Jónás Csaba: ...Azt én értem, hogy izé, de könyörgöm, nekem csötörtökön be kell fizetnem, ki kell fizetnem a lakásomat, három millió forintot letettem pluszba. Zuhant, zuhant az az ötmillió forint is, amit kértetek, hogy lerendezik, és minél előbb. Most pereskedni akarok...
Csonka Gábor: Kértek valamit... és a kettő között van egy olyan, hogy rendőrségi vizsgálat kezdődik, úgy, hogy apádat is behívják.
Jónás Csaba: Figyelj, azt mondta az embered - nem? - hogy minden rendben. Jó. Telefonált, minden...
Csonka Gábor: De arról nem volt szó, hogy rendőrségi vizsgálat lesz!
Jónás Csaba: De hát akkor, könyörgöm, akkor miért kérte? Azt mondta, hogy a negyedikre vigyük, kettő órára jön oda az ember, vigyük a lét, de sehol senki. A pénz nincs kifizetve...
Csonka Gábor: Azért nincs kifizetve - nem érted meg? -, mert a rendőrség nyomoz utána... (...) Azt mondja, hogy jó, majd ha a rendőrségi vizsgálatnak vége...
Jónás Csaba: Most én is azt várom, hogy akkor most mi van?
Csonka Gábor: Azért hívták be apádat is a rendőrségre... Ott mit intézett?
Jónás Csaba: Apámat? Hát én erről nem tudok, hogy apámat behívták volna...
Csonka Gábor: Azt mondták, hogy szerdán megy be... VI-VII. kerületi rendőrkapitányságra.
Jónás Csaba: Hát, gondolom, irategyeztetés... Én nem tudom. Én azt tudom, hogy ezen bukhatok még három millió forintot, és kész, vége, padlóra tettetek. Ennyi, én ezt tudom.
Csonka Gábor: ... Szépen kérdeztem, hogy tiszta-e a dolog, mert csak úgy vállalják, azt mondtad: tiszta.
Jónás Csaba: Figyelj! Megállapodtunk a Vagyonkezelő Rt-vel, azt a papírt odaadtam neked, te odaadtad az emberednek, a Kékesi Tibornak, ő átnézte. Jó. Küldte az SMS-t, OK, minden rendben, vigyem a lóvét, vittem a lóvét, és...
Csonka Gábor: Így is volt, de arról nem volt szó, hogy a rendőrségi vizsgálat lezár mindent. Erről se én, se te, se ők nem tehetnek, hogy kiderült, másfél milliárd forinttal meg lett károsítva az önkormányzat.
Jónás Csaba: Hát jó, én állok elébe. Nekem félnivalóm nincsen, én fedezve vagyok minden téren. Engem nyugodtan elővehetnek, úgy, ahogy elővettek három hónapig, amikor még a megállapodás nem volt meg, és végigjártak minden számlámat, túlszámlázás nem volt, semmi nem volt, én várom szeretettel, és utána kőkeményen be fogom perelni, már bepereltem a Vagyonkezelő Rt-t, be fogom perelni az önkormányzatot, mindenért. Ez nem pálya! Hát könyörgöm! Hát arról volt szó, hogy lecsekkolják, ugye? Tíz százalékot kértek... 40 millió kilencszázezer forintról volt szó...
Csonka Gábor: Amikor megnézték, akkor még nem volt rendőrségi intézkedés!
Jónás Csaba: De hát, könyörgöm! Ha tudták, hogy rendőrségi intézkedés van, akkor miért vette el a lóvét?
Csonka Gábor: Mert akkor még nem tudták! Csaba! A jóisten áldjon meg!
* * *
Jónás Csaba: Egy felelős beosztású kerületi emeszpés képviselő honnan a f...mból nem tudta azt b...meg, hogy eljárást fog indítani ellenük, holott látta a megállapodásunkat, látta a mellékleteket, mindent. És levett ötmillió forintot!
Csonka Gábor: De azt nem tudták, hogy rendőrségi vizsgálatnak fognak alávetni mindenkit! Hát azt honnan tudták volna?
Jónás Csaba: Hát akkor, Gábor, mit intézett ez az ember? Akkor semmit nem intézett !
Csonka Gábor: Az önkormányzattól le lett utalva az ötmillió..izé, ötvenmillió forint. Azért az egyért nincsen kifizetve, igen, mert a rendörség le...totta a Vagyonkezelőnek a pénzét...Be lett téve az önkormányzatnak az izéjébe, ...a költségvetésébe. Amit senki nem tudott volna megcsinálni! És akkor buktátok volna az egészet! Most egyedül arra kell várni, hogy a rendőrségi vizsgálatnak vége legyen.
Jónás Csaba: Ha jó, most akkor várok, amíg a rendőrségi vizsgálat...
Csonka Gábor: Ha a rendőrségi vizsgálatnak vége - azt mondod ti nem vagytok benne - már vizsgáltak, tiszta vagy, nincs mitől félni. A pénz a nevetekre van félretéve...