Keresés

Részletes keresés

celebra Creative Commons License 2012.04.02 0 0 40

Kinek mi a vélemyénye a Netvadász alap készletrôl?

Ha jól tudom 20 dBm (100 mW) az adóteljesítménye!

Görög nyaralás alkalmával szeretném használni a biztonság kedvéért, mivel az apartmanban van

ingyen wifi, de nem szeretnék úgy járni, hogy nem elegendô a jel amit adnak.

A netvadász alaphoz képest mekkora egy ASUS laptop adóteljesítménye?

buazs. Creative Commons License 2010.12.28 0 0 39
szamitastechnika.vatera.hu/egyeb/45_dbi_wifi_500mw_usb_wifi_adapter_yagi_antenna_1433973974.html
modellfiu.hu Creative Commons License 2008.02.28 0 0 38
Ezek kozul melyik a jobb?
Edimax, beepitett 6dbi antenna:

http://www.mekka.hu/component/page,shop.product_details/category_id,215/flypage,shop.flypage_mekka/product_id,5202/option,com_virtuemart/Itemid,26/vmcchk,1/

vagy
Senao 100mW,csatlakozos kulso antenna
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09146
Nos?
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.27 0 0 37
Ha veszel egy új LCD tv-t a szobádba, az vagy 50x jobban növeli a rák esélyét, mint ha egész életedet nonstop végigwifized. Ergo: ha már ennyire sziveden viseled az egészségedet, soha többé ne vegyél elektromos berendezést. (És távolítsd el a jelenleg meglévőket is.)
Előzmény: Fircsi (36)
Fircsi Creative Commons License 2008.02.27 0 0 36

Tisztában vagyok, de attól még közvetlen közelben sok időn át, növelheti a rák kockázatát. Persze ez a többi sugárterhelés mellett elenyésző, de attól még figyelhetnénk rá.

Előzmény: locsemege (35)
locsemege Creative Commons License 2008.02.27 0 0 35
És ezt mire alapozod? Remélem, tisztában vagy egy ilyen eszköz teljesítményével is...
Előzmény: Fircsi (34)
Fircsi Creative Commons License 2008.02.27 0 0 34

Ne legyen senkise túl sokat a közvetlen közelébe, mert egészségtelen lehet.

Én a felémeső oldalról leárnyékoltam.

modellfiu.hu Creative Commons License 2008.02.24 0 0 33
Hello :)
USBs wifikkel mik a tapasztalataitok marka,hatotavolsag tekinteteben?Gigabyte,SMC,Linksys,Dlink...
Van egyaltalan kulonbseg?
Vettem egy Belkint(Zidas chipsetes),alufolia tuninggal erzekenyebbe valt(6x1cm).
A FS 1705om belso wifije gyengebb.
Van ennel erosebb,erzekenyebb szerkentyu kis meretu (max. 20-30cm) antennaval?
Alfa 500mWos USB wifi sajna itthon nem kaphato...
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.20 0 0 32
üdv mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék hogyan todom pontossan beállítani a parabola antennát,ha az antenna egy routerra csatlakozik és utána hálókábellel a számítógép van összekötve.
Sajnos a router térerőmérője nagyon gáz. Nincs esetleg valamilyen térerőbeállító program? A network nem jó mert az csak a wlant méri és az meg a routeron van.
Choice Creative Commons License 2007.12.01 0 0 31
Hi! Szerintem kérdezd meg a Mekka Webáruházban, WiFiben nagyon profik.
Előzmény: oxfordshit (28)
Varga.Cs Creative Commons License 2007.11.24 0 0 30

Hali

Régebben voltak olyan kártyák aminek volt antenna csatlakozása.Ilyen kártyával meg egy 80cm parabola antennával 20km-re összeköttetést csináltunk tehát az emelet nem lehet akadály a megfelelö eröségü antennával. A Conrádnál láttam antenákat meg routereket aminek volt antenna bemenete nézz körül hátha van még kártyájuk is aminek van antenna bemenete.

locsemege Creative Commons License 2007.04.19 0 0 29
internetert en is fizetek

Minek, hogy ha nem tudod használni. Nem fizetnél inkább nekem? Tőlem sem tudnád használni, de legalább én jól járnék. :)

Tehát ha fizetsz valamiért, akkor követelhetsz is. Vagy ne fizess neki, legyen saját előfizetésed.
oxfordshit Creative Commons License 2007.04.19 0 0 28

egy alberletben lakom es a foberlo a szomszed lakasban lakik.
van neki egy wireless internete, nekem van egy toshiba satellite L30-101 laptopom, az internetert en is fizetek.
a szobam az elso emeleten van, itt nehezen jon be az internet.
ha kimegyek az eloszobaba akkor a vetel javul, ha lemegyek a foldszintre akkor mar egesz jo.
probaltam beszelni a foberlovel hogy rakja at a modemet az ablakhoz kozel, de nem hajlando semmifele valtoztatasra a modemmel kapcsolatban.
a kerdes a kovetkezo: hogy tudom befogni a netet jobban a szobambol?
talan valahogy kivezetni egy antennat a szobamon kivulre?
milyen kartyaval/antennaval tudnek jobb netet befogni? a gepemen van egy card slot type II.
macskacache Creative Commons License 2006.11.28 0 0 27
Igaz, sorry!
Előzmény: locsemege (26)
locsemege Creative Commons License 2006.11.28 0 0 26
off

A gond csak az, ha több helyen adnak választ, s már senki sem tudja, melyik részletre hol tétünk ki. Mindenkinek áttekinthetetlen zagyvaság lesz az egész.

on
Előzmény: macskacache (25)
macskacache Creative Commons License 2006.11.28 0 0 25

Én sem szeretem hogy ennyi "felesleges" topic létezik...

Előzmény: locsemege (24)
locsemege Creative Commons License 2006.11.28 0 0 24
Szeretjük azokat, akik több helyen teszik fel ugyanazt a kérdést. :-/
Előzmény: macskacache (22)
hawe Creative Commons License 2006.11.28 0 0 23
Én csak annyit tudok, hogy pár métert bírnak el.
Ha komolyabb távolságot akarsz áthidalni, használj bridge-t.
Egyszerű, kényelmes, igaz beruházást igényel:)
Előzmény: macskacache (22)
macskacache Creative Commons License 2006.11.28 0 0 22
Sziasztok,

Ha nem vagyok elégedett a wlan eszközök antennáinak képességeivel, kicserélhetem ezeket vmi komolyabbra?
Első nekifutásra egy ilyenre gondoltam:
http://www.ostelsat.hu/pict/a71200+.jpg

Ezekről az antennákról a jel ugye valamilyen árnyékolt koaxal vihető el a (WiFi)LAN-kártyáig?
Hogyan csatlakoztatkató a koax a LAN-kártyához? Milyen dugalj szükséges hozzá? Illetve mi az a távolság (az antenna és a LAN kártya közt, - mindjuk egy alsó kategóriás sima árnyékolt koax esetén -) amit még elbír komolyabb jelveszteség nélkül?

Köszönöm ha válaszoltok!

Zoli
locsemege Creative Commons License 2006.11.17 0 0 21
Természetesen Ez más, ez már hálózati topológia. akart lenni. Kicsit elszaporodtak ott a vesszők. :)
Előzmény: locsemege (20)
locsemege Creative Commons License 2006.11.17 0 0 20
Ez, más, ez már hálózati topológia. Logikusnak tűnik, de nem tudom, két gép akar-e közvetlenül egymással kommunikálni, vagy sem. Ha nem, akkor igazat írsz, feltéve, hogy a router-hez több gép is csatlakozik. Ha csak egy, lehet mindkét antenna irányított.
Előzmény: szocske_ (19)
szocske_ Creative Commons License 2006.11.17 0 0 19

hmm, ez tényleg logikus...

én abból indultam ki, hogy a router oldalára lehetőleg körsugárzó anetnna kellene, kliens oldalra pedig irányított.

Előzmény: locsemege (18)
locsemege Creative Commons License 2006.11.17 0 0 18
Az, hogy valami szerver vagy kliens, nem a fizikai rétegre tartozik, így ez a kérdés nem értelmes. A kommunikáció duplex, tehát mindkét oldalnak kell adnia is és vennie is, ilyen szempontból szimmetrikus a dolog.
Előzmény: szocske_ (17)
szocske_ Creative Commons License 2006.11.16 0 0 17

köszi, erről már olvastam pár dolgot...

a kérdés ami felmerült bennem, hogy ez nem csak kliens oldalra való?

Előzmény: mr_ricsi (16)
mr_ricsi Creative Commons License 2006.11.16 0 0 16
Ha csak egyvalakit akarsz ellátni, és szeretsz barkácsolni, akkor keress rá a guglin a "cantenna" szóra.
Előzmény: szocske_ (15)
szocske_ Creative Commons License 2006.11.16 0 0 15

köszi az infokat.

ennyire azért nem bonyolult a helyzet, mert jelenleg a padláson van a router, csak a cserepek takarják. így is van jel, csak lassúcska, akadozó, ezért nem kellene olyan sokat javítani.

a padlástól a tetőre annyit jelentene, hogy a cserepek külső oldalán legyen az antenna, így nem kellene hosszú koax.

de ezeket olvasva azthiszem nem mókuskodom a mobil antennával, csak mivel ez itt volt kéznél gondoltam hátha megfelel...

Előzmény: mr_ricsi (14)
mr_ricsi Creative Commons License 2006.11.16 0 0 14

Locsemegét kiegészítve:

"és kitenni a tetőre"

Villámvédelem?

"kliens oldalon maradna a laptop saját cucca"

Dróttal? Mert a tetőn és a födémen keresztül nem biztos, hogy elegendő térerőd lesz a lakás belsejében.

"a cél az lenne, hogy pár házzal messzebbre adjon a cucc..."

A koax kábel jelentősen csillapít. Ha az 1800MHz-es mobilantenna kábeljét használnád 2,4GHz-en, akár méterenként lefelezi az adóteljesítményedet, aztán mire felér a tetőre, már nem is jön ki belőle szinte semmi. (De a gyári wlan koax is erősen csillapít, ezért valószínűleg erősítőre is szükséged lesz. Úgy meg már engedélyköteles.)

Előzmény: szocske_ (12)
locsemege Creative Commons License 2006.11.16 0 0 13
Az antennáknál számít a geometria. Mégpedig azért, mert a hullámhosszhoz van némi köze a fizikai méreteknek.
Előzmény: szocske_ (11)
szocske_ Creative Commons License 2006.11.16 0 0 12

ja, azt nem mondtam, hogy ezt a routerre szeretném kötni, és kitenni a tetőre.

a kliens oldalon maradna a laptop saját cucca.

a cél az lenne, hogy pár házzal messzebbre adjon a cucc...

Előzmény: szocske_ (11)
szocske_ Creative Commons License 2006.11.16 0 0 11

sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy a wlan routerem szeretném egy kicsit tuningolni, hogy messzebbről is elérjem. Épp homemade antennákról olvasgattam, amikor eszembe jutott, hogy van nekem egy régesrégi mobiltelefon botantenna.

Ha van itt valaki hozzáértő azt kérdezném, hogy ez vajon segíthet rajtam?

1800 MHz-en jól működött, menne vajon 2400-on is?

Ez van ráírva: AO8-F 9DB

kb 80 cm-es, egyenes pálcáról van szó, kb 3m koaxal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!