Keresés

Részletes keresés

zuglo_14 Creative Commons License 2003.06.24 0 0 158
"...a közös KISz-múlt sokkal többet nyomott a mérlegen ,mint akármilyen szakmai végzettség..."
Ha nem tünt volna fel, a Fidesz nevű üzleti válalkozásnál ez mai is igy müködik:-)

"...;semmi lényegest nem bíztak rám ,mert nem politikai kinevezett voltam ,hanem szakmai munkát végeztem.Meg nagyon fiatal is voltam...."
Esetleg arra nem gondolsz, hogy a tapasztalatlanságod miatt nem lettél csoportvezető?

Egyébként ahhoz képest, hogy -ügytünik nekem- milyen kevés ismereted van a 1990 elötti idökről, nagyon határozott véleményed van.

Előzmény: Luby (43)
geszthi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 46
Kedves Luby,

1, Oke, de akkor ezt a vagyon juttatast tessek szamonkerni a Nemeth kormany Martonyi es Jarai nevu alkalmazottjatol is!!

Mino erdekes, hogy ilyen bunok utan a Fidesz a vezetosegebe, meg az MNB elnoki szekebe jutatatja oket.

2, Madl nem 90 elott volt a Bankkonszolidacio felugyeloje, hanem 1992tol!!

Sot volt o meg az allami vagyonugynokseg igazgatotanacsanak Elnoke is 1990 agusztusatol!

Persze akkoriban nem tortent semmi privatizacio ugye...

3, Szoval ha 1990-ig itt diktatura volt, akkor hogy lehetseges, hogy Szajer Jozsef 1985-ben az Usaban tanulgathatott (87ben ujra kimehetett), Stumpf is volt kinn, meg mas fideszes vezetok is.

A KGB ugy latszik megbizhatonak tartotta oket a gyufasdobozok ellenorzese kozepette is.
Szoval tovabbra is fenntartod, hogy "más módon folydogált a kormányzás és ellenőrzés ,mint ma.Egyrészt a szovjet csapatok jelenléte, a moszkvai döntéshozó centrum,a KGB még a gyufásdobozban is ott kuporgott"??

Mert akkor itt bizony sulyos kovetkezteteseket kell levonni!!

Szoval ideje lenne mar eldonteni, hogy akkor 1990elottet szidjuk a privatizacioert (de akkor tessek kirugni Martonyit, Jarait) vagy 1990 utani idoszakot nezzuk amikor a java tortent, de akkor meg Madl felelosseget/szakmai sikeressget is vessuk fel.

Előzmény: Luby (40)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.22 0 0 45
Druszám!

(ez még nem urambátyámkodás, ugye? :)

Szerintem '85-ben már egyáltalán nem a jelenlévő orosz tanácsadóktól kellett tartanod és nem is azért maradt el a csoporvezetővé törtpnő kinevezésed. De ez csak tipp, akkoriban engem nagyon nem érdekelt még a politika, gyerek voltam. Ezért nem saját tapasztalatból, hanem szüleim és azok barátai tapasztalatából tudok csak ítélni.

egyébként más témában szeretettel várlak ebben a topikban

kaanga Creative Commons License 2003.06.22 0 0 44
Nagyon haragudhatsz te az előző rendszerre ( pedig fiatal gyerek voltál) ha ilyen butaságokat állítasz 1985-ről.

>>>>>Amit állítottam ,igaz "kevesebb éberséggel" .de működött;a szovjet "tanácsadók" minden főhivatalban saját irodával és magyar politikai összekötővel működtek .

Én csak nevetek ezen a butaságon, de vannak itt biztosan a neten olyanok akik a tanácsoknál, vagy a földhivatalokban dolgoztak és ők is csak nevetnek rajtad.

kaanga

Luby Creative Commons License 2003.06.22 0 0 43
Kedves Hayloft Ezekiel !
1985-ben ,mint 512. senki az államigazgatásban dolgoztam ;semmi lényegest nem bíztak rám ,mert nem politikai kinevezett voltam ,hanem szakmai munkát végeztem.Meg nagyon fiatal is voltam.Így pontosan tudom,hogy mit beszélek.Amit állítottam ,igaz "kevesebb éberséggel" .de működött;a szovjet "tanácsadók" minden főhivatalban saját irodával és magyar politikai összekötővel működtek .
De ekkor már nem ők voltak a veszélyesek,ebben igazad van.A megszokás,a pitianer szervilizmus,a félelem továbbélése,az elvtársi véd-,és dacszövetség.Sokkal ,de sokkal erősebben érvényesült (és érvényesül a mai napig is !),hogy
a közös KISz-múlt sokkal többet nyomott a mérlegen ,mint akármilyen szakmai végzettség.Na ,nem is lettem még csoportvezető sem .De jobb így!
Tudod így visszaemlékezve arra gondoltam ,hogy minden hatalom kialakítja ezeket az összefonódásokat:uram-bátyám,kéhlek szépen;szabadság elvtársak,a nemzetközi helyzet fokozódik.A kifacsart nyelvhasználat,a hülye panelek használata volt az ismeretető jekl.
Üdv.: Luby ,aki Gábor
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.22 0 0 42
druszám!

"Egyrészt a szovjet csapatok jelenléte, a moszkvai döntéshozó centrum,a KGB még a gyufásdobozban is ott kuporgott."

Azért ez a spontán priv. idején már közel sem volt ennyire hangsúlyos. Hogy ne mondjam, túlzol. Ez nem menti vagy teszi enyhébbé a spontán privatizációt. Csak szerintem azért 85 után már rég nem a kgb diktált itt...

Előzmény: Luby (40)
Nagydög Creative Commons License 2003.06.22 0 0 41
"...a másik szerint pedig karácsonykor sem nézed meg, hogy mibe(i) került az ajándék."

Nem az ajandek, hanem a bejgli, feledekeny baratom. Ez ugyanis visszautalas volt arra a korszakra mikor Luby meg kevesbe volt erzekeny arra, hogy a sajat penzebol kap ajandekot. :)

Nagydög

Előzmény: szkd (16)
Luby Creative Commons License 2003.06.21 0 0 40
Kedves geszthi !
Vannak dolgok ,amik nem vitathatók .Neked is vannak ilyen mondataid.Mégis van egy szerény kis megjegyzéscsokrom a hoppákhoz.
90 előtt,mint tudod egészen más módon folydogált a kormányzás és ellenőrzés ,mint ma.Egyrészt a szovjet csapatok jelenléte, a moszkvai döntéshozó centrum,a KGB még a gyufásdobozban is ott kuporgott.Mádl Ferenc szerepe szinte jelentéktelen volt.Ezt onnan tudom,hogy akikre te hivatkozol az a névsor vége nálad,mert a többi mind a másik oldalon áll.Ha ebben Mádl komoly szerepet játszott volna ,akkor ő lett volna azonnal a köztársasági elnök -valószínűleg.
Egyébként ,el tudod képzelni,hogy a nagyon tehetséges Medgyesy,Németh irányítása alatt működő utolsó kabinet az ő hatalmukat szétromboló ellenzékieknek juttatja az állami és pártvagyont?Ez nem életszerű.Most már mindegy ki jutott nagy vagyonhoz és mennyiért.A lényeg ,hogy hogyan él vele.A komolyabb gazdasági hatalom akkor káros ,ha összefonódik a politikai hatalommal .Akár személyében ,akár pártvonalom,akár megvásárolt politikusokon keresztül.A világban sok példa volt erre.
Üdvözöl : Luby ,aki Gábor
geszthi Creative Commons License 2003.06.21 0 0 39
Kedves Luby,

Nem azt mondtam, hogy csak ok nyulnak le. Lasd "akkor az mszp sem tud". Es a lenyeg "de akkor nem lehet majd vadolni sem".

En azon az elven vagyok (nem hiaba liberalis), hogy az allamot a leheto legkisebb mukodo meretre kell szoritani. Akkor nincs pazarlas, nincs Kadar/Orban apank majd megoldja/megadja.

Akkor kerem dolgozni kell es nem mastol varni a dolgokat!!!

Es ami a legfontosabb akkor majd nem lehet ilyen alapon kampanyolni. Akkor a kutyat sem fogaj erdekelni, hogy komcsi volt-e vagy sem (igaz akkor a jobboldal mondanivalojanak tobbsege megszunt)

Ami a leggazdagabb 100-t illeti. Demjan Orban bartja is, Varszegi ugyan mitol komcsi es igy tovabb.

De had jegyezzem meg, hogy eppen 90 elott mikor a spontan privatizacio ment Jarai, Martonyi kormanytag volt. Hoppa!
A bunos pazarlo, es annyit atkozott bankkonszolidacio felugyeloje Madl Ferenc volt. Hoppa!

Ennyit a komcsikrol...

Előzmény: Luby (34)
Droopy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 38
Egyebirant eddig is a sajat penzembol kaptam az osszes ajandekot "hitel", adovisszaterites, korhaz, iskola, olcso tej, draga tej, olcso gaz, draga gaz, satobbi merthogy legyen nepkoztarsasag, koztarsasag, kiralysag tokmindegy, de max penzverde, nyomda van a love mindig lentrol ment fel, amit vagy visszaosztottak, vagy nem.
Előzmény: Luby (-)
Droopy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 37
Ps.
Ja, es mint a terkepbol is latszik tulajdonkeppen nincs olyan, hogy kiskunsagi nemzeti park, hanem fel duna-tisza-kozebol osszevalogatva egy csomo folddarab...
Előzmény: Droopy (36)
Droopy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 36
Nem akarom lekicsinyelni a nemzeti park eladasa iranti felelmed, csak egy-ket adat:

A kiskunsagi nemzeti park terulete: 48000 ha
A hozzatartozo tajvedelmi korzetekkel: 76000 ha
(2 db tajvedelmi korzet es tizenhet termeszetvedelmi terulettel egyutt)

http://www.knp.hu/magyar/terk_knp.htm

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.18 0 0 35
oké, el van nézve.

geszthinek adott válaszodra reagálnék, ha nem baj.
Kérlek hagyd azt a 100 leggazdagabb magyart... ha te felhívod g. figyelmét, hogy ne dőljön be a propagandának, akkor te se vegyél komolyan egy bulvárizét. A legnagyobb adózók környékén már érdemes lenne kapirgálni, bár abból se derülne ki sok. Nem akarok én védeni senkit, nincs is miért, de botorságnak tartom összehasonlítgatni azokat akik tőlünk veszik el a pénzt.

Luby Creative Commons License 2003.06.18 0 0 34
Hayloft Ezekiel !
Utána néztem ,nem volt pontos az infóm ,csak egy részről van szó :Kiskunsági Nemzeti parkban (valahol)prémállat tenyészetet kíván létesíteni egy olasz cég.Ez hozzávetőleg 12 hektár terület.Elnézést a pontatlanságért,tanulság minden infónak meg kell nézni a forrását !Bocs !
geszthi !
Ha úgy történt volna ,ahogy írod ,még igazad is lehetne .Nézz utána ,a nagy lenyúlások nem Antall kormányzása alatt ,nem is Horn,vagy Orbán kormánya alatt történtek,hanem 90 -t megelőzően a spontán privatizáció leple alatt.Persze ,akkor voltak különböző kényszerek is ,az ország működésének biztosítása,etc,.
Érdekes az érvelésed olyan szempontból is ,hogy ha nincs lehetőség a lenyúlásokra ,akkor a FIDESz kerül rossz helyzetbe.Ez bizony tömény csúsztatás.Elfogadom úgy ,hogy bizonyos fokig a FIDESz körüli gazdasági csoport is.Mert már felhívtam rá a figyelmet,ha a közös lenyúlásáról van szó,akkor meg kell vizsgálni a 100 leggazdagabb magyar ember kötődését politikai erőkhöz.Meg kell vizsgálni az 500 legnagyobb magyar adófizetőt (tehát ma már legális a vagyon !) és rájössz,hogy nincs közte 5 % sem FIDESz.MDF -hez közel álló személyiség.Viszont van 70 % fölött olyan ,aki a rendszerváltozás előtt nagyon közel volt a KISz,vagy MSzMP-hez.
Ha a jobboldali kormányok olyan korruptak,lenyúlosok,akkor miért nem ők a gazdagok? Eldorbézolják?Hagyd ezeket a vonalas ,alulképzett választóknak szóló propaganda szövegeket.Itt többnyire felnőttek vannak.A FIDESz kormány is tett egyet és mást a közvagyonnal.Nem vitás.De van még mit tanulnia a demokratává és kapitalistává átképzett szociktól.. Üdv:Luby ,aki Gábor
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.18 0 0 33
Luby!

Kiderült már, hogy mely természetvédelmi területekről van szó?

geszthi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 32
Szerintem ket dologrol van itt szo!

1, Az amit irtal. Felnek, hogy igy lesz penze a szociknak betartani az igereteket es az a kovetkezo valsztas elvesztesevel jarna. (lasd a kormany nepszerusege amikor betartotta az beremelest amit megigert)

2, Amit meg en irtam. Ha nem lesz allami vallalat akkor nem lehet majd a klienturat odaultetni meg leszolni nekik hogy a Fradit, MN tamogassak (ugye ez utobbi megszuntetese most az egyik fo bajuk).

Igy majd a szocik sem tudjak csinalni de igy vadolni sem lehet oket. Annal jobb mindenkinek.

Nem lehet majd Fejlesztesi bankokat az ellenorzesbol kivonni, hogy tkp ingyen csinalhat barmit a kozpenzbol es akkor nincs melldongeto Szechenyi terv PR sem.

Ezek utan majd dolgozni kell!

Hat ez itt a fo gond. Ugyanis erre nincs otlete a Fidesznek (hiveiknek). A PR az megy abban nagy mesterek, de az ugye a "sajat penzed" nelkul nem megy!

Előzmény: kaanga (6)
geszthi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 31
Elnezest de a Szechenyi terv, TH, a nemzeti athelyezese csak hogy Orban nyithassa meg stb...
az nem a sajat penzedbol ment? Az a Fidesz penze volt?

Azert ne legyunk mar ennyire gyerekesek!

Hmmm, mintha eltartani mar nem akarodzna a polgaroknak a dolgokat lasd TH, MN....

Előzmény: Luby (14)
geszthi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 30
Kedves Luby,

Hogy is voltunk azzal amikor meg a sajat penzed elkolteset is titkoltak, lasd a nagymama es a bejgli ara?!

Vagy a fejlesztesi bank kivonasa az ellenorzesbol es szabadkeze szinte mindenhez a sajat penzedbol?

Tudod az amikor a nagy nemzetert aggodo polgarok rohantak haza megszavazni a parlamentbe, ott hagyva az EU-ban az SZDSZ-t, hogy valaszoljon a szlovak es roman tamadasokra a Statusz torvennyel kapcsoltaban.
Mert a nemztert aggodo kepviseloknek fontosabb volt a sajatpenzed megkaparintasa, klientura epitesre, mint a magyar kisebbseg vedelme.

Aztan miert baj, hogy most tudod, hogy mire kell es mire megy az egesz?

Kommunizmust akarsz? Csak mert mintha a privatizacio donto resze Antall alatt ment volna vegbe. MOst legalabb vegre befejezik az egeszet.

Miert vegre?

Azert mert most legalabb majd nem lehet tobbet a klienturat beleultyetni, meg felhasznalni a sajat penzedet, hogy Fradit meg MN (se baloldali dolgokat) stb. szponzoraljanak mert egyebkent a polgaroknak budos eltartani.

Inkabb orulnod kellene. Vegre nem lesz tobbe ilyen vita, hogy kit szponzoraljon a Szerencsejatek Rt, kinek az ujsagja legyen politikalag leszolva legfelul a Malev gepeken es hasonlok.

Egyetlen egy helyen van igazsagod, a termesztvedelmi teruletek (Am ebbol mit is adnak el? Tudod ha a felsoroltkbol mar csak egy is hazugsag akkor ugye a tobbi...). A tobbit adjak el minel hamarabb es legyen vege a fentebb sorolt dolgoknak.

Udv.

Előzmény: Luby (-)
Konrad Creative Commons License 2003.06.17 0 0 28
Ha eladják a Postabankot, és abból végre befejezik az M5-öt, akkor ugye ez a pénz nem a költségvetés lukainak a befoltozására fordítódik, hanem értelmes célre, infrastruktúrális beruházára. Tudod, tanulod te is a Duna pesti oldalon (ha jól emléxem): az infrastruktúra kiépítése nem baj, ha állami úton történik, de egy bank az legyen magán, és ne állami. Igaz, a Fidesz ezt nem pont így gondolta, de hála az ágnek megint kapitalisták vannak hatalmon a szocdemek helyett ;-)
Előzmény: Turulmadár (19)
ninive3 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 27
Mindenki azt mondta, hogy az állam rossz gazda?
Szerintem nem...

Eladja a maradék állami vagyont a kormány, és kapunk jó drágán épített metrót, autópályát. Persze külföldiek építik.
Miután elkészülnek, nem kevés pénzért igénybe is vehetjük...
hehehe

Előzmény: Hayloft Ezekiel (13)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.17 0 0 26
igen, ezeket értem alatta, az Antall, a Horn kormány és a '90 előtti priv.-t.
Ez mind nem tetszett.
A 100 leggazdagabb meg egy bulvárizé. Szerintem nincs benne a leggazdagabb 30. Én se lennék ha annyi pénzem lenne.
Abban igazad van, hogy arra a százra sem jellemző, hogy drehás vagy cipész lett volna a szocializmusban. De azért a szocializmus nem magyarázat mindenre.
Előzmény: Luby (24)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.17 0 0 25
Luby!

Köszönöm a válaszaidat, pláne azt, hogy nem voltál szűkszavú.

Nekem nincs "ellenzéki kép"-em, nem képzelem az egyik oldalt x millió ilyen a másikat meg xmilló olyan embernek.

Előzmény: Luby (23)
Luby Creative Commons License 2003.06.17 0 0 24
Még egy apró kis kérdés :mit értessz a kontrollálatlan eddigieken?A spontán privatizációt 90 előtt?Az Antall,Horn kormányok privatizációs gyakorlatát.?
Javaslom,hogy vedd meg a száz leggatzdagabb magyarról kiadott könyvet és vizsgáld meg ,hogy kik is ezek az emberek néhány kivétellel!A SZU államadósságának ,a spontán privatizációnak ,a jólértesültségnek köszönhetően érdekes ennek a csapatnak az összetétele. Üdv.: Luby ,aki Gábor
Luby Creative Commons License 2003.06.17 0 0 23
Hayloft Ezekiel !
Nagyon megtisztelő,hogy személyes ügyeimről kérdezel.Nagyon szívesen és őszintén válaszolok.Ha a két kérdésen kívül is kiváncsi vagy arra,hogy beleillek az ellenzékiekről alkotott képbe ,kérdezz nyugodtan.Minden kérdésre válaszolok,melyek másnak az érdekeit nem sértik.
tehát : 1948-ban születtem (ez nem nagy öröm!)
ha ma lennének a választások ,a mai pártkínálattal ,akkor nagy bajban lennék.Csak kizárásos alapon tudok erről beszélni,mert nincs választott pártom.Tehát a mai koalició nem ,a FIDESz bárhogy is hívják nem,a MIÉP nem ,a MUnkáspárt nem.Mi marad nekem : MDF?Nem vagyok tőle lelkes,de nincs számomra jobb.
Nem kérdezted ,de nagyon boldogan szavaznék egy szocdem párta ,mely baloldali,nemzeti és nem verbálisan az .Jelenleg még a körvonalai sem látszanak megítélésem szerint egy ilyen politikai csoportosulásnak.A liberalizmus ,mint pártot alkotó eszmerendszer teljesen felesleges,hiszen minden európai szalonképes párt már magáévá tette a liberális eszméket és beépítette a rendszerébe.Olyan ez már ,mint az egyszeregy.Még a bal-,és jobboldali radikálisok is elismereik a liberális elvek jórészét.
Na ,megint sokat írtam.Bocs! Luby ,aki Gábor
Venyerin Creative Commons License 2003.06.17 0 0 22
Tetszettek volna államosítani a Vegyépszert... ;-P
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.17 0 0 21
nem a mostaniakkal van a gondom elsősorban, hanem a kontrollálatlan eddigiekkel :( csak abba már senki bele nem tud avatkozni.
Nem rajongok a privatizációért, nagyon sokmindent én az állam helyében nem adtam volna ki a kezemből az elmúlt tizenx évben. De mint akkor, most sincs igazán rálátásom és semmilyen befolyásom a dologra.

Tudom mibe tenném a pénzem, ha lenne, de nincs...

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.17 0 0 20
magánban is jó nekem, és nem a topikkal kapcsolatosan kérdeztem. De majd eldönti, hogy válaszol-e, ha nem akkor se történik semmise.
Előzmény: Kártékony (18)
Turulmadár Creative Commons License 2003.06.17 0 0 19
Azért ne legyünk már pápábbak a pápánál... Magyarországon az állami tulajdonban lévő cégek már most kisebb részét adják a GDP-nek, mint Nyugat-Európában. Különösen szomorú, hogy a privatizációra a költségwetés foltozgatása céljából kerül sor...
Előzmény: Hayloft Ezekiel (13)
Kártékony Creative Commons License 2003.06.17 0 0 18
Nem hiszem, hogy konkrét választ kapsz...de olyan jól hangzik, nem?
;)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (15)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.17 0 0 17
off
Luby!

kérlek, ha van kedved válaszolj két személyes kérdésre, jó?
1. melyik évben születtél
2. ha holnap szavazni kellene, kire adnád a voksod?(párt)

előre is köszönöm

Hayloft
on

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!