Keresés

Részletes keresés

levelibeka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 27
Örülök, hogy már jobban vagytok és remélem nem lesz szükség a dokira.
Előzmény: Zimizumi (23)
levelibeka Creative Commons License 2003.12.18 0 0 26
Az Amerikai úton sincsen tarifa. :-)
Én meg oda estem be (végső elkeseredésemben)egyszer barátnőm ajánlásával. De tudjátok ez olyan dolog, hogy kinek a pap, kinek a papné, illetve az is lehet, hogy valaki éppen a doki rossz passzát fogta ki és akkor más a véleménye a dolgokról. Minden előfordulhat.
Előzmény: rocher (25)
rocher Creative Commons License 2003.12.17 0 0 25
Pechetek volt. mi 1994-ben az utcáról estünk be, ügyeletbe, és azóta is kiváló viszonyban vagyunk a doktor bácsival. Évente egyszer megnézetem a gyerekeket az úszás miatt. És nem kellett még soha a pénztárcám fenekére nyúlnom. /mielőtt bárki megkérdezné, hogy mennyi a tarifa:-(((/
Shiro Creative Commons License 2003.12.17 0 0 24
Pedig én is a Madarászt akartam éppen ajánlani. Nekünk bejött. Csak mondani kellett a bejelentkezéskor, hogy kihez jöttünk. Mi csak kétszer voltunk, de mind a kétszer ugyanaz a doktornő látta a fiamat, és nagyon kedvesek voltak. És csak egyet tudok érteni az előttem szólóval, hogy ott tényleg a legjobb orvosok vannak.
Mi egyébként a II. kerületből járunk át oda, és azért, mert bennük megbízom.
A gyerekeknek a háziorvosa is ott van.

Üdv.:S.

Zimizumi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 23
Brekus, köszönjük már jól vagyunk. Barni jár bölcsibe és meséli fűnek-fának, hogy a "dottornéni belekukukált a fülembe" :)))

Petra, mint írtam 5 alkalommal voltunk a Madarászban és 4 különböző orvos látta. És nem a gyereket, csak a fülét. Annyian voltak és olyan túlterhetlek az orvosok, hogy gyarkolatilag egyik fülből néztek a másikba. Úgy mondták el mi a teendő, hogy közben üvöltött a gyerek és alig hallottam valamit. És ritkán úsztuk meg másfél óránál kevesebb várakozással.
Zimizumi

Előzmény: levelibeka (21)
rocher Creative Commons License 2003.12.16 0 0 22
Miért fontos a magánrendelő? Ott a XIII. kerületben a Madarász utcai gyerekkorház, a világ legjobb orvosaival. 17 hónapos volt a fiam, amikor a fülét műtötték, utána a manduláját és az orrmanduláját vették ki. 3 éves kora óta gyakorlatilag nem volt beteg. És antibiotikumot se kapott hosszú évek óta. Februárban lesz 11 éves. Szerintem körül kellene néznetek ott, Votisky professzort csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha van még kérdésed írj egy imélt!

petra

Előzmény: Zimizumi (17)
levelibeka Creative Commons License 2003.12.16 0 0 21
Zimizumi, mi újság, hogy vagytok?
Előzmény: Zimizumi (19)
levelibeka Creative Commons License 2003.12.03 0 0 20
Írtam én is. :-)
Előzmény: Zimizumi (19)
Zimizumi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 19
Brekus, igen, érdekel a doktornő. Kérlek szépen, küldd el a számát. Remélem, csak tartalékba kell. :)))
Szeretnék 1 megbízható orvost, mert most pár napon belül 5x voltunk fülészeten és 4 különböző ember látta.
Írtam neked mail-t is egy másik topic kapcsán.
Köszi
Zimizumi
Előzmény: levelibeka (18)
levelibeka Creative Commons License 2003.12.03 0 0 18
Zimizumi, ugyan nem magánorvos, nem tudom van-e magánrendelője, de mi anno (és azóta is ha kellene oda mennénk) a XIV. ker-be az Amerikai útra mentünk, miután a kerületi szakrendelőben még betegebbé tették a lányomat. Ha érdekel akkor megadom a számát is, Gádor Ildikó és a cím Amerikai út 67 (remélem jól emlékszem), fel kell hívni reggel, hogy van-e és mikor lesz, mert ez egy kórház+rendelő és reggel műthet is. De a kisgyerekeket pl. előre szokták venni.
Előzmény: Zimizumi (17)
Zimizumi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 17
Sziasztok!
Látom jól leült ez a topik, de megpróbálom felhozni. Gyerek fül-orr-gégészt keresek, akinek van magánrendelése. A XIII kerületben lakunk, de egy jó szakember kedvéért bárhová elmegyünk.
Válaszokat ide, de akár mail-ben is várok. Előre is köszönöm a segítséget.
Zimizumi
Gica70 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 16
Mentat
Köszönöm az infokat. Igen, az is nagyon hasznos információ, hogy melyek az elkerülendő helyek. Pont azért gyűjtöm az infókat és keresgélek, mert a kicsi gyerekemről van szó és egy felnőttnek sem kellemes, ha egyik orvostól a másikhoz kell járkálni, mert az előző nem vált be, de mi még valahogy lerendezzük ezt magunkban, de a gyerekmmel ezt nem szeretném eljátszani.
Az Öcsém egyébként 18 évvel ezelőtt volt a Szabadság-hegyen, őt is befektették (súlyos asztmás allergiája miatt), de az említett doktornő végre a gyógyulás útjára állította (előtte már egy csomó dokinál voltak Vele Anyuék) és mellette egy tündéri nő volt.
Még érdeklődöm néhány helyen, azán eldöntjük hova megyünk.
Én is gyógyulást kívánok a kisfiadnak!
Gica
Előzmény: Mentat (15)
Mentat Creative Commons License 2003.09.18 0 0 15
Gica70
A Szabadsághegyet én kerülném a helyetekben, mi allergiával voltunk ott és mindenáron be akarták fektetni az akkor 3 éves kisfiamat. Nekünk vmilyen - feltehetően étel - allergiánk van, ami csúnya kiütésekben jelentkezik, de semmi több. Én mondtam, hogy azt nem ( kb 1 hétről beszéltek ), behordtam, kétszer kellett menni, alig pár órát voltunk ott, majd a vizsgálatok után ( szerintem nem voltak túl mélyrehatóak, mert tartósítószert, vagy hasonlókat nem is néztek )közölték, hogy vetessem ki a gyerek orrmanduláját ( egész télen makk egészséges, a tesója meg folyton beteg, neki tényleg ki kellett venni, tehát tapasztalat az van ), mert lehet, hogy az góc, majd ha ez nem segít, akkor tovább vizsgálják. Szerintem ilyet nem lehet tenni egy kisgyerekkel. És közben végig szidtak minket, hogy milyen macerásak vagyunk, mert ambulánsan akarjuk megoldani. Ha összesen 5 vizsgálatot végeztek, akkor sokat mondok.
Törökbálinton is van egy tüdőgyógyintézet, azt hasonló okok ( mindenképp feküdjön be a gyerek ) miatt nem ajánlom. Sajnálom, hogy csak negatívumot tudtam mondani, de szerintem már az is valami ha tuti szar helyre nem mentek. És tényleg ezt tök név nélkül, mert senkit nem akarok a tudta nélkül kitárgyalni. Viszont igenis fontos, hogy az ember tudja, mire számíthat. Nekem pocsék érzés volt akkor, ott felkészületlenül vitázni valakivel, hogy egy ilyen panasz miatt egy hétre magára kell-e hagynom a 3 éves gyereket. Szóval jó tudni, hogy mire számíthatunk.
Viszont, hogy jót is írjak, nekünk a Tűzoltó u-i klinika nagyon bejött ( sajnos jól ismerjük ), ott van nappali kórház, ha muszáj befeküdni anyuka is mehet ( lehetőség szerint még ágyat is biztosítanak ), azt nem tudom, hogy kimondott pulmonológiai osztálya van -e, de érdemes őket felhívni, a telcsiszám benne van a telefonkönyvben.
És mégegyszer én is segíteni szeretnék, nem horrortörténeteken csámcsogni, remélem senki nem értett félre, sok sikert a kereséshez és mindenkinek mielőbbi gyógyulást!!!
Előzmény: Gica70 (6)
Gica70 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 14
Köszönjük!
Előzmény: augusztusi_lany (13)
augusztusi_lany Creative Commons License 2003.09.17 0 0 13
Nektek is sikeres orvostalálást és jobbulást!
Előzmény: Gica70 (12)
Gica70 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 12
Szia Augusztusi lány!
Köszönöm a tanácsot!
Jó egészséget kívánok a kisfiadnak (kicsit visszaolvastam a hozzászólásaidban)!
Gica
Előzmény: augusztusi_lany (7)
levelibeka Creative Commons License 2003.09.16 0 0 11
Persze, ezért is írtam, hogy én sem erre gondoltam. ÉS remélem a többiek is akkik használják/fogják használni figyelembe veszik ezt.
Előzmény: Törölt nick (10)
levelibeka Creative Commons License 2003.09.16 0 0 9
Szia Safi95!

Már elnézést, de valamit félreértettél. Én nem azért nyitottam a topikot, hogy akár névtelenül, akér névvel bárkit is kitárgyaljunk. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy beírja-e XY nevét, vagy csak e-mailen küldi el annak aki kérte. Amint az első hozzászólásomban is írtam, én pl. kerületi orthopédián kívül másról nem is tudtam, és igenis jól jött,hogy más tudott segíteni. Ehhez nem szükséges sem nevet sem egyebet írni, max annyit, hogy ez a hely nekünk bevált, menjetek, ez meg nekünk nem vált be, próbáljátok ki, vagy esetleg ne menjetek. Semmi ilyenről nem volt szó (és ahogy látod a hsz-ekből nincs is) és ezt mindenki megértette eddig.
Nem bántottál meg és remélem mostmár érted a motivációmat is. Nem arra gondoltam, mint a "Kórházi horror" topicban van, hanem arra, hogy ha valaki mint pl. lejjebb láttad, pulmonológust keres, de fogalma sincs hol kezdje, annak tudjanak segíteni. Szerintem a cím magáért beszél, azért mert 1-2 szót még beleírtam, hogy esetleg tapasztalatokat is jó lenne írni, persze, hiszen az is érdekel mindenkit, de bizonyos fokig, és megfelelő stílusban.

Brekus

Előzmény: Törölt nick (8)
augusztusi_lany Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7
Szia,
Mi a Budai Gyerekkórházba jelentkeztünk be éppen múlt héten Dr. Madarasi Annához. Október elejére kaptunk időpontot.
A kórházat nagyon tudom ajánlani(sajnos már sokszor voltunk ott), és Madarasi főorvosnőről is jókat mondanak.
A beutalót persze oda kell kérni a háziorvostól.
Előzmény: Gica70 (6)
Gica70 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 6
Sziasztok!
Pulmonológiára kell vinnem a kisfiamat, mert észrevettük, hogy amikor már egy kicsit elkezd szaladni (kint a szabadban), akkor elkezd sípolni. Nekem sajnos ismerős ez a jelenség, mert az Öcsémnek 3 éves korában asztmás allergiája jött elő és Neki nagyon sokszor volt ilyen sípolás, még futnia sem kellett. Ilyenkor az ok az volt, hogy valamelyik allergén dolog miatt reakcióként összeszűkültek a tüdőhörgői és ezért adott ilyen sípoló hangot levegővételkor.
Na, a lényeg, hogy a házigyerekorvosunk adott beutalót a kerületi gyerekpulmonológiára, de akárhányszor próbálom hívni őket, soha nem jutok el az illetékesig, hogy időpontot kapjunk vizsgálatra. Most már kezdem unni. A másik meg az, hogy nem is vinném akárhova, hanem inkább kapásból egy nagyon jó dokihoz mennék. Aki annak idején az Öcsémet kezelte a Szabadság-hegyen sajnos meghalt már, pedig Ő csúcs volt (Müller Mária doktornő).
Tudtok esetleg javasolni valakit?
Gica
levelibeka Creative Commons License 2003.08.17 0 0 5
Nekem 1000 Ft-ot mondtak.
Előzmény: kytka (4)
kytka Creative Commons License 2003.08.15 0 0 4

Bocs, de tegnap már nem néztem vissza. Gondolom a telefonba már mindent elmondtak, de esetleg a többiek kedvéért kiegészitem az infokat.
Bárki mehet, csak be kell jelentkezni. Év elején 2000 Ft volt maga a vizsgálat, de ez családonként értendő, tehát 1-2-3 gyerek esetén is ennyi. Méretvétel után kiválaszthatod a modellt, kb. 5-6 közül: szandál, vagy zárt, magasabb szárú, stb. Az anyaga is opcionális, azaz milyen szin, velur, vagy más, ennél is elég nagy a választék. Kb. 5-6 hét mire elkészül a cipő, akkor telefonálnak.
Na eldugulok!
kytka
Előzmény: levelibeka (3)
levelibeka Creative Commons License 2003.08.15 0 0 3
Bejelentkeztünk.

Többieknek annyit, hogy minimum 2-3 héttel előbb kell bejelentkezni. De nagyon kedvesek voltak már telefonban is.

Előzmény: kytka (0)
levelibeka Creative Commons License 2003.08.14 0 0 2
Mármint, hogy ide kell beutaló?
Előzmény: levelibeka (1)
levelibeka Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1
Kytka, ezen a címen voltál rendelésen? Itt adnak beutalót? Én is úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy csak nekem tűnik nagyon X-nek, de ha mégsem, akkor időben kapjon korrigálást. Mondjuk a lányom is lazán szétveti a lábait :-) fekvéskor, de szerintem annyira nem lazák azért az ízületei, mert mindent időben csinált, bár sokmindenben én is lazább vagyok mint az átlag.
Előzmény: kytka (0)
kytka Creative Commons License 2003.08.14 0 0 0
Szia!
Én a nagyobbik fiammal januárban voltam ortopédiai rendelésen, szintén 2,5 éves volt, mert úgy láttam, hogy x lábú. Sajnos igazam is lett, nagyon lazák az izületei. Korrigálható a dolog, megvizsgálták, és készittettünk neki 2 cipőt is. Mindenki nagyon kedves volt, a recepcióstól a méretvevő fiúig. A cipő ára akkor 8300 Ft volt, de 9 havonta egyet féláron adnak, mert a TB tériti. A cim: Salus Ortopédtechnikai Kft. XI.kerület, Dombóvári utca 1., tel.: 204-39-38
Mellesleg én is indexes szülők ajánlására voltam ott.
Előzmény: levelibeka (-)
levelibeka Creative Commons License 2003.08.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Gondoltam útjára indítok egy olyan topikot, ahol össze lehetne gyűjteni a gyermekszakorvosokra (nem elsősorban háziorvosokra gondoltam) vontakozó információkat. Kiket ajánlotok, kiket nem, tapasztalatok, stb...

Nekem például most egy jó ortopédusra lenne szükségem (persze mi XIX. kerületben vagyunk), mert elvittem a lányomat az itteni orthopédiára, és ott közölték, hogy ááá még nincs kialakulva, nem kell torna, gyógycipő, jók ezek a mostani cipők (megjegyzem rajta éppen akkor egy olcsó Auchanos szandi volt), jöjjünk vissza 1 év múlva. Úgy vélem, hogy lányomnak egy kicsit X lába van, persze ez akkor látszik, ha megáll, a térdeit összenyomja, talpa szétfelé áll. Amikor megy szerintem nem látszik. Lassan 2,5 éves lesz. Jó lenne, ha valaki azért tüzetesebben megnézné, mert esetleg ha gyógycipő kell, vagy valamilyen spéci cipő (állítólag X lábra a Dr. Leó van), akkor azt ne később kelljen, meg főleg amikor már nehezebben korrigálható, csúnyább, stb. Azt is mondták, hogy 3 éves korig nem alakul még ki igazán a láb. De azért terelgetni csak lehetne, nem?

Szóval kinek mi erről a véleménye?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!