Keresés

Részletes keresés

Bárányfelhő man Creative Commons License 2003.08.09 0 0 6

Sziasztok, tudom, hogy nagyon OFF leszek, bocs.

Azt írta a topic indító, hogy a partícionált egy 1 Gb-os partíciót cache-nek.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy ez pontosan mit jelent, miért érdemes ilyet csinálni?

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 5
Egyébként a "nem kompatibilis" hibaüzenet oka lehet az, hogy az XP számára olyan partíció szükséges, amelynek boot-szektora NT szabványú.

Ha van fenn egy win98 vagy DOS, olyankor az XP telepítő a bootszektort menti, felülírja, boot.ini-be felveszi.

Ha nincs előző oprendszer, de Win98-nak megfelelő bootszektor van, jön a "nem kompatibilis" hibaüzenet. Ezért jó XP-vel formázni egy olyan vinyót, amin Xp lesz.

Ha format C: /s paranccsal formázod, az XP azt fogja hinni, hogy DOS van telepítve, bootmenüt csinál neki, stb. Majd felülírja a bootszektort és telepedik.

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 4
Bár a PQ Magic-kel adódhatnak kompatibilitási problémák, de inkább régi verzió használata esetén.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3
"Ezutan, elinditottam a 98 telepitest, és fdiskkel, letoroltem az osszes particiot, kiveve a 50Gb vegyest, amin a cuccok vannak.
Letrehoztam egy elsodleges DOS particiot, max merettel, majd aktivaltam.
Scandisk....valami hiba, de kijavitotta."

Ezt azért idéztem, mert ha én ilyet csinálnék, szerintem utána nem lenne Scandisk, ugyanis csináltam már ilyesmit.

Tehát ez nem egy normális dolog, akár HDD hiba is lehetne. BIOS-ban esetleg lehetne ellenőrizni, bár gondolom LBA-ban megy.

A nyakatekert munkafázisoktól eltekintve nem látok szabálytalanságot a leírásban, más szavakkal, mondjuk az én vasamon így biztosan simán felmenne.

Legjobb lenne talán tiszta lappal újrakezdeni, adatokat menteni a régi vinyóra (mielőtt elszáll az újról). Összes partíciót törölni (esetleg diskeditorral törölni az MBR-t), XP CD-vel partícionálva elkezdeni. Ha nem jó, üzletbe visszavinni, próbáljanak rá ők telepíteni...

dooky Creative Commons License 2003.05.08 0 0 2
Ezexerint elkepzelheto hogy rossz volt a sorrend, de ez most mellékes.
Mit javasolsz?
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 1
Beraktam önmagában Masterként a szűz vinyót, CD-vel boot, telepítővel létrehoztam az első partíciót, a lemez többi része maradt üresen.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 0
Én is nemrég raktam fel valakinek egy 80-as Maxtorra az XP-t. Beraktam Masterként önmagában szűz vinyót, CD-vel boot, telepítővel partícionáltam az első partíciót, a lemez többi része maradt üresen.

XP felmászik, amikor már él:

Futtatás: diskmgmt.msc

Itt elkészítettem a többi partíciót, mert én feleslegesnek tartom emiatt a Partition Magic használatát, egyáltalán az oprendszerben való jelenlétét, amikor Windowsba épített lehetőség is van, ami ráadásul biztosan kompatibilis NTFS-t fog formázni.

Gép kikapcsol, régi vinyó berakása Slave pozicióba (konkrétan mobilrackfiók bedugása, de ez most közömbös), XP-ben megjelenik, adatok tetszés szerint másolhatók, régi oprendszer törölhető.

Érthetetlen számomra, hogy miért csináltad visszafelé, pedig szerintem így logikus. Te tudod...

Persze a régi oprendszerrel is lehetett volna particionálni, formázni, sok lehetőség van.

"1Gb win98, 5Gb xp, 1Gb cache, 50 Gb"

Eleve ilyen esetben a Win98-cal szokás kezdeni. Az első, vagy az első két partíció létrehozandó, az 50 GB pedig az újonnan feltett XP-vel elkészíthető.

Logikusan utána veszi elő az ember a régi vinyót és másol, ment.

dooky Creative Commons License 2003.05.08 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Leírok mindentt, hátha van vkinek ötlete:

Egy 20Gb-os IBM vinyom volt, xp-vel. Most szereztem egy 80Gb-s maxtor-t. Gondoltam, a 80-ast fogom használni rendszernek, a 20-assal pedig lehet szaladgálni haverokhoz.
Letoroltem a 20-ast, hogy elkezdjem felhuzni a maxtorra az XP-t. De elotte, meg win alatt pqmagiccel felparticionaltam a 80-ast:
1Gb win98, 5Gb xp, 1Gb cache, 50 Gb vegyes, és a maradék az applikációknak.
Ezután a regi winyorol athuztam a cuccokat az ujra, és formáztam a kissebbik vinyot.
Ezutan elkezdtem telepiteni az XP-t, de azon a kepernyon, ahol ki kell valasztani, hogy melyik particiora akarom felrakni az XP-t, mindig valami olyasmi hibauzenettel allt meg, hogy nem xp-vel kompatibilis particio.
Amire fel akartam rakni, az ntfs volt, de megprobaltam a fat32-esre ius felrakni.
Nem ment.

Ezutan, elinditottam a 98 telepitest, és fdiskkel, letoroltem az osszes particiot, kiveve a 50Gb vegyest, amin a cuccok vannak.
Letrehoztam egy elsodleges DOS particiot, max merettel, majd aktivaltam.
Scandisk....valami hiba, de kijavitotta.
Ujra xp telepito...meg is talalta, de nem kompatibilis...particio torlese....uj particio..ok, megyunk...
fajlok masolasa......REBOOT.
Ezutan mindig ugyanaz jon be. Ha cdrol bootolok, akkor megint kijon a particio-valaszto kepernyo, és ha ugyanazt a particiot valasztom, akkor mar tartalmaz /windows konyvtarat, torolje. Ha igen, kezdid elolrol.
Ha winchesterrol bootolok, akkor viszont invalid system disk.

Kerdesem a kov: Hogy kell xp-t telepiteni?:)))
Kb 100-szor huztam ujra xp-t, de ilyet meg nem b***tam.:)

Valaki help me, pls!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!