Keresés

Részletes keresés

yogibear Creative Commons License 2003.09.28 0 0 6
Nekem úgy rémlik, hogy ha bootolok az Xp cd-ről, akkor megkérdezi, hogy javitani akarom-e a jelenlegi op-ot, vagy zsir újat telepiteni a particióra, és hogy ez utóbbi esteben minden adat elvész.
Vagy rosszul emlékszem?
Holnap azért utána nézek (nálam szerencsére nem ikszpi van :O) ).
Előzmény: Törölt nick (4)
knadas Creative Commons License 2003.09.28 0 0 5
Esetleg használd a Partition Magic 8-at
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.28 0 0 4
Az XP alatt lévő lemezt (vagyis a rendszermeghajtót) XP-vel nem tudod formázni. Telepítés közben lehet választani formázást (azt hiszem, nem minden esetben), de legalábbis partíciótörlést biztosan lehet. Csak az a baj, hogy az aktív partíció törlésekor vagy megjelöl aktívnak egy másikat, vagy ha nincs mit megjelölni, létrehoz 8 Megás boot-partíciót.

Ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében inkább foghatsz egy Win98 boot-floppyt:

http://bootdisk.com/bootdisk.htm

majd az fdisk programmal törölheted a partíciókat. Ha minden adatot meg lehet semmisíteni, akkor törölj minden partíciót, utána az XP telepítő CD-vel végezd el a partícionálást.

Ha nem lehet megsemmisíteni mindent, tehát mondjuk csak az első partíciót törlöd, utána az XP telepítő szintén gondot okozhat, mert rögtön megjelöli aktívnak a második partíciót, vagyis ezáltal a második lesz a C: meghajtó. Persze, ez is megelőzhető.

Előzmény: colibri (3)
colibri Creative Commons License 2003.09.27 0 0 3
Kedves XP tudosok!

Nem is tudom hogy kezdjem! Szoval a gépem mostanŕban nagyon lassu! Utŕnna néztem az ADSL vonalammal semmi baj (egy orŕig teszteltük stb az illetékesekkel). Arra a következtetésre jutottunk hogy lehet hogy nem ŕrtana ha ujra telepitenénk az XP-t.

Néhŕny honapja mŕr volt ilyen problémŕm. Akkor az XP-Cd segitségével "ujra telepitettem" és nem "javitottam" (mert nŕllam ez a két lehetöség lépett fel csak -megjegyzem minden franciŕul van!)
Na mŕr most hiŕba ujratelepitésröl van szo nekem semmit sem törölt. Minden program, minden sajŕt kezüleg készitett dokumentum (legyen az levél, zene, vagy fénykép) minden megmaradt a gépemen. (Feltételezem hogy a hiba is!)

Mondjŕtok mŕr meg hogy hogyan lehet XP alatt formatŕlni a merev lemezt. Mert én nem jöttem még rŕ!
Eddig akkinek elmagyarŕztam mindenki arra utalt amit én csinŕltam, de akkor miért nem törölt?

BadeJuve Creative Commons License 2003.08.08 0 0 2
Nálam valami nagyon nagy gáz van.Amikor kikapcsolom a gépet sosem engedi,mindig kiír hülye hibaüzeneteket(késleltetett írás,azt sem tudom miről beszél).Amikor elindul a gépem egy kék kép jön be ezzel a felirattal:
UNMOUNTABLE BOOT VOLUME
És ilyen feliratot:Kapcsolja ki a Biosban lévő memóriabeállításokat,pl.gyorsítótárazást és az árnyékolést.És eddig csak WinXP-nél csinálta.Most nagy nehezen 15 percnyi várakozás után sikerült elindítanom.Estig ki sem kapcsolom a gépemet.:))
ID Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1
a biztonság kedvéért itt is megkérdem: a másik topikban emlegetsz egy burn in test pro nevű progit. azt hol lehet megtalálni? köszi!
Előzmény: pnorbee (-)
pnorbee Creative Commons License 2003.05.18 0 0 0
már megoldodott..:)
Előzmény: pnorbee (-)
pnorbee Creative Commons License 2003.05.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Van egy kis problémám. Előbb leirom milyen gépem van, utána a többi. ECS K7S5A alaplapban 1.4Thunderbird, 512mb 266mhzes brand ram, a többi nem lényeges most. Most váltottam 512 sd ramrol és 1.3as Duronrol. Akkor a WinXP teljesen jól, megbizhatóan éás biztosan működött. Amiota az uj ramot és procit beletettem a gépbe, néha teljesen magától kiresetel a rendszer, és ilyenkor még pluszba le is állítja a winchestert, ami aztán bootolásnál indul be megint. Ezt teljesen rendszertelenül teszi, a proci hőmérséklete nem megy 50 fok fölé, a winXP service pack 1es, és most így hirtelen ötletem sincs, hogy mi lehetne a probléma. Valaki esetleg tud valamit javasolni?

Köszi minden segítséget, üdv, Norbi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!