Keresés

Részletes keresés

sandorab Creative Commons License 2004.04.23 0 0 31
Szíves tájékoztatásul szeretnénk közölni, hogy szolgáltatásainkat folyamatosan módosítjuk, melynek során a piaci igényeket is a lehetőségekhez mérten figyelembe vesszük. Szolgáltatásaink körét igyekszünk úgy kialakítani, hogy a leheto legszélesebb igényeket tudjuk kielégíteni.

Tájékoztatásul szeretnénk közölni továbbá, hogy a számlás előfizetésről kártyás előfizetésre való váltás lehetőségét hamarosan biztosítjuk. Erről azonban bemutatótermeinkben dolgozó kollégáink - a utasításnak megfelelően - nem szolgálhattak információval.

Köszönjük megértését és türelmét.

Üdvözlettel

Pannon GSM
Internet Ügyfélszolgálat

Előzmény: kucsera_bandit (29)
kucsera_bandit Creative Commons License 2004.04.21 0 0 30
kucsera_bandit Creative Commons License 2004.04.20 0 0 29
Régi Pannon előfizető vagyok, több mint fél éve lejárt a hűségnyilatkozatom és pár hónapja kaptam egy céges mobilt is. A Pannon kínálatában jelenleg (pár hónapja...) nincs egyetlen olyan telefon sem ami igazán felcsigázná az érdeklődésem (ellenben a Westelnél ott van az SE T630: 0 Ft. saját rész, havi kb.4kHUF részlet vagy az elődje a T610 még kedvezőbb feltételekkel...) - szóval semmi értelme hogy fizessem a havi előfizetési díjakat az "élvonalbeli" mobilszolgáltatónak.
Bementem megkérdezni hogyan válthatnék Praktikum csomagra ha meg szeretném tartani a számomat? A válasz: sehogy. Nem tarthatom meg a számomat ha a saját szolgáltatómnál havidíjasról pre-paid előfizetésre szeretnék váltani.
Szvsz ez kissé idejétmúlt hozzáállás mivel most majd szépen megfogom a számomat 'oszt átmegyek a Westelhez (akkor már T-Mobile) - ott kapok Dominó kártyát a jelenlegi (20-as!) számomhoz és meg van oldva a problémám!

Ezúton üzenném a kedves Pannonos termékmenedzsereknek hogy jobb lenne már ébredezni mert bizony könnyen elpártolnak az emberek az immár egyetlen nem gigamulti mobilszolgáltatótól ha nem kínál semmi jót (olcsón) és nem lesz kicsivel rugalmasabb!

Ps.
Lehet hogy pár hónap múlva visszaviszem a 20-as számomat a Pannonhoz - persze immár Praktikumot fogok kérni - miért ne? ;o)

Hpisti Creative Commons License 2004.01.11 0 0 28
Nem, és a közeli jövőben nem is lesz Bcsabán Matáv szolgáltatás. Ugyanis ebben a fene nagy távközlési liberalizációban csak a primer körzeteket hagyták érintetlenül. Tehát az ország 2/3-án a Matáv szolgáltat kizárólagosan, a maradékon négy szolgáltató osztozik.

Íme:
http://www.matav.hu/magyar/lakossagi/termekek/szolgaltatasiterulet/index.html

Előzmény: nyman (26)
meoboss Creative Commons License 2004.01.10 0 0 27
Lassan indul be a számhordozhatóság

Bár január tizedikétől bármely vezetékes előfizető lecserélheti szolgáltatóját úgy, hogy közben megtarthatja telefonszámát, a telefontársaságoknál egyelőre nem túl nagy a tolongás.

Az új hírközlési törvény előírja a számhordozhatóságot, melynek értelmében bármelyik vezetékes előfizető lecserélheti szolgáltatóját úgy, hogy közben megtarthatja hívószámát. Kivételt jelent az az eset, ha az ügyfél elköltözik, írta a HWSW Magazin.

Lanyha érdeklődés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság weboldala szerint a fővárosban nyolc szolgáltató, a Matáv, GTS-Datanet, Monortel, BT Limited, Invitel, Pantel, Tvnetwork és az eTel kért önálló számmezőt. Rajtuk kívül az országban még két vezetékes szolgáltató működik: az Emitel és a Hungarotel. Elvileg tehát ezt a tíz vállalatot választhatják azok, akik megelégelve saját szolgáltatójukat, váltani szeretnének.

Az előzetes várakozásnak megfelelően azonban nem túl nagy az érdeklődés: úgy tűnik a szolgáltatók többsége nem töri magát, hogy ügyfeleket csábítson saját hálózatába, és a vezetékes telefonnal rendelkezők sem terhelik túl érdeklődő hívásaikkal a távközlési vállalatok ügyfélszolgálatát.

Kevés az akció?

A tíz távközlési vállalat közül eddig egyedül a Pantel hirdetett akciót, melyben garantálta, hogy a január 1-től áttérő új ügyfelek 30 százalékkal mérsékelhetik korábbi szolgáltatójuknál lebonyolított forgalmuk költségeit. Bár már több százan érdeklődtek a Pantelnél a számhordozhatóság lehetőségeit kihasználó szolgáltatóváltás feltételeiről, a cég csak a nagy forgalmat lebonyolító vállalati ügyfeleket várja: annak éri meg a céghez pártolni, akinek a telefonszámlája havi háromszázezer forint körül mozog.

Nincs hasonló limit a GTS-Datanetnél, bárkit szívesen látnak, ám a vállalat weboldalán főleg a belföldi távolsági, mobilirányú és nemzetközi hívásokat lebonyolítóknak kínálnak kedvező tarifákat. A GTS-Datanet egyébként nem tervez akciót, inkább a számhordozhatóság tényét igyekszenek majd marketingkampányuk középpontjába állítani.

Akcióról, kedvezményekről a többi szolgáltató nem számolt be, s nagyobb érdeklődést is csak a Pantel és a GTS-Datanet munkatársa jelzett. A Tvnetworknek egyelőre nincs szerződött telefonelőfizetője, saját hálózatukon is csak egy hónap múlva indítják el a vezetékes távközlési szolgáltatásokat, a BT Limited pedig magyar nyelvű honlappal és kapcsolatfelvételi lehetőséggel sem rendelkezik.

A meglehetősen lanyha érdeklődésről számot adó Vivendi szóvivője szerint a számhordozhatósághoz kapcsolódó akciót csak a későbbi érdeklődésnek megfelelően alakítanak ki, a Matáv pedig legkorábban egy hónap múlva összegzi a számhordozhatósággal kapcsolatos tapasztalatait. A Monortel tájékoztatása szerint technikailag ugyan felkészült a vállalat a hívások fogadására és átirányítására, számottevő érdeklődésről ugyanakkor nem tudott beszámolni.
/index/

nyman Creative Commons License 2004.01.07 0 0 26
Tudja vki, hogy lehet-e mar Bekes megyeben Matav vonalat rendelni?
I.Blasius Creative Commons License 2003.11.20 0 0 25
Csakhogy ha a roaminghoz hasonló elven számítják a percdíjakat, a mobil elveszti egyik jelentőségét, vagyis, hogy olcsón lehet elérhető valaki. Számtalan embert ismerek, akiknek akár hetekig nincs pénz a prepaid egyenlegükön, és nekik elég gáz lenne, hogy mondjuk csak a saját hálóbeliek tudnák felhívni őket, mert a többinél pénzbe kerülne. Emellett a hívott fél (is) fizet elv ismerve a magyar kiskapuzós mentalitást, nemigen működne. Magyar ember azért nem fizet, ha őt hívják. (akik külfödön vannak, az más ügy mert ők tudomásul veszik, hogy ez a külföldre utazás átka)
Előzmény: Alejandro DeSilva (22)
Segítő Orsi Creative Commons License 2003.11.19 0 0 24
**Vezetékes szolgáltató választás**

Ez úgy megy egyébként, hog ha A szolgáltató területén lax, akkor kell egy A szolgáltató által behúzott élő vonal. A helyi hívást mindig A-nak fizeted. Ha közben B-vel szerződést kötsz, akkor külön számlán fogod fizetni B-nek a helyin kívüli hívásokat.

**Vezetékes számhordozhatóság**

Ez még nem működik, de állítólag jövőre bevezetik.

**Mobil számhordozhatóság**

Amit Alejandro DeSilva mond, az logikusan hangzik. Hajlok arra, hogy vele értsek egyet - pont azért, mert a roamingnál már így megy.

Előzmény: Segítő Orsi (23)
Segítő Orsi Creative Commons License 2003.11.19 0 0 23
Nem rendelhetsz. Ez biztos.
Előzmény: dr. Agy (12)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.11.19 0 0 22
Meg persze nem kerul tobbe a hivas minden esetben, ezert eleg ritka eset lesz szerintem a felhivhatatlan prepaid.
Akkor mar inkabb az a kerdes, hogy akkor mi tortenik, ha olcsobb a hivas annal, mint amit a hivo fizet, jovairjak a hivottnal, vagy elrakja a szolgaltato? (valahogy az utobbira tippelek...)
Előzmény: Alejandro DeSilva (21)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.11.19 0 0 21
Pedig ugyanigy mukodik, ha ideiglenesen kulfoldon tartozkodo mobilt hivol, szoval technikailag semmi akadalya. Szerintem logikusabb, mint amikor nem tudja a hivo, hogy mennyibe fog kerulni a hivasa.
Előzmény: I.Blasius (20)
I.Blasius Creative Commons License 2003.11.19 0 0 20
Ez szvsz kivitelezhetetlen baromság amit mondasz. Nehogymár azért fizessek én többet, mert egy nem kijelzett telefonnal felhív valaki, mintha hálón belül beszélne, és a szolgáltatója kiszámlázza nekem a különbözetet a hálón kívüli és belüli tarifája között. Így simán csődbe lehet vinni valakit, ha sokat hivogatja az ember.

Ilyen logikával nem lehet majd olyan prepaid számokat hívni, amelyeknek éppen nincs beszédegyenlegük.

Előzmény: Alejandro DeSilva (19)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.11.19 0 0 19
Ha jol tudom, a szamhordozhatosag ugy fog mukodni, hogy a _nem_ a hivonak kell tudni, hogy milyen szolgaltatot rejt valojaban a szam, hanem a tulajdonosanak, azaz az esetleges pluszterhet neki kell allnia. (ugyanugy, ha kulfoldre megyek a mobilommal, es ott hazulrol hivnak, akkor, mivel a hivo hazai mobilszamot hivott, ezert o csak a hazai tarifat fizeti, a roamingot mar en allom). Ugyanigy, ha pl. este a voda-voda hivas ingyenes, de a hivott fel telefonja westeles, ezert ra a kedvezmeny nem vonatkozik, akkor az arkulonbseget a _hivott_ fel allja. Ezert annak kell jol meggondolnia a szamhordozast, aki valtani akar, mert esetleg akar ra is fizethet.
télálló Creative Commons License 2003.11.19 0 0 18
Kivéve, ha olyan tarifacsomagot választasz, ahol a saját meg idegen hálózat hívása ugyanannyiba kerül.
Gondolom kevesen szeretnének folyton valamilyen zöld számot felhívni vagy a hívás előtt mindig egy bemondást hallgatni, hogy megtudják, melyik hálózathoz is tartozik a hívott, ezért egyre többen fognak ilyen tarifacsomagot választani.
Előzmény: johevi (16)
dr. Agy Creative Commons License 2003.11.19 0 0 17
Klasszikus esetben, ha telefonáltam, akkor az kapta meg a bevételt, aki a vezetéket (és a hozzá tartozó) központot kiépítette. Ez sem volt teljesen igazságos, de hosszútávon nagyban valószínűleg kiegyenlítődött.
Nem értem mi a ráció abban, hogy egy harmadik telefontársaságot is bevonok az ügybe. Van két végkészülék, mindegyik sok pénzért, és nem az kapja a díjat, aki ezt kiépítette, hanem aki 'lenyúlja' a hívást. De ez nem az én gondom.
Az én gondom az, hogyha valakit fel akarok hívni, akkor a számából egyértelműen lehessen tudni, hogy az nekem mennyibe kerül. És ennek a számhordozhatósáh teljesen ellent mond. Pláne vezetékesnél.
Előzmény: TamasS (15)
johevi Creative Commons License 2003.11.19 0 0 16
Szerintem baromság!!!
Szinte minden tarifában különbséget tesznek "saját hálózat" és "más hálózat" között, elég jelentős árkülönbözettel. Eddig lehetett tudni hova tlefonálok, ezentúl gőzöm se lesz, milyen hálózatot hívok, mennyiért....
TamasS Creative Commons License 2003.11.19 0 0 15
Es arra is lehetoseg van, hogy akar hivasonkent valaszd meg, hogy ahhoz a hivashoz melyik ceget akarod igenybe venni. Ezt 4 jegyu elohivoszamokkal lehet megtenni. Minden cegnek van egy kodja, es ha felemeled a kagylot, akkor azt kell bepotyogni. Utana kapsz egy tarcsahangot es mar mehet is a szam. Az a hivas a megfelelo ceg tarifaival lesz kiszamlazva.

Hogy ezekbol persze mi es hol mukodik, azt nem tudom, mert 1,5 eve lemondtuk a vezetekes telefonunkat. (Azt tudom, hogy a 4 jegyu elohivoval edesapamek szoktak valtogatni a ceguknel a szolgaltatok kozott, mikor kinel olcsobb a nemzetkozi hivas :-)))

Ezekrol a lehetosegekrol kb 1 eve olvastam, mint kotelezoen megvalositando dolgokrol a piac teljes megnyitasa erdekeben. Hogy azota ezekbol mi valosult meg es mi nem, illetve a m..v mennyire tudta ezeket a terveket elszabotalni, azt nem tudom.

TamasS Creative Commons License 2003.11.19 0 0 14
"Ha veszek egy lakást Bp-en, nem rendelhetek kapásból vivendis telefont?"

Ha eddig nem volt vonal a lakasban, akkor fizikailag nem tudom, hogy hogyan mukodik. Az is lehet, hogy a m..v-tol kell megrendelni a bekotest, majd masnap atterni egy masik ceghez. De az is lehet, hogy egybol az alternativot kell keresni es o majd lebokszolja a bekotest.

Hasonlo a dolog, mint amikor az ember ADSL-t rendel. A vonalat fizikailag a m..v koti (es o a tulajdonosa), de adatokat rajta a valasztott ISP szolgaltat. Ezert horror a bekotes neha, mert az ISP es a m..v gyakran egymasra mutogat, hogy ki miatt nem megy a net, de ez mar egy masik tortenet.

TamasS Creative Commons License 2003.11.19 0 0 13
De rendelhetsz... mert elvileg a piacnyitás azt jelentette, hogy a m..v koteles atengedni a "last mile"-t a konkurens szolgaltatoknak...

Az mar mas kerdes, hogy a m..v egyelore olyan feltetelekkel adja berbe a vonalat a konkurencianak, hogy azoknak nem eri meg szolgaltatni rajta mert dragabbak lennenek, mint a m..v. Ezert is ragjak a gittet a torveny ujratargyalasaval, mert mindig az eddigi monopolium jar jol. Es ezt a tobbi telco mar kezdi nagyon unni...

dr. Agy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 12
"A számod csak akkor maradhat meg, ha a lakhelyeden maradsz, de szolgáltatót váltasz. Azaz, ha a m..v eddig lerabolt és te inkább a vi...di mellett döntesz"

Tehát mindenképpen a helyi céggel kell kezdeni?
Ha veszek egy lakást Bp-en, nem rendelhetek kapásból vivendis telefont?

Előzmény: TamasS (10)
Jadro Creative Commons License 2003.11.18 0 0 11
Múltkor láttam a Sugár nagyvezírt a tvben és ő is ezt a bemondásos dolgot erősítette meg.
Előzmény: Timna (9)
TamasS Creative Commons License 2003.11.18 0 0 10
sziasztok!

Vezetékes telefon esetén a számhordozhatóság nem ugyanazt jelenti, mint a mobilnál. A számod csak akkor maradhat meg, ha a lakhelyeden maradsz, de szolgáltatót váltasz. Azaz, ha a m..v eddig lerabolt és te inkább a vi...di mellett döntesz, mert az féláron szolgáltat ugyanott, akkor megmarad a számod de a számlát a kisebb tarifáról már a másik szolgáltatótól kapod. Szó sincs arról, hogy Szegedre elköltözve viszed magaddal a budapesti számodat.

Tamás

Előzmény: dr. Agy (6)
Timna Creative Commons License 2003.11.18 0 0 9
2 megjegyzés:
1, ha nem kötelesek a szolgáltatók ingyen biztosítani a hordozhatóságot akkor megint nagy pofont adtunk a szarnak
2, ha ingyenes is lenne, a körzetszám ugye innentől elég semmitmondó lesz, ami baromság. Az lenne a legjobb, ha amikor először hívsz egy olyan számot ami a körzetszámától eltérő szolgáltatónál van, akkor bemondja előtte egy rövid figyelmeztető hang ezt a tényt. (meg akkor is ha az előző hívásod óta szolgáltatót váltott a csóka) Tudom hogy technikailag bonyolult de szerintem ez a minimálisan elvárható.
identicalmcqc Creative Commons License 2003.11.18 0 0 8
ne félj, ha ügyes vagy, akkor a számlából kiderül, hogy ugyanaz a körzetszám-e
Előzmény: egykajakos_ (-)
FOCUS Creative Commons License 2003.11.18 0 0 7
Van e erre kereslet? Majd felkeltik rá az igényt és akkor lesz. Szerintem is felesleges.
Előzmény: dr. Agy (6)
dr. Agy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 6
"A vezetékes számok esetében már január elseje óta mûködik a szabad szolgáltatóválasztás"
"A Pannon GSM nyilatkozata szerint a vezetékes tapasztalatok alapján fog kiderülni, hogy mekkora lesz a kereslet a hordozható számok iránt "
"A vállalat szerint a mobilszolgáltatók megfelelõ felkészüléséhez legalább egy év szükséges a vezetékes számhordozhatóság bevezetésétõl számítva. "

Emberek, hallot már valaki olyat, hogy valaki vezetékes számát magával vitte? Mondjuk elköltözött Pestről Debrecenbe, én hívom a budapesti számán, a matáv meg számol nekem III. díjkörzetet?

Vagy megtehetem, hogy innen Budapestről Emitel előfizető akarok lenni (77-es körzetszámmal), de azért aki engem hív, annak budapesti szám legyen?

Szóval hogy van ez? Hiszen ez már elvileg január óta működik!

Van erre kereslet? Mert a Pannon szerint, majd ennek a tapasztalatai alapján...

Előzmény: dr. Agy (5)
dr. Agy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 5
Vagy akármilyen vezetékes is, nemde?
És mivel majd egységes európa lesz, lehet hogy Budapestről budapesti számot hívva Portugáliába fog kapcsolni? Kurva okos dolog ez. Persze Ezt is kívülről erőltetik ránk, megállítani már úgysem lehet.
Ezentúl tehát minden telefonálásom előtt fel kell hívnom egy zöld számot, hogy megtudjam, a hívott fél melyik díjkörzetbe tartozik? Baromi praktikus lesz!
Hogy lehet majd korlátozni a hívásokat irány szerint?
Egyáltalán mi értelme lesz ezentúl a körzetszámnak?
Előzmény: B-612 (4)
B-612 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 4
Épp az a lényeg, hogy a 20/30/70 is megmarad. Így 70-es számmal lehetek akár vodás, pannonos, vagy éppen westeles is.
Előzmény: Pozorvlak (3)
Pozorvlak Creative Commons License 2003.11.17 0 0 3
Ebben csak az a porbléma, hogy nagyon ugyanaz a szám már ki lehet adva más szolgáltatóknál is. Azaz létezik már 20/abcdefg és 30/abcdefg számon is előfizető. Ilyen esetben gondolom nem lehet átvinni a számot.
Nagyon sok ilyen eset van, hiszen pl. anno azért lettek 7 jegyűek a számok, mert a 6jegyűek "elfogytak". A régi számok elé 9-es került azt hiszen a Pannonnál és a Westelnél is, azaz jó esély van rá, hogy ha 9-essel kezdődik a számod, akkor a másik szolgáltatóhoz nem tudod átvinni (esetleg a Vodához igen, azt még ez nem érintette!)
Előzmény: Bbazsi (2)
Bbazsi Creative Commons License 2003.11.17 0 0 2
Itt a legnagyobb probléma szerintem az, hogy nem tudom, milyen szolgáltatónál van az, akit hívsz. Most jelent meg erről egy cikk az Indexen , ott azt írják: "A tervek szerint az előfizetők egy zöld szám felhívásával tájékozódhatnak majd arról, hogy a hívott fél melyik társasághoz tartozik. "

Hát nem tudom... Kicsit nyakatekert megoldásnak tűnik.

Előzmény: ID (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!