Keresés

Részletes keresés

joeyline Creative Commons License 2007.11.22 0 0 132
Ez van!
Előzmény: kis pimasz (114)
joeyline Creative Commons License 2007.11.22 0 0 131
Érdekes vélemény Ladislau Tökéstöl!
Előzmény: Skorpió (126)
HanG99 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 130
lehet, hogy két Tőkés-fan (Öjv és OVi) átlagából próbál általánosítani?
abban igazad van, hogy egyes Tőkés-fanok kényszerképzeteit nehéz kívülről épp ésszel megérteni, de psycho-pata majd segít nekünk őket megérteni, bár nem minket kellene kezelni :)
Előzmény: Gonda László (129)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.26 0 0 129
Tévedsz! Ebböl is látszik,h. sem Tökés személyiségét, sem híveit nem ismered. Nem érted a motivációkat, a reményeket, a hiteket..., a kényszereket...
Előzmény: Törölt nick (127)
HanG99 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 128
Kösz hogy megvédesz, most nem vagyok abban a helyzetben, hogy Öjv-vel kommunikáljak, a billentyűzeten nincsenek olyan betűk, amelyekkel le tudnám írni azon indulatszavakat, melyek megfelelő választ képezhetnének neki.

--
bár egyik másik gondolata annyira abszurd, hogy talán valaki (egybites aggyal) megpróbál mélymagyarként viselkedni?

Előzmény: Skorpió (126)
Skorpió Creative Commons License 2003.05.19 0 0 126
Egy Tökes-fan irta (Öjv 121). Erdemes rajta elgondolkozni:

egy vegyesházasságban élő magyartól nem várok el semmit. Közönséges nemzetárulónak tartom és kész

Milyen lehet a többi Tökes-fan ?

Öjv Creative Commons License 2003.05.19 0 0 125
Aha, most már értem. Osztán példaként felhozza a latinokat és a görögöket, akik mindketten keresztények... De legalább igencsak heterogén népességüknek köszönhetően mindmáig fennmaradtak birodalmaik, - nem úgy, mint azoknek a fránya hunoknak -, hogy azért neked is legyen egy kis igazad.

Igy már minden világos...:-)))

Előzmény: White Falcon (124)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.19 0 0 124
Leírom mégegyszer,hogy értsd: István azokról beszélt,akiktől Géza felvette a kereszténységet.Nem azt írja a szövegben,hogy magyar királyokról beszél.Az első király István volt.Ha tényleg nem értetted,miről van szó,valóban gyenge lett a viszontválasz,bele se kellett volna kezdeni.
Előzmény: Öjv (123)
Öjv Creative Commons License 2003.05.19 0 0 123
Ez minden eddiginék gyengébre sikerült. :-)))

--------------------------------------------------

Egyébként, képzeld, a glatz-félék történelem-tanítása szerint Szent István volt az első magyar király. Tehát akkor kik is voltak azok a királyok? :-)))

Előzmény: White Falcon (122)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.19 0 0 122
Vajon kik lehettek? Illik tudni.Milyen érdekes,hogy történelmileg autentikus,lévén apja még ahhoz húzott,amiről ő is beszél.

Továbbá még most sem tényekről beszélsz.Az,hogy létezik összefüggés Franciaország gazdasága és kisebbsége,csak a mesében létezik.Mondj egy alkalmat,amikor a szállítók a sans-piédes-ek miatt sztrájkolnak.

Egyébként még most sem tényekről beszélsz.Írtam,hogy hozz fel pontos számadatot.Ha ez nehézséget okoz,nem az én gondom.

Előzmény: Öjv (120)
Öjv Creative Commons License 2003.05.19 0 0 121
"Minősíthetlek téged hülyének és kirekesztőnek egyetlen hozzászólásod alapján?".: Természetesen igen, hiszen nem vagy abban a helyzetben, hogy megsérthetnél. :-)))

"Európa közepén nincs tisztán magyar": Hála Istennek nincs igazad, és egyre kevesebb magyar hiszi el ezt a hazugságot.

"mert attól még nem étékesebb ember": Ebben teljesen egyetértünk. A rasszizmus egyébként sem magyar találmány. :-)))

"egy határontúli vegyesházasságban élőtől elvárod, hogy gyermekét magyarnak nevelje": Tévedsz, egy vegyesházasságban élő magyartól nem várok el semmit. Közönséges nemzetárulónak tartom és kész. Az egyetlen dolog, amivel a bűnét kisebbítheti, hogy a gyermekeit NEM neveli magyarnak.

"hát nagy hülye vagy": Mintha itt a végén egy kicsit megbicsaklott volna a hangod... :-)))

Előzmény: HanG99 (115)
Öjv Creative Commons License 2003.05.19 0 0 120
"Nehéz lesz megtartanod e tájon királyságodat, ha szokásaiban nem utánzod a korábban királykodó királyokat. Mely görög kormányozta a latinokat görög módon vagy mely latin kormányozta a görögöket latin módon. Semelyik."

Bizonyára könnyen ki fogod találni, hogy a fenti idézet honnan származik. Természetesen az eredetiségéért nem tudok garanciát vállalni. Külöm felhívom a figyelmedet a "korábban királykodó királyok"-ra. Valyon kik lehettek ők? :-)))

--------------------------------------------------

Továbbá, - bár nyilvánvalóan teljesen feleslegesen, hiszen úgy sem fogod elismerni, hogy nincs igazad - csak röviden:

> Leírom, hogy Franciaország lakossága a II. világháború végéig homogénnek volt tekinthető; erre te cáfolatként azt írod, hogy a II. világháború után megkezdődött a betelepülés a gyarmatokról. >:-o Egyébként az eredmény már látszik: Franciaország gazdasági és politikai súlya igencsak mélypontra sűlyedt, pedig én szólhattam volna nekik előre. :-DDD

> "Hozz fel pontos adatot arról,hányan élnek ott,és milyen népcsoportokban tartoznak.": A részleteket rád bízom. :-)))

Egyébként csak Kínára és Japánra koncentrálva: te is nagyon jól tudod, hogy a nemzetiségek egyik országban sem érik az 1%-os arányt, és kultúrájukkal semmilyen hatást sem gyakorolnak ezen országok kultúrájára, megtűrt páriák csupán. Továbbá, ha ezek neked heterogén népességek, akkor a magyarság sokkal heterogénebb volt a honfoglalás korában, így további idegenekre már nem is volt szükségünk, hiszen teljesítettük a normát. :-)))

Előzmény: White Falcon (113)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.18 0 0 119
Csak azért írtam,mert első olvastara esetleg úgy tűnhetett,mintha a magyarsággal lenne gondom.Eddig sem volt,és ezután sem lesz.Amit viszont az államtól,elvárok,elvárunk,már többször leírtam.
Előzmény: Gonda László (118)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.18 0 0 118
Nem leptél meg. Nem is éreztem sorad alapján így.
Előzmény: White Falcon (101)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.18 0 0 117
Számomra az aszomorú, h. Mo.n nagyon sokan nem tudnak különbséget tenni tettes és áldozat, becsületes és becstelen, esküszegö ésküjét minden áron betartó, bünös és ártatlan között, törvényes és erkölcstelen, diktatura és demokrácia stb. között.

Az RMDSZ vezetöit a román hatalom ültette oda, ök írányítják és annyit adnak amennyi kell nekik a külföld felé. A többi másodlagos kérdés, a többi mese-maszlag.

Előzmény: kis pimasz (114)
HanG99 Creative Commons License 2003.05.17 0 0 116
elég szelektíven olvasol, lehet hogy csak a nagybetűket ismered?

ha segítség kell a szövegértelmezéshez, akkor szívesen segítek, elmagyarázom a mondatok értelmét:
1) A rendőrgyilkost nem idéztem, csak tényt közöltem, hogy sem te sem más nem tagadhat ki senkit sem a nemezetből, általad képzelt vagy valós bűnei okán sem.

2) talán valóban korrepetálni kellene téged olvasásból, mert nem ajánlottam a besenyő megoldást. tényt állapítottam meg. és ha emlékszel még arra, hogy mitől voltál először felháborodva, akkor talán rájösz az összefüggésre.

3) te olvasási nehézségekkel és egyéb mentális problémákkal küszködő, mutass ugyan már rá, hogy hol ajánlottam a kollektív öngyilkosságot!

Előzmény: Abakumov (81)
HanG99 Creative Commons License 2003.05.17 0 0 115
Minősíthetlek téged hülyének és kirekesztőnek egyetlen hozzászólásod alapján?

Hős nemzetvédők, akik nem képesek a feketén és a fehéren kívül más színt érzékelni :(
akik nem képesek épp ésszel megérteni, hogy itt Európa közepén nincs tisztán magyar, vagy tisztán német, és ha lenne se lenn érdekes, mert attól még nem étékesebb ember.
Ti barmok, akik állandóan arról szövegeltek, hogy nehogy beolvadjon az erdélyi magyar, de ha valaki itthon (veletek ellenvéleményen lévő) magát magyarnak tartja attól függetlenül, hogy esetleg nem minden felmenője magyar, ti azonnal nekiestek. egy határontúli vegyesházasságban élőtől elvárod, hogy gyermekét magyarnak nevelje, de felém csak fanyalogsz, mivel magyarnak neveltek engem, és én is a gyermekeimet, ...
hát nagy hülye vagy.

Előzmény: Öjv (80)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.17 0 0 114
Nekem ebből csak azt tűnik ki, hogy
- a püspök már megint politizál, ami helytelen, hisz a lelkek fölött gyakorol hatalmat
- a magyarság nem szabadul örök átkától, vagyishogy magyar magyranak ellensége.

Sajnos egyikre sem lehetünk büszkék.

Előzmény: Gonda László (-)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.17 0 0 113
Nincs alátámasztva,csak nagyon.Rajtad kívül még az életben senkitől nem hallottam,hogy hamisítvány lenne,én sem tartom annak.Az intelmeknek sehol nincs szó arról,hogy bárki v@lagát kelljen kinyalni,arról van szó,hogy tisztelni kell őket,mint vendégeket,és arról ír,hogy amely népek ezt nem tartják be,eltűnnek a történelem süllyesztőjében.Ez pedig tény,így történt az avarokkal,szarmatákkal,hunokkal,kazarokkal,kabarokkal,akik korábban itt éltek.

Hozz fel pontos adatot arról,hányan élnek ott,és milyen népcsoportokban tartoznak.Így csak szemantikai magyarázata annak,miért is,és hogyan kellene megmagyarázni,hogy nem volt jó az indok.

A többivel kár,hogy nem fárasztottad magad,nem baj,ha valaki őszintén megvallja,fogalma sem volt arról,miről ír,amikor indokolni akar.Ilyen ellenpélda a sans-piédes,amit,ha ismersz,tudod a történetüket is.Természetesen akkor nem állna meg a demagógia,de az már külön téma.

Előzmény: Öjv (108)
Öjv Creative Commons License 2003.05.16 0 0 112
"Markóék kisöpörhetetlenek." A történelem eddig nem produkált kisöpörhetetleneket. Nem hiszem, hogy Markóék lennének az elsők.
Előzmény: Gyéressy Ádám (100)
malaclopo Creative Commons License 2003.05.16 0 0 111
legalább szellemesek lennének, hogy télleg jót lehessen nevetni rajtuk, így valóban csak kiröhögni lehet őket, de emellett bosszantanak is
Előzmény: Törölt nick (110)
malaclopo Creative Commons License 2003.05.16 0 0 109
"Pixykkel meg nem érdemes vitatkozni. Magyarul írnak, de nem tudom melyik nép lelkületével"
hát, az biztos, hogy nem a te lelkületeddel, szerencsére; csak az isten óvja a magyarokat zagyvaságaitoktól
Öjv Creative Commons License 2003.05.16 0 0 108
Ugye viccelsz?

"Az intelmekel kapcsolatosan: őszintén,én tényleg nem akarod neked rosszat,de a Szent Korona illetve a keresztényi közösség egy része,akik mélyen tisztelik Szent Istvánt,minimum kupánvágnának ezért a kijelentésért,ami mellesleg nincs alátámasztva" Mi köze egy hamisításnak a Szent Koronához? Egyébként az sincs alátámasztva, hogy az 'intelmeknek' bármi köze lenne Szent Istvánhoz. Továbbá Szent István emlékét azok nem tisztelik, akik ezt a teljesen bizonytalan eredetű irományt kapcsolatba hozzák vele, és a saját érdekeiknek megfelelően, szánalmas közhelyként szajkózzák: az idegenek seggét ki kell nyalni, hiszen ezt már Szent István is megmondotta. Én meg azt mondom, hogy Szent István ilyet nem írt le, és nem mondott soha.

"Kínában nem homogén népek élnek,rögvest két népcsoport: egy matriarchális,külön nyelvvel és az ujgurok,de élnek még ott tatárok": <1%, kevesebb, mintha a nem is lennének.

A többivel már nem is fárasztom magamat.

Előzmény: White Falcon (105)
Nagydög Creative Commons License 2003.05.16 0 0 107
"A topicnyitóban leközölt levél tartalmával nem lehet vitatkozni. Igaz."

Ja, kerem! Ugy konnyu.

Nagydög

White Falcon Creative Commons License 2003.05.16 0 0 106
Amennyiben? A Német-Római Birodalom stabil államszervezet volt,egymás között az uralkodókban volt vita,de egymás közt nem háborúztak,és végképp nem voltak kiskirályságok,amik kihasítottak az ország területéből.
Előzmény: Gyéressy Ádám (104)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.16 0 0 105
Iv.Béla alatt vesztettünk el a 66 vármegyéből hármat,tatárjárás előtti szigorú politikája a tatárjárás után alábbhagyott,túl engedékeny lett,nem tett eleget azért,hogy a tatárok terén már tapasztalt kunok ittmaradjanak.Újjáépített az országot,de miután részese volt annak megrengetésében.Szent László kétségtelenül pozitív példa,de az ő uradalma is megosztott volt a kiskirályokkal.

Az intelmekel kapcsolatosan: őszintén,én tényleg nem akarod neked rosszat,de a Szent Korona illetve a keresztényi közösség egy része,akik mélyen tisztelik Szent Istvánt,minimum kupánvágnának ezért a kijelentésért,ami mellesleg nincs alátámasztva.
Kínában nem homogén népek élnek,rögvest két népcsoport: egy matriarchális,külön nyelvvel és az ujgurok,de élnek még ott tatárok,és az utóbbi tíz évben Európából is sokan költöznek oda.Például azért,mert egy angol nyelvvizsgával és diplomával nagyon jól lehet keresni. Japán sem homogén állam(az aino is egy népcsoport),1868 óta folyamatosan érintkezik külföldi kulturával,és szeretik az európaiaiakat,észak-amerikaiakat.Lengyelország sem homogén,mindig is éltek ott oroszok,németek is.Törökország:örmények,kurdok.Portugália:EU-tagsága óta vonzza a belső migrációt az Unióból,korábbi gyarmatairól(Angola,Makaó) ma is költöznek be.Franciaország:a II.vh után felépítette gyarmatbirodalma bukását követően saját Nemzetközösségét,tehát korántsem idegenek költöznek be.Hallottál már a sans-piédes-ekről? Németország a '70-es években egyezményt kötött Törökországgal vendégmunkások betelepítésére,gyermekeik már német állampolgárok,a '90-es évektől ugyanez játszodott le Jugoszláviával is.A skandináv országok állampolgárai vándorolnak egymás között,itt sincs,és soha nem is volt hegemónia.

Előzmény: Öjv (103)
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2003.05.15 0 0 104
Azért az a Magyarország szilárdabb volt, mint a 132 éves Németország területén lévő akkori állam-halmaz.
Előzmény: White Falcon (102)
Öjv Creative Commons License 2003.05.15 0 0 103
"egészen Károly Róbertig nem volt szilárd Magyar Királyság": Csak két királyt említek meg. Az egyik IV. Béla, aki a tatárjárás után néhány év alatt újjáépíttette az országot, a másik Szent László, aki alatt a Magyar Királyság minden bizonnyal Európa legerősebb állama volt.

Szent István 'intelmei': 99%, hogy hamisítvány vagy meghamisították, ha meg az 1%, akkor részben hülyeséget írt.

"a történelem idáig épp azt bizonyította be,hogy a homogén népek és országuk pusztulásra ítéltetett": Csak a példák kedvéért felsorolok néhány pusztulásra ítélt országot, hátha ők még nem tudnak róla: Kína, Japán, Lengyelország, Törökország, Portugália, Franciaország - egészen a II. világháború végéig, Németország - a vendékmunkás-áradat beindításáig -, Norvégia, Svédország, ...

Előzmény: White Falcon (102)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.15 0 0 102
Nem szeretnék kiegészíteni,de egészen Károly Róbertig nem volt szilárd Magyar Királyság,épp a kiskirályok rendszere miatt.Még egymás közt sem voltak összetartóak,ellenkirályok,terleti háborúk egész sora bizonyítja.Ha Géza és István(ő egyébként meg is indolkolja fiához intézett intelmeiben) nem hív be külföldieket,már rég nem beszélgetnénk egymással.Tetszik vagy sem,a történelem idáig épp azt bizonyította be,hogy a homogén népek és országuk pusztulásra ítéltetett,ezt István is tudta 1000 évvel ezelőtt.
Előzmény: Öjv (97)
White Falcon Creative Commons License 2003.05.15 0 0 101
Megleplek,de nem gyűlölöm sem a magyarokat,sem a bennem lévő magyarságot(nagyapám volt az első magyar a családban).Nem azt várom el,hogy szeressenek minket,csak épp annyit,amit te is megtettél:megkövetni minket a korábbi dolgokért.Épp ezért nem zavar engem sem,kinek milyen a származása,és épp ezért bírok zéró-toleranciával a xenofóbokkal szemben.Ők éppenséggel ezt ássák alá,amikor egy adott népcsoportot tesznek felelőssé vélt,vagy valós sérelmeikért.Tökéletesen mindegy,hogy az sváb,szász,tót,örmény,vagy éppen zsidó,vagy roma.Éppen azért,mert ez kiszakítási kísérlet az egységes,és megbonthatlan nemzettestből.

Bort,bár ritkán,de szívesen iszom,viszont ultizni nem tudok:-)

Előzmény: Gonda László (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!