A tudatlanság még megbocsátható, de hogy közönséges vagy, és nincs stílusod Gábor, az már maga a vég...
Nem IG-vel, hanem ICS-vel kéne rövidítened magad.:)
"de ezeket a démonokat személyesen pusztítja el.
Érdekesség - a keresztényi logikával szemben - hogy ezek a lények a legmagasabb felszabadulás és isteni kegy részesei lesznek, hazajutnak vissza istenhez."
" dehogy melyik Istenről van szó, azt nem árulta el a topicnyitó....," ... illetve azt sem árulta el, hogy csak a kereszténységről van-e szó.
A Bhagavata Puránában leírt történetek szerint a démonok gyűlölik istent (ott ugyebár Krisna néven jelenik meg), és folytonosan az elpusztítására törekszenek. (Ilyen például Putana a boszorkány, aki dajkaként mérgezett tejével szoptatja a csecsemő Krisnát, de ő a tejjel együtt az életét is kiszívja belőle.)
A démonok gyűlölködése oly heves, hogy életük minden pillanatában Krisna jár az eszükben, hogy miként pusztíthatnák el, de Krisna - mint abszolútum - szempontjábol maga a rágondolás a lényeges, és még a gyűlöletteli meditáció is megvalósítja ezt. Isten persze - a purána szerint - mindenkivel egyenlően bánik, ami az egyenlő lehetőségek adásában nyilvánul meg ... de ezeket a démonokat személyesen pusztítja el.
Érdekesség - a keresztényi logikával szemben - hogy ezek a lények a legmagasabb felszabadulás és isteni kegy részesei lesznek, hazajutnak vissza istenhez.
A puránák magyarázatában fel is merül a kérdés, hogy akkor gyűlöljük-e istent? A válasz , hogy ha az őt gyűlölők ilyen kegyben részesülnek, vajon milyen kegyet kapnak azok, akik odaadóan szeretik és szolgálják őt?
Persze mind a kérdés, mind a lehetséges válasz csak hívők számára értelmes.
Te aztán tudod, hogy kinek a szíve hideg, kié meg meleg, avagy langyos?
Mit tudsz te az élő Istenről? Az emberekről és a bennük zajló dolgokról, rőlam, érzelmeimről, gondolataimról, vágyaimról és szeretetemről, emberségemről? A hitbéli szentháromas királyfiról annál többet olvasol a bibliából? Te már ki vagy oktatva, hogy miként lehet felismerni az isteneket, a szentháromas bálványozókat, hogy világossággá váljék előtted, hogy ki a barát és ki az ellenség?
Kérdésemre szerettem volna választ kapni, de hát nem tudtál felhozni egyetlen porsazemnyi érvet sem, sem idézetet!
Helyedben én átvizsgálnám a hitet és mindazt a csodálatos infórmációhalmazt, amivel teletömték a tudatodat...., a kereszténység eltalakulatának lélekformáló inkvizítorai.....
Nem akarlak megbántani...., de te se tedd olyanokra hivatkozva, akik hitből-kapásból állítják z " igazi hittidomány keresztényi eéveit "....., mert könnyen lehet, hogy tévednek, bár ezzel is tisztában vannak, sót tudják is, hogy a félrevezetés az ő érdekeit szolgálja és nem Istenét, sem nem az emberét!
Azért a legjobb tudásoddal idézd be azokat a bibliai igéket, amikre Isten hivatkozni szokott, még ma is!....
"Ja és a rendes katolikusok nem használnak sahasem csak egy nicket. Úgye:-) "
1. A Katolikusok legyenek tökéletesen makulátlanok mertKülönbenNagyonbeléjükKötünkÁm(this)
2. Nem vagyok katolikus, de nem baj, l1N a te hited szerint. (Ugyanolyan ember vagyok mint te, de én legalább beismerem, hogy hibáztam. Nálad mikor láttunk ilyet?)
Csak egyetlen igét mondj az emberek által írt bibliából amire Isten hivatkozik...., mert amire Jézus is utal az nem más, mint Mózes, avagy egyéb próféta szava....., amiket ugye nevükben megírt valaki....
Várom az idézeteket, amiket személyesen Isten mondott a bibliából és ami nem az Ő élő szava volt
vagyis Isten mely igéket idézte a bibliából?
Akkor eszerint a ti istenetek olyasmit vár el tőletek amire saját maga sem képes.
"Szeresd ellenségedet" - mondja, miközben ő utálkozik, gyülöl, halállal fenyegetődzik, pusztán csak azért, mert valaki nem hisz benne.
Hogy egy ilyen istent is lehet "szeretni" és sokan állitják, hogy ezt teszik, nos az csak némely emberek hasonlóan gyülölködő, antiszociális jellemére utal.
A cimre utalva....
Nos meg kellene ezt kérdezni az illetékestől!
Bizonyára sok olyan hívő és keresztény hívő ember van aki kapcsolatot tart személyesen Istennel...., talán ők hitelesen elmondhatják aztr, amit Isten mond nekik....
Az én véleményem az, hogy Istent nem lehet gyülölni...., csak azokat akik nevében hazugságokat terjesztenek, hittetnek és Isten helyett is nyilatkozgatnak...., holmi írásokra hivatkozva.... Isten nem halt meg, legalábbis úgy tudom......, Ő nem az emberek naplójaira és jegyzeteire hivatkozik, sem nem a szentté kikiáltott könyvgyüjteményekre, amiket természetesen gyülekezetenként magyarázni kell..., dehogy melyik Istenről van szó, azt nem árulta el a topicnyitó...., mert van a kereszténységen belül számtalan felekezeti isten..., akik természetesen azokat a tanokat helyesli leginkább, amik ottan kipattantak a lángeszű teotudósok hittől buzgó ihletettségeikből.
A Tíz parancsolatban ugyan írnak arról, hogy vannak akik gyülölik az Istent, de ezek azok akik a szombatot sem tartják, meg az Ő törvényeit sem, a felebaráti szeretettől is távol vannak...., de a keresztények minden törvényt betartanak, amiket Pál értelmezett jónak és követendőnek....
Akkor Pál az isten, avagy az aki nevében szólal meg?
5Móz. 32,39-41
Lássátok be, hogy csak én vagyok, nincsen Isten rajtam kívül! (Iván Gábor leleplezése) Én adok halált s életet, összezúzok és gyógyítok, nincs ki megmentsen kezemből (ha nem kértek bocsánatot, amíg lehet). Kezem az égre emelem, s mondom: Örökké élek én! Ha villogó kardom megélesítem, és ítéletre nyújtom ki kezem, bosszút állok ellenfeleimen, és megfizetek gyűlölőimnek.
Az utolsó mondat csak azzal együt érthető, amit a Bölcsesség nyilatkozott ki magáról az emberek érdekében:
Péld. 8,34-36
Boldog ember az, aki hallgat rám, ajtóm előtt vigyázva minden nap, ajtófélfáimat őrizve. Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az ÚRtól. De aki vétkezik ellenem, magának árt, gyűlölőim mind a halált szeretik>.
de nem is ez a kerdes. hanem szeretheti e isten akik nem hisznek benne.
szerintem nem szereti. miert szeretne oket.
az is kerdes hogy a csecsemokkel hogyan all. tudja/tudhatja elore hogy melyiket szereti es melyiket nem szereti? a csecsemok hite fugg e tudatuktol vagy genetikailag bennuk van? ha tudatosan valasztok egy hitet akkor az hogyan lehet hit?