Két grönlandi amatőr fotós mutatja be fotóit, márciustól májusig, márciusban az egyik kiállítóval, áprilisban mindkettővel lesz ehetőség személyesen is találkozni. :)
Sajnos megnézni nem tudom, nem jön át egyik sem. A/4-esnél kisebbet nem érdemes kitenni, nem látványos. Én ezért már nem is festek akkorát.
A sellőket én is festem :) ! Húgomnak, mert imádja őket. Kész a tűz, névnapra, szülinapra, karácsonyra mindig kap majd egyet, egy év és meglesz mind :) !
Mondjál, mondjatok róluk véleményt. Eddig ugyanis csak a családtól és a közeli ismerősöktől hallottam véleményeket ezekről (is), de szerintem ők elfogultak vagy/és nem akarnak megbántani - ami ugye nem hat(hat) jól a fejlődésre. Bár én nem tunyulok bele abba, hogy csak dicsérnek, mert eléggé kritikus vagyok magammal szemben; ami azt jelenti mondhatják akár mennyien egy képről, hogy milyen jól sikerült, ha nekem az valami miatt nem tetszik, akkor nem tetszik, mert látom a hibáját. Arról nem beszélve, hogy elnézve mások képeit látom, hogy van még hová fejlődnöm. :)
Azt gondoltam, hogy egy kiállítás szervezése nem egy-két hétben mérhető. ;) Én csak fórumtalálkozókat szerepjátékversennyel szoktam szervezni, de ehhez is kell 2-3 hónap legalább. Ehhez pedig egy kiállítás azt hiszem nagyobb volumenű. ;)
Útban van egyébként 4 db kép. Csak az üveg mérete 30x60 cm, a négy elem sellőit készítgetem.
Hát én azt mondom, ha az a 4 kép elég jó és elég nagy, az már nem rossz, de azért a 6-8 jobb lenne. De ezek a kiállítások általában hónapokkal előre kerülnek leszervezésre. Teszem azt, most februárban épp a nyári időszakra lehetne, de akkor meg nem is nagyon érdemes meg sok helyen szünet is van, lehet, hogy hülyén hangzik, de én egy szeptemberi kiállítást tartanék reálisnak, addig meg simán festesz pár képet (nekem is kell mert elosztogattam).
Számomra szép és jó lenne egy kiállítás vállalva minden macerát hozzá, azonban mennyi képpel érdemes hozzálátni a tervezgetéshez? Azt sejtem, hogy helyfüggő, de kb. mi az a minimális mennyiség amivel már érdemes "mutogatni magam"? (Ha nagyon megszőrözöm jelenleg csak 4 olyan képpel rendelkezem amit a nagyközönségnek is meg mernék mutatni - gondolom én, hogy ez a legkisebb helyiségben is elvész.)
Jó dolog a kiállítás. Én imádtam mindet, jó érzés volt, hogy az ÉN képeimet nézegetik, amit ÉN festettem. Ha összejövünk páran (és persze, hogy Te is!!!), akkor nyugodtan szóljatok, megszervezem.
Nem tagadom, hogy egy kiállításnak nagyobb jelentőséget tulajdonítok így "szűzen", mint kellene (vagy mint egy "befutott" üvegfestő), de egyrészt nagyon régi álmom, másrészt úgy gondolom, hogy ha azt szeretném, hogy megismerjenek az emberek, megismerjék a munkásságom és a benne rejlő lehetőségeket bármilyen alkalomra, akkor el kell kezdeni valahol. Egy kiállítást ennek jó alapnak tartok.
Talán, ha vállalkozás szinten tudnék foglalkozni az üvegfestéssel másképp vélekednék, de egyenlőre ez távoli számomra nagyon.
Az utolsó bekezdésre reagálva, nem akarlak lelombozni, de ne misztifikáld túl a kiállitás jelentőségét. Természetesen kell, hogy az ember elmondhassa magáról volt neki ennyi meg annyi és itt meg ott kiállítása. Én hamar beleuntam, mert több vele a macera mint a haszon és amúgy sem szeretek raktárra dolgozni. Ugyanezen okokból vonultam ki nagyon hamar a bizományosi és vásári értékesítésből is. Én üzleti szempontból sokkal jobbnak tartom egy stabil állandó vevőkör kialakítását akik ha valakinek ajándékozni szeretnének akkor rögtön rám gondolnak.
Persze ez az én saját történetem és véleményem, ettől még van akinek működik (a topikról is) a kiállítás meg a vásározás is. Mert nekik jobban fekszenek ezek a műfajok.
A topik olvasása folyamatban van, csak elég lassan haladok vele :( (bár időm az van)
A művelődési házakon kívül adtál Cicó egy-két jó tippet, hogy hol tudnék érdeklődni lehetőségért, ha beérek :D
A sült galamb tudom nem repked, legfeljebb, ha nagyon feketére sült - csak hát az alatt ott a tepsi. Én viszont nem szeretnék felsülni. A problémázásom legnagyobb részét az adja, hogy nem érzem magam (vagyis a műveimet) elég színvonalasnak egy ilyen kitárulkozáshoz. 8-) Ezért, most itt nagy szemekkel megkérdezem DittyCat, hogy a közös kiállítás felvetésének lehetőségébe engem is meginvitáltál? :O :$
A törés/lopás dolog sajnos a mai világ majd'mindennapos része :( - a bizományba beadott holmijaimat biztosítom egy szerződésbe foglalt kitétellel, hogy akár törik, akár lopják az adott tárgyat a bizományos nekem téríti. Ezt egy esetben nem írta alá egy boltos, de 50%-ig megegyeztem vele. Lekopogom azonban, hogy eddig velem ilyen még szerencsére nem fordult elő.
Azzal tisztában vagyok, hogy a járulékos költségek sok kicsi sokra megy alapon nagy számot mutathatnak a végére. Azonban úgy gondolom, hogy egy kiállítás (vagy akár több, ha összejön) hosszú távon sokkal többet hoz mint elvisz.
Az Aranytízben a 2 évvel ezelőtti kiállításon a terembérlet 30ezer Ft volt. Én eladtam két képet és még így is többet költöttem rá, mint amennyit hozott, nem beszélve az aggódásról, hogy összetörik, ellopják.... a szervezésről, a szállításról.... Mégis belevágnék újra, mivel nagyon jó érzés megmutatni a világnak, hogy készítettem valami szépet. Szóljatok, ha kedvetek lenne egy Aranytízhez, közösen....
De gondolom végigolvastad a topikot is, mert nagyon sok mindenre itt is választ találsz:)
Kiállitóhely van pénzes is meg ingyen is. Nálunk például a művházban 10e forint egy hétre. De az Aranytíz nem volt fizetős ha jól emlékszem, legalábbis akkor nem amikor még kiállitásoztam. Vannak például kávéházak vagy más vendéglátóegységek ahol ingyen kirakhatod, van ahol kimondottan erre vannak berendezkedve. Tehát tényleg teljesen változó.
Kezdő kiállítóként mindenképpen neked kell menned a lehetőségek után, nem éri meg a sült galambra várni:)
És egy jó tanács ha ilyesmire adod a fejed, mindig előre tisztázd a törött vagy sérült képek sorsát, mert abból vita szokott lenni. Nekem az egyik kávéházban egyszer eltűnt a legjobb képem és azt mondták, hogy összetört, ki persze nem fizették. Ez volt a tanulópénz, utána mindig szóltam, hogy ha összetörik valamelyik kép kérem vissza a darabokat is....elég kicsi a remény, hogy kifizetik, de ne legyen már teljesen tollas a hátam.
Egyenlőre óvatos puhatolásban vagyok. Mivel abszolút nem tudom, hogy hogy zajlik egy kiállítás szervezése így valójában minden érdekelne ebből a témából.
Kezdve onnan, hogy a kiállító személy keres magának helyet valahol, vagy a helyek "keresik meg" a személyt? Ha nekem kell keresni, akkor hol érdemes próbálkozni először? Milyen feltételei vannak egy helynek - gondolok arra, hogy milyenekkel találkoztatok eddig? (pl. fizetni kell a helyért, ahol a kiállítás zajlik, vagy jutalékos a rendszer, esetleg akad egy-két ingyen hely eddigi tevékenységetek alatt? - általánosságban érdekelne, hogy mik szoktak előfordulni)
Egyenlőre azt hiszem ennyi is elég információnak. A beszélgetés közben biztos akad még majd kérdésem.
Látogatja még valaki ezt a topikot? Olyan személy aki szervezett már kiállítást önmagának, másnak, vagy csak mélyebben belelátott a szervezés részleteibe. Egy ezen a téren teljesen szűz fiatalasszony - azaz én :) - kérdezne pár dolgot tőletek.
Elég sok a problémám mostanában,ezért nem is festettem mostanában. Eleinte tényleg elvesztem a problémáimban,de tegnap és ma megpróbáltam írni és valamiért nem sikerült elküldenem a mailt. A ti mailetek megkaptam. Én is gondolkodom már egy ideje a kiállítási néven,de valódi kézzelfoghatót nem találtam. A meghívókat,szórólapokat hol csináltatjuk? Van ötleted?
Látom beindult a dolog de szomorkodom is, ne hagyjatok kakiban. Szerintem ha 30 db kép elfér (és annyi bizonyosan )akkor azért egy 5fő x 5 kép azért van mindnyájatoknak. Úgy olvasnék rólatok a Richter intranetes oldalán meg az újságban.