Miután elhagytuk Kefalonia szigetét a kompunk egyenesen Lefkada felé suhant a hullámok hátán. Kefaloniáról úgy jöttünk el, hogy egy nagyon szép szigetet láttunk, amelyet mindenképp megérte megnézni. Izgatottan vártam Lefkadát, hogy vajon ez is olyan elbűvölő sziget lesz-e. Miután megérkeztünk rögtön érződött Lefkada hangulatán, hogy ez egy teljesen más úti cél. A két sziget között pedig akkora különbség volt, mint amikor egy fine-dining étteremből átcsöppensz egy utcai kifőzdébe. Mind két helyen iszonyú finomat lehet enni, ám teljesen más szájízzel távozol. Utólag, teljes mértékben megértem azokat az embereket, akik a szívük egy darabkáját Lefkadán felejtik a nyaralásuk során. A pörgős életünk itt egy kicsit lelassult és volt időnk megtapasztalni a valódi vidéki görög életstílust. Míg a helyi strandok nem nyerték el száz százalékra a tetszésünket, addig a légkör szinte leírhatatlan volt Lefkadán. Úgy éreztük magunkat, mintha egy romantikus görög mozifilmbe csöppentünk volna. A posztban elmesélem, hogy milyen hely is Lefkada és azt is, hogy melyek a kihagyhatatlan látnivalók a szigeten. Kitérek arra is, hogy melyik strandok tetszettek és melyek nem. Lefkadáról van mit mesélni, szóval vágjunk is bele!
Ami a homokos strand a legjobb választás lenne Vasiliki a sziget déli részén. Szállásért kérjük, nézze meg Lefkada-Rentals a helyi és legnagyobb utazási iroda ott, ad közvetlen elérhetőségét a tulajdonosok, így elkerülhető a globális platformok extra díjakat.
Hátha valakit érint: 55 EUR-ért talátam taxit Preveza reptérről Nidri-be. 4 személyre elviselhető. 20 EUR lenne busszal.Figyelembe véve h viszonylag ritkán járnak a buszok ill. várni kell a csatlakozásra Lefakada city-nél ha jól értem.Szóval gyorsab, kényelmesebb és drágább.
Már a jövő évi nyaralásunkra gyűjtök információkat, ebben kérem a fórum tagjainak segítségét. Az elképzelésem: homokos, lassan mélyülő tenger, a parton sok-sok kagylóval. Ha tudtok ilyen helyet, szíveskedjetek megosztani velem. Szeretnék városra és szállásra, valamint az utazási irodára is ötleteket. Segítségeteket nagyon várom és köszönöm.
Július 27- augusztus 3 közt nyaraltunk Lefkada szigetén. Repjegyet 20án vettük meg, TUI kiárusította a jegyeket Bécsből. Nem volt tervben a sziget, Zakynthosra szerettünk volna menni, de konkrét időpontunk nem volt , csak vártunk a jó akcióra, így itt köttünk ki, amit nem bánunk. Első görög utunk volt,de biztos ne maz utolsó. Nagyon ajánlom a szigetet mindenkinek, más helyekkel összehasonlítva talán kevesebb a turista.
Repülőút jó volt, 79 Eur volt a repjegy fedélzeti ellátással + feladható bőrönddel, mindkét irányba késtünk 1 órát, 27.én vihar volt az oka, 3.án nem tudjuk. Autót béreltünk az Autounion társaságtól, értünk jöttek a reptérre, 2en vezethettük, nem volt érte plusz díj, idei új autót kaptunk, szuper volt. Viszont nem tetszett,hogy leírták a bankkátyankról az összes adatot, a CV kódot é a dátumot is. Szóvá tettük, erre a válasz az volt, hogy náluk ez a szabály. Hát az EUs szabály kicsit más....
Szállásunk két hotelben volt, első 4 napot Nidriben töltöttük a Hotel Nostosban, 20 perc sétára a központtól, reggeli nagyon unalmas volt: főtttojás, joghurt, ugyanaz az 1 fajta sonka-sajt, paradicsom, ugyanaz a süti, őszibarackbefőtt, méz, 3, fajta lekvár, müzli, minden nap csak 1 fajta mini kalács változott. Szoba rendben volt, takarítás, személyzet is, medence 23.00ig nyitva volt, itt volt a legolcsóbb sör is. Másik hotel Agias Nikitasban volt, San Marina hotel. nem volt messze a központtól, de egy dombra kellett felmászni, ami kellemetlen volt. Klíma nagyon hangos volt, földszinten voltunk, így nagyon a teraszajtót se akartuk nyitva hagyni éjjel, de muszáj volt. Reggelire több minden volt, de 3. napon már itt sem tudtam,hogy mit reggelizzek. Medence csak 8ig volt nyitva. Nidri jobban tetszett, város is, bár itt a tenger szebb volt.
Sok strandot bejártunk, kötelezőket mint Porto Katsiki, Milos, Gialos, Agiofili, Kathisma, Desimi sem hagytuk ki. Egremnire még mindig csak hajóval lehet eljutni, vagy egy hosszú sétával,amit mi nem vállaltunk be. Vasilikiben voltunk windsoufingolni, 30 eur volt 2 óra. Két kedvenc strandom Kavalikefta, itt voltak a legjobb hullámok valamint Afteli, mert más volt és nagyon jó volt itt úszni. Részt vettünk egy Elfeledett sziget hajótúrán, 20 eur volt személyenként, de sajnos nagy része csak hajókázás volt, strandokon nagyon kevés időt töltöttünk.
Taverna Pirofani (Desimi) – itt ettem a legfinomabb halat, nem volt amit választottam, de nagyon jot ajánlottak helyette, viszont rengeteg méhecske volt, hoztak füstölőt, de nem igazán segített
Seosoula (Dragano) – Gialos után álltunk meg itt, tipikus görög helynek tűnt, ételek is csak görögösek voltak, de nem igazán jött be, étel is hideg volt. Viszont nagyon szép volt, ahogy a naplemente, mert egy hegy mögött tűnt el.
Kedvenc éttermünk a PanoramicView volt Kalimitsiben, véletlenül álltunk itt meg. Látvány lenyűgöző, ahogy a Nap lemegy a tengerbe, fantasztikus. Kiszolgálás, ételek is kifogástalanok voltak.
Sziasztok! Akik igénybe vették a közösségi buszjáratot, meg tudná mondani, hogy kb. mennyi idő amíg Nydriből beér a busz a fővárosba? Onnan mennénk tovább Kathismára. Illetve a Kathismára menő busz az hol tesz le? Köszi.
á hagyd, szerbiába jogsi se kell, csak forint legyen nálad, a görögök meg amúgy is egyfolytában alszanak, szóval nyugodtan indul el bármiféle papír nélkül!
Kedves Fórumtársak!Június elején első alkalommal megyünk Lefkadára a családommal. Autós utat tervezünk. Az lenne a kérdésem, hogy kell-e útlevél akár a szerb vagy macedón áthaladás miatt?Jelenleg egyik családtagomnak sincs érvényes útlevele.Illetve hogy Mo. - ról kifelé melyik határátkelő a legkevésbé terhelt ebben az időszakban? Monduk ez előszezon.
charterek sok országból mennek, ahogyan menetrend szerinti gépek is. az említett athén mellett érdemes figyelni (mivel könnyen és olcsón lehet eljutni ezekre az átszállási helyekre) nápolyra, barira, rómára, ahonnan voloteával, vuelinggel lehet eljutni a szigetre.
Szia Barátainkkal jövő szept elejére tervezük a sziget meglátogatását. Írnál kis bíztatást, tapasztaltakat, élményeket akár privátban is. tapitati@citromail.hu face : Herbály István Szolnok
én múlt évben voltam a testvéremmel lefkadán,busszal mentünk,mondhatnám semilyen hátrányunk nem volt,közösségi buszjáratok nagyon jók,és nem mellesleg meglepően pontossak.nidriben voltunk elszálásolva...véleményem szerint nagyon jó kiinduló pont.a városban több megálló van,és egészen a katshima strandig van járat,ez került legtöbbe 3.4 eu volt egy irányba,.a hajóutak 20-25euró....mindenhová el lehet jutni...csak akarat kérdése.ha bármilyen infó,tanács,segitség kell,nyugottan irj e-mailta slly73@gmail.com cimre
az idén lefkádára mennénk szeptemberben,szeretnénk mi is eljutni nidrin kivűl a többi szép vizhez,
a kérdésem van-e vizitaxi amivel a strandokhoz elmehetnénk,illetve milyen megoldások vannak, közösségi busz, jogsi nincs igy bérlés kizárt. ezért már kefalonián is "csak" lassi-ban sétálgattunk 2 hétig meg argassiba gyalog ennyi volt a lehetőség.
Sziasztok! Tud esetleg valaki segíteni, szállást keresek aug. 12-27-ig min. 10 éjszakára 3 főre! Tud esetleg valaki olyan elérhetőséget, ahol még lehet ebben az időszakban szabad apartman? Köszi!
Két hét múlva(július közepén)megyünk autóval Lefkadára. Volt valaki mostanában?Milyen árak vannak és az utazás során mire kell figyelni?Esetlegesen felmerülő gondok,fennakadások vannak?