Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 21
OFF: Meg filozófus (sőt, majdnem HR-menedzser is): mármint ha az iskolákat nézzük. Viszont tud. munkatársként + olvasó- és kiadói szerkesztőként keresem kenyerem.
Előzmény: Ghanima (18)
elefantkillah Creative Commons License 2003.06.09 0 0 20
thx thx, sajnos még nem nagyon vágom a témát...
és nagyon úgy néz ki hogy nem is fogom.
ennyi hülyeséget
Előzmény: Ghanima (19)
Ghanima Creative Commons License 2003.06.09 0 0 19
Hajrá, ellefántkillah! Utána meg majd jól kikérdezlek, hátha te közérthetően is meg tudod fogalmazni a szemiotikai dolgokat, mert én ahányszor próbálkoztam körbeszimatolni őket, mindig elborzasztottak... :-)
Nagy kalpaggal holnapra!
Előzmény: elefantkillah (15)
Ghanima Creative Commons License 2003.06.09 0 0 18
Hát, igen, gyanus voltál ezügyben, úgy is emlékeztem, hogy igazándiból mérnökember vagy.
Előzmény: Pásztörperc (13)
Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 17
Szia!

(8-I))))))E

Előzmény: krz (14)
Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 16
Jöhetsz, de egy árva buznyákot se adnak érte (barátilag műveltem).
Előzmény: elefantkillah (15)
elefantkillah Creative Commons License 2003.06.09 0 0 15
uhh, holnap szigorlatozok szemiotikábúl, akkó mehetek a köz.térre demagóg szövegeket írkálni??
Előzmény: Pásztörperc (13)
krz Creative Commons License 2003.06.09 0 0 14
ez egy nagyon korrekt velemeny:)
Előzmény: Pásztörperc (8)
Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 13
Egyixakmámat se iskolában tanultam — egyébként ott is lehet (szemiotika és szemantika tantárgyakbul). A magamfajta mérnökember ehelyett gyakorol, gyakorol...
Előzmény: Ghanima (12)
Ghanima Creative Commons License 2003.06.09 0 0 12
Félre:
eztetet a formális elemzést hun tanujja az ember?
Magyar szakon? Én is szeretném alkalmazni tudni.
Vissza.

1. Akkor jó, mármint hogy szégyellted magad.

Előzmény: Pásztörperc (11)
Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 11
Kedves Ghanima!

1. Azért röhögtem, mert förtelmesen szégyelltem magam közben. De hát én egy bértollnok vagyok: bárki helyett, bármilyen stílusban tudok írni.

2. Formális elemzőként egyáltalán nem foglalkozom a tartalmi elemekkel. Az érdekel, hogy:
— milyen hatásúak;
— mit árulnak el a szöveg írójáról
az alkalmazott nyelvi eszközök.

Előzmény: Ghanima (9)
acontrecourant Creative Commons License 2003.06.09 0 0 10
A Jobbikkal az a helyzet, hogy a Fidesz úgy érzi: OVi nem fideszes, inkább jobbikos. Tiszta gáz, mert igaz.
Előzmény: YaMo (6)
Ghanima Creative Commons License 2003.06.09 0 0 9
„nálunk, a Köz.téren is zengett a ház a röhögésemtől, amikor demagóg kampányszövegeket írtam ”
Szabad megkérdeznem, hogy erre azért, ugye, nem vagy túl büszke?? Lehet, hogy én vagyok túl idealista, de továbbra sem vagyok meggyőz/őd/ve, miszerint csak demagógiával lehet nagy csoportokat megnyerni. Többen állítják, hogy ez a véleményem az eszme diadala a valóság fölött, de mi volna, ha mégis kipróbáltatna ez a módszer. Ld. még a „nép” esetét, amely választások előtt rendre érettnek és megfontoltnak van titulálva, míg „időközben” „még nem érett meg” a kormányon lévők nagyszerű, felelősségteljes és érettük fáradozó elgondolásainak felfogására és elfogadására.
Más: a formális elemző mitet jelent itten? Tartalomelemzéseket, vagy valami mást? :-o
Előzmény: Pásztörperc (8)
Pásztörperc Creative Commons License 2003.06.09 0 0 8
Hivatásszerű. Számomra — formális elemző számára — két, figyelemre méltó dolg van benne.

Az egyik az, hogy harmadixemélyben is Elnök Úrként hivatkoznak 0.V.-ra. Ez itt a vegytiszta szervilizmus esete, lévén a magyarban ennek mindkét, sajátos eleme (a nagybetűs írásmód és az "úr" titulus hozzábiggyesztése) is csak mexólításként használható. Köv.képp a kifejezés azt sugallja, hogy amikor látszólag hozzánxólnak, valójában akkor is 0.V.-hoz beszélnek: ő mindenhol jelen van, még az ilyen virtuális társalgásokban is. Nincs bizalmas kontaktus, nincs intim négyszemközt: 0.V. szelleme átleng mindent.

A másik, hogy a felszólító mondatokat rendre ponttal zárják le. Ez ugyan rendkívül magyartalan, viszont magabiztosságot és nyugalmat sugall: a felkiáltójellel végződő mondatok — ez a Kádár-kor egyik legátkosabb nyelvi öröksége — szenvedélyt és izgágaságot sugallnak. Ők látványosan szembefordulnak ezzel, és visszatérnek Antall egykori, "nyugodt erő" koncepciójához.

Profi munka. Szívesen írtam volna. Az meg nem baj, ha nevetgél közben az ember: nálunk, a Köz.téren is zengett a ház a röhögésemtől, amikor demagóg kampányszövegeket írtam — de bejött. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem mi vagyunk a célközönség. Márpedig arra — ezt Jóanyámon látom — ez bizony hat. Összetartás van.

(Egyebekben meg az a véleményem, hogy a Jobbik éppoly esélytelen, mint az új baloldal volt: ki hazánkban a választók nem politikai szándékokra, hanem személyekre szavaznak. Jól megcsinált személyekre. Amíg 0.V.-nak 80 pontja van a jobboldalon, addig ott 1*űen nincs igény alternatívára.)

Előzmény: hamariberkenye (7)
hamariberkenye Creative Commons License 2003.06.08 0 0 7
Ez a levél erőt adott nekem, hogy átmeneti érdektelenség után ismét nevetni tudjak az Orbán Viktor körül fel-felbukkanó idiotizmuson. Akár meggyőződés alapú, akár hivatásszerű. Eddig azt hittem, az első a rosszabb, most már ebben sem vagyok biztos.
Előzmény: PolgárPress (-)
YaMo Creative Commons License 2003.06.08 0 0 6

Nem vettétek észre hogy a fidesz már csak
ezekből él? mostanában a sajtótájékoztatókon
is egy olyan poszter van a háttérben amin egy
csomo ember van. ide süllyedtek. a sokezer
pógári kör hirtelen elillant.

söt: szerintem azér paráznak most nehogy
a következő választásokon a jobbik lenyomja
őket. elég valószinü hogy aszongyák a "jel"-nek
a jobbik-osok hogy "na huzzá innen öreg, most mi
jövünk lopni" és ezzel lapátra teszik a hőn szeretett
viktor pajtást.

a demoköszpont is mácsak a fényes múltból vegetálgat.

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.08 0 0 5
Kijavítottam:

Meglepő és mulatságos, hogy gondolnak rá, és időt szentelnek annak, hogy levélben fejezzék ki szeretetüket, elismerésüket és tiszteletüket.
Meglepő és mulatságos, hogy maga mögött tudhatja az Önhöz hasonló tájékozott emberek támogatását. Meglepő és mulatságos, mert ez a gesztus azt
bizonyítja, hogy erőfeszítései nem hiába valók.

Így jobb :-)

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.08 0 0 4
Borzasztóan sz@r egy válasz. Én, azért elvártam volna, hogy legalább egy "Megható és erőt adó" szerepeljen benne.

Különben, nagyon remélem, hogy fetrengenek a röhögéstől, miközben az ilyen f@szságokat írják, mert különben itt az ideje rájuk szabadítani a Lipótmező kommandót.

Ghanima Creative Commons License 2003.06.08 0 0 3
Hát azért nahát! :-oo Volt szerencsém (?) 1946-53. közötti, a nép-gyermekei-üzennek-Rákosi-pajtásnak illetve Rákosi-pajtás-üzen-a nép-gyermekeinek típusú opuszokat olvashatni, rakatszám.
Mit mondjak, szakasztott!
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.08 0 0 2
:-DD
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.08 0 0 1
Ez tenyleg +6o,de hogy erot adna..?!
En pl teljesen elnyongultem a rohogestol...:)
e(r)lection Creative Commons License 2003.06.08 0 0 0
Ámen!
PolgárPress Creative Commons License 2003.06.08 0 0 topiknyitó
From:
To: pksz@yahoogroups.com
Cc: bennszulottek@yahoogroups.com
Sent: Tuesday, June 03, 2003 9:59 AM
Subject: [polgari-korok] Fw: Köszönet

Nekünk válaszolnak ...

----- Original Message -----
From: "Lánczi Tamás"
To:
Sent: Tuesday, June 03, 2003 9:16 AM
Subject: Köszönet

Engedje meg, hogy Orbán Viktor személyes megbízásából válaszoljak az Ön levelére. Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni az Elnök Úrnak írt figyelmes sorait. Megható és erőt adó, hogy gondolnak rá, és időt szentelnek annak, hogy levélben fejezzék ki szeretetüket, elismerésüket és tiszteletüket.
Megható és erőt adó, hogy maga mögött tudhatja az Önhöz hasonló tájékozott emberek támogatását. Megható és erőt adó, mert ez a gesztus azt
bizonyítja, hogy erőfeszítései nem hiába valók.
Orbán Viktor néhány napnyi pihenés után az előttünk álló hatalmas mennyiségű munkára összpontosít. Ahhoz ugyanis, hogy az újonnan alakult Szövetség biztos alapokon álljon, és hogy a kitűzött célokat maradéktalanul elérjük, még tengernyi munkára van szükség. Ezért arra kérem Önöket Orbán Viktor nevében, hogy erősítsék meg a lelküket. Legyenek elszántak, vállalják magukat, vállalják büszkén a polgári értékeket, és legyenek türelmesek azokkal, akik az önökétől eltérő véleményen vannak. Vállalják a vitákat, vállalják a véleményüket és vállalják döntésüket. Mert ha valóban kitartóakés türelmesek leszünk mindannyian, az eredmény nem fog elmaradni.
Engedje meg, hogy Orbán Viktor nevében további sikereket, munkájához jó egészséget, erőt és kitartást kívánjak Önnek és kedves családjának!

Budapest, 2003. június 3.

Lánczi Tamás
Elnöki Kabinet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!