Sziasztok! Minden galambot szerető ember figyelmébe ajánlom:
Sérült galambok mentése
Weblap: galambmenhely.gportal.hu
Facebook oldal:
https://www.facebook.com/SerultGalambokMentese
Mentsük meg együtt a segitségre szoruló galambokat!
Kosszi szepen a tanacsokat. Kb egy hetig gondoztam es apolgattam. A tegnap a dobozkajabol kirepult es azota sem lattam (nem tudom, hogy hogy jott ki, mert feleig le volt takarva... ugy latszik valamennyire helyrejott). A laba nem volt meg telyesen rendben de mar jobban nezett ki mint azelott. Remelem, hogy minden rendben lesz vele. Minden jot. Kosszi.
:) Először is dícséret a galambászok és köszönet a galambok nevében. Egy kis ideig még dédelgesd, hogy az átélt izgalmakat nagyjából feledni tudja. Majd két-három nap múlva a garagéban próbáld meg, hogy szárnyra tud-e kapni. Ha jól repül fél lábbal is elboldogul majd a galambok békésnek mondott, ám veszályekkel teli világában.
Ha képet tudsz feltenni róla jobban látható volna az általános állapota ! ( Üdv. !)
Kaptam egy galambot a foldon amelyiket egy macska eszegetett. A szarnyaival nincs baj csak az egyik labaval. Abba kezdett bele a macska. Nagyon rossz alapotban van es nem tudja mozgatni es hasznalni sem. Most itt van velem a lakasban es apolgatom. Adtam neki enni inni es eszik iszik rendesen semmi gond. Az a kerdezem, hogy mit csinaljak vele, a labaval? Kerlek irjatok!!! Elore is koszonom.
Ha nem látszik rajta hogy kopaszodna akkor valószínű valami féle stressz okozza a hullást... Írtad hogy törött a szárny a láb ficamos stb. Stressz is kiválthatja ezeket a tüneteket. De lehet elmaradott késői vedlés is, a téli alsó tollakat hullajtja el...
"Állatdokik nem értik, mi a baj - sőt jobbára azt sem, miért vesződöm galambbal. (!!!) "
Szerintem nagyon bölcs dolog hogy segítesz egy beteg állaton...és elég szomorú hogy több állatorvos is ezt mondta. Nem csak a kutya és a macska tud az emberhez nőni hanem sok más állat is. Pl nekem van egy Szarkám...nagyon okos intelligens állatok. Ha én állatorvos lennék tuti segítenék minden féle,fajta állaton.
Mindenesetre adj neki vitaminos vizet, vagy takarmánykiegészítőt. Ez lehet hogy segít a toll hullásban.
Hátha akad tőlem tapasztaltabb köztetek: én is egy gerlét pátyolgatok.
Kérdés röviden az, hogy vahj miért hullik ezerrel a tolla??? A kisebb tollak. Galambász ismerős szerint nem vedlenek a galambok- legalábbis annyira egészen biztosan nem, hogy a végtermékből lassacskán simán előállíthatnék egy komplett ágyneműgarnitúrát. Galamb testén egyébként alig látszik a kopaszodás - de vmi azt súgja, hogy majd mindjárt fog...
Előzmények:
Kutyaséta közben bukkant rá ebecském. Lábficam, két helyen nyílt szárnytörés, teljes apátia. Haza vittem- bár lehet, jobban járt volna, ha lelőhelyén, a kpualjban hagyom a macskáknak... Lett antibiotikum, szárny sínben, láb ellátva- általam. Négy hét alatt jött helyre láb és ficam, ám a szárny töréseiből egyet vettem csak észre. Ez rendben össze is forrt, ellenben a másik, láthatatlan törésnek az lett a vége, hogy a szárnyának leesett a teljes külső része. Picit tud repülni- de annyira nem, hogy boldoguljon a természetben is. Tehát velünk marad. Hogy ne unatkozzon, vettem neki két pintyet- egész jól összehaverkodtak. (És ők nem vedlenek.)
Atkára gyanakodtam, de szvsz rosszul: akkor pintyek is atkásak volnának.
Galamb etetésében nincs hiba, tojás, sárgarépa, búza, kukorica, mézes fürtös izék, egyéb magvak stb... Vitamint is kap.
Nem vettem észre, hogy unalomból tépné a tollait - de ettől még elő fordulhat.
Állatdokik nem értik, mi a baj - sőt jobbára azt sem, miért vesződöm galambbal. (!!!)
Némi madárügyi rutinom akad - papgájtartás, megmentett kuvikok, stb...- de ezen a ponton gőzöm nincs a továbbiakról.
Kedves mindenki!
Tudna valaki segíteni egy beteg galamb meggyógyításában? Leginkább hely kellene, ha valaki elvállalná, aki többet van otthon, én képtelen vagyok nem elmenni napokig, és nincs kire hagynom. Itatni, etetni kellene, az orvosi költségeket stb. továbbra is vállalnám.
30 311 35 94
Ill., ha tudnátok, hová lehetne vinni, van Bp. környékén egy madármenhely, talán, hallottatok róla?
Állitólag mindenevők. Én mindnet tettem neki a kukoricadarába, ami madárnak kellhet, vitamint, ásványi izét stb és ugy elszomorodott az egész család, amikor meghalt... itt vannak a nagy dög agressziv papagájaink, mi meg a kisverebet sirattuzk :-( Tibi volt a neve. Itt van a ház mögötti bokroknál eltemetve. A barátom azt mondja hülyék vagyunk, de valahogy olyan különleges kis madár volt.
Sajnos ma reggel a kisveréb meghalt. Nagyon "elhasznált" volt, jól megtéphette a cica, etetéskor ment el Anyu kezében. Szomorú, de ez elég törvényszerű :-( Legalább megpróbáltuk.
Általában sajnos ez a sorsuk, aki kiesik a fészekből, az mindig gyenge. De azért mi már mentettünk meg galambot, denevért, harkályt, és rendszeresen süniket. Remélem, meggyógyul ez a kicsi is..
En csak táoláltam. Sajnos volt valami idegrendszeri betegsege es szegenyke meghalt.
Vettem a gyogyszertarban 1 muanyag fecskendot es en is kukoricadarat meg rizslisztet, buzasirat meg diszmadaraknak valo vitamint adtam neki, tatotta az elejena csöret es kerte.Kicsit probalt maga is enni. nagyon szomoruak voltunk amikor meghalt :-(((((
Sziasztok! Anyu épp most szólt, keressek a neten, hátha valaki szintén otthon kisverebet táplál :-)Talált egyet a szomszédunk, és nem tudjuk, mit eszik pontosan. Kukoricadarát próbált Anyu is, és még mit kellene? Köszi a tanácsokat!
Köszi. Sajnos késön jötta tanács. Szörnyü dolog történt. Amig a verebet ettük a gerle bejöhetett a szobába és az egyik kutyunk valószinüleg játszani akart vele ( végtelenül jámbor,soha senki meg nem harapó, békés macskakedvelö kis ebeink vannak )és a madár meghalt. Nem látszott rajta külsérelmi nyom, talán megnyomta a kutya ?
A kutya megijedt és mélyen szégyellte magát, gyerekeim végtelenül szomoruak :-(
Azzal vigasztaltam öket, hogy a gerle talán sose gyogyult volna meg és ahhoz már tul idös volt, hogy hozzánkszokjon :-(((
A veréb jól van, kunyerál ha meglátja a fecskendöt.Tettembe neki fürtös kölest hátha megkóstolja.
Én a balkáni gerléhez szólnék hozzá. Mehet neki kis szemű kukorica is, szeretik, de ha kényeztetni akarod, akkor imádják a tojássárgát, valamint a bundáskenyeret is. Nagyobb áruházakban, ill. kisállatkereskedésekben előfordul gerlespecifikus kaja is. A zabot tartalmazó kaját viszont ne adj neki, az éles zabszemek kiszúrhatják a léghólyagját.
A szárnyával kapcsolatban én borulátó vagyok, lehet, hogy szegény soha többet nem fog tudni repülni. Érdemes elvinni egy állatorvoshoz, ő biztos tud konkrétumokat mondani.
Sikerült háziállatainkat 1 sérült szárnyu fiatal galambbal ( azt hiszem gerlének hivják az ilyet világosszürke és párban mászkál ) meg egy fészekből kiesett verébfiókával gyarapitani.
galamb erkélyt kakálja össze, búzát kap, vitaminos vizet , napraforgóval nem boldogul. Mit adjak még neki ?
Szárnyán nem látszik semmi, ha megfogom ( nem szereti ) csapkod vele de valahogy nem müködik repülés közben. csak olyan 30 cm-re emeli fel.Azt hsizem a bal szárnya defektes. Szerintetek meggyógyul?
Tibi ( veréb technikai neve ) kartondobozban, papirpelenkán üldögél. Tolla alig, ssárga a csőre de viharos gyorsasággal eltünik butorok alatt ha lehetősége van meglépni. Intenziven szocializálódik, ujjunkon üldögél és nézelődik. naponta 3-4x etetem 5-ös fecsiből főtt kukoricadara-buzadara keverékkel( tettem bele a nagymadaraimnak való vitaminból is kicist ) ha nem kap dühös. Kell vajon neki állati fehérje is ? Mi a francot esznek a verebek???????
Van valakinek otthon verebe ? tettem be neki fürtöskölest de még nem jut eszébe megkostólni.