Érdekes, amit mondasz. Attól függ, hogy honnan nézzük.
Azt hiszem, ha ügyesen és jól használjuk, lehetünk boldogabbak is tőle. Van egy kedvenc hasonlatom a tudásról.
Olyan, mint egy virág, ami kezdetben csak egy bimbó, de ahogy gyarapodik a tudásod ez a virág úgy kezd nyílni és szirmokat bontani. Tehát minél többet tudsz, a virágod annál szebb, gazdagabb szirmú lesz.
Köszönöm szépen és ha megengeditek, többször is benézek még.
A függőség engem is fenyeget, igyekszem kontrollálni magam.
De az információnak olyan széles skálájával találkoztam már eddig is, ami nagyon lenyűgöz és természetesen további kalandozásokra csábít.
Csak beleolvastam a topicba, de amiről írtatok, azzal nagyon egyet értek. Én még csak néhány hete ismerkedem ezzel a világgal, de igazán kellemes tapasztalataim vannak.
Már önmagában ez is jó, hogy olvashatod sok-sok ember őszinte, gyakran nagyon bölcs és szép gondolatait, ez akaratlanul is pozitívan hat rád.
És ha még segíteni is tudunk valakinek, akármilyen kicsit is, az igazán jó.
Nagyon boldog új esztendőt mindenkinek, aki erre látogat.
Én arra gondoltam, hogy a való világban talán segítőkészségünkben is szemérmesek vagyunk. Segítenénk, de nem akarunk tolakodóak lenni. Itt meg - valószínűleg igazad van - az arctalanság könnyíti a helyzetet.Kisebb a kockázat - ha nem, hát nem - gond nélkül visszavonulhat az ember.
Az pedig csakugyan nagyon izgalmas, hogy itt olyan emberekkel találkozunk, akikkel a való életben valószínűleg sose futnánk össze. Szerintem ez mindenkit gazdagít, akkor is, ha más neveltetésünk, más életutunk, más alkatunk miatt éppen nem értünk egyet!
Ezt én is nagyon élvezem!
Talán mert az életben nem kerül össze az ember ennyi emberrel akik legalább is egy ponton (a net szeretete)egy hullámhosszon vannak. Azonkívűl nincs semmi kényszer. Névtelenűl, arctalanúl olvasol és ha úgy látod valahol tudsz segíteni, akkor teszed a dolgod. Nálam mostanában kezd valami olyasmi kialakúlni mint egy valós háló. X szól, hogy szóljak már y-nak, hogy látogasson el az ő topicjába is. Aztán X megjegyzi, hogy nekem is ajánlana egy topicot. Ott bejelentkezem, kiderűl, hogy már ismernek. Honnan? Ki tudja? Ettől csak érdekesebb lesz az egész. Kapok levelet, hogy jó volna Z-t beterelni a topicba. Szóval izgalmas dolgok ezek, legalább is számomra, akinek hála Istennek se rokona se boldog őse, hát még gyereke meg unokája sincsen. És nem vagyok egyedül így ebben biztos vagyok.
Találtál-e a kellemes fecsegésen túl valódi barátot a neten?
Igen
Lesz a valóságos találkozás a virtuális találkozásból?
Igen, szerintem az a jó, ha nem csak virtuális egy kapcsolat.
Volt-e olyan helyzet, amit a net nélkül aligha tudtál volna megoldani?
BIztos net nélkül is megoldottam volna valahogy... de így könnyebb volt.
Milyen különösen humoros, rendkívüli, megrendítő, megható, katartikus élményed volt itt, a neten?
Nagyon érdekes emberekkel lehet beszélgetni, találkozni a neten. Sokkal többet el mernek mondani az emberek magukról az interneten, mint élő szóban, könnyebben és gyorsabban megnyílnak. Utána nagyon érdekes találkozni és élőben ott folytatni, ahol a neten abbahagytuk.
Rali, visszanéztem a linket, nagyon jó volt olvasni!
Ez igazán példa arra, hogyan lehet segíteni egymásnak!
Medoldódott végül?
Gondolom, semmi újat nem mondok az OmniPage pro 12. programmal...
Nagy öröm, hogy az idén az év embere az a Szuhaj Mihály lett, aki kifejlesztette a vakok számára a beszélő programot!
Én könyvtárosként most pályáztam meg az intézményemnek, nagyon izgatott vagyok, hogy boldoguljunk vele, és főként legyenek használók!
Szívem egyik csücske!
Lám, lám, milyen gyors az élet...:-)
Én most együttérző érdeklődést kapok izguló nagyanyóként :-)Köszönöm.
Nem, még nincs meg, pedig mostmár túl van az idején. Nem emlékszem, hogy a többieknél ennyire feszült lettem volna, mint most...
Úgy, hogy miközben írjátok az élményeiteket - amit nagy élvezettel olvasok - gondoljatok szegény, körmét könyékig rágó, negyedik unokájával várandós nagymamára!:-)
A régbbi----net előtti----karácsonyom és szilveszterem magányos, szomorú, borzasztó vooolt!!!!
Most vidáman teltek az ünnepek, sokan feljöttek a fórumra, nem voltam egyedül.Még soha ennyien nem köszöntöttek szülinapomon.Sőt! Kedves családom is elszégyellhette magát, mert sokuknak eszébejutottam.
Mivel sokfelé levelezek, volt aki tudomást szerzett rólam.Kaptam emailt két tizenéves kislánytól.Karácsonyra kaptak szgépet, szeretnék nagyszüleiket megtanítani a netezésre.Írjam meg, milyen weblapokat böngészek,hogy fórumozok stb.Azóta levelezünk.
Kaptam az USA-ból madaras képeket,hogy örömet szerezzenek.
Segítséget fórumtársaimtól képtár ügyben---Tölgy , Boszi---
Magyarország fórumáról is kaptam egy kedves barátnőt, aki már sokszor meglátogatott.Rajta kívül innen is volt személyes taálkozásom amitől úgy féltem------mert ha meglátják milyen töpörödött vénasszony vagyok, soha nem állnak szóba velem!
Mondjam még???
Nem, mert akkor nem olvas el Boszika.!!!
Jan.2.van Megjött már a negyedik unoka???:-))))
pirine
"Találtál-e a kellemes fecsegésen túl valódi barátot a neten? "
IGEN.
"Lesz a valóságos találkozás a virtuális találkozásból? "
Igen, nekem volt.
"Volt-e olyan helyzet, amit a net nélkül aligha tudtál volna megoldani? "
Igen, szerintem a net nagyon sok élethelyzetben segit. Mint gyakorlatban, mint pedig olyan erkölcsi kérdésekben, melyre soha nem jöttem volna rá, ha másoktól ugyanazt nem olvasom/tapasztalom.
"Milyen különösen humoros, rendkívüli, megrendítő, megható, katartikus élményed volt itt, a neten? "
Embereket ismertem meg jobban, ill. a világot, mert a neten valahogyan globálisabban jellennek meg előttem. A rohanó világban egyes dolgokra egyszerűen nincs idő !
Üdv
Barsony
Nóra, miután magam is utálom a végnélküli hozzászólásokat, csak címszavakban. Pirinéni, akinek ismretlen fiuk felajánlották, hogy összedobnak egy printert. Jómagam, akinek kellett egy modem, kaptam a szerelés szintén ismeretlen fiuk segítségével folyik. Számtalan segítség aminek köszönhetően sokat tanultam az utóbbi időben a nettel kapcsolatban. Barátnőmnek itt a neten szereztem egy kölyökkutyát és most boldog. Egyre több személyes találkozás, amiből még minden lehet. Itt nem férfiakra gondolok!!! Általában a valós életben ritkán megtapasztalható segítőkészség. Elég ennyi? Gondolhatod mi lenne itt ha mindent részletesen leírnék.
Találtál-e a kellemes fecsegésen túl valódi barátot a neten?
Lesz a valóságos találkozás a virtuális találkozásból?
Volt-e olyan helyzet, amit a net nélkül aligha tudtál volna megoldani?
Milyen különösen humoros, rendkívüli, megrendítő, megható, katartikus élményed volt itt, a neten?
Így elsőre... :-)
Azért annyira nem időigényes, mintha személyesen akarna az ember mindenkivel találkozni. Na és különben is mindig azt szoktam mondani, hogy mindenkinek arra van ideje amit nagyon akar.:-)))
Koromnál fogva már nem sok alkalmam lenne ismerkedni. Itt nagyon jó emberekre találtam amiért hálás vagyok a modern technikának. Persze más a törzsasztal és más a HUSZ vagy a politika. Eleinte mindent kellő kritikával kell olvasni.