Nem annyira Kunos személye volt a lényeges, hanem az, hogy az elnöki kegyelmet alkotmányjogilag megvétózhatja-e a mindenkori politikai delegát igazságügyminiszter. Szvsz nem, de mégis ez a helyzet következehetett be és ebben van többek közt Ibolyka felelössége. Azért, mert at emberek általában utálják a bankárokat és hogy felszörföljön a népszerüségi lista elejére alkotmányossági alapelvet kérdöjelezett meg...
Normális jobboldal persze hogy kellene, csak nem vagyok olyan biztos benne, hogy ez Dávid Ibolyával és a jelenlegi MDF-el megvalósítható. Azt hizsem inkább sajnálatos centrifugális erö repíti szét a választókat és az X-elés hitbeli kérdés lesz:((
én sem felejtem el, meg Kunost sem, de azért még mindig drukkolok az mdf-nk, mert kellene egx normális jobboldali párt, a fidesz erre egyelőre nem alkalmas, és fokozatosan távolodik a normalitástól
arra, arra, amikor má Pista bá´ se bírta tovább és inkább kért egy vörös kisfröccsöt, mer´ Ibolyka senkit nem hagyott szóhoz jutni... hát akkor éppen sok minden eszembe jutott róla, ezek között speciel a konszolidált úrinö mint olyan nem szerepelt:))
Hendének"csillogott a szeme" Szőke szerint, miután a Fideszes vezetővel tárgyalt.
Nos ez meglehetősen szubjektív megállapítás. Ezt a blődlit(primitív mószerolást) kellett volna egy komoly napilapnak közölnie?
"Az MDF alelnöke, Szőke László a Magyar Nemzet hasábjain kívánta megjelentetni a Néhány szó H.Cs.-ról című levelet, miután a jobboldali napilap egy másik Orbán Viktorhoz közelálló polgári körös, Balás Piri László cikkével kiállt Hende Csaba mellett. A Magyar Nemzet nem közölte az írást."
Az (mn)-től mást nem is várhat az olvasó.
Amúgy a "yobb" tele van hasonló érdek-kaméleonokkal.
Látom menet közben megválaszoltad a kérdésedet. :-)
Én úgy látom, hogy az MDF olyan helyzetben van, hogy innen már nem lehet lentebb csúszni. Ők a két választás között eltérő hangnemet ütnek meg, a végén pedig közösködnek. Önállóak is, meg nem is. Olyanok, mint Románia volt a Varsói Szerződésben.
Nem vagyok politológus, csupán amatőr (de, mint tudjuk kis Hazánkban mindenki genetikailag ért a focihoz és a politikához); viszont úgy látom, hogy az MDF saját felszámolásán fáradozik. Szerintem két és fél út áll előttük:
- markánsan elkülönülnek a F-MPSZ -től és megpróbálnak önerőből bejutni 2006 -ban
- mindenben támogatják a F-MPSZ -t, de árnyalatnyi eltérő véleményt néha megfogalmaznak és remélik, nem olvadnak be
- és a fél: beolvadnak.
Az elsőhöz nem elég "tökös" Dávid Nagyságos Asszony (ha fogalmazhatok ilyen profánul), ahhoz egy Csapody kéne (például).
A második esetén kalap, kabát, süllyesztő. (Ti emlékeztek még arra, ki az a jóasszony, aki a MSZDP -ot jegyezte anno? Valamilyen Anna? Vagy mond nektek valamit a név: Torgyán dr.? :-D)
A fél lehetőséget hagyjuk: arra játszik a F-MPSZ és ez a legbiztosabb halála a pártnak (azért néhány "káder" tovább élne...) Bár szavazatmaximálásnak nem rossz...
Szerintem pont erre játszanak. Önállóak, de a Fidesz kénytelen lesz bevinni őket a parlamentbe, különben elveszik a szavazatuk, és a szavazat az nagy kincs a mai világban. Az MDF szakembereire is számot tart, így kénytelen lesz összeállni velük. Az a csoda is bekövetkezhet, hogy az MDF saját jogon jut be. (Azt nem tartom valószínűnek, hogy önállóan indulnának.)
OFF
Felhívnám mindazon olvtársak figyelmét, akik Orbán Viktort következetesen Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak emlegetik, hogy ugyanezen logika mentén Boross Péter Miniszterelnök Úr és Horn Gyula Miniszterelnök Úr a helyes hivatkozás. Persze e topikban főleg az első személy esetén érdemes odafigyelni.
ON
Láthatólag az MDF szeretné önállóan megmérettetni magát. Most, hogy nincs tétje... Kíváncsi leszek 2006 -ra; vajon akkor felvállalják az önálló indulást? Illetve kér-e belőlük a Fidesz-MPSZ?
Szőke jobban tenné,ha kevesebbet beszélne.Nincs gusztustalanabb,mint a négyszemközti magánbeszélgtések kipofázása.Aminek nem ismerjük a valós hátterét.Az egész ügyet áthatja az MDF pitiánersége.
"2001-ben megkezdődtek a Fidesszel a parlamenti választásokon való közös indulásról a tárgyalások. Az MDF Országos Választmánya 3 fős tárgyalódelegációt jelölt ki, Hende Csabát, mint alelnököt, Balogh Lászlót, mint parlamenti képviselőt, engem mint budapesti elnököt. Az első tárgyalásra a Fidesz Lendvay utcai székházában került sor. A tárgyalás szünetében kötetlen beszélgetés folyt a két delegáció tagjai között. A megbeszélés végén, amikor kijöttünk a Fidesz székházból ,Csaba odafordult hozzám.
"Képzeld Laci - mondta - Áder idáig a köszönésemet is alig fogadta, most meg beszélgetett velem." S csillogott a szeme. Én megijedtem!" :-)
hát, igen, ahogy az okos politotlógusok mongyák, a sors fintora, hogy a renccerleváltás óta a jobboldali pártok a paternalista állam, népi demagógia, baloldali elemeknek tűnő programokat, a ballibsi koaláknak meg mindig a jobboldalon szokásos államtalanítás, megszorítás, népnyúzás jut; még szerencse, hogy MP 200 nap alatt azért adott annyit, hogy aztat mán nem tudja elinflálni, mert akkor fuccsolna az eu
én mér régóta mondom, hogy tisztulás kéne az mdf-ben és az mdnp-ben; Kónya meg egyxnehány menjen vissza az mdf-be, hende és a többi fidesz ügynök menjen át a fideszbe; az mdnp-be többen belépnének, ha Kónyáék visszamennének, az újjáalakult mdf lenne a demokratikus jobb , a centrum pedig a közép