Az eredeti, originális, echte, ortodox, valódi, autentikus, hamisítatlan népi étkeztetést a békebeli csodálatos pacallal Bábel Pistánál találod a XV. kerületi Kolozsvár utcai piacon, ez a híres-neves BágogGundel, vagy PléhCsárda. Durva élmény lesz ízben, mennyiségben és környezetben is :-))
Nálunk a hentesnél még lehet kapni,de szerencsére nem bp.-i vagyok.Bocs.
Egyébként egyszer kb 2 éve az egyik kollágám marhát vágott.Vettem tőle húst és a pacalt úgy ahogy volt elhoztam,azzal a jelszóval,hogy majd elkészítem.Nagyjából slaggal lemostam a fűmaradéktől/egyébként nem büdös,inkáb csak erjedt növény ill.marhaszaga van/aztán konyharuhányi darabokra vágtam ,majd vödörben 2 napig állt oltottmeszes vízben.
Ezután sterimobbal/nagynyomású mosó/fehérre mostam,majd töbszöri ecetes,sós vízban hófehérre és szagmentessé mostam.Némi munka árán már volt is egy egész marhányi pacal kb 8-10 kiló.Füstölcsülökkel ,bográcsban megfőztem.Ette mindenki,mint a vett malac..
Fülemüle étterem, VIII., Kőfaragó utca, a Gyulai Pál utcával szemben. Jó pacal és jó egyéb magyaros ételek. Specialitás a liba és libamáj ételek, illetve sólet. Stabilan jó.