Sziasztok! Szeretnék elajándékozni mozaikozásra való mindenféle szinű és méretű csempét, üvegmorzsit Zuglóból. Ha érdekelne valakit, írjon nekem: Dékány Istvánné zsanedrics@gmail.com
Csináltatok már olyan képet , amit nem fugáztatok?
az az érzésem, hogy szebb marad némelyik anélkül.... persze akkor nagyon simizni nem lehet a felületét, de egy faliképnél talán ez nem olyan nagy baj. Most egy olyan képet csinálok üvegmozaikból, amit direkt fugaszélesség nélkül rakok, persze így nem könnyebb....
Magas minőségű zag-zag "harapdáló" töröfogó, mozaik vágó, rugós csuklórésszel, szilánkgyűjtő zacskóval alig használtan eladó.
Használata a Tiffany és mozaik munkáknál is idő és anyagtakarékos. A szilánkgyűjtő zacskó megakadályozza a vágás során keletkező szilánkok szétszóródását.
Sajnos későn értem a fórumra. Róth Miksának jó volt a szürke fuga. Nagyon sok mozaikot csináltam, különböző fuga színnel, egyetlen emeli ki a mintát rendesen a hagyományos szürke. Persze, ha motívumról beszélünk.
Gyakran látogatom a fórumot, rengeteget tanultam tőletek, több hónap volt mire végigolvastam a rengeteg hozzászólást. Sajnálom, hogy 1 éve nincs mozgás...
Hátha valaki erre néz...Tanácsra lenne szükségem.
Egy singer asztal tetejét mozaikoztam ki matyó mintával (2 hónap meló)de a fuga terén elakadtam. Milyen színű legyen? Fehér? Ezüstszürke? Több színnel?
Jól értem, hogy ez a neked kellő méret, a 15x15 az a látható mérete lesz, és a vastagsága meg egy harmadik érték?
És ehelyett csak 20x20-as kapsz?
Szerintem a megoldás az lenne, ha a neked megfelelő vastagságban tudnál venni nagy lapokat, 30x30cm, vagy nagyobbat, és felkeresnél vele egy vizesvágó céget azzal, hogy vágják fel 15x15-re!
Vizesvágó felétek nem tudom mennyire létezik, Pesten tudok jóféle társaságot, akik szerintem meg tudnák csinálni, de aneten is lehet találni rengeteget.
Ha ezt kivitelezhetetlennek érzed, akkor a házilag relatíve olcsón kivitelezhető megoldásom az, hogy vegyél 15mm vastag szintén nagy táblát, abból vágj le olyan vastag csíkokat gyémántárcsás csempevágógéppel (barkácsáruházakban relatíve olcsón kapható), ami vastagság neked kell, és utána abból a keskeny csíkból dolgozhatsz. Keresztben elvágni 15x15-re már csak akkor kell, ha az adott darab éppen négyzet, minden más esetben a csíkból leharapható a kívánt darab közvetlenül.
Mészkő, vagy márvány anyagból, több színből szeretnék mozaik bordűrt készíteni konyhába 15x15 mm-s darabokból.A következő a problémám. A mészkő, márvány lapok legkisebb mérete 2cm-s. Esetleg jó lenne a 20X20 mm is, de ez csíkokra vágva kellene. Békés megyében már az összes kőfaragót felhívtam, vagy azt aki foglalkozhat ilyesmivel. Persze senki sem akar a problémámmal foglalkozni. Van esetleg valahol az országban aki foglalkozik ilyen méretre vágásával, vagy valami webshop esetleg? Egyébként törőkalapáccsal, és ékkel hasítanánk belőle apró darabokat.
Arra gondoltam hogy a ragaszto lesz a fuga anyag is. A folia eltávolitása csak másnap hajszáritoval kicsit átmelegitem. A folia alatt a ragaszto nagyon lassan szárad köt meg. És azt egy puha fogkefével vagy szivaccsal át dörzsizném ovatosan. Teljes száradás után lakkozás.
Probáltam képet feltenni rajzokról de mérete miatt nem engedte.
köszönöm Cico és mindenki segitségét ötletét ha van szivesen fogadom.
Nem próbáltam még, de vannak fenntartásaim. Mivel nagyon aprókák bele kell majd rendesen nyomni a ragasztóba, ebből kifolyólag ki fog türemkedni a ragasztó ami fugázásnál csúnya. Ha pedig nem akkor nem lesz ami fogja amikor lehúzod a fóliát jön a kavics is.
A fóliára terits szét egy réteg műgyantát kb 2mm vastagságban, abba szórd bele a homokot, várd meg, mig megköt, majd onnantól a fólia a túloldalról lehúzható, és a cucc sima csemperagival felragasztható bárhová. Ha olyan műgyantát szereztél, ami nem köt merevre, még hajlik is, tehát ives felületre is felnyalható.
Igy készül a DELAP burkolat is.
www.delap.hu
Régebben volt nekik ezen elven működő tapéta is, amit ollóval lehetett formára vágni, és mozaikot csinálni belőle...
segitségetekre lenne szükségem. Apró szemű sóderböl szeretnék mozaikot késziteni. Falra. Hordozóra késziteném. Van valami amire jobban odakell figyelnem? Nagyobb szemű kaviccsal dolgoztam már. De itt max 5mm méret lenne. Gondoltam akváriumokban oly szivesen használt már megfestett kaviccsak dolgoznék.