Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2012.10.02 0 0 663

Ez az eredménye, ha egy ország mindenkivel összerúgja a port

A magánnyugdíjpénztári vagyonokat már államosították, visszavették a nagy energiacég irányítását, megint összerúgták a port az IMF-fel és az EU-val, ráadásul a mobilfrekvenciák megtendereztetésén is az állami cég lett végül a befutó. A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, az ARGENTIN gazdaságpolitikai lépések részvénypiaci hatásait vizsgáljuk. Az eredmény elkeserítő, dióhéjban a következőt lehet elmondani: idén az argentin részvénypiacon nagy lemaradást láthatunk a világ többi részéhez képest, miközben az értékeltségek elképesztően nyomott szinteken tartózkodnak. Mire nem képes a növekedési aggodalom és az országkockázati megítélés fokozódása?

http://www.portfolio.hu/vallalatok/ez_az_eredmenye_ha_egy_orszag_mindenkivel_osszerugja_a_port.173442.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

érdemes elolvasni, múlt/jelen/jövő

(ja és kicsit nagyobb, kicsit gazdagabb természeti/ásványkincsekben stb.)

nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 662

Mi lesz dec.21-én? No jó, a télen, a Karácsonyelőttiségen, a hidegen, a havon, az esőn túl:DD

Előzmény: Antisystem (660)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 661

Hogy neked mekkora igazad volt már 2003ban!!:))

Előzmény: Antisystem (-)
Antisystem Creative Commons License 2012.09.24 0 0 660

Látom, feltámadt az évtizedes topicom:) - mondjuk nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a következő évtizedben is időről időre fel fog bukkanni:(

ÜdV

Glavingo Creative Commons License 2012.09.23 0 0 659

Én úgy tudom, hogy a MOL részvényeket az OMV adta el az oroszoknak, azok meg a magyar államnak jó nagy nyereséggel.

Előzmény: Törölt nick (652)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.22 0 0 656

Kapolyi meg lenyúlta az orosz államadósság törlesztést. Az mszp meg hagyta neki!!!!

Előzmény: Törölt nick (654)
ISFC Creative Commons License 2012.09.22 0 0 646

"Szijjártó Péter szerint a kormány nem teheti meg, hogy eltitkolja a feltételeket. Egyetértünk vele, még ha 2008-ban mondta is,"
Eszkalálódik a helyzet.

Mi is történt 2008-ban? Az ogy. tudta nélkül tárgyaltak, utólagosan és vaktában legitimáltatták vele az egészet. Mikor az ellenzék utólag látni szerette volna a dokumentumokat, azt mondták, nem titkos, csak nincs is ilyen dokumentum, az IMF simán adja a pénzt a tagoknak, ha kérnek, a feltételek meg ott vannak az IMF honlapján. Aztán mára kiderült, hogy Simor telefonált, Róna konspirált, a kamat kétszerese volt, mint amennyiért akkoriban más országoknak hitelt adtak. Az IMF pontokba szedett követeléseket fogalmazott meg érte, Gyurcsány hazudott (mindig), hülyékhez méltóan mindent készségesen aláírtak. Ráadásul Bajnai pedig "ajándék" megszorítással furakodott még mélyebben az IMF seggébe.

Ennyire talán nem fog eszkalálódni a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (626)
ISFC Creative Commons License 2012.09.22 0 0 645

"Akár árfolyamnyereség is lehet, ha megindul a tündérmese, nem?"

A CHF árfolyamával szembeni árfolyamnyereségnek nem sok esélye van. És ez nem a forint sajátossága, jellemzően más fizetőeszközökre is fennáll.

Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.22 0 0 644

Ediig oké.

Megvásároltuk, oszt szeva:))

Csak az árfolyam nem túl jó

Előzmény: Törölt nick (638)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.21 0 0 630

S mi lesz, ha a piac nem hajlandó már Orbán őrültségeit finanszírozni? Akkor becsődölünk?

Előzmény: Törölt nick (615)
morciga Creative Commons License 2012.09.21 0 0 623

2011 végén darabonként 2000 Ft osztalékot fizetett a cég.

18610+2000?

Előzmény: Törölt nick (618)
altimus Creative Commons License 2012.09.21 0 0 622

> A részvény árfolyama nagyon izgalmas annak aki kereskedik vele, de kevésbé az annak, aki a céget tulajdonolja. 

> Mi nem azért vettük, hogy eladjuk.

ebben az esetben is lehet koltseget szamolni. pl ha mo a mol reszvenypakettre koltott nagyjabol 1.8 milliard eurot adossagszolgalatra hasznalta volna fel akkor evenkent ezzel kb 150 millio euro, azaz kb 40 milliard forintnyi kamatterhet tudott volna megsporolni !! egyetlen egy tetel ez, es hopp, maris itt egy eves 40 milliardos megtakaritas !!

a mol pakett megvetelere azert volt szukseg, hogy ilymodon a fidesz tudjon egy ujabb ellenorizhetetlen penzcsapos biztositani a partfinanszirozasa szamara. a molbol evi nehany milliard forintnyi osszeget siman ki lehet sibolni, ezert volt annyira vonzo celpont orban szamara.

azert azt megjegyeznem, hogy a pillanatnyi arfolyamelteresbol szamolva is van vagy 300-400 millio euro buko ebbol az eltozsdezesbol. persze ez csak a pakett eladasakor fog realizalodni, ami egyelore nincs napirenden. persze ha az arfolyam feljebb megy es eleri a vasarlasi szintet akkor is ervenyes a fenti szamitas, evente kb 40 milliard forintba kerul ez a pakett az allamnak !!

Előzmény: Törölt nick (619)
AntonioCoimbraCoronilla Creative Commons License 2012.09.21 -1 0 621

Jó meglátás.

Előzmény: Antisystem (-)
ISFC Creative Commons License 2012.09.21 0 0 596

"5-6 százalékos kamat"

Na meg az árfolyamveszteség, az inflációs veszteség. Eleve baromság bármilyen devizahitelt igénybe venni, hisz a kv. alapvetően forinttal dolgozik.

Forint kötvény a költségét csökkenti az infláció, és a pénz itt marad.

Előzmény: Törölt nick (590)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.21 0 0 594

A probléma az, hogy közben a magyar állampapírok lementek a bóvli tartományba.

Előzmény: Törölt nick (589)
ISFC Creative Commons License 2012.09.21 0 0 591

Nem kell azért aggódni, az IMF körbeszimatolása után a megfelelő pénzügyi körökhöz elég sok és pontos információt juttat ahhoz, hogy a célországból egy-két ezermilliárdnyi hasznot besöpörhesenek.

Előzmény: DIDORO (586)
ISFC Creative Commons License 2012.09.21 0 0 587

"szeggye be a nemzeti avh"

Be is fogja, mondom, csak akkor már nem lesz akciós. Csak a zemenbében lett volna Sale.

Így most deviza elszámolású transz akciós adót kell majd fizetni a repokamat-business

résztvevőinek, oszt az a kormány navijának a zemenbébe átutalása miatt kéccer lesz oda-vissza frankba konvertálva, ami nagyon megdrágiccsa.

Előzmény: Törölt nick (581)
DIDORO Creative Commons License 2012.09.21 0 0 586

"pénzvilág felé  naprakész jelentést tud letenni az ország állapotát tekintve."

Hát mindenesetre a komolyabb befektetők, pl. a Templeton, nem bíznak az ilyen féléves/éves "naprakész" jelentésekben. És mint láttuk Románia, Görögország esetében alighasznált wc papírt értek ezek a jelentések. Inkább saját elemzőcsapatot "üzemeltet" ilyen célokra

Előzmény: Törölt nick (584)
DIDORO Creative Commons License 2012.09.21 0 0 585

Aham. Tudod a capaniai közértes is saját maga kérte a védelmet a helyi maffiától. És örömmel fizetett is érte...

Annyiban más a helyzet, hogy egyelőre nincs olyan meggyőző ereje az IMF-nek mint az olasz bűnözőknek. Egyelőre elég ha tárgyalunk...

Előzmény: Törölt nick (583)
DIDORO Creative Commons License 2012.09.21 0 0 582

"de egyszer sem értettem, miért is akar nekünk pénzt adni a zájemef?"

Ez tényleg jó kérdés....

Előzmény: Törölt nick (575)
ISFC Creative Commons License 2012.09.21 0 0 580

"miért is tologattyák a kőccségvetés elfogadását"

Azé, mer az zemenbé a zországtól függetlenül nem akarja beszedni a transz akciós adót, és ezé a zapeh utódjának kell beszedni, nem akciósan.

Előzmény: Törölt nick (564)
ISFC Creative Commons License 2012.09.21 0 0 577

Igazad van, az előző hitelükön se buktunk többet 10%-nál.

Előzmény: Törölt nick (576)
DIDORO Creative Commons License 2012.09.21 0 0 573

Az IMF nem ilyen sértődős. Most ő akar nekünk kölcsön adni, de nagyon....

Előzmény: Törölt nick (572)
morciga Creative Commons License 2012.09.19 0 0 555

"a munkavállalói jogok korlátozása"

Mellesleg azon jogok, melyekkel a munkavállalók 90%-a sosem élt, miközben a munkáltatók feje felett ott lebegett Demoklész kardja. Ilyen esetben én ezeket az MTv rendelkezéseket nem tudom másnak tekinteni, mint rugalmasság a gyakorlathoz. A munkavállaló legfontosabb joga, a munkahely kellene hogy legyen. Aztán onnantól lehet szexszervezkedni is.

Előzmény: hazátlanproli (554)
hazátlanproli Creative Commons License 2012.09.19 0 0 554

Ha a nemzeti érdekekkel összeegyeztethető az egykulcsos, a munkavállalói jogok korlátozása, stb., akkor én nem támogatom azkat.

Előzmény: morciga (552)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.19 0 0 553

Mi az a AMF?

Előzmény: Tony (551)
morciga Creative Commons License 2012.09.19 0 0 552

Nemzeti érdekek képviselete az internácizmusukkal összegyeztethetetlen. :-((

Előzmény: Tony (551)
Tony Creative Commons License 2012.09.19 0 0 551

Engem legfőképp az érdekelne...,hogy mely szockom képviselő, akar ennyi jót Magyaroszágnak....! Mert, hogy a téves információk mo-felől jutnak a nem éppen jóindulatu AMF-felé azok meg beveszik ...az ziher!!! Egyébként ezért utálják általában az emberek a politikát.... Mert egyéni érdekekről, és talán mérhetetlen hatalomvágyról, kapzsiságról szól!

NevemTeve Creative Commons License 2012.09.19 0 0 547

A remény miatt: reménykedünk, hogy OVI betartja az igéretét, és tényleg el, ha visszajön az IMF.

Előzmény: Törölt nick (545)
morciga Creative Commons License 2012.09.19 0 0 546

Valszeg. De psssssssszt! Nehogy az IMF fülébe jusson. :-)))

Előzmény: Törölt nick (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!