irod hogy az szdsz - nek az a célja hogy átformálja az mszp-t
pedig ez már a lehetőségekhez képest megtörtént, mint irtam
a Megyó-Kovács-Lendvai plusz szdsz-közeli maszop miniszterekkel az szdsz a maximumot érte el
ellenzékben pedig nemhogy további "liberális" térhoditás lenne az mszp-ben hanem a most viz alá nyomott népi, szakszerv., stb szárnyak fölerősödése
irtad a médiát, hogy számára a kormánytól való elszakadás kiváló utja lehet az szdsz mögé állás
no ez jól látható, hiszen a média szemmel láthatóan többé - kevésbé elhidegült az mszp-től, már az eddig szent tehén Megyó is gunyos birálatokat kap
ugy gondolod hogy ez egyfajta királyi utnak tünne a médiaelit számára pl a bayer zsolt féle recept alapján, hogy mondván ő csak szdsz-es volt , s dagadó büszkeséggel jelentkezne a jobboldali értelmiségbe?
szerintem nincs átjárás, miért tenne gesztusokat Viktor a földön fetrengő ellenségnek, akik mind 93-ban, mind most igen keményen megszopatták, s nem zárhatja ki hogy ezt eljátszák még egyszer?
az szdsz-es médiaértelmiség hatalmának megtörése a fidesz és a jobboldali értelmiség egyik legfőbb célja szerintem
biztam abban hogy az mszp mostani ill. néhány honappal ezelőtti tömegbázisa elegendő lenne, lett volna az un reformértelmiség gondolatainak megvalósitására melyet Horn akadályozott meg a multkor
sok mindent lehetett volna csinálni, privatizációt, eü-reformot stb
az szdsz mindezt feladta, nyavalyás kis adócsökk. pontosabban adóátrendezés miatt egy hangos koalakonfliktusért
a ballib elit először került Mo-n ugy kormányra, hogy az mszp-ben is uralkodó helyzetet élvez, ami egyébként messze nem tükrözi a társ. támogatottságát
pedig a Megyó-kormány a legtöbb amit a ballib elit vha is elérhetett Mo-n
a másik oldalon halálos ellenségek , az mszp többi irányzatában szintén indulatok özöne veszi körül őket
az szdsz és az szdsz körüli médiaarisztokrácia azonban látványosan kihátrált a kormány mögül, ám jobbra nem mehet, mert Viktornak és a jobboldali értelmiségnek nem kellenek
nélkülük is bőven nyernek minek szolgáltassák ki magukat
az általad emlitett szdsz szavazókból én is ismerek párat, ám ez max 1 százalék , azaz nem tétel
a közös lista ennél a veszteségnél jóval többet hozna a kormánypártoknak, persze az szdsz holdudvarral ezt meg nem lehet lenyeletni, hiszen Kunczera vernék rá a balhét hogy ugymond megszüntették az szdsz önállóságát
pedig az már régen megszünt, amikor a Chartával a kettős kötödésü bázis lett a mérvadó, majd a koalával stb
az szdsz már igy is nagyon sokat kockáztatott, minden esélye megvolt most is hogy nem éri el az ötöt
akkor pedig ma Orbán miniszterelnök
a holdudvarnak elöbb utobb el kell dönteni mi a fontosabb
a büszkeség v. pedig a racionalitás?
(egyébként ezeknél a büszkeség és az elvek csak poz
Horváth Balázs nyilatkozta az ÉS-ben , Tölgyessy pedig személyesen mondta el egy rendezvényen hogy pl Megyó multjáról 90-ben ő és a pol elit nagy része tudott
na nekem ezek után megvan a véleményem az szdsz és holdudvara müfelháborodásairól és "elveiről")
02-ben a minimumvágyam a miép kiesése volt, 06-ban az szdsz kiesése lesz...
Inkább :). Az emberek memóriája tényleg rövid. Ezt bizonyítja, hogy már elfelejtették a Bokros-csomagot, és hittek a Pöpi jóléti rendszerváltásának (ami ugyebár befejeződött aug 19-én)
Egyébként igazad van. Én biztos vagyok benne, hogy a szocik, ha előbb szét nem veti őket a saját gőzük, megint rá fognak hajtani, hogy felépitsenek egy szavazatromboló képződményt. Embereket is fognak találni rá.
None. A Centrum pártra csak a félképzett és félgőzzel hülyére vehető idealisták szavaztak. A zsebből felindultan gondolkozó még véletlenül se, mert ő tudja zsigerből, hogy Centrum párttól aztán egy ganyi vasra se számithat.
Elfelejted azokat, akik sznobizmusból szavaznak az SZDSZ-re. Vidéki, elszigetelt, felsőbb köröket vízionáló kváziértelmiségi.(tanár, ügyvédné, orvosné) Azok akkora marhák, hogy csak oda ikszelnek.
Plussz elfelejted, hogy már a szavazás előtt lesz aki átsunnyogna a média jobbra, és azzal szerezne jópontot, hogy a szadi önállóságát propagálja. Na, ilyen jó sok lesz.:))
Az SZDSZ mindenképp kiesik. Az egyetlen esélyük, hogy az MSZP-t saját képükre formálják a modernitásra törekvés álcájával. De erre mint most látszik, nagy ellenerők mozdulnak a szocikon belül. A szadi egyedül nem tud bejutni, az MSZP átformálása kormányon nem is lehet, csak ellenzékben. Túl sok támadás, sok ellenakarat.
Nincs új csapat. Látod.
Talán a Jánosi-Szili próbálkozásra(háttérben Hillerrel) te azt mondod, hogy van esélyük?
A ballib média pont ezekre utazik a legjobban.:))
A fiatalabbakra(Újhelyi & co.) még Verebes is legyintett.:)) Azok nagyon macskajancsik.
Marad a Feri, a maga Gestapó legény stílusával.(porcelánfog, lópofa, aranykeretes szemüveg) Gratula annak aki ezt beviszi.:))
a közös lista egyébként az összefogás pozitiv üzenete által jóval több szavazatot hoz , ez általános tapasztalat
igy lenne egy Mszp-szdszközös lista esetén is
nagy kampány lesz, az szdsz-nek elfogy a levegője
te el tudod képzelni, hogy a kettős köt bázis pl egy Tasnádi, egy Bánó Andris, a Hitgyülis lelkészek kockáztatnak?
Tölgyessy szavaival: " még az szdsz vezetőinek keze is remegni fog hogy saját pártjukhoz huzzák az X-et , mert abból fideszes mandátum is lesz"
tehát szerintem az szdsz vagy közös listát csinál vagy kiesik
vagy pedig frontot nyit az mszp-vel szemben a kampányban is, hogy megkül magát, de ezzel saját kormányát végzi ki
Valóban,én is inkább pozitívan nézek az EU-ra.Mindenesetre a jó népet oly sok mindennel riogatták már az EU-val kapcsolatban,hogy igazából nem fog meglepődni semmin.
Amúgy a jelenlegi csapatot csak egy tökéletesen új arculat tudja megmenteni a fiaskótól.Igaz,itt mindkét párt számíthat a másik hülyeségére.
CSak a szavazat maximálásra írtam. Ha az SZDSZ nem éri el a küszöböt, sok mandátum veszik.
Azt nem merik megcsinálni, hogy közös listával kampányolnak, túl nagy a támadási felület.
Az MSZP választói rétegei közül többek pozitív várakozással tekintenek az EU-ra. A kezdeti eredmények negatívak lesznek nekik.
Régen rossz, ha Kövérre alapozna az MSZP egy választást.:))
Folyamatos lesz az MSZP körül a belső torzsalkodás-veszekedés, hogy a 23-ak amerikai látogatása után a közvélemény csinálók beejtették a valóságos helyükre.
Az ózdi a szocikra szavaz, az alföldi a fideszékre, a nyugdíjasok meg már régen eldöntötték úgyszintén.Szvsz ők a legelkötelezettebb csoportok.És koránt sem csak a szocik irányába!
Mondom Centrum szerű.Értem ezalatt egy másfajta hangvételt,egy népszerű, és hitelesnek tartott pártvezérrel. "mittudomén", mondjuk egy békejobb, vagy baloldalon egy szocdempárt.De komolyan mondom,nem lennék meglepve egy munkáspárti előretöréstől sem.
nemtom miért kell ilyen nagy lehetőséget tulajdonitani az szdsznek?
nem néhány százalék értelmiségi fog dönteni, hanem hatalmas tömegek
akár a fidesz (ez a valoszinübb) akár az mszp nyer, a kistestérkek nélkül nyer
igaz ők mindent elkövetnek hogy szoritsanak maguknak némi helyet, de nem tudják megtörni a kétpártrendszert
az szdsz kettős kötödésü bázisa nagyrészt csont nélkül az mszpre szavaz kiélezett helyzetben , de az ozdi munkanélküli és a lakotelepi kisnyugdijas és az alföldi parasztgazda már nem olyan biztos
Meglehet.Kérdés,hogy a jobbra adot voksok hány párt között fognak megoszlani.Persze,lehet,hogy a jobb addig csinál valami bődületes ökörséget-Kövér révén mondjuk...-és időközben a dacszövetségbe tömörült MSZP összeszedi magát.
De valóban,egy komoly különbségű balbukta is benne van a dologban.Azt meg azért nem mondanám,hogy az EU-val csak cumi van.
Jövőre jön az EU cumi.
Sok lesz az apró kellemetlenség.
Már most is sokan szégyenlik tavalyi döntésüket.
Ezt a dühöt, lehet egy indulatilag felkorbácsolt kampányban az MSZP ellen is vezetni.
Ha az SZDSZ nem jut be, nagyon gyenge szereplés is lehet baloldalt.
Nem csoda,fognak még jobban is vezetni-legalábbis egy darabig.
Elég sok a szoci belviszály, mostanában még nem is mutattak fel semmit.
Megjegyezném,hogy jövőre a gazdaság is jobban fog teljesíteni-nem csak a magyar-,és a hatalom szeretete "egységbe Kovácsolhatja"-értitek?Kovácsolhatja!!!Hahaha:)))- ezt a tehetetlen bandát.
Amúgy egy húzós fidesz kampány megint megdobhatja a szoci híveket,akik inkább csak a a fidesz ellen szavaztak tavaly is...vagy nem.Ki tuggya' előre?
azt kifejtenéd hogyan. Mo-n a miniszterelnök gyakorlatice megbuktathatatlan.
vagy gondolod, hogy a Fidesz-szenátorok, meg a kisgazdák hirtelen (úgymond a nép nyomására) mexavazták volna a bizalmatlansági indítványt vagy hogyan ? (tegyük hozzá a bizalmatlanságinak konstruktívnak kell lennie.)
B. szcenárió: hogy a Simicska, Schlecht, Kaya, Tot, Kövér Szilárd, Stumpf klán, meg bányaügyeken és felsorolhatatlan mennyiségű kisgizda ügyön kopott Orbán Viktor végül önként adja át a stafétabotot vmely utódjának ?
A fityesznek még csak-csak volt valamilyen koncepciója hogy mit is akar csinálni, Megyóék pedig csak vakrepülnek. Lopni mind a két csapat lop/ott, csak ezeknek nagyobb gyakorlatuk van az eltussolásban. Ja, és a sajtó is az õ kezükben van (bár a vöröskettes múltkor valamilyen ügyben egész tárgyilagos volt - egy pillanatig azt hittem kitört a forradalom :-)). Mindenesetre egy Gyurcsány kategóriájú üggyel a cuclib média szerintem lazán megbuktatta volna OVI-t.