A királyi tévé egyik legunalmasabb és leglaposabb műsora a Nap-kelte. Az ember inkább visszaalszik, mintsem erre ébredjen. Talán, ha Hajóst beraknák... Akkor már jobb az RTL-en a Reggelis, Ábel Anitás, reggeli agysebészes szerinted? műsor vagy pedig a Havas kontra Claudia csata a Mokkában. He-he! :-) Kész cirkusz.
Ennél csak az volt izléstelenebb, mikor Szász Endre meghalt és behívta az elvált feleséget, azt a Lilu,Luli, vagy hogy hívjákot és közben meg felhívta telefonon az özvegyet.
Nagy odafigyelésre vall: megkérdezte Bubik István édesanyját, hogyan szólíthatja. Mondja, hogy Magdinak. Erre ez a féleszű elkezdte MAGDÁnak szólítani!!
Hogy nyálzanak, az egy dolog, de lassan havonta egyszer szerepelnek a vasárnapi Napkeltében. És az sem világos, hogy miért kell ilyen vacakságra 1/2 órát elpazarolni.
Láttátok az interjút, amit most forgatott Sassal, Hellerrel, meg a harmadik Mikroszkópszínpados idiótával? Ugye ezt a három köcsögöt nem kell bemutatni, mondani sem kell, hogy szánalmasak voltak, ennek ellenére Lakat T. végig szerelmetes mosollyal bámult rájuk, és olyan áhítatos tekintete volt, mintha Szűz Máriát látná a Kisdeddel az ölében.
Minden második mondatába beiktatta "A Sass szárnyal!" mondatocskát, miközben csendes egyetértésben lesajnáltak mindenkit, akinek nem tetszik a Sass-kabaré.
Tulajdonképpen tök kellemes vasárnapi program lenne meghallgatni Gazsit, Heller Ágnest, Czeizel Endrét, de ez a szerencsétlen totálisan élvezhetetlenné teszi a legígéretesebb beszélgetést is.
Szerintem nem tulaj, csak főszerkesztő. De akkor is, mit művel ma megint? Egyszer még nyílt szinen fog bepisilni a gyönyörtől, hogy Bimbam Teri énekel.
És valaki vazzon rá már a kezére, mert borzalom az állandó körömtépés.
De könyörgöm: nem a köztévé tulajdonosa! Márpedig az a megrendelő! Ott lehetne valaki aki azt mondja, hogy ezért az áruért nem fizetek! (az én - meg a te, meg ti - pénzemből)
Az ember borzalmas, és egyre jobban idegesít, hogy a közszolgálati tévén minden hétvégén reggel mindössze ezt a kvalitást tudják felmutatni. Ma reggel a "játékos kedvű" minisztrelnöki (+asszony) interjú, mint "műfaj" is rémes: giccses, idétlen stb,. de amit a lakkaté összelakájkodott benne, az egyenesen elviselhetetlenné tette.
kedves Károly, szerintem most már ideje lenne lecserélni a stylistot, manapság Jaruzelski már nem számít trendsetternek, úgyhogy lehetne váltani (bár a naptv díszletei között igazából fel sem tűnik)
Bizony, ma is idegesítően debil volt. Azt sem bírom, hogy amikor egy - a közízlés szerint szép nő ül vele szemben - nyálcsorgató kéjenccé válik. És az efféle "kérdések" illetve vélekedések is a megbocsáthatatlan kategórába tartoznak, minthogy egy szépségkirálynő minek is lenne féltékeny, hiszen kicsi az esélye, hogy a palija egy másik szépségkirálynőt találjon (akivel megcsalhatja ugyebár)... atyaég.
De, komolyan mondom, hogy ápolatlan jelenség, és ez nem azt jelenti, hogy valaki nem tisztálkodik rendesen, hanem, hogy "jelenségként" ápolatlan benyomást kelt, van ilyen típus.
"A Nap-keltébe az megy be, aki érdekes ember. Tegnap csinált, mondott valami érdekeset, holnap reggel legyen az Angol utcában. Ennyi. Tökmindegy, hogy Csurka, Torgyán, Thürmer, Medgyessy, Kuncze, szélsőjobb vagy szélsőbal, jöjjön és dumáljon! Csak ne legyen unalmas! Ez fontos (lenne). "
Amiket itt írsz, azok a szerkesztői paraméterek, noha én egyáltalán nem osztom a lelkesedésedet a Napkeltét - mint műsort - illetően ( szerintem rettenetesen unalmas tud lenni, én például NAGYON unalmasnak találtam, hogy egy időben, ha Csurka böffentett egyet valahol, másnap megjelent a Napkeltében és oszthatta az igét) de ennek nincs köze alanyunk képernyős megnyilvánuláshoz, amiről ez a topic szól.
"Az elmúlt 7 éve Lakatnak azzal telt el, hogy "megtanulja" a politikát, a jó műsorvezetés még csak ezután jön."
Ha igazad lenne és Lakat még "tanulná" a műsorvezetést, én nem gondolom, hogy nekünk hétről-hétre néznünk kellene ennek különböző kínos fázisait. De én azt hiszem, Lakat nem tanuló, nagyon is magabiztosan teszi a dolgát, (hogy szerintem rosszul, az más kérdés) de ezzel - az önértékelési problémával - egyébként cseppet sincs egyedül a médiában, sőt! Ez azonban nem menti fel.
Nagyjából egyetértünk, de az, hogy ápolatlan jelenség, azt ugye te sem mondod komolyan. Ez vicc?
Hebrencs, ez találó.
De! Nekem azért szimpi ez az egész Nap-kelte projekt, mert adva van két ember - Gyárfás és Lakat T. - akik úgy csinálnak kemény politikai műsort, hogy nem a politikán, hanem a sporton felnőtt emberek, ezért nincs otthonról hozott politikai kötődésük. Az összes többi pol. újságírónak volt, 2-3-4 évente el is tűnnek a süllyesztőben. 1997 körül lett a Lakat főmufti Gyárfás mellett - ha jól emlékszem - s addig azt sem tudta, hány párt van Magyarországon. Tehát 2 olyan faszi szövetkezett,akiket nem a politika mozgat, hanem a zseton csöngése. Nekik senki nem ellenségük, és senki nem barátjuk - legalábbis ezt hirdetik.
A Nap-keltébe az megy be, aki érdekes ember. Tegnap csinált, mondott valami érdekeset, holnap reggel legyen az Angol utcában. Ennyi. Tökmindegy, hogy Csurka, Torgyán, Thürmer, Medgyessy, Kuncze, szélsőjobb vagy szélsőbal, jöjjön és dumáljon! Csak ne legyen unalmas! Ez fontos (lenne).
Az elmúlt 7 éve Lakatnak azzal telt el, hogy "megtanulja" a politikát, a jó műsorvezetés még csak ezután jön. ( vagy már csak azért sem). Sztem nem olyan rémes már az sem, csak nagyon eredeti akar lenni, aztán ez a vége...
S hozzá ez a hang, csúcs...
No, most már megnézek más topicokat is, s még mindig gondolkodom azon, hogy miért romlott az elmúlt 2 évben a műsor?