Vagy a 40x-esből vagy a 34x-esből többféle is létezik, mert módosítottak valamit a meghajtón, hogy 2 hétnél tovább is bírják. :-)
Ha jól emlékszem, csak a firmwarejüket módosították.
Elakad a tálca, nem jön ki ütközésig, ezért nem működik a "külső végállás" kapcsolója. Másik lehetőség, hogy elromlott ez a (mikro) kapcsoló. Olyan is előfordul (gyakran), hogy a tálcamozgató motor ékszíja megnyúli, nem tudja átvinni a kellő nyomatékot. Először ezt érdemes megnézni/kicserélni.
Egyrészt szárazon tilos törölgetni, mert a por úgy karcol!
Másrészt pedig laikusként bemész bármelyik foto-optikai boltba, és kérsz olyan tisztítófolyadékot, amivel műanyag és üveg lencséket, fotóobjektívek lencséit lehet tisztítani. (Javasolt a legkisebb kiszerelés+pumpás típus)
Ezzel jó alaposan benedvesíted a fültisztító-pálcikát, és letörlöd a zsíros szennyeződést. (Ha fény felé tartva oldaltól megnézed a lencsét, szivárványos elszíneződést láthatsz. Na, ennek kell eltünnie.)
Végül pedig a pálcika másik, száraz végével, a legkevesebb sika-mikával letörlöd a tisztítószert, és kész is.
Ui: ha olyan folyadékot kapsz, amelyikre azt írják, hogy tisztítás után reflexiócsökkentő réteg marad, és biológiai-természetes alapanyagokból készül, akkor kb. félévente mindig meg kell majd ismételned a tisztítást. (Mert addigra elbomlik a réteg.)
Ha tényleg javításra van szükség, akkor nem tudok segíteni.
Tudsz valakit aki csinál ilyesmit?
Én már egyszer szétkaptam és letörölgettem az optikáját egy fülpálcikával hátha poros, de nem javult semmit, énmegy ennyit vállaltam be laikusként. ÷)
Általános problémám hogy a Pioneer CD/DVD-olvasó combóm elkezdi nem megtalálni a fókuszt, beteszek egy CD-t és 5-6-7 ráélesítés után nagynehezen hajlandó beolvasgatni valahogy (hallani ahogy ráhúzza és visszaejti a fejet). Ez javítható? Van valami módja a fej állításának?