Keresés

Részletes keresés

slaci Creative Commons License 2003.07.22 0 0 12
Csak vicceltem:-)
Előzmény: mr_ricsi (11)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.22 0 0 11
Sonyt semmiképpen, hiszen az tulajdonképpen Lite-On, csak más előlappal.

A Toshibám 2000. márciusi.

Előzmény: slaci (10)
slaci Creative Commons License 2003.07.22 0 0 10
Akkor nekem szerencsém van: több mint 2 éve használom, gond nélkül... Te inkább a Sony-t ajánlanád?
Előzmény: mr_ricsi (9)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.18 0 0 9
Vagy a 40x-esből vagy a 34x-esből többféle is létezik, mert módosítottak valamit a meghajtón, hogy 2 hétnél tovább is bírják. :-)
Ha jól emlékszem, csak a firmwarejüket módosították.
Előzmény: slaci (8)
slaci Creative Commons License 2003.07.17 0 0 8
Nekem is asus40-esem van, és még sosem csinált ilyet. Ezért nem vettem számításba a firmware-hibát. Az összes többi okkal viszont már találkoztam...
Előzmény: mr_ricsi (7)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.17 0 0 7
És még lehet firmware hiba is, ezért kérdeztem korábban, amit kérdeztem!
Előzmény: slaci (5)
slaci Creative Commons License 2003.07.17 0 0 6
Bocs, nem megnyúli, hanem megnyúlik természetesen...
Előzmény: slaci (5)
slaci Creative Commons License 2003.07.17 0 0 5
Elakad a tálca, nem jön ki ütközésig, ezért nem működik a "külső végállás" kapcsolója. Másik lehetőség, hogy elromlott ez a (mikro) kapcsoló. Olyan is előfordul (gyakran), hogy a tálcamozgató motor ékszíja megnyúli, nem tudja átvinni a kellő nyomatékot. Először ezt érdemes megnézni/kicserélni.
Előzmény: Z1z0u (1)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.15 0 0 4
Egyrészt szárazon tilos törölgetni, mert a por úgy karcol!
Másrészt pedig laikusként bemész bármelyik foto-optikai boltba, és kérsz olyan tisztítófolyadékot, amivel műanyag és üveg lencséket, fotóobjektívek lencséit lehet tisztítani. (Javasolt a legkisebb kiszerelés+pumpás típus)
Ezzel jó alaposan benedvesíted a fültisztító-pálcikát, és letörlöd a zsíros szennyeződést. (Ha fény felé tartva oldaltól megnézed a lencsét, szivárványos elszíneződést láthatsz. Na, ennek kell eltünnie.)

Végül pedig a pálcika másik, száraz végével, a legkevesebb sika-mikával letörlöd a tisztítószert, és kész is.

Ui: ha olyan folyadékot kapsz, amelyikre azt írják, hogy tisztítás után reflexiócsökkentő réteg marad, és biológiai-természetes alapanyagokból készül, akkor kb. félévente mindig meg kell majd ismételned a tisztítást. (Mert addigra elbomlik a réteg.)

Ha tényleg javításra van szükség, akkor nem tudok segíteni.

Előzmény: gir (3)
gir Creative Commons License 2003.07.14 0 0 3
Tudsz valakit aki csinál ilyesmit?
Én már egyszer szétkaptam és letörölgettem az optikáját egy fülpálcikával hátha poros, de nem javult semmit, énmegy ennyit vállaltam be laikusként. ÷)
Előzmény: mr_ricsi (0)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.14 0 0 2
Ezt a hibát új korától csinálja, vagy menet közben jött elő?
Előzmény: Z1z0u (1)
Z1z0u Creative Commons License 2003.07.14 0 0 1
Nekem is van 1 kis gondom: Asus 40x-es olvasóm a tálcát rögtön visszahúzza a kiadatás után. Mi lehet a gondja és hogyan/hol lehet orvosol(tat)ni?

Zizou

Előzmény: mr_ricsi (0)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.14 0 0 0
"Ez javítható?"
Igen, tisztítást igényel az optikája.

"Van valami módja a fej állításának?"
Van, de nem házilag!

Előzmény: gir (-)
gir Creative Commons License 2003.07.11 0 0 topiknyitó
Üdv!

Általános problémám hogy a Pioneer CD/DVD-olvasó combóm elkezdi nem megtalálni a fókuszt, beteszek egy CD-t és 5-6-7 ráélesítés után nagynehezen hajlandó beolvasgatni valahogy (hallani ahogy ráhúzza és visszaejti a fejet). Ez javítható? Van valami módja a fej állításának?

Thx előre is.

gir

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!