugat"-ban, "A halál 50 órájá"-ban/Volenszki-őrnagy/, "A hét mesterlövész"-ben /ő az, aki a film utolsó perceiben lőni tanítja a kis mexikói srácokat, közben egy ellenséges golyó leteríti/, végül "A piszkos tizenkettő"-ben, ahol lengyel elítéltet játszik, aki-egyedül a 12-ből-a véres harc után sebesülten, de életben marad.
Számos jó filmje volt 2.feleségével, Jill Ireland-del, akit nagyon szeretett és önfeláldozóan ápolt, és említhetném a Bosszúvágy-sorozatot, amelyben Paul Kersey mérnököt alakította, aki egyedül veszi fel a harcot a rá és családjára törő new yorki bandával szemben..
Őszinte tisztelője voltam, valamennyi filmjét láttam és nagyon fáj, hogy elment..
szerintem meg utánozhatatlan karakterű felejthetetlen színész
imádom, ahogy a volt egyszer egy vadnyugatban leszaggatja a csipkét cardinale ruhájáról, vagy amikor német egyenruhában parádézik a piszkos tizenkettőben (ilyen német a világon nincs), vagy ahogy az erőszak városában elégedett nyugalommal hagyja kinyírni magát a végén, vagy ahogy a hideg verítékben krosszozik a kocsival a birkalegelőn, közben meg az öreg doki szétesik a hátsó ülésen, vagy ahogy a nagy szökésben alagutakat fúr...................
Üdv!
Nem szeretem kimondottan a westerneket, de az ő klasszikusait én is szerettem. Karizmatikus volt mindenképpen és hát nehéz lett volna mondjuk pl. hősszerelmes szerepben elképzelni... Nyugodjék békében!
(Ha megengeded, úgy tudom, hogy helyesen így szól: Clint Eastwood, bekaphattya! - tudod, idézni csak pontosan! :))
Végtelenül sajnálom, hogy meghalt. Sok filmben nyújtott maradandó alakítást, közülük is a Volt egyszer egy Vadnyugat számomra a western-filmek csúcsa, amelyet évente újra meg szoktam nézni-elsősorban miatta, de szerettem benne Henry Fondát, Claudia Cardinale-t, Jason Robards-ot is...és persze Morricone remek zenéje!