Keresés

Részletes keresés

Oscon Creative Commons License 2003.05.13 0 0 13
Linux tényleg nyerő lehet.

Nézz körül parancssori email klienseken.

Szerintem lesz egypár.

De ha lehúzod a Debian disztro-ját, abban szerintem alapban lesz egy hadsereg.

Telepítés után
- apt-get install mc (norton commander clón)
- apt-get install locales (kiválaszthatod a magyar nyelvet, ezután az MC magyarul beszél)
- apt-get install fonty (telepíti a parancssorra a magyar ékezetes bötűket)

A mail parancsot alapból tuggya
(ez egy parancssori mailer prg).

Asszem az exim(?) csomaghoz tartozik.

Oscon

Előzmény: ZöPö (12)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.13 0 0 12
Na jó, átfogalmazom a kritériumokat. :)

Aki használni fogja, két ujjal remekül gépel, viszont egeret használni nem tud.

- Legyen 100%-osan egér nélkül használható.
- Tudjon magyar ékezetes kódolást.
- LAN, TCP/IP.

Mehet énfelőlem Linuxon, Windowson, BeOS-on, OS/2-n, tökmindegy. A fenti három szempont van, semmi több.

Előzmény: Janibacsi (11)
Janibacsi Creative Commons License 2003.05.13 0 0 11
Ejjha... Lassan ott tartunk, hogy fozzon-mosson-takaritson-ho vegen kolcsonadjon... :o))

Nem vo'na eccerubb egy no?? :o))

JAno

Előzmény: ZöPö (10)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.12 0 0 10
Haligali!

Az, hogy "does not have", az nem jelenti, hogy nem létezik. Már megvan, ugyanis. :-)

Ja, azt nem is mondtam, hogy full magyar ékezet is kéne... Kritérium... :-)

Előzmény: Janibacsi (9)
Janibacsi Creative Commons License 2003.05.12 0 0 9
Szeva!

"Hopsz, ez lehet, hogy jó lesz!"

Szerintem meg keresgelj meg... :o(

"Unlike the Windows versions of Pegasus Mail, the DOS version does not have built-in support for the Internet POP3, SMTP or IMAP protocols, because there is no standard TCP/IP interface for DOS-based computers"

JAno

p.s:Sajna, linux-pine megoldasnal jobb 5letem nekem sincs...

Előzmény: ZöPö (7)
blr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 8
Az alább említett két program karakteres és még véletlenül sem kezel egeret :)
Az autologin egy elég érdekes módszerrel van megoldva a Linux alatt (nem éppen erre találták ki), de ha van a (gép)közeledben egy "nem desktop user" linuxos, ő simán megoldja az init rész áthidalását.
(Bár egyszerűbb felvenni egy egyszerű user-nevet akár null-password-del, és shell gyanánt egyenesen a levelezőprogramot indítani, ezt a "legbrutálisabban" a user home-könyvtárában a .bash_profile megeditálásával lehet véghezvinni.)
Előzmény: ZöPö (5)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 7
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 6
Valami ilyesmire gondoltam eredetileg, azzal a különbséggel, hogy nekem nem modemes-tárcsázós kellene, hanem hálózatos és ez nem eléggé user friendly.
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 5
Rájöttem, hogy igazad van.

A kérdés akkor így szól:

tudtok-e nagyon-nagyon user friendly KARAKTERES ÜZEMMÓDÚ, EGÉR NÉLKÜL HASZNÁLHATÓ e-mail klienst Linuxhoz?

Előzmény: blr (2)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 4
Ez mind OK, és KÖSZÖNÖM SZÉPEN, ezt a javaslatot is megfontolom.

De: még egyszer: a gépet nem én fogom használni, hanem valaki, aki egyrészt k..ra nem ért hozzá, másrészt hendikepes. Tehát az általam megálmodott rendszerben a gép bekapcsolás és boot után automatikusan az email kliensben landol és ehhez nem kér semmilyen kezelői beavatkozást. (Nyilván meg lehet oldani Linuxban is.)

A régi jó DOS-os Pegasus Mail például ideális lenne, ha nem IPX/SPX-en menne. :-( Valami ilyesmit szeretnék.

Előzmény: blr (2)
NevemTeve Creative Commons License 2003.05.09 0 0 3
Hmmm... melyik funkcio nem megy billentyuzetrol mondjuk a Netscape Messenger-ben?
blr Creative Commons License 2003.05.09 0 0 2
Nem kell gurunak lenni.
Gyakorlatilag felteszed bármelyik disztribet, amiben a kettő közül benne van valamelyik (a Pine elég ritka), és nem kéred az induláskor a grafikus feluletet.
Ezután nem bonyolultabb, mint a DOS alatt:
fellépés a netre:
ifup ppp0 (ippp0 ISDN-nél)
lelépés a netről:
ifdown ppp0
levelezőprogram:
mutt (v. pine)
Ennyi.
(Erre a célra megteszi egy akár öt-hat éves disztrib is egy 486-oson.)
Előzmény: ZöPö (1)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1
0 megvalósíthatóság. Nem Linux gurunak kell a gép, hanem egy erősen technikai antitalentum + kézfej-mozgatásban korlátozott illetőnek, úgyhogy maradjunk az eredeti elképzelésnél.

Ja, a keresőkbe én is be tudom írni, hogy "DOS e-mail client", meg is tettem, elindultam ezen a szálon is, csak azért vettettem fel itt is, hátha van valakinek tapasztalata vagy használható ötlete.

Előzmény: blr (0)
blr Creative Commons License 2003.05.09 0 0 0
0 DOS/os megoldást tudok. Javaslom helyette bármely (akár ősrégi) Linux disztribúciót és a Pine vagy a Mutt használatát.
Előzmény: ZöPö (-)
ZöPö Creative Commons License 2003.05.09 0 0 topiknyitó
Helló!

Mozgáskorlátozott személy részére szeretnék egy gépet összerakni, amin csak és kizárólag levelezni szeretne. Ami probléma, hogy az egeret, mint olyat nem tudja használni, viszont gépelni remekül tud két ujjal. Tehát kellene egy DOS-os e-mail kliens, amelyik TCP/IP-n kommunikál. (A gépben hálókártya lenne, plusz húznék rá egy alap-win98-at, ami betöltéskor automatikusan indítaná a DOS-os klienst.)

Van valakinek egy tuti tippje az e-mail programra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!