Keresés

Részletes keresés

Mentol frász Creative Commons License 2003.12.17 0 0 110
Azt hozzátenném, hogy a kávé, dohány, és az alkohol is drog! Az egy dolog, hogy bizonyos tényezők miatt ezeket nem tiltják. SZVSZ az említett legális drogok sokkal nagyobb mértékben rombolják a társadalmat, mint mondjuk a THCtartalmú növény(mielőtt összehasonlítanád a dohánnyal közlöm, hogy a fűvet nem csak szívni lehet), vagy az LSD. Vagy akár az extasy - bár ez az egyénre soxor károsan hat.

Szóval szerintem pontosíts! Ha egy hozzászólást ideírsz, szerintem nem árt előtte tájékozódni, és ha úgy érzed, hogy megfelelő érvekkel tudsz szolgálni a véleményedet illetően, akkor írd ide, DE pontosan! Így sok kiigazítást és lehurrogást(lásd lentebb a szexuális téma) megspórolhatsz.

Előzmény: tüzes fal (103)
blackhole Creative Commons License 2003.05.28 0 0 109
>most ez azt jelenti hogy a nemdohanyos, nemalkoholizalo
>emberek legnagyobb resze lelkibeteg?
Nem, ez most azt jelenti, hogy a teljesen absztinensek (semmilyen drogot nem fogyasztók) csoportjában a lelkibetegek aránya nagyobb, mint a valamilyen drogo(ka)t mértékkel, azaz nem visszaélésszerűen fogyasztókéban.

>de akkor hogy lehet hogy a dohanyosok sajat szavukkal elve "olyan
>ideges vagyok, ra kell gyujtsak" mondattal elnek a leggyakrabban?
Úgy, hogy a dohányosok nem a mértékkel fogyasztók csoportjába sorolandók, hanem az abuzív használók közé.

Előzmény: gi_joe (108)
gi_joe Creative Commons License 2003.05.27 0 0 108
a teljesen absztinensekre értette, amit írt...legalábbis rájuk igaz, hogy a drogokat (legális-illegális mindegy) mértékkel fogyasztók csoportjánál nagyobb arányban fordulnak elő köztük klf. lelki betegségek

most ez azt jelenti hogy a nemdohanyos, nemalkoholizalo emberek legnagyobb resze lelkibeteg? de akkor hogy lehet hogy a dohanyosok sajat szavukkal elve "olyan ideges vagyok, ra kell gyujtsak" mondattal elnek a leggyakrabban?

Előzmény: blackhole (106)
Nagydög Creative Commons License 2003.05.26 0 0 107
"Imho Lecsa-Punk olvtárs a teljesen absztinensekre értette, amit írt...legalábbis rájuk igaz, hogy a drogokat (legális-illegális mindegy) mértékkel fogyasztók csoportjánál nagyobb arányban fordulnak elő köztük klf. lelki betegségek."

Bazzzz! Bajban vagyok! Vagy, ha szerzek egy stukkert, konyhakest, vagy lancfureszt, akkor ti vagytok bajban. :)

Nagydög

Előzmény: blackhole (106)
blackhole Creative Commons License 2003.05.23 0 0 106
Imho Lecsa-Punk olvtárs a teljesen absztinensekre értette, amit írt...legalábbis rájuk igaz, hogy a drogokat (legális-illegális mindegy) mértékkel fogyasztók csoportjánál nagyobb arányban fordulnak elő köztük klf. lelki betegségek.
Előzmény: tüzes fal (103)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.23 0 0 105
Igazából most mi a problémád ezzel a speed vs ex dologgal???
Előzmény: Turulmadár (104)
Turulmadár Creative Commons License 2003.05.23 0 0 104
Hogy is állunk ezzel a speed VS extasy dologgal? :]
Előzmény: rich.mond (102)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.23 0 0 103
Tőlem kábíthatja magát fakalapáccsal is, nem szólok bele, de az még nem jelenti, azt, hogy mindent tud a témáról tévedhetetlenül.
A vakbélgyulladásos egyének sem szokták megoperálni magukat nem igaz?
Pedig van nekik vakbelük, tudják mi az.

"Az viszont bizonyitott teny hogy azok az emberek akik valamien kabitoszerel nem elnek (ide tartozik a cigi, alkesz es alkesz plusz gyogyszer)
Azok kozot nagyob aranyban fordulnak elo pszihologiai aberaciok (sulyos perverzitas, tomegyilkosok es hasonlo, tarsadalmatokra artalmas egyenel )"

Ezt a hülyeséget meg honnan szedted, nem tudom.
Főleg az agresszív idült alkoholisták családjaitól kéne tartanod, ha ezeket az érveket előttük sütögetnéd el.

Ha azonos számú drogost és vagy alkeszt vizsgálnánk meg azonos számú normális emberhez viszonyítva, biztos, hogy bebuknád ezeket az érveket. Max akkor lehet igazad, ha az alkeszok és drogosok össz táborát viszonyítanád a nagyságrendekkel nagyobb számú nem drogos és nem alkesz embercsoportokhoz képest, de még úgysem vagyok benne biztos.

Előzmény: Lecsa-Punk (101)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.22 0 0 102
Á,végre egy punk tesó az Indexen!
Punk's not dead!
Előzmény: Lecsa-Punk (101)
Lecsa-Punk Creative Commons License 2003.05.22 0 0 101
Te most oszinten ...
Neked mi kozod van ahoz hogy mas ember mivel kabitja az agyat ?hmm?
Kulonosen ha valami lassito hatasu dologal?
Mert ugy thc mamorban meg nem igazan oltek ;)

Az viszont bizonyitott teny hogy azok az emberek akik valamien kabitoszerel nem elnek (ide tartozik a cigi, alkesz es alkesz plusz gyogyszer)
Azok kozot nagyob aranyban fordulnak elo pszihologiai aberaciok (sulyos perverzitas, tomegyilkosok es hasonlo, tarsadalmatokra artalmas egyenel )

Az meg hogy a kormany drogliberalizacios (vagy mi aszosz) torekveseknek add hangot (vagy hogyan is mondjak ezt szepen;)) Az leginkab csak anyit mutat

Hogy nem szeretnenek valaki meghurcolni azert mert beszivot , vagy teszem azt beszedet valamit
(Mikor gyilkosok, es nacik szabadon jarnak az utakon)

Előzmény: tüzes fal (99)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.22 0 0 100
Nem tudom,miből szűrted le,hogy buzi vagyok,mindenesetre te tettél ajánlatot egy "szívásra"...
Előzmény: tüzes fal (99)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 99
Voltak érveim, csak elfelejtetted elolvasni, mert túlságosan elfoglalt a saját hülyeséged.
Nem is az volt a topik témája, hogy aki spanglit szív az átszokik az extasy-ra, hanem én például úgy gondolom, hogy a drog árzuhanás miatt többen fognak rászokni, mert simán akár naponta vehetnek egy tablettát.
Az árkalkulációm nem röhelyes, itt a drogról mint élvezeti cikkről beszéltünk, amit a szórakozóhelyen fogyasztanak a fiatalok.
A tabletta azért kényelmesebb mint a nitrohigító és szerintem kevés ember annyira hülye, hogy a higítót válassza diszkódrognak, vagy az alkohol helyett. Nameg nem hiszem, hogy 300 forintnál olcsób lenne egy üveg higító, de ha olcsób lenne is egészen mellékes, mert a diszkóból kivágnának vele együtt.
Az, hogy lehet-e kapni 300 forintért, a népszabadság cikkben szerepel ami a topiknyitóban olvasható, ott reklamálj, ha esetleg nem igaz a hír.
A kormányt belekeverni nem nevetséges, mert a drogliberalizációs törekvések kormányoldalról történnek.

Mivel te azt állítottad, hogy szekszuális téren más vagy mint én, ebből következik, hogy homoszexuális vagy, mert én tudom magamról, hogy hetero vagyok.
Engem nem zavar, hogy itt propagálod a nemi irányultságodat, sőt nem is nézlek le miatta, csak egyszerűen semmi köze nincs a témához, nem értem minek kellett idecitálnod ezt a magánügyedet.

Előzmény: rich.mond (98)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.22 0 0 98
Neked itt nem voltak érveid.Azt szajkózod,hogy szerinted a fiatalok marékszámra szedik majd a cuccot,mert szerinted 300 ft-ért kapni.
Na,akkor foglaljuk össze,miket írtunk veled szemben:
-drog és drog között van különbség.Szerintem a fű nem helyettesíthető az exel,vagy a speeddel.Ezt többen is alátámasztották. Én pl. még nem éltem az utóbbiakkal.
-árkalkulációd röhejes.Ennyi erővel a technokol és a nitrohigító a menő,közvetlen a habpatron után.Vagy a kannásbor+aszpirin...
-300 ft-ért legfeljebb Hollandiában kapsz anyagot,itt nem.
-ebbe belekeverni a kormányt több,mint nevetséges

Ha férfi vagy,utolsó hozzászólásod értelmetlen.Ha meg nő,akkor segíthetsz a szívásban:)))

Előzmény: tüzes fal (97)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 97
Ne keverjünk bele semmi szekszuális témát.
Hozakodj elő inkáb érvekkel.
Egyébként kösz hogy elfogadod, nagymértékben megkönnyíti a beilleszkedésedet a társadalomba, ha nem vicsorogsz a heteroszexuálisokra.
Előzmény: rich.mond (96)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.22 0 0 96
Ugass csak.Ha már fogalmad sincs,miről írsz...
Amúgy elfogadom szexuális másságodat,de sajnos vissza kell,hogy utrasítsalak.Talán dajcs tompikánál próbálkozz.Vagy apádnál.
Előzmény: tüzes fal (95)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 95
Ki nem tojik rá, hogy te személyesen mit szedsz, birkatojás.
Itt nem arról van szó.

Spangli egyébként momentán nincs nálam, de más szívnivalóval kisegíthetlek. :)

Előzmény: rich.mond (94)
rich.mond Creative Commons License 2003.05.22 0 0 94
"A fiatalok nagyobbik része úgy megy bulizni, hogy megvásárolja a legjobb ár-teljesítmény arányú piát vagy kábszert és azzal állítja be magát.":DDDD

Öcsém, ÍTe aztán tényleg égő vagy!
1.Életedben nem próbáltál még semmilyen cuccot,éppen ezért fogalmad sincs semmiről.A sör+seduxen kombináció amúgy a legolcsóbb:)))

Én pl. SOHA nem szednék exet,viszont egy spanglira most is szívesen rágyújtanék.És 2500HUF-nyi spanglibólelég sokáig elvagyok,azt elhiheted,mert 2500 ft-nyi spangli NEM egy embernyi,egy fogyasztásra való adag,Te nagyonhülye.

Előzmény: tüzes fal (78)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 93
Akkor nyilván azért szoktak a boltok árleértékeléseket tartani, mert kevés van az adott árukészletből és nem szeretnék eladni.
Logikus....
Előzmény: Ilmarinen (92)
Ilmarinen Creative Commons License 2003.05.22 0 0 92
Akkor már csak ki kéne egészíteniük néhány ezeréves kereskedelmi megfigyeléssel, miszerint ha olcsób lesz egy élvezeti cikk akkor megugrik a fogyasztás is.

Nem nyert. Ez a megfigyelés ugyan jól hangzik, de nem igaz. A kereslet rugalmasságától függ.

Még olyan extrém eset is van, hogy az árcsökkenés fogyasztáscsökkenést is hoz magával.

Előzmény: tüzes fal (89)
blackhole Creative Commons License 2003.05.22 0 0 91
>Nem biztos, hogy azért próbálja ki valaki, mert érdekli a dolog, hanem azért
>mert a társaságban éppen a többiek is kipróbálják és nem akar lemaradni.
Igen, a kortárscsoport elismerése utáni vágy, erre (is) kívántam utalni az "izgatja" szóval. De amúgy ennek mi köze is van az árához?

>Sokszor hallottam már érvként, hogy csak azok vásárolják akik már amúgy is rászoktak.
>Ez nem igaz, mert akkor eleve senki nem szokna rá, hacsak nem úgy nőtt fel, hogy otthon
>a spenótfőzelék helyett is ezt adták neki.
Hogyan kapcsolódik ez a két mondat az én hozzászólásomhoz? Ilyen hülyeséget (amit spxor hallottál), életemben nem mondtam, sem nem írtam. Mondjuk terelés volt?

>Szerintem meg nagyon is megonolják a fiatalok, hogy mire
>elég a pénzük, melyik variáció a gazdaságosabb.
Mint láthattad; diszkóbelépő ~500, sör ~300, rövid gondolom hasonló. Emellett az eki mindegy, hogy 1500, vagy 1000 (és nem 300, mert annyiba Amszterdamban kerül).

>Akkor már csak ki kéne egészíteniük néhány ezeréves kereskedelmi megfigyeléssel,
>miszerint ha olcsób lesz egy élvezeti cikk akkor megugrik a fogyasztás is.
Igen, azok körében talán, akik már amúgy is fogyasztják, de pl. egy férfi nem fog tűsarkú cipőt venni, csak mert kiárusítást tart a nőicipő-bolt.

Előzmény: tüzes fal (89)
blackhole Creative Commons License 2003.05.22 0 0 90
Nem csak fizikai függőség létezik tudtommal.
Előzmény: lolka_bolka (88)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 89
"Ha ezek izgatják/érdeklik, akkor már kipróbálta, ha nem, akkor pedig nem is fogja."

Nem biztos, hogy azért próbálja ki valaki, mert érdekli a dolog, hanem azért mert a társaságban éppen a többiek is kipróbálják és nem akar lemaradni.
Sokszor hallottam már érvként, hogy csak azok vásárolják akik már amúgy is rászoktak.
Ez nem igaz, mert akkor eleve senki nem szokna rá, hacsak nem úgy nőtt fel, hogy otthon a spenótfőzelék helyett is ezt adták neki.

"Olyan, akit érdekel, de nem képes beruházni rá 1500 forintot, nem létezik. "

Szerintem meg nagyon is megonolják a fiatalok, hogy mire elég a pénzük, melyik variáció a gazdaságosabb.

"Btw, az érveléstechnikai kijelentéseidben nem ártana figyelembe venned, hogy jelenlegi vitapartnereid mindegyike nagyságrendekkel több információval rendelkezik az illegális drogokról, fogyasztóikról és az egész szcénáról általában, mint te."

Akkor már csak ki kéne egészíteniük néhány ezeréves kereskedelmi megfigyeléssel, miszerint ha olcsób lesz egy élvezeti cikk akkor megugrik a fogyasztás is.

Előzmény: blackhole (86)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.05.22 0 0 88
o, a tied pedig diplomatikus, de nem tudok rola, melyik az az anyag benne, amelyik fizikai fuggoseget okoz ?

Lolka

Előzmény: blackhole (84)
blackhole Creative Commons License 2003.05.22 0 0 87
Na, akkor ennyit az országot elárasztó dömping-ekiről.
Előzmény: ipari tusko (80)
blackhole Creative Commons License 2003.05.22 0 0 86
>Ez nem így van.
Hadd kérdezzem meg -ha már így kiosztottad lolkát- ezt mégis mire alapozod?

>Ha olcsó a drog
Ez nem A drog, hanem extasy, egy, a többitől számos tulajdonságában jelentősen eltérő anyag. Egy csak füvező ember nem fog ilyet venni csak azért, mert ez olcsóbb (ráadásul nem is az).

>akkor mondjuk két sör helyett vesz egy tablettát
Aki olyan helyekre jár, ahol hozzájuthat ekihez, nagyjából (címszavakban) ismeri a hatásait. Ha ezek izgatják/érdeklik, akkor már kipróbálta, ha nem, akkor pedig nem is fogja. Olyan, akit érdekel, de nem képes beruházni rá 1500 forintot, nem létezik.
A fentebbi eszmefuttatás alól kivételek a politoxikománok(akik lényegesen kisebb arányban fordulnak elő, mint te gondolod), de nekik úgyis mindegy.

Btw, az érveléstechnikai kijelentéseidben nem ártana figyelembe venned, hogy jelenlegi vitapartnereid mindegyike nagyságrendekkel több információval rendelkezik az illegális drogokról, fogyasztóikról és az egész szcénáról általában, mint te.

Előzmény: tüzes fal (57)
Nargile Creative Commons License 2003.05.22 0 0 85
Látom otthon vagy az ex-piacokban :o)
Előzmény: ipari tusko (80)
blackhole Creative Commons License 2003.05.22 0 0 84
>de mivel nem lehet, ezert nem lesz tole valaki fuggo.

Azért ez egy nagyon-nagyon merész kijelentés volt, hogy finoman fogalmazzak.

Előzmény: lolka_bolka (83)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.05.22 0 0 83
azt, hogy akkor tudnad, hogy az extasyra ra lehet szokni. de mivel nem lehet, ezert nem lesz tole valaki fuggo.

Lolka

Előzmény: tüzes fal (82)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 82
Mit változtatna, ha láttam volna?
Előzmény: lolka_bolka (81)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.05.22 0 0 81
azert mert tenyleg nem ertesz hozza.
nem tudok ugy ervelni, hogy nincs a hozzasolasaid mogott az eg vilagon semmi targyi tudas, hanem csak a sajat szuk ismeretid alapjan osztod az eszt. ha lenne, akkor itt most egy csomo dolgot nem kene neked elmagyarazni.

te pl. lattal mar extasy fuggo embert ?

Lolka

Előzmény: tüzes fal (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!