szhvsz ugy erti hogy mi az a NAGY baj ezzel a cikkel.
valoszinuleg ugy erti hogy topikot olyan kerdesekben inditunk mint amilyenekben azonnali kerdeseket szoktak a parlamentben feltenni.
ugye egy parlamenti kerdezotol nem kerdezheted meg hogy mi a f@sznak tesz fel egy kerdest az azonnali kerdesek kozott: pl. hogy mit kivan a kormanyzat tenni a kabocak szaporodasanak gyorsitasa erdekeben az elkovetkezo 24 napban. merthogy a kabocak nem hajlandoak a szaporodasra.
ugye ezt a normalis ugymenetben is meg lehet kerdezni.
topikot olyan kerdeseknek es jelensegeknek kellene szentelni ami lenyeges befolyassal van eletunkre.
nekem az amerikai nemzet attributumai altalaban nem igen foghatok meg.
a magyar valamennyire. az sem teljesen, hiszen ez a kerdes mindig problemas. de ezt azert erzem valamennyire.
az az amerikai 'nemzeti' hadsereg tobbsegeben penzert dolgozik. az azert nem annyira nemzeti. persze vannak tartalekosok is. akik esetenkent egetik elfele a behivoikat. vagy svedorszagba szoknek. tudod? nekem az ilyen hazaszeretet budos. aztan persze amerikai elnokok lesznek es szopatjak magukat... es most ot dicserjuk es busht fikazzuk.
Akkor gondolom azokra a magyarokra is, akik anno kitántorogtak és akiknek a lezármazottjainál tanulták és gyakorolták a Fitykás fiúk Shakespeare nyelvét.
Me há hova is menne az ellenzék tanúnyi az ánglius nyelvet mint Losziba, Baltimoréba meg a Big Appl-ba.
Hollyvúd mán foglalt vón a kisgazda csökevényektő.
"ha meg zsidozni akartal "
Nem.
Az zsidózás, ha más nagy nemzetekhez sorolom őket, ez inkább dicséret,nem?...megint beindultak a balliberális reakcióid...
Igy irhatnád, hogy antinémetes, antifranciás, antiusás vagyok...hahahahah...ugyan már...
Erről már le kellene szoknotok.
"- Ez csupán tünet. Egyes népek tizedannyi értéket sem hoztak létre, őseik lényegesen kevesebbet alkottak, mint a mieink, ma mégis karizmatikusak. Németek, franciák, dánok, olaszok - csupa erős nemzet.
A németek, franciák, olaszok, dánok ősei tizedannyit hoztak volna létre, mint a mieink?
"minden bantas nelkul en ugy kepzelem el hogy a liberalis neked defaultbol szelsoliberalist jelent. "
Rosszul képzeled.
pl. Hack,Kiss,Tölgyessy, TGM? nem szélsőliberális emberek, igazi liberálisok, talán a nemzeti szócskát is eléjük tűzhetném...
Hajj, be szép lett volna, ha ugyan így nevetségesnek tartod a polgári kormány volt bolsi miniszetereinek is demokralizálódását.
Hogy volt ügynökeiről már említést se ejtsünk.
Hasonlóan értelmes, szerény, szimpatikus ember pl. a másik oldalról Hiller. Neki is van lelke.
Ő is kissé civilként mozog a politikában, de Simicskóval ellentétben valóban képes cikis dolgokat csinálni, mondani. Még amikor jót akar, az is olyan sután tud elsülni.
Ezzel együtt is szimpatizálok vele, mert bárány a farkasok közt.
Már értem a bagatellizáló hangvételedett.
Voltak akiket viszont besúgtak, megaláztak, azok nem igy gondolkodtak ám...
Szóval, akik kiszolgálták a kádár rendszerét, dicsőitették a szocializmust, a CCCP-t, "üldözték" a kapitalistákat, leszólták a burzsoá rendszereket, azok ne legyenek manapság vezető politikusok.
Miért kell olvasnom/látnom/hallanom az elvtársakat most is, mint 89 elött?
Akkor jó elvtársak voltak, most meg nagy hazafi , europer,demokraták lettek.
Nevetséges.
ugye lehet hulyeskedni smiley nelkul is. nem tartom simicskot hitlernek. meeg nem...
ha ennyire ugrasz az szvsz nalad jelent problemat...
te is problemaztal hogy miert buntettek meg. en azon problemaztam hogy miert nem kovetkezetes a magatartasuk. a nem kovetkezetes magatartas az opportunizmus. szukseguk van simicsko nepszerusegere. simicsko ur egyebkent az euval, natoval stb stb kapcsolatban sok sok butasagot is osszehordott.
igyekezett viszonyunkat amerikaval megrontani. nem rajta mult.
ha az amerikaiak leneznek engem akkor en meg lenezem oket. 1:1.
ha meg zsidozni akartal akkor nem szefardozni kell. csak erre celoztam. de ha neked mindegy akkor lelked rajta. ja es az askenazik aztan igazan lenezik a szefardokat. de ez nem baj. jobban lenezik a szefardokat mint a nemeteket.
Nyilvánvalóan meg akarták párszor forgatni Simicskót a cikkben, de nem sikerült.
Nagyon jókat mond, szimpatikus, szerény, de tehetséges ember. Van lelke is.
Kicsit civil, de nem baj, ha a politikusokban ott rejlik a civil ember és néhol ez fel is sejlik.
minden bantas nelkul en ugy kepzelem el hogy a liberalis neked defaultbol szelsoliberalist jelent.
nekem peldaul az es nem szelsoliberalis bar vannak cikkek amikkel nem ertek egyet.
a 168 oras korbol meg kiestem. a lapbol is es a radiobol is.
altalaban a liberalist nem tudom szelsoliberalisnak felfogni.
szelsoliberalis lenne peldaul az egyhazi tamogatasok teljes beszuntetesenek KOVETELESE. van ilyen? szerintem nincs.
es ilyen szempontbol akaar szelsoliberalisnak is szamithatnek. hiszen ilyen erovel a belyeggyujtok is JELENTOS allami tamogatasra tarthatnanak igenyt. vagy a horgaszok. vagy a vadaszok. vagy a vitorlazok.
"akaarki tobbre tartja magat a masiknal, foleg ilyen nemzeti szinten az hulye. "
Ilyen alapon az összes nagy nemzet hülye.
Egy amerikai lenéz minket.
"nem kevered a szefardokat az askenazikkal? "
Nem mindegy?, Tőlem lehet Ibériából elvándorolt, vagy
középkorban Németalföldről közép-európába bevándorolt is...hahahahaha..
"mert latszik hogy abszolut nem egy elvi, hanem egy opportunista magatartas. "
nem kevered az identitás felvállalását az opportinizmussal?
Megalkuvás, elvtelen alkalmazkodás pont a jelenlegi kormánypártokra jellemző tulajdonság.
"ettol a nyilatkozattol simicsko akaar jo ember is lehetne... mint sztalin elvtars aki tudjuk jo ember volt. hiszen le is lovethette volna."
Egy igazi balliberális beszólás volt:
Simicskó=Sztálin...már várom, hogy mikor lesz Hitler...no erre irtam nem rég neked, hogy kezdesz demagóg lenni..
nem igy latom. szerintem ez a penz inkabb csak fizeteskiegeszites volt. neve volt a gyereknek. hogy legyen a bm-nek ralatasa a penzugyre, de ez a penzugy vezetoinek tudtaval tortent. az en igazgatomhoz havonta jart a belugyi osszekoto.
voltak ilyen penzzel jaro plusz allasok, amik tul nagy erofeszitest nem igenyeltek.
a parttagok keszitettek a hangulatjelenteseket. de ez nem volt spicliskedes. leirtak hogy milyen a hangulat. nevek nelkul. altalanossagban.
en nem tartom spiclinek az ezeket veletlenszeruen keszito parttagokat.
kirendeltsegen dolgoztam es en voltam a rejtjelezo. ez is egy bm-hez kapcsolodo allas volt. a jelenteseket a kkm kapta de a szakmai felugyeletet, rejtjelkulcsokat a bm latta el.
a kovetsegeken is volt radios, hasonlo munkakorben. bm-es kapcsolodassal.
szerintem ez a dolog tul van lihegve. ha ez lett volna a fo feladata akkor ertelmes dolgot nem tudott volna csinalni. es tudjuk (tenyleg tudjuk) hogy csinalt. es nem is tudott volna elore jutni.
Nem is gondolsz arra, hogy egy 168órának normálisnak kellene lennie és nem egy szélsőliberális lapnak?
Miért kellett volna VÉDEKEZNIE Simicskónak, felvennie a kesztyűt egy értéktelen riporterrel szemben?
Hol élünk?
Igaz, már kevesen olvassák a VIP-es lapot, amióta Chiraccal kapcsolatban hazudott a hetilap.
...hogy túlságosan ne sérüljön az énképe. Milyen énképe lehet egy olyan "valakinek", aki az egész életet hazugságban töltötte?
Aki a munkahelyén az összes munkatársának minden percben, minden mozdulatával és cselekedetével csak hazudott?
A környezete nem tudta, nem is sejtette, hogy "munkatársuk" titkosrendőr, akinek az a dolga, hogy figyelje őket, jelentsen róluk, aki nyilvánvalóan mindenki előtt titkolta igazi mivoltát!
Mikor ejthetett ki egy igaz szót Medgyessy?
Soha, még az álmaira is vigyázni kellett, nehogy elszólja magát!
Amikor a szülei megkérdezték:
- Mit csinálsz kisfiam, hol dolgozol?
Mit válaszolt vajon erre?
A tulajdon anyjának-apjának?
Hazudott egy jó nagyot.
Pénzért!
Bocs az offolásért, de azt hiszem, igen gyomorforgató az, hogy pont Simicskót kezdik ki, akinek soha egyetlen inderült szó nem hagyta el a száját, soha senkit egyetlen szóval meg nem bántott, meg nem sértett.
A spion meg nemzeti hős lesz lassan...