Felszabadult két hely a Magyar Kaland-Sport Egyesület által vezetett, 2022.04.23-05.02-ig tartó Hawaii rejtett kincsei túrára. További információ: [link]
Olvasgatom a blogotokat. Érdekes, könnyen olvasható. Elértem arra a pontra mikor írjátok, hogy kedvenc virágotok a frangipani. Ekkor döntöttem, hogy most már meg kell szólaljak. Nem csodálom, hogy tetszik nektek is, én is oda vagyok érte. Nagyon jó illata van.
Eltelt két év, hazajöttünk, már a következő út gondolatával játszadozunk... A honlapomon olvashatók a két évvel ezelőtti útinapló bejegyzéseink. PEL.HU
Hát eljött végre ez a nap is...
Lassan fél éve nyitottam ezt a topikot, és mára valósággá vált az eddigi tervezgetés.
Végre elindulunk!
Aki kíváncsi a folytatásra, nézzen be a honlapomra.
Üdv, mindenkinek!
Jó,jó,de ha egy dél-londoni kiejtéssel beszélő alak aki Mr. Fix névre hallgat túl sokat kérdezősködik az úticélod felől és gyanús kérdéseket tesz fel,akkor azért legyél bizalmatlan ;-)...ja igen és komornyikot viszel az útra?
Pelicán, ti hány órát és mérfoldet fogtok repülni? Mennyit fizettél a jegyedért és pontosan milyen jegy ez? Ismereteim szerint a ehhez az útvonalhoz legalább két légügyi szövetség felhasználására van szükség. Én ugyan nem adtam össze a repülési időket, meg a mérföldeket sem... Az RTW jegy OneWorld Explorer (18 db) plusz a maradék innen-onnan. Illetékekkel együtt is kicsit 1M alatt maradt az ára.
Ez egy óriási út,hát jó lenne legalább egy könyvet erről írni Pelican,én mondjuk még Nyugat-Samoa,és Amerikai Samoa(Pago-Pago) amit esetleg hiányolok,de szinte tökéletes útiterv.
mint írtam, mindenki úgy utazik, ahogyan neki tetszik. én 51 napot inkább egy, vagy max két régió kicsit mélyebb megismerésére szánnék. ha elolvasol egy lp-et ennyi idő még egy indonézia szintű országra is éppenhogy elég lenne, nemhogy a fél világra.
vazz, ti aztan tudtok elni. Minden elismeresem, nekem meg Europabol sem sikerult nagyon kitorni. Irigyellek beneteket, en, szegeny, munkahoz lancolt rabszolga. Kovetni fogom a torteneseket. Tudnatok mondani egy korulbeluli budzset?
Kubában és Mexikóban mindenképpen visszatérek valamikor. Most csak egy picit beszagolunk a helyek hangulatába :-))
Argentinában pedig nem csak Buenos Airesbe megyünk. Lesz még Iguazu, El Calafate (Moreno gleccser) és Tűzföld.
Bora Bora-ból pedig elég két nap, mert én utálok strandolni. A két nap pedig bőven elég lesz, hogy legalább kétszer merülhessek a cápákkal, körbemennyek a szigeten és megnézhessek két giccses naplementét :-))
mint írtam, én a seggemet a földhöz verném egy ilyen hosszú szabadság miatt, de pld. kuba maga megér legalább 1 hetet alsó hangon. argentína, régi nagy álmom, sem csak ba-ből áll. bora-borát éppen megszokod 2 nap alatt.
én másképpen utaznék, de különbözőek vagyunk.
ath, Havannára nem egy, hanem kettő napot szántunk. Valószínüleg a sok csatlakozás és északai repülések miatt elég átláthatatlan a foglalásunk, ezért leírom napokban a meglátogatandó helyeket:
Havanna 2 nap, Rio 2 nap, Peru és Bolivia 12 nap, Buenos Aires 1,5 nap, Iguazu 1 nap, Húsvét sziget 1,5 nap, Bora Bora 2nap, Tahiti és Morea 1 nap, Patagonia 7,5 nap, Galapagos szigetek 5 nap, Quito 1 nap, Santiago de Chile 2,5 nap, Mexico City 4 nap.
Ath, én is szerettem volna több időt tölteni ezeken a helyeken, de sajnos az idő tényező nálunk is nagyon behatárolt. Az 51 nap szabadság egyikünknél nagyon súrolja a munkahelyi elbocsátás lehetőségét :-((
ego, SZVSZ pénzügyi szempontból nagyon jó a Pelican utiterve. Dél-Amerika és Óceánia a legdrágább desztinációk közé tartoznak és ezért inkább rájuk érdemes felhasználni a drága világkörüli jegyet...
Pelicán, ti hány órát és mérfoldet fogtok repülni? Mennyit fizettél a jegyedért és pontosan milyen jegy ez? Ismereteim szerint a ehhez az útvonalhoz legalább két légügyi szövetség felhasználására van szükség.
Nagyon sajnálom, hogy ti egy picit később értek Dél-Amerikában :-((