Sziasztok! Ki tud vmi info-t arról, hogy a Emulator X - ben (gratis széria hangkarihoz) miért halk az összes gyári minta? Érdemes beletölteni újakat? Ha igen hol kapható házi célra normális mintakollekció? A Halion-hoz képest úgy zabálja a procit, hogy az kattasztrrrófa! Környezet: Cubase Studio 4, EMU 1212, 1,5 G RAM.
NN-XT sztem is a jó megoldás, én úgy szoktam az ilyet, hogy feljebb/lejjebb teszem a hangot a semi csavargatóval annyit, hogy úgy legyen mintha a C3-on szólna..
Sziasztok, most találtalak benneteket és remélem tudtok segíteni. (Van minimális tapasztalatom reason-nel régebbről de csak most szedtem elő újra)
A feladat: reason+midi keyboard, a keyboardon minden bill-re másik hang (tehát nem más hangszín stb, hanem minden bill-re másik .aif vagy .wav)
Gondolom Synthesiser vagy sampler kellene hozzá. NN-XT-vel próbálkoztam, nagyon jól tudtam assignolni a fájlokat a billentyűkhöz de sehogy nem tudtam elérni, hogy ne gyorsítsa/lassítsa az alapértelmezettől jobbra/balra található key-ken lévőket.
Remélem tudtok ebben segíteni - nem ragaszkodom az NN-XT-hez sem, ha valakinek más ötlete van annak is örülnék.
Hello mindenki!
Az lenne a kérdésem h ismeri-e valaki a wav fájlformátumot. Hanghullámokat akarok elemezni különböző szempontokból és ehhez ismernem kéne a fájlformátumot. Aki tud nekem segíteni légyszíves írjon nekem ímélt a dark.soho@india.com-ra.
Sziasztok, elég szoktalan kérdésem lenne, de már fél órája keresgetek, és nem találok. Szóval arról van, szó, hogy csináltam egy dalt, benne a redrum dobgép aif és waw hangokkal. Csinálnék még egyet, amiben szeretném az egyik, már használt dob hangmintát, és nem találom sehol a számítógépemen. A korábban írt dal lejátssza ezt a hangmintát, tehát megvan, csak nem találom. Meg lehet keresni valahogy? Windows keresés stb. már mind megvolt. Szóval magából a redrumból vagy a reasonból valahogy ki lehet olvasni, hogy hol van az a hangminta, amit lejátszik? Egyébként egy kb. 10 shakert tartalmazó mappáról van szó, sehogy sincs meg. Köszi.
Teljesen új vagyok itt, segítségre lenne szükségem.
Olyan programot, (stílus konvertert) keresek, amivel a Roland szinti stílusait át lehet konvertálni Yamaha szabványúra. Ha ismertek ilyet, válaszoljatok
előre is köszönöm
pl. SoundForge-dzsal meg tudsz nyitni, szerkeszteni mp3 fájlokat, ez egy elég komoly program, előbb-utóbb úgyis szükséged lesz rá, vagy valami hasonló szoftverre. De nem hinném, hogy sok értelme lenne kész zenéket belerakni Reasonbe. Ja és persze mindenképpen .wav vagy .aiff fájlt kell csinálnod az mp3-ból. (a SF ezt is tudja)
Az "első konkrét kérdésed" nem igazán értem. Fejtsd ki kicsit bővebben. Amúgy az említett cikkek elolvasásást én is mindenképp javaslom.
Ne értsd félre, nem elküldünk innen, csak van egy csomó dolog amit túl hosszadalmas lenne elmagyarázni, ráadásul mások már megtették ezt. Tehát előbb olvasgass, és utána kérdezz bátran! :-)
Azért nincs válasz, mert nem jók a kérdések... először a legalapvetőbb dolgokkal próbálj meg tisztába jönni.
A sültgalamb nem fog a szádba repülni, kicsit fáradni is kell ;-)
OK. Most valóban előjött, csak persze a loop pontok után van még vagy 1 sec, miután az eredeti mintavételkor felengedték a billentyűt.Elvileg akkor ki is vághatnám a köztük levő részt, csak persze nem hiszem, hogy az átmenet zökkenőmentesre sikerülne...
Nem akarok akadékoskodni, de mintha nem működne rendesen a Viennában a "release after loop region"-dolog...Feszülten figyeltem, hogy lejátszódik-e a mintán (orgona-regiszter) a nagyon jellegzetes utózöngés, de véleményem szerint csak simán elhal a hang.Ugyanakkor ha csak a hangmintát lejátszom, ott teljesen hallható. Magyarázat?
Hi! Magyar leírás (tudtommal) nem létezik, de ha konkrét kérdésed van, szívesen segítek. Meg vannak még páran ezen a fórumon, akik otthonosan mozognak Reasonben.
Hopp... köszi!:)
Pont úgy működik, mint az NN-XT-nél... csinálsz egy nagyon rövid lemute-zott részt, ezt loopoltatod (nem hallatszik semmi), és maga az értékes rész a loop után kezdődik: ahogy nagytudású Artur kollega helyesen rávilágított, így elérhető hogy ezt a billentyű felengedésekor kezdje el lejátszani... pompás!:))
Ezt nem teljesen tudom kideríteni (korlátozott ismereteim miatt...) de itt a cím, ahol megtalálod :
http://www.hammersound.net/cgi-bin/soundlink.pl?action=view_category&category=Piano&ListStart=15&ListLength=15
Visszavonom a rácáfolást... Jobban megnéztem a fontot Viennával, és kiderült, hogy minden preset áll egy szóló layerből, és egy külön layerben a zörejből.
Köszönöm a megnevezést, így majd már sejtem, hogy mit kell keresnem! Különben máris rá tudok cáfolni az EMU-nem-támogatásra, (már amennyiben egy sf2 EMU, ha jól tudom) a Hammer-Soundfont soundfont gyűjteményében van egy MT_Clavicembalo884 nevű soundfont, amelyikben a billentyű felengedése után megszólal egy , a csemballóra nagyon jellemző billentyű-zörej :) Megpróbálok az alapján elindulni...
Amit Te szeretnél az a FW-SUS lejátszás (a Reason NN-XT samplere pl tudja ezt), vagyis amig lenyomva tartod, addig a loop közti részt játsza le a szinti, amikor elengeded, akkor pedig a loop utáni részt. Tudtommal ezt az EMU nem támogatja, így a Vienna szerkesztő sem.
Meg lehet máshogy is oldani pl. a Gigasamplernél van a trigger by release, ilyenkor egy külön layeren van a felengedéshez tartozó hang, de a Viennában sajnos ilyet sem találtam.
Szóval a lényeg: SBLive nativ soundfontoknál szerintem (de örülnék, ha bárki rámcáfolna) ezt nem tudod megoldani.
Lehet próbálkozni a szürő envelope-okkal, úgy hogy egy layerre negativ polaritással ráteszed az LP szürő ADSR modulátorát úgy hogy a szürö envelope release-e rövidebb legyen, mint a hangerőé, ilyenkor amig lenyomva tartod, nem hallatszik (a szürő lefojtja a hangot), amikor felengeded, a szűrés megszünik, és hallhatóvá válik a hang a release fázisban... remélem érthetően mondtam:-)