Kíváncsi vagyok az Asia jövőjét illetően. Vajon B. Sherwood megbízatása csak a turnéra vonatkozik? Egyáltalán, lesz jövője az Asiának? Számomra Payne visszatérése kézenfekvő lenne, szerettem azt az Asiát (is).
Annak ellenére, hogy ezért a zenéért sosem fogok tűzbe menni, szerintem a Gravitas kb. hozta az elvárt színvonalat. Főleg ha összehasonlítjuk más legendás bandák/előadók mítoszromboló idei produktumaival (Yes, Mike Oldfield, a pink Floydtól előre félek...).
Szerintem a XXX volt a mélypont, az új lemez néhány momentumában érzek potenciált, időnként mintha az előző anyaghoz képest a vérfrissítés jótékony hatása is hallatszana - de sajnos tény, hogy a számok többsége elsüllyed az unalom mocsarába.
Nyilván tőlük már nem számíthatunk teljes újjászületésre, de mi tagadás: egy kis "dög" nagyon hiányzik ebből a zenéből.
Eljött a harc ideje :-) Kérdés lehet persze, hogy miért?
A Gravitas szerintem minden idők egyik (?) legrosszabb Asia-lemeze, egyszerűen méltatlan... A Payne-alakulat meg több év alatt sem hozott össze semmi érdemi sajátot, most ezzel a tribute-lemezzel jönnek hamarosan. Ez persze még lehet jó is.
Ma volt szerencsém az "új" Asiához. Sokkal rockosabb lett Coulsonnal, ami nekem bejön. Nagyon ütött a Time Again, Go, a Sole Survivor és a Heat...A Don't Cryt is jól megbolondították a végére. És Palmer is sokkal energikusabban nyomta, mint a CPB-ben év elején. Howe nekem mindig is "kevés" volt az Asiaban, bár a Yesben nagyon szeretem. Szóvál vivát Coulson
Szerintem a három közül ez a legkevésbé sikerültebb albumuk. :-(
Valóban, alig különbözik bármelyik Wetton-Downes-albumtól, már persze amennyiben a sajnos elég ritka, tipikusan howe-os pengetésektől eltekintünk. Van pár jó dal (a Bury Me, a Ghost, a Tomorrow és a Faithful tetszik igazán), pár jó melódia, de a számok úgy fele szerintem erősen középszerű. Ötlethiányos, jellegtelen. A Phoenix sokszínűbb, érdekesebb lemez, az Omegán pedig egyértelműen erősebbek a dalok: a Through My Veins például szerintem már önmagában messze többet ér, mint itt a Face-Al Gatto-Judas-Reno négyese. (Vagy a Holy War, ugyanúgy az Omegáról. Vagy a There Was a Time, a Light the Way...).
Fura, hogy itt van nekünk ez a négy nagy zenész, és tudom, hogy az Asia sosem a progrock nagyszerűségét volt hivatott ábrázolni (vagy mi), ám az Asia nevű brand Wettonéknál zeneileg kisebb kaliberű zenészekkel - persze Downes-szal mindig együtt - az XXX-nél (sokkal) jobb produkciókat is képes volt összehozni: Silent Nation, Aura, Arena... Jó, mondjuk álnaiv vagyok, hisz értem én a dolgot, hiába ragyog fényesen a kvartett mindegyikének a zenei múltja, a kreativitás a kor előrehaladtával egyre jobban kiveszik. És marad a megbízható, minőségi unalom.
Azt gondolom, a Phoenixnél mindenképp jobb, az Omegával való viszonyát az idő dönti el bennem.
Teljesen egyetértek abban, hogy ez egy igencsak más Asia, mint a 30 évvel korábbi, így az akkori lemezekkel való összevetés inkább érzelmi lehet.
Faithful az egyik kedvencem :-D
Egyébként visszaemlékszem, amikor anno az Asia az "áruházi hangtapéta" minősítést kapta egy szakírótól. Nos, én szeretnék sok ilyesmit hallani bevásárlás közben.
Meghallgattam az új dalt, hozza a szokásos színvonalat, de remélem Downes és Howe egy kicsit jobban megdolgoznak majd az albumon, mert ebben a dalban mindketten lustának tűnnek. :)
Ez szenzációs hír! Már gondolni sem mertem ilyenre...új album, dvd, koncertturné, remélem megint eljönnek Magyarországra, mert legutóbb sajnos nem tudtam elmenni a hajóra...
Ha csak olyan jó lesz mint az Omega, már akkor megérte!
Mivel jobb topicot nem találtam rá, ide írom, hogy van egy eladó CD-m az együttestől, az 1994-es Aria papírdobozos (digipak) kiadása, a Snapper Classics adta ki 7 évvel ezelőtt.
Bontott, de teljesen új állapotú, totál makulátlan a lemez is. 1000.-ért vihető. Aki kapja, marja... :)))
Aqua Napok óta óriási viharok tomboltak Budapesten, ömlött a víz, így hát önkéntelenül is a Who can stop the rain? -t dudorásztam magamban az Asia együttes Aqua című lemezéről a koncert napján. Persze, nagyon is sejtettem, hogy sem ez, sem másik kedvencem az Anytime sem fog[...] Bővebben!Tovább »
Osztom véleményed: szerintem is jobb volt az idei :) ...a "fiúk" tényleg örömzenéltek...hát ha még lett volna egy kis Yes, egy kis ELP egy kis CK... na jó nem lehetünk valóban telhetetlenek...de mért nem???? :)))