Keresés

Részletes keresés

Saint Nikolaus Creative Commons License 2017.03.02 0 0 270

Ja, én voltam Luppapa a fórumindító, csak már más néven vagyok. :)

Saint Nikolaus Creative Commons License 2017.03.02 0 0 269

Nekem az XxX bejött.

Igaz volt rajta 1-2 gyengébb átlagos nóta, de összességében jó volt, és szerintem hozott 2 nagy Asia klasszikust:

- Bury Me In Willow

- Face On The Bridge

Gravitas nagyon profi, de dög unalom...

Előzmény: Markov (260)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2017.03.02 0 0 268

Igen, a Gravitas szerintem is a másik legrosszabb Asia lemez az Astra mellett.

Viszont Wetton-Downes Icon IV. albumak jó lett volna, inkább hasonlít az Icon sorozatra.

Ahogy az Astra-t, úgy ezt az albumot is alig hallgatom.

Hiába, érződik mindkettőn Howe hiánya.

Előzmény: sziti (259)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2017.03.02 0 0 267

De régen jártam ebben a fórumban. :)

Payne visszatérése lenne a legjobb szerintem is.

Bár Sherwood tehetséges, nem a kedvencem.

Egyébként ő mostanában inkább a Yes-ben tevékenykedik.

Szóval hajrá Payne.

Reméljük megtörténik a csoda! :)

Előzmény: kayleigh (266)
kayleigh Creative Commons License 2017.02.11 0 0 266

Megrendeltem a plovdivi DVD-t.

https://originalasia.com/symfonia-live-in-bulgaria-2013/

Kíváncsi vagyok az Asia jövőjét illetően. Vajon B. Sherwood megbízatása csak a turnéra vonatkozik? Egyáltalán, lesz jövője az Asiának? Számomra Payne visszatérése kézenfekvő lenne, szerettem azt az Asiát (is).

Mikey-Soft Creative Commons License 2017.01.31 0 0 265

Szomorú napunk van:

http://www.origo.hu/kultura/quart/20170131-meghalt-john-wetton-az-asia-frontembere.html

A nagyok sorra mennek el. :(((

sziti Creative Commons License 2014.08.29 0 0 264

Nem igazán találok közös pontokat, így meg kell kérdeznem: miért is...?

Előzmény: _bela_bacsi (263)
nikodémus Creative Commons License 2014.08.03 0 0 262

Annak ellenére, hogy ezért a zenéért sosem fogok tűzbe menni, szerintem a Gravitas kb. hozta az elvárt színvonalat. Főleg ha összehasonlítjuk más legendás bandák/előadók mítoszromboló idei produktumaival (Yes, Mike Oldfield, a pink Floydtól előre félek...).

kayleigh Creative Commons License 2014.03.26 0 0 261

A dögöt a koncerten lehetett némileg érezni, igaz, ott még nem játszottak új számokat.

Előzmény: Markov (260)
Markov Creative Commons License 2014.03.25 0 0 260

Szerintem a XXX volt a mélypont, az új lemez néhány momentumában érzek potenciált, időnként mintha az előző anyaghoz képest a vérfrissítés jótékony hatása is hallatszana - de sajnos tény, hogy a számok többsége elsüllyed az unalom mocsarába.

Nyilván tőlük már nem számíthatunk teljes újjászületésre, de mi tagadás: egy kis "dög" nagyon hiányzik ebből a zenéből.

sziti Creative Commons License 2014.03.25 0 0 259

Eljött a harc ideje :-) Kérdés lehet persze, hogy miért?

A Gravitas szerintem minden idők egyik (?) legrosszabb Asia-lemeze, egyszerűen méltatlan... A Payne-alakulat meg több év alatt sem hozott össze semmi érdemi sajátot, most ezzel a tribute-lemezzel jönnek hamarosan. Ez persze még lehet jó is.

kayleigh Creative Commons License 2013.09.09 0 0 258

Ma volt szerencsém az "új" Asiához. Sokkal rockosabb lett Coulsonnal, ami nekem bejön. Nagyon ütött a Time Again,  Go, a Sole Survivor és a Heat...A Don't Cryt is jól megbolondították a végére. És Palmer is sokkal energikusabban nyomta, mint a CPB-ben év elején. Howe nekem mindig is "kevés" volt az Asiaban, bár a Yesben nagyon szeretem. Szóvál vivát Coulson

Saint Nikolaus Creative Commons License 2013.02.13 0 0 257

Hogyne kedvelném!

Az új kislemezdal zseniális, igazi Payne-Asia-s!

Alig várom az új albumot!

Előzmény: STM810 (256)
STM810 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 256

Ugye ezt a formációt is kedvelitek?

sziti Creative Commons License 2013.01.10 0 0 255
sziti Creative Commons License 2012.07.20 0 0 254

Sok hallgatás után az Omega felé billen a mérleg nyelve.

Előzmény: sziti (249)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.07.19 0 0 253

Sajnos igazad van.

Bár nem rossz album az XXX, az Omega sokkal erősebb összességében.

Nálam a mélypont mondjuk a Phoenix - ebben nem értünk egyet - de persze csak az Astra után.

Asia és Alpha - utolérhetetlelenek.

Omega a banda eddigi legjobb visszatérés utáni albuma.

Payne albumok közül Aria-Arena-Aura hármas bármelyik erősebb mint az új lemez.

Ettől függetlenül szeretem, csak lehetne sokkal de sokkal progresszívebb, virtuózabb az egész...

Előzmény: InteriorLulu (252)
InteriorLulu Creative Commons License 2012.07.18 0 0 252

Szerintem a három közül ez a legkevésbé sikerültebb albumuk. :-(

Valóban, alig különbözik bármelyik Wetton-Downes-albumtól, már persze amennyiben a sajnos elég ritka, tipikusan howe-os pengetésektől eltekintünk. Van pár jó dal (a Bury Me, a Ghost, a Tomorrow és a Faithful tetszik igazán), pár jó melódia, de a számok úgy fele szerintem erősen középszerű. Ötlethiányos, jellegtelen. A Phoenix sokszínűbb, érdekesebb lemez, az Omegán pedig egyértelműen erősebbek a dalok: a Through My Veins például szerintem már önmagában messze többet ér, mint itt a Face-Al Gatto-Judas-Reno négyese. (Vagy a Holy War, ugyanúgy az Omegáról. Vagy a There Was a Time, a Light the Way...).

Fura, hogy itt van nekünk ez a négy nagy zenész, és tudom, hogy az Asia sosem a progrock nagyszerűségét volt hivatott ábrázolni (vagy mi), ám az Asia nevű brand Wettonéknál zeneileg kisebb kaliberű zenészekkel - persze Downes-szal mindig együtt - az XXX-nél (sokkal) jobb produkciókat is képes volt összehozni: Silent Nation, Aura, Arena... Jó, mondjuk álnaiv vagyok, hisz értem én a dolgot, hiába ragyog fényesen a kvartett mindegyikének a zenei múltja, a kreativitás a kor előrehaladtával egyre jobban kiveszik. És marad a megbízható, minőségi unalom.

Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.07.11 0 0 251

További Faithful hallgatás után az is egyre jobban tetszik. :)

Lehet, hogy ha még 1-2 hétig hallgatom az új albumot, beéri az Omegát?

Jó ez az album, csak Palmer dobja nagyon le van keverve sajnos (hasonlóan a Phoenix-hez).

Howe is le van keverve, inkább az ének és a billentyűsök vannak előtérben.

Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.07.10 0 0 250

Ismét meghallgattam a Faithful-t, szerintem a leggyengébb láncsszem. :)

Azért ez az album inkább elmenne egy Wetton & Downes -féle Icon 4-nek szerintem.

Pl a nyitódal tiszta Die is Cast II. egy az egyben az Icon 2-ről.

Az Al Gatta Nero olyan, mintha a Don't Go Out Tonight-ot hallgatnám az Icon 3-ról.

A Judas pedig olyan mintha egy I Believe II. lenne az Omegáról (hozzáteszem: az jobb volt)

Érdekes dal még az I Know How You Feel, nekem valamiért bejön.

Nem a banda legjobbja, de elég jól sikerült album.

Azért várom a John Payne-féle másik vonalas albumot is, ami lassan már vagy másfél éve csúszik...

Előzmény: sziti (249)
sziti Creative Commons License 2012.07.09 0 0 249

Azt gondolom, a Phoenixnél mindenképp jobb, az Omegával való viszonyát az idő dönti el bennem.

Teljesen egyetértek abban, hogy ez egy igencsak más Asia, mint a 30 évvel korábbi, így az akkori lemezekkel való összevetés inkább érzelmi lehet.

Faithful az egyik kedvencem :-D

Egyébként visszaemlékszem, amikor anno az Asia az "áruházi hangtapéta" minősítést kapta egy szakírótól. Nos, én szeretnék sok ilyesmit hallani bevásárlás közben.

Előzmény: Saint Nikolaus (248)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.07.09 0 0 248

Na, ki hallotta már az új albumot?

Nálam a Phoenix és az Omega között van valahol.

A klasszikus első albummal semmiképpen nem vetném össze (de még az Alpha-val sem) mert teljesen más zene.

Omega szerintem erősebb, de a Phoenix-nél összességében jobb.

Ha a Faithful és Judas dalok helyett egy-egy erősebb nóta került volna rá, nem bántam volna, szerintem ezek a leggyengébbek róla.

Bury Me in Willow, No Religion és Face on the Bridge a három kedvencem róla, az első egy klasszikus Asia nótára sikeredett.

Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.05.02 0 0 247

Meghallgattam az új dalt, hozza a szokásos színvonalat, de remélem Downes és Howe egy kicsit jobban megdolgoznak majd az albumon, mert ebben a dalban mindketten lustának tűnnek. :)

Előzmény: Saint Nikolaus (246)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2012.04.27 0 0 246

Nahát!

Ez szenzációs hír! Már gondolni sem mertem ilyenre...új album, dvd, koncertturné, remélem megint eljönnek Magyarországra, mert legutóbb sajnos nem tudtam elmenni a hajóra...

Ha csak olyan jó lesz mint az Omega, már akkor megérte!

Előzmény: Mikey-Soft (245)
Mikey-Soft Creative Commons License 2012.04.23 0 0 245

http://www.frontiers.it/news/10553/

Június 29-én új albummal jelentkeznek a nagy öregek, szimplán csak "XXX" névre fog hallgatni a vadiúj lemez.

Az első nóta már napvilágot látott, "Face On The Bridge" címmel. Szerintem nagyon jó lett.

Várom az albumot!

Mikey-Soft Creative Commons License 2011.10.11 0 0 244

Emberek!

Mivel jobb topicot nem találtam rá, ide írom, hogy van egy eladó CD-m az együttestől, az 1994-es Aria papírdobozos (digipak) kiadása, a Snapper Classics adta ki 7 évvel ezelőtt.

Bontott, de teljesen új állapotú, totál makulátlan a lemez is. 1000.-ért vihető. Aki kapja, marja... :)))

mikeysoft@freemail.hu

Mikey-Soft Creative Commons License 2011.06.12 0 0 243

Kizárt, hogy olvassák ezen fórumot az együttes tegjai, de azért innen is Isten éltesse a ma 62 éves John Wetton-t. :)))

sunthatneversets Creative Commons License 2011.06.08 0 0 242

Koncerbeszámoló a RockStation-ön

Alfától Omegáig – ASIA@A38-as hajó, június 6.

Aqua Napok óta óriási viharok tomboltak Budapesten, ömlött a víz, így hát önkéntelenül is a Who can stop the rain? -t dudorásztam magamban az Asia együttes Aqua című lemezéről a koncert napján. Persze, nagyon is sejtettem, hogy sem ez, sem másik kedvencem az Anytime sem fog[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

skanderson Creative Commons License 2011.06.07 0 0 241

Néhány kép tegnapról:

yester Creative Commons License 2011.06.07 0 0 240

Osztom véleményed: szerintem is jobb volt az idei :) ...a "fiúk" tényleg örömzenéltek...hát ha még lett volna egy kis Yes, egy kis ELP egy kis CK... na jó nem lehetünk valóban telhetetlenek...de mért nem???? :)))

Bodgánéknak hatalmas köszönet!

Előzmény: Markov (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!