bassza meg, hurráoptimista a wire topicban, van elég topic depresszióról meg önygilkosságról, mit jön ez ide, és hogy a pink flag...ezt az otrombaságot, nekem a pink flag meg a chairs missing a kedvenc wire albumom, a pink flaggel kapcsolatban van is egy nagyon baró sztorim, vannak akik már biztos olvasták, persze név nélkül :-DDDDDDDDDDD
Mind3-at hallottam. Nyilván vannak különbségek, de idővel "összemosódik az egész", nem különülnek el bennem pregnánsan egymástól a punk zenét többsége. De ez így van jól, a punk-nak a hatása és tüze az, amelynek jelentőssége van és amely inspirálta a new-wave zenekarok 99,9%-át. Számomra 2 olyan zenekar van, amely képes volt számomra egyéni módon kitűnni a punkból és valóban (!) egyedi hangzást felmutatni: Warsaw és P.I.L. Talán még az Easy Cure. Mindenki, aki később jött (Killing Joke, Theatre of Hate, stb... ) már poszt-punk zenekarok...
Szerintem te meg lelkirákos vagy. Aki lehülyéz valakit, csak mert más véleményen van, mint ő, annak felnőtt létére - a megfelelő empátiás alapképzettség és szocializáció hiányában - Lipótmezőt ajánlom. De ha gondolod, elmondhatod nekem face to face is hogy hülye vagyok, és hogy mit ajánlsz. Nem kapsz meleg teát.
Ugyan már... Nem egy ilyen fél-1 perces zenét/albumot hallottam már, lehetne Fall, UK Subs, Damned - csak az énekes hangja más. Nekem ez mind egyremegy. Hidd el, én sem ma kezdtem ilyen zenéket hallgatni, meg tudom ítélni... Egy mentsége van a Pink Flagnek (is): debutáló album és ezért megbocsátható (és érthető) a kiforratlanság. Ha ismered a 154-et, akkor azt is tudod: mintha nem ugyanaz a zenekar lenne, amelyik a PF-t készítette. Ami pedig számomra valóban jó debütálást jelent, az - igaz, pár évvel később - a Modern English: Mesh & Lace lemeze. Benne van a punk nyersessége, és mégis mély lemez. Tőlük a legjobb is egyben...
Jé, van Wire-topic az indekxen? Észre se vettem eddig. Nekem még tetszik az A Bell Is a Cup...Until It Is Struck és a 2003-as Send lemez is. Hurráoptimista, te tényleg hülye vagy, sz.tem inkább csak a Cure- meg a Joy Division-topicba írjál
Hatalmas zene a Wire. Én pár hónapja fedeztem fel magamnak, pedig évek óta ismertem (csak megszerezni nem tudtam egy lemezüket se, köszönhetően a még mindig siralmas, szocializmust idéző hazai zenei cd-kínálatot). Most meg van net, hát letöltöttem.
2 albumot hallottam, elsőnek a nyers, '78-as, 3 akkordos punk-rock 'Pink Flag'-et. Felejthető kategória, egy a sok közül. Lehetne akármelyik punk banda.
DE!
A '154'-es (amit '79-ben kevertek, de valójában 1980-as lemez) már egész más. Egy érett lemez, a Warsaw és a korai Joy Divisont idézi. Mély, önmarcangoló, a szövegek is jóval érettebbek. Sőt, egyetértek azzal a neten olvasott hallgatói véleménnyel, miszerint ez a lemez alapvető előfutára volt a Radiohead OK Computer c. lemezének (is).
Még hátra van a Chairs Missing album, nagyon kiváncsi leszek (állítólag ez a csúcspontja a zenekarnak).
The Los Angeles edition of the All Tomorrow's Parties (ATP) festival, originally set for June 20-22, has been postponed until the fall. A spokesperson says ticket sales had been "sluggish" for the alternative music festival, which is being curated by "The Simpsons" creator Matt Groening. The event has been rescheduled for Sept. 26-28.
More than 30 acts, including Patti Smith, Nick Cave, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Mission Of Burma, the Breeders, Yo La Tengo, Wire, and the Magic Band, had been booked for ATP, with shows running concurrently at Hollywood venues the Palladium, the Palace, and the Henry Fonda Theater. Organizers hope to utilize the same halls and present some of the same acts in September.
No word was available on the status East Coast edition of the fest, which was to be held in September in Asbury Park, N.J., but will instead be moved to a "new location," according to the ATP Web site. Stephen Malkmus is still expected to curate.
ATP had its start in the U.K., and this is the second year that festivals have been scheduled in the U.S. Last year, Sonic Youth curated a four-day event at the University of California at Los Angeles, which saw performances from Wilco, Pearl Jam's Eddie Vedder, Television, Big Star, Aphex Twin, Stereolab, and Sleater-Kinney, among others.
As previously reported, the festival's label arm, ATP Recordings, is branching out with individual releases by the Magic Band and Bardo Pond. Both albums are due in August, and will be distributed by Touch & Go.
Reszleta tegnapi Alternative Tentacles hirelevelbol:
WIRE
Send (2003)
I always thought old bands were supposed to suck if they are still
around 20 years later- in Wire's case, I'm totally wrong! The band's
best album in over a decade! Infectious buzz punk by Colin Newman, Bruce
Gilbert and Co, On their own "Pink Flag" records.
CD - $13.00
http://www.alternativetentacles.com/product.php?product=650
csak ezt a lemezt ismerem-tegnap talaltam egy dobozban-emlekszem regen nagyon szerettem es meg mindig kurvajo....
regebbi dolgaikat honnan tudnám megszerezni szerinted?
üdv