Keresés

Részletes keresés

levike999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 38
A fivérek eredetileg is három részre tervezték, csak a stúdió nem akart kockáztatni, így csak az első rész sikere után dőlt el, hogy folytatva lesz.

A filozófiai szövegeket pedig érdemesebb jobban megnézni! Egész végig az sulykolják, hogy van-e valódi döntési lehetősége az embernek, illetve ha van, akkor a körülmények lehetővé teszik-e, hogy a döntés tényleg igazi döntés legyen, vagy ekkor is csak egy fölső hatalom dönt az ember helyett.

Az akciójelenetek tényleg nem voltak nagy eresztések, de azért amikor átment a kamera a két kamion alatt, az jól nézett ki.

A történet viszont oltári jó volt. Szerintem nehéz lett volna ennél jobban megkeverni.

Az emberek önnön vesztüket érző tánca meg lenyűgöző volt.

szomi_szomi Creative Commons License 2003.06.13 0 0 37
Na végül megnéztem én is. Mivel egy vizuális effektekkel feltúrbózott kungfufilmet szerettem volna látni "cool" karakterekkel , ezért nem csalódtam.
Nagyon jól szórakoztam a filozófiai eszmefuttatásokon. Ahogy kijöttem a moziból a következő gondolat jutott eszembe:

"Meg kell nézned azokat a filmeket, amikről tudod, hogy nincs más választásod, minthogy megnézd."

Ma reggel a villamoson újabbak is beugrottak:

"Nincs nehéz út, legfeljebb a rajta haladó fárad el."

"Neked kell elindulnod, hogy megtudd melyik úton mentél végig."

Az akció jelenetek hibái:
1.Egy poént nem illik megismételni: robbanás elől szupermen kimenti az ottragadtakat.

2.Francnak forgatták annyit Neót lassítva a Smith elleni verekedésben. Tökre látszott, hogy animáció.

Viszont itt volt az egyetlen új képi elem az akcióban: amikor Neó a botjára támaszkodva körbefutva rugta le Smithszéket és vele mozgott a kamera. Sok ilyen új ötlet kellett volna még. A szublimáló ikrek határeset, nekem egy kicsit triviális volt a trükk, főleg, hogy az előzetesben már lelőtték a poént.

Ja és az új ügynök kisugárzásban nyomába se ér Smithnek. Azt se tudom, hogy NEO a rövid verekedés után miért szólt róla elismerően.

bien Creative Commons License 2003.05.26 0 0 36
Egyetértek! Az különösen vicces volt, amikor a werkfilmben K. Reeves közölte, hogy az első rész forgatásakor nem árulták el neki, hogy trilógia lesz. Naná, mert még a Wachowski bratyók sem tudták. Csak később szólt nekik a producer, hogy "fiúk, lenne még itt egy kis meló, nagyot lehet kaszálni..."
Előzmény: Saláta (33)
Nefasturris Creative Commons License 2003.05.26 0 0 35
Nekem nagyon bejön a film! Ikrek azok tök jópofák :) Meg én szeretem az ilyen akcióbunyóbizémizéket!!! A játékokban is!!!
LYGIA Creative Commons License 2003.05.26 0 0 34
Én ezt nem jelenteném ki ennyire kategorikusan.
12 évet dolgoztak a történeten. Az első rész sikere csak megadta a lehetőséget, hogy folytassák és filmre vessék elképzeléseiket.
Előzmény: Saláta (33)
Saláta Creative Commons License 2003.05.26 0 0 33
Én a filmet még nem láttam, csak tegnap a tv2-n a werkfilmet. Döbbenetes, hogy minden werkfilmben ugyanazt mondják: hihetetlen keményen dolgoztunk, mindenki nagyon profi, életem legnagyobb élménye, stb, stb. 40 percig.

Amin viszont jókorát derültem, az az volt, hogy komolyan bizonygatták, hogy ez trilógiának készült, íródott, és nem az első rész sikerét lovagolják meg. Miért gondolják, hogy ilyen ordító hülyeséget akárki elhisz? Attól még lehet jó egy folytatás, hogy sokat kínlódtak, hogyan tovább, de az első rész ismeretében nyilvánvaló, hogy azt nem akarták folytatni.

LYGIA Creative Commons License 2003.05.26 0 0 32
"A Mátrix Újratöltve összes bevételei azonban szerencsére nem adnak okot az aggodalomra. A filmre tizenegy nap alatt 201,1 millió dollárért váltottak jegyet, és ezzel kiérdemelte a 200 milliós határt elérő leggyorsabb filmek második helyezését. A Pókember című alkotásnak ugyanez kilenc nap alatt sikerült, ezért az sokkal jobb film."

Ezen érdekes és mély alapokra épülő indexes levezetés alapján inkább a Pókembert tudom ajánlani neked, az sokkal jobb, mint ez a xar Mártix.

Előzmény: shit4sale (28)
Marmonk Creative Commons License 2003.05.26 0 0 31
Azt nem mondom, de biztos nem ugyanaz a kategória.

Marmonk

Előzmény: bogyó (10)
Joana Creative Commons License 2003.05.26 0 0 30
OFF Az bizony smafu. ON
Marmonk Creative Commons License 2003.05.26 0 0 29
Szerintem elhamarkodottan ítélsz! Lehet, hogy meg kéne nézned még egyszer! Nálam bejött!

Marmonk

Előzmény: shit4sale (28)
shit4sale Creative Commons License 2003.05.26 0 0 28
kalapszar, superman/starwars összegyúrva 2003-as effektekkel. neo akár lehetne zoli, a cséplőgép is
Nefasturris Creative Commons License 2003.05.24 0 0 27
Hali! Nem tudja valaki, honnan toom leszedni az autópályás jelenetet, vagy azt, ahol az olasz fazonnál harcoolnak? Előre is kössszi!
LiszkaY Creative Commons License 2003.05.24 0 0 26
Hi! Nagyon sokan nem igazán értik meg, hogy FOLYTATÁSSAL állunk szemben, ami nyilván nem
lehet ugyanolyan, mint az első rész volt.

Az a "fíling", amit a Mátrix első része hozott, nyilván nem lehet benne a másodikban, mert az a második rész volt, nem pedig az első.

De ettől a hatalmas okoskodásból már eléggé elegem van, amit szinte minden második rész után le kell vágni az index kritikusainak és az itteni okosoknak.

Szerintem nagyon jó film volt, jobban tetszett, mint az első rész. Jól sikerült kitágítani a világ határait, Zion városával, a többi hajó kapitányával és a többivel.

Nekem speciel legjobban az a jelenet tetszett, amikor találkozott Neo a Mátrix alkotójával.

Igen nehezen tudok egy folytatást ennél jobban elképzelni, bár a jelenetek egy része valóban csak azért volt, hogy legyen mivel kitölteni az időt.

Ha meg azon fanyalogtok, hogy a szövegek között nem volt valódi tartalom, akkor nem kell beülni rá a moziba.

Ha Nektek így jobb, akkor örüljetek magatoknak, hogy mennyire okosak vagytok.

pontty Creative Commons License 2003.05.24 0 0 25
Jézusom!
Tényleg azon gondolkodtok (ilyen mélységekben), hogy mi történik majd a harmadik részben?
Ez egy izgalmas, látványos, hangos, igen szórakoztató szerelmes film volt.
Igazi baszóskardozós...
Előzmény: Meridian (24)
Meridian Creative Commons License 2003.05.23 0 0 24
**** NE OLVASD EL, HA NEM LÁTTAD a 2. RÉSZT! ***

az előbbieket alátámasztja: a kanál a "való" világban (a kanál nem is létezik...!), a smith által "átconvertált" illető, aki meg akarta(?) késelni Neot, aki plussz a legvégén mint egyedüli túlélő is megmaradt, az hoyg a legvégén Neo megállítja az őrszemeket, és az Architect utalásai hoyg Zion erre van "kitalálva" (immáron hatodszor pusztítják el).
Mellesleg Architect hazudohatott, hoyg elpusztul az összes ember, mert az Animátrixból kiderül: a gépek azért használják a biohőt, mert a emberek szándékosan elsötétítették az eget, hoyg ne jussanak napenergiához a gépek... (bár a geotermikus hő még mindig ott van, nem?)

Előzmény: Meridian (23)
Meridian Creative Commons License 2003.05.23 0 0 23
*** NE OLVASD EL HA MÉG NEM LÁTTAD A 2. RÉSZT! ***

Szerintem Zion a MATRIX rezervátuma, ahová időről időre begyűjtik a renitens egyedeket (akárcsak anno az indiánokat...), hoyg aztán amikor egy kupacban vannak, egyszerűen likvidálják őket. Ugye? ;-)

A 3. részben derül ki valójában hoyg mi van a matrixon kívül - egyáltalán van-e kívül? :-)

Előzmény: bogyó (21)
Meridian Creative Commons License 2003.05.23 0 0 22
A verekedés a 100 Smith ügynökkel részben is jó volt a zene..
Amúgy engem az a rész egy adott számítógép DoS támadással való lerohanására emlékeztetett, vizuális formába öntve... ;-)))))))
Előzmény: jabuci (17)
bogyó Creative Commons License 2003.05.23 0 0 21
Naszóval, tegnap megvót.

A képi világ lenyűgöző, a szerelmi dialógusok fájóan rosszak. A filozófia rész eljátszik a predesztináció kérdésével, van egy hajójuk, aminek Gnózis a neve :-), az első részre jellemző buddhista vonal szinte egyáltalán nincs (illetve van: Neo kap egy kanalat Zionban egy árva gyerektől, akit nem látunk). Nem tetszett a film elejei direkt mesélős stílus, és tetszett a végén levő utalásos - kihagyásos technika.

Gyakorlatilag a film egy óriási előjáték a harmadik részhez. Szinte minden szál elvarratlan maradt, ott tornyosulnak a kérdések előttünk. Innen kezdve csak remélni tudom, hogy jól oldják fel, különben óriási csalódás lesz.

Ja igen, nem lövök le a poént (mert ez nem derült ki), ha elmondom, hogy szerintem Smith ügynök lesz (lett) az Antikrisztus. És szerintem lesz még egy külső(bb) héja a Mátrixnak, de ez megintcsak sejtés.

ready Creative Commons License 2003.05.22 0 0 20
Kb attól amit?l a linkin park pl. nem heavy metal...Ajánlom meghallgatásra az astral projectiont, az infected mushroomot, vagy a matrixba 3 zenet is keszito juno reactort.
Előzmény: ZSOLEV (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 19
Életem legnagíobb csalódása ez a film...

1 jó jelenet volt benne, amikor a két kamion összeütközött

Viszont nálunk a mozi HANGOSAN RÖHÖGÖTT, amikor a Neo 50 Smith ügynökkel verekedett, többen Bud Spencert emlegették... (talán nem véletlen)

asszem a a Revolutions-t csak a netről nézem majd meg...

Előzmény: ZSOLEV (18)
ZSOLEV Creative Commons License 2003.05.22 0 0 18
Mindegy mi a neve, nem kellett volna a filmbe.
off
Amúgy mitől goa és nem rave, trance, stb?
on
Előzmény: ready (16)
jabuci Creative Commons License 2003.05.22 0 0 17
Szerintem meg az a vilagvege trance party igenis jo volt! Ott legalabb allat zenet nyomattak, nem ugy mint a film tobbi reszen. Az 1. resznek vegig pergo zeneje volt, de ennek... Me'g az autosuldozes tetszett, de a tobbi resz felejtheto.
Előzmény: hphphphp (13)
ready Creative Commons License 2003.05.22 0 0 16
Hat latszik mennyire ertetek hozza.AZ ugyanis nem rave, hanem goa volt.Bar elegge hanytam attol a jelenettol....
Előzmény: hphphphp (13)
Matyika_ Creative Commons License 2003.05.22 0 0 15
nem magamnak nyitottam, arra valós igény mutatkozott, csak egy szomorú haláleset következtében inkább hanyagoljuk, kár is volt ezt felhozni
Előzmény: ZSOLEV (4)
bogyó Creative Commons License 2003.05.22 0 0 14
Mosmár kiváncsi vagyok...
hphphphp Creative Commons License 2003.05.22 0 0 13
"aki tölcsért verve számba megpróbált lenyomni a torkomon 5 percnyi Viva+ közvetítést egy rave-party-ról"

Teljesen egyetertunk. En is a barlangbeli rave-jeleneten aludtam el. Mi a f@szert hagytak benne?

Előzmény: ZSOLEV (2)
Marmonk Creative Commons License 2003.05.22 0 0 12
:))

Marmonk

ZSOLEV Creative Commons License 2003.05.22 0 0 11
Progmat-filozófia? Ha megnézed a filmet valószínűleg megérted mire céloztam ironikusan.
Mesterkélt ál-filozófiai eszmefuttatások, amit matematikai és programozási alapokra akartak helyezni. Ásíttató végeredménnyel. Mint egy szovjet sci-fi, ahol Natasa szövegébe a filmgyár párttitkárának utasítására be kellett írni vmi népokosító tanulságot a cucilista alapokon nyugvó társadalom működéséről.
Előzmény: bogyó (6)
bogyó Creative Commons License 2003.05.22 0 0 10
De ez nagyon jó volt, eddig az év legjobb filmje!

És akkor az Egy veszedelmes elme vallomásai smafu? :-)

Előzmény: Marmonk (8)
ZSOLEV Creative Commons License 2003.05.22 0 0 9
Én nem arról akartam írni, hogy honnan lehet letölteni a kalózverziót, meg hogy az avi változaton mennyire látszanak a képi hibák, hanem megosztani azt az élményt, amit nekem okozott a film. Mivel az első magyar nagy nyilvánosság előtt történt vetítési napon néztem meg ennek megfelelően nem is találtam ilyen topikot.
Mégeccer kopipaszta: "Mozi után loggoljon be, és írja ki magából!"
Erről szól a topicom.
De ha még valaki rendszeradminnak érzi magát csak nyugodtan gyomláljon tovább! :-))))
Előzmény: bogyó (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!