Keresés

Részletes keresés

vumurt Creative Commons License 2003.08.28 0 0 1
Olybá tűnik, hogy megoldódott a gondom (pozitívan). Remélem ez történt a hozzám hasonlóan járt emberekkel is!
Előzmény: vumurt (-)
Haszika Creative Commons License 2003.08.12 0 0 0
hát ez nem j0 helyzet
Előzmény: vumurt (-)
vumurt Creative Commons License 2003.08.12 0 0 topiknyitó
Olyan dolog történt velem az egyetemen (és minden bizonnyal még sok más egyetemistával is), ami szerintem nem jogos és ha ez így van, akkor az egyetem vezetése erről vagy nem tud, vagy szándékosan követnek el jogtalanságot a hallgatóikkal szemben.

Én itt leírom a problémámat, kíváncsi vagyok mások véleményére és arra, hogy másokkal is történt-e hasonló eset, vagy éppen ugyanez.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy célom nem az, hogy az egyetemet támadjam, hanem, hogy a saját érdekemet megvédjem!

Tehát a történet a következő:

Július végén kaptam az SZTE-BTK TO-járól a gazdasági dékánhelyettes aláírásával egy levelet, melyben közlik, hogy "Ön igénybe vette a 120/2000. (VII.7.) Kormányrendelet 6.§-a által biztosított tíz államilag finanszírozott félévet. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 10.§ 2. pontja értelmében 2003/2004. tanév I. félévétől költségtérítéses formában folytathatja tanulmányait.

Amit rólam tudni kell, az az, hogy van egy 8 féléves bölcsész- és egy 10 féléves tanárszakom. Így haladtam velük:

1998/1999. tanár 1.
1999/2000. tanár 1. (évismétlés:)
2000/2001. tanár 2. - bölcsész 1.
2001/2002. tanár évkihagyás - bölcsész 2.
2002/2003. tanár 3. - bölcsész 3.

Így hát van még két évem hátra a tanár és 1 a bölcsész szakomon, ez 6x80.000 forint, amit nem szeretnék kifizetni, diákhitel ide vagy oda.

Érdekes momentum, hogy a hivatkozott kormányrendelet 3.§-ában ez áll:
"Az (1)-(2) bekezdésekben felsorolt hallgatók (tehát én is - én) legfeljebb addig tekinthetők államilag finanszírozott hallgatónak, amíg a megkezdett félévek száma nem haladja meg az adott szakra vonatkozó képesítési követelményben félévekben meghatározott képzési időt, ..., 8 vagy annál több féléves képzés esetén 3 félévvel."

Tehát ez 13 félév! Kérdés, hogy mit jelent a "legfeljebb"...

Mi a véleményetek? Van valaki hasonló helyzetben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!