A focimeccsen van egy "produkció"..ami nem mondható el a BPP-ról.
Meg kell nézni, hol van az a mérkőzés...Nem mindegy, hogy a Bundesligaról, v. más ország bajnokságáról beszélünk, vagy a hazai játékosaink teljesítményéről... Sajnos. Vannak kivételek mindenhol, nem azért mondom...
Apropó, kik csinálják a balhét egy-egy hazai mérkőzésen...? Mintha lenne hasonlóság...
A szenvedélybetegség, mint a nevében is benne van, betegség. Tehát ugyanúgy fedezni kell az egészségbiztosításból a kezelését, mint bármely más betegségét. Egyébként te ott voltál a bpp-n?
Ha tüntetésnek jelentik be, akkor semmi gond. Jelenlegi kormányunk rövid úton el szokta intézni a tüntetéseket, a parádézókat gyorsan szétvernék, sőt a másnapi Népszavában kiderülne róluk, hogy egyébként is neonácik, csurkisták stb.
Azt azért remélem vágod, hogyha az összes szenvedélybetegek kezelését nem finanszírozza az OEP, az kb. a lakosság felét jelenti... Az alkoholisták jó része civilben elég jó szakember a maga területén és fizeti is az eü járulékot. Őket finanszírozni kell (nem örülök neki, de így igazságos), de a heréket nem.
Jól van, a statisztikám humor volt (talán belefér a Tudomány fórumba, nem kell külön Humor fórumot nyitni). Mindenesetre elég ránézni a közönség tagjaira. A Szabadtérin a sötétben nincsenek olyan tágra nyílt pupillák, mint nappal a BPP-n.
Aztán mire föl ne? Gondolod, hogy azt írják bele a kérvényükbe, hogy drogbulit akarunk tartani? Ha meg nem engedélyezik, akkor bejelentik tüntetésnek, ezt asszem Berlinben is csinálták, vagy legalábbis volt róla szó.
Azt azért remélem vágod, hogyha az összes szenvedélybetegek kezelését nem finanszírozza az OEP, az kb. a lakosság felét jelenti...
Felmérésed impozáns, ámde én valamiért mégsem érzem megyyőzőnek (egyébként ebből, mégha feltesstük, hogy reprezentatív is a minta, csak a SZSZJ látogatiról lehetne megtudni bármit is...).
Én azt írtam: elvárom, hogy a hatóságok ne segítsék drogbulik szervezését. Konkrétan arra gondoltam, hogy ne engedélyezzék a közterület-használatot. Tudom, hogy nem az eü járulékokból finanszírozzák.
A tartósan beteg gyerekek kezelésére nem sajnálom a pénzt, mert nem maguk tevőleges közreműködésével alakult ki a betegségük. Nem a kezelés költségének mértéke zavar, hanem, hogy olyanokat kezelnek, akik vígan, önként és dalolva, magas árú szerekkel rombolják le azt az egészséget, amit az állam próbál helyreállítani. Kidobott pénz, haljon meg mind.
És ha már Tudomány rovat, akkor megkérnélek, hogy ezt valamivel támaszd alá. Egy exkluzív és reprezentatív felmérés (én, öcsém, anyukám) alapján állítom, hogy a felmérésben szereplők 100%-a volt a Szegedi Szabadtéri Játékokon, illetve 100%-uk nem szenvedélybeteg. Továbbá ezen személyek 100%-a nem vett részt BPP-n.
Nem is én keverem, a rendezvények támogatása adóból meg, te meg azt mondod, hogy az eü. járulékodból ne finanszírozzanak drogbulikat.
Élősködő, here: a nem drogos fiatalok se dolgoztak előtte. Sőt, olyan is van, aki már rohadtul betegen születik, és egészen sokáig él. Na, hogy az mi pénzbe kerülhet...Ez arendezvény nem a drogok melletti propaganda, maximum drogosok is látogatják. Ellenben Ady Endre publicisztikai írásainak egy része (pl. a A magyar Pimodan című) egyértelműen arra szólít fel, hogy legyél alkoholista. Nagy összeget tennék rá, hogy Ady publicisztikáinak kiadását támogatja az állam.
És tényleg off. És ha már Tudomány rovat, akkor megkérnélek, hogy ezt valamivel támaszd alá.
A BPP-n is van, zene, kamion, tánc, mulatság... :-DDD Jó a humorod!
Ne keverd az adót a járulékkal! A járulékért cserében szolgáltatás jár: egészségügyi ellátás, gyógyszertámogatás stb. az ebből befolyó összeg csak erre fordítható; az adót az állam arra költi, amire akarja (na jó: amit költségvetésben meghatároznak).
Kockázatközösség: az nem az, hogy valaki csak kivesz, és nem rak be semmit. A drogosok túlnyomó többsége olyan fiatal, aki soha nem dolgozott. Ezt jobb helyeken élősködőnek, herének stb. hívják. (Továbbra is hangsúlyozom, csak a szenvedélybetegekre vonatkozik ez!) Elfogadhatatlan, ha a hatóságok segítik a drogok melletti propagandát.
Nagyon offolunk már. A kiindulópont továbbra is marad: a BPP közönségében nagyobb százalékban találunk tudatmódosító szerek rabjait, mint pl. a Szegedi Szabadtéri Játékok közönségében.
A járulék kötelező, de az önkéntes eü. biztosításnál is fizetnék a befizetéseidből a drogosok kezelését. Kockázatközösség, vagy mi. A támogatás egyébként az adóból megy, azt meg elvileg a mi megválasztott képviselőink osztják szét. Persze lehet, hogy nem jó a rendszer...
A focimeccsen eredetileg van egy „produkció” (amiről ez a dolog szólna), ami nem mondható el a BPP-ról.
A cascot Te saját döntésed alapján fizeted, ha hajlandó vagy odaadni a pénzed a biztosítónak annak tudatában, hogy az ámokfutóknak is fizetnek a pénzedből, akkor lelked rajta - az egészségbiztosítási járulékot pedig vonják tőlem, ha akarom, ha nem. Ezért cserébe elvárom, hogy a hatóságok ne segítsék drogbulik szervezését.
Az a mondhatni, az sokat számít. A focimeccsnek is mondhatni az a célja, hogy pár száz részeg összeverekedhessen?
Nem a te egészségbiztosítási járulékodból fizetik a gyógykezelését, hanem mindenkiéből. Nekem pl. sosem volt még autóbalesetem (legalábbis sajáthibás nem), kaszkóm viszont van. Felháborítson, hogy az én befizetéseimből megcsinálják az ámokfutók kocsiját?
Akkor csak annyi van, hogy Magyarországon közterületen, hatósági engedéllyel olyan rendezvényt tartanak, aminek mondhatni egyetlen célja, hogy olyan helyzetbe hozza a rendezvény látogatóit, hogy azok egészségüket veszélyeztessék.
Egyébként pedig aki hülye haljon meg, ez a természetes kiválasztódás, csak ne az én egészségbiztosítási járulékomból fizessék a gyógykezelését – mert nem tudom sajnálni azt, aki szenvedélybetegségével okozza saját egészségi állapotának romlását.
Az hogy mi a jó, Én mondom meg :-)
Egyébként MM-nak igaza van az amfetamin-tuc-tuc párhuzmaban. A BPP tökéletes reprezentációja annak, hogy egy qrvára unalmas, szar szituációban a közösség nyomására qrvára jól kell érezned magad. Ez némi kakaó nélkül nem megy - kakaón értsd: tudatállapot-módosító szer.
Nekem senki ne mondja, hogy valaki jól érzi magát egy kamionplatón fél négyzetméteren ütemesen rángatózva. Ezt anyjuktól elszakított kismajmok teljesen ingerszegény környezetben a teljes összeomláskor szokták csinálni.
Önálló ízlésvilág...Nem is tudom, hogy ezt ki mennyiben köszönheti a szüleinek, a barátainak, az iskoláinak, meg a satöbbinek, mondhatni társadalmi környezet. Miért is lenne önállóbb döntés Chopint hallgatni (ha otthonról ilyesmit hozol magaddal), mint Romantikot (ha meg ezt hozod)?
Aztán ott van az a kérdés is, hogy mi a jó, de főképpen meg ki mondja meg? Te? Én? Miért pont? (és akkor itt bejön a gonosz pénz meg a gonosz piac, merhogy mérnek valamit, mégpedig azt, hogy hányan tartanak valami szórakoztatóipari terméket annyira értékesnek, hogy azért pénzt is adnak, és ebben pont nem áll szarul se a Sziget, se pedig a tuc-tuc zene...)
Ritmikus fehérzaj: hát igen (bár néha effekteznek is:)). És ha csak dobbal csinálnák, akkor igényes lenne? Ja, a drogos része is biztos igaz, de előbb fogyasztottak amfetamint az emberek, mint hallgattak ilyen zenéket...
Tarts mindig a hordával: nem tudom, hogy ez mennyire prehumán ösztön, végeredményben az ember állítólag társadalmi lény, magában elpusztulna, meg ilyesmi. Valóban van normakövetés, meg csoportnyomás, ennek köszönhetően aztán egészen jól elviseljük egymást nagy tömegben is.
Egyébként szerintem a társas szórakozási formák tényleg olyanok, hogy sokan mennek oda, és azt is szeretnék a résztvevők, ha sokan lennének. Te pl. szívesen lennél egyfős közönség egy koncerten? (nem, nem komolyzenére gondolok). Illetve gyakran jársz egyedül moziba? (pedig ott még csendben is kell lenni...)
Bele is akarnak olvadni a tömegbe,meg nem is. Általában már benne vannak,mielőtt még észrevennék...
Mo-on van még számos fesztivál,ahova mennek(Kapolcs,VOLT...), és egyre több város, kisebb település fedezi fel ennek lehetőségét.
Ezáltal a fesztiválok az ifjúságkutatásra adnak lehetőséget, ill. arra, hogyan,milyen körülmények között szórakoznak a mai fiatalok. Csaknem olyan összefüggő, szorosan egymásra épülő adatsort lehet így kapni,mintha tanév közben vizsgálnánk őket...pl.hogy hétvégenként milyen szórakozóhelyekre járnak, milyen alkoholt, drogot fogyasztanak, dohányoznak e, hogyan gondolkodnak...
Azt hiszem ez lényeges,és mindenképpen fontos társadalmi szinten is.
Sok szülő csak lesne, hogy mik derülnek ki a gyermekéről..
Nem néztem. Az az algoritmusom, hogy valahányszor sörétzaj-zene, reklám, vagy bugyutaság jön, csatornát váltok randomszerű irányba. Ez az algoritmus önműködően állít be egy mindig hallgatható csatira. És nem érdekel, hogy az adott csatit épp hogy hívják. Ezért sajnos nem tudom, hogy mi volt a Bartókon, de ha a Bartókon álltam volna éppen, akkor pedig azt nem tudnám megmondani, hogy mi volt a Slágeren.
Ha képes lennél pontosan felidézni, amit csak pár perce olvastál, akkor még emlékeznél rá, hogy azt írtam, hogy éppen abba ment a slágerrádión, azért szólt az...
Ja, a dj-"zene" "élvezetéhez" szükséges amfetaminszármazékok memóriaromlást is okoznak.
Marha jó, ingyenjegyek eladásából vastagítod a pénztárcádat, miközben ostorozod a bpp-t, hogy fúj, az csak a pénzről szól. Te se vagy jobb a deákné vásznánál, haver.
Ja, a budapest parádén azért voltam kint, mert el kellett adnom egy pár jegyet az afterpartyjára, a rendes áránál egy ötszázassal olcsóbban. Szóval alkalmi jegyüzér voltam (nagyon röhögtem h valami maffiózónak néztek a plebsz barmok, pedig csak egy barátom szerzett egy csomó ingyenjegyet valahonnan). A kifejezetten jegyüzérek lekapcsolására odakészített rendező kicselezése, a szimpatikus külsejű, feltehetőleg üres belsejű, pucér meztelen hölgy nézegetése, a lehetőséget nehezen megértő kedves ügyfelekkel való tárgyalás, valamint a 250 forintos pohár víz miatti dühöngés közepette sajnos túl sok jutott az agyamba a sz*rból. Amikor a jegyek elfogytak, a pénztárcám megvastagodott, beültem a kocsimba, és bekapcsoltam a slágerrádiót. Éppen ABBA ment... Letekertem tehát az ablakokat, felnyomtam tehát full hangerőre, és járattam öt percig. Jó érzés volt, olyasféle jó érzés, mint amikor itt aprítom a csürhét - ott tettekkel, itt szavakkal.
A Szigeten is kint voltam tavaly is és idén is, három alkalommal is, mivelhogy baráti köröm egy jelentős része ott volt, sajnos. Én meg szeretek velük lenni, annak ellenére, hogy a Szigetet utálom, mint a sz*t. Tehát ez egy ilyen világ. Kíváncsi vagyok, hányan mennek a Szigetre csak azért, mert a baráti körük/pasijuk/barátnőjük is ott van és inkább elviselik a kulturális szennycsatornát, mint hogy kihagyjanak velük egy szép napot/estét.