Ma letöltöttem az Origó Szoftverbázisról a Tentacle Island c. kaland (?) játékot, amely az ismertető szerint hasonlít a Day of Tentacle c. klasszikushoz. A program kiábrándító volt: Ilyen gyenge, színvonaltalan alkotást évek óta nem láttam! Az egész néhány Tentacle és Monkey Island háttérből áll, na meg egy pár saját készítésű, óvodás színvonalú képből. De ami a legszégyenletesebb, az a játékmenet! A hajdani C+4-es amatőr kalandjátékok ehhez képest valóságos agytornát jelentettek. Az alábbiakban közlöm a teljes megoldást, amire kb. 15 perc alatt jöttem rá. (A játékban Hoagie-t irányítjuk):
Vedd fel a pénzt, nyisd ki az ajtót, menjél körbe amíg meg nem találod a dobozt, nyisd ki, a törpe elviszi a kulcsot. Keresd meg a törpét, add neki a pénzt, tiéd a kulcs. Keresd meg az ásót, vedd fel, keresd meg a sarat, áss, nyisd ki a ládát, tiéd a kód. Keresd meg a rácsos kaput, nyisd ki a kóddal, menj be. Ekkor látod, hogy ott az időgép. Beszállsz, elrepülsz a Monkey szigetre. Menj az erdő közepébe, vedd fel a kötelet. Menj a fennsíkra, a kötéllel vedd fel a követ. Menj a partra, a kővel dobd le a banánt a fáról. Menj a faluba, beszélj Dr. Freddel, vedd fel a zsákból a fényképezőgépet. Menj a partra, fotózd le a Tentacle posztert. Menj a hegyre, add a banánt a majomnak, menj tovább, mutasd meg a fényképet a szemnek, beleesel a pokolba. Ott a lila Tentacle, aki elrepül az időgéppel és felrobban. Visszakerülsz a házadba. Ennyi volt, mese volt!
És mindez 6 MB terjedelemben!