Keresés

Részletes keresés

Gonda László Creative Commons License 2003.05.07 0 0 55
Úgy tisztességes, hogy örömmel közölhetem, hogy az izraeli tulajdonosoktól megszereztem a meghatalmazásokat! Úgy a bíróságon mint a közgyűléseken én képviselem a közös érdekünket.

Nem volt könnyű meggyőzni a magyarul elég gyengén beszélő cégképviselőjüket, hogy amiben én töröm magam, az az ő érdekük is. Kértek tőlem írásos biztosítékot, h. majd ők is kapjanak parkolóhelyet az udvarban, ha a garázsokat lebontattuk. Nehezen, de megértette, h. a Társasháztuljadont Alapító Okirat szerint ez nekik részarányosan jár, mert az udvar osztatlan közös tulajdonban van.

Így az "antiszemita Gonda" kiharcolja a magyarul nem tudó, Mo.-n még csak átmenetileg sem tartozkodó, izraeli lakástulajdonosoknak az udvari parkolóját...

Hiába fröcsögnek rám egyesek, engem félelemmel tölt el, ha egy olyan ország állampolgárai vesznek "hazarészeket" nálunk, ahol kb.15%-a az országnak ősrasszista tanokkal terrorizálják az ország nagyobbik felét. Azok az ortodox zsidók, akik a társadalom többségén élősködnek (lásd Tomi Lapid ide vonatkozó Der Spiegel és HVG nyilatkozatait az izraeli választások előtt) és úgy élnek, hogy a környezetük "másságát" nem tűrik. Kissebbségük ellenére az izraeli többségi társadalom életének előírásainak egy jó részét a társadalomra eröltethetik. Pl. a sabatot és az azzal járó "szillenciumokat", vagy a kizárólagos egyházi esküvőt.

A paelszitn nép egy részének óriás gettóba zárásáról nem is szólva.

Na szabad az "antiszemitázás", hogy ne kelljen érdemben állást foglalni, érvelni!

Egy normális magyart egyébként nem érdekel, h. ki honnan jön, jött, ha a szive és nyelve a magyarok családjának érdekei szerint dobog illetve szól! Így engem sem...De hány magyarul beszélő, nem magyarul szóló él velünk egy országban? Hányan jöttek ide a történelmünkben, akik súlyos károkat okoztak a "bambán befogadó" magyar mentalításnak?

Az viszont elszomorít, hogy annyi keserű történelmi tapasztalat és az ország 2/3-nak elvesztése után sem képes a magyar társadalom megóvni a területeit, vagyonát. Lehet,h. rosszul látom, de ha csak a Nagy- és Kiskörút és az Andrássy út házaira tekintek, akkor több olyan házat lehet fölfedezni, ahol minden lakás és az üzlethelységek üresek. Vagy nagyon sok olyan épület van, amelyek évek óta "Office to let" felirattal tátonganak az ürességtől.

Nem is beszéltem a termőföldekről!

Van átekintő nyivántartás? MI van ha szisztemaikusan fölvásárolják az országot? Mire hivatkoztak 1948-óta Palesztinában a zsidók? Mire hivatkoztak már az 1800-s évek közepétől a románok, vagy a szerbek, vagy mi történt, történik Dél Afrikában, Rhodéziában-Zimbabwében...?

Úgy ahogy nincs bevándorló politikánk, pedog egyre nő az inproduktív, eltartandó réteg aránya, amellyel egyidejűleg az aktívak aránya csökken. tehát egy "kettős spirálba" kerűlt az ország. Ugyanúgy nincs "hazakiárúsítást" megakadályozó törvénykezés, korlátozás. Nem hiszem, hogy okos dolog hagyni, hogy az ingatlanok, termőföldek olyan emberek kezébe kerüljön, akik csak bérbe adják azokat, a bevételt adott esetben "feketén" kiviszik, de nem itt élnek. Ez egy nagyon könnyen megoldható eset!

Lassan visszasettenkedik a zsellér korszak is a termőföldeken?

Az romániai "Albina Bank" 1800-s évek beli "román-áldásos" és magyar tragédiát okozó esetétől a palesztinok jelenlegi sorsáig sok olyan példa van, amely azt igazolja, hogy kockázatos dolog ellenőrizetlenűl és korlátlanul megnyitni egy ország belső ingatlanpiacát.

Az eredménye lehet pozitív is, ha nem viszik túlzásba.

Van olyan ország, mint pl. Monaco, ahová az adómentesség miatt is szivesen költöznek. Viszont olyan törvények vannak, amivel ellenőrzik, h. az illető lakás- ill. háztulajdonos legalább fél év, plusz 1 napot tölt ott. Úgymond életet visz a közösségbe. Semelyik közösségnek nem használ, ha csak üres "postafiók" lakásokkal van tele egy város. Mint már tetten érhető pl. a VI.Hajós utca 25-ben. Halott házak is már vannak szép számmal Bp. belső kerületeiben...

Egy következetes ingatlanfölvásárlás eredménye lehet egy "palesztin" sors is... Nem véletlen az, h. Izraelben a földterületek 92%-a állami tulajdonban vannak. A maradék többnyire a kibucok tulajdonában. Ők tudják, h. ezt miért teszik! Mert egyszer már, elvesztették a hazájukat. Most pedig folyamatosan szerzik vissza a zsidó telepekkel, a még palesztin kézben lévő területeket...

Mikor vásároljuk mi vissza az ősi magyar területeket? Miért nem érvényesülhet az izraeli gyakorlatnak megfelelő "Szent Korona tan" Magyarországon, amely szerint a magyar föld a Szent Korona tulajdonában van?

Gonda László Creative Commons License 2003.05.02 0 0 54
Ja és még egy lényeges különbség Mo. és No. között. Ha nincs alapja a dolognak! Mert például az a társadalom nem olyan kiszolgáltatott mint a magyar! No meg gészen más a közélet arrafelé! Lehet józanul érvelni. Nem taposnak bele a lelkedbe, az emberi méltóságodba, csak úgy, biztos ami biztos. Nem hasonlítgatnak Hitlerrel, Mussolinivel, nem fasiztáznak, nem hazudnak annyit. Nem ferdítenek annyit. Hacsak nem itteni sugók alapján ír valaki egy cikket. De akkor tényleg nem teheted föl a kérdést a redakteurnek: "tessék mondani az illető esetleg zsidó (-származású)"? Nem büntetendő, csak megfagy a telefon vonal. Pedig a "de" sok mindent megamagyarázna, sok érvelést fölöslegessé tenné. Elég lenne ennyi: "Ja, az más". Ha a "Kertész szindróma" esete áll fönn. Nem gúnyból írom ezt, hanem akkor inkább elhallgatok. Sajnálom őt és bár fáj amivel kollektíven támad minket, azóta született magyarokat, de ma már inkább hagyom. Akkor még reagáltam...de nem érdemes.
Előzmény: Törölt nick (51)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.02 0 0 53
Megható, hogy aggódsz értem. Köszönöm a jó tanácsod. Csakhogy a németek tudnak különbséget tenni zsidózás (ami persze mellébeszélés, mert antiszemitizást értettél alatta) és a puszta tényközlések között. A zsidózást nem büntetik. Legföljebb csak kirugják a pártból, ha ismert közéleti személyiség az illető és az ottani zsidó érdekképviselet erős politikai nyomást fejt ki. Pláne ha még még pár száz millió el is tünt a pártkasszából a kezei között.

Mi az, hogy zsidózás? Miért nincs "magyarozás"? Vagyis van, hiszen arra írt cikket Varga Domokos György 1990-ben, amelyből kihagyott Támás Ervin egy-két bekezdést, hogy lehessen "konok antiszemitának" becézni azóta is őt. Azóta folyik ez a "kirekesztősdi". A "Láthatalan Hang" diadala.

Nem kell érvelni, csak "óvni" és megbélyegezni. Kényelmes, de "tespesztő" álláspont.

Előzmény: Törölt nick (51)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.02 0 0 52
A 3 izraeli tulajdonos csak most negligálta a tárgyalást. Senki nem világosította föl őket, hogy az ő érdekükben kell elmenni. Fönnáll az esély, hogy komolyan veszik és a jövő héten szaván foghatom a bírónőt.

Ugyanez vonatkozik a közgyűlésre is. Azt is megmagyaráztam a magyarul valamennyit értő cégképviselőjüknek.

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.02 0 0 51
Arra majd azért ügyelj, hogy ha hazamész Németországba, és ott is elkezdesz keményen zsidózni, ott megbüntethetnek érte...
Előzmény: Gonda László (48)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.02 0 0 50
Réges régen, még a valamikori második-harmadik tárgyalás idején ügygondnokot kellett volna kinevezni a negligáló tulajdonostársak képviseletére, és akkor a következő tárgyalás az utolsó lehetett volna (legalább is ezen a szinten.)
Előzmény: Gonda László (28)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.02 0 0 49
Csak nem hagyott nyugodni a "mi" szócska. Szép kis Ti vagytok! Névtelenűl, többek nevében, olyan D-209-en megállapítani, hogy gyanusított voltam.

Most már a likvidálandók közé soroltattam? Mikor lesz az itélet végrehajtás? Engem sem lesz nehéz lepuffantani, mert az én tartózkodásom is világos az itteni sorokból...a nevem is echt.

Mint anno 1918.okt.31-én gróf Tisza István? Aki, mily véletlen, 5 évvel előbb, 1913.január 2-án majd 1 órás párbajt vívott gróf Károlyi Mihállyal? Amiben K.M. 17 sebet kapott, majd nem volt hajlandó békülni... Aztán ...na de ez már nem ide tartozik.

Gyávaság ilyen homályban, homályból, névtelenűl megbélyegezni, itélni. Dehát ismerem a történelmet. Sajnos túl jól. Engem már nem lep meg semmi! A valóság, az igazság meg nem számít. Az én félelmem alaptalan,mert nem születtem, tiszta véletlenűl, kiválasztottnak...nekem nem lehet félelmem, mert Ti, a homály így döntöttetek.

Csakhogy én az vagyok, aki kimondja a valót, amit a többség csak az "ilyen G.L.-nak" mond el, mert tudja, ismeri, mi a morális terror, az exisztenciális kényszer... Hátha a nálam sokkal fölkészültem Lovas írásainak a lényegét nem értítek, akkor mit akarok én? Reménytelen. A történelem csak ismétli önmagát. A szerpelők csak látszólag mások. Vannak a vesztesek és vannak a győztesek. semmi több. A természet törvényeinek részei vagyunk. Éltünkben és holtunkban.

Előzmény: class-struggle (33)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.02 0 0 48
Csak most vettem észre ezt a hozzászólásod. Csakhogy Izraelben élnek palesztínok is. Már akiket nem üldöztek el. Abban biztos vagyok, hogy vannak akik pont azért vásárolnak itt ingatlant, mert nem tetszik nekik annak az ortodox, rasszista kb. 15%-nak a diktaturája Izraelben, amiről Tomi Lapid a Der Spiegelben vagy a HVG-ben beszélt, és ezért biztonsági tartalékként, vagy egyszerű befektetésként vesznek itt lehetőséget.

De kizárt annak a lehetősége, hogy mi is a palesztinok sorsára juthatunk? A plázák (amelyek egy jó része izreli vállakozók, dollár milliárdosok kezében van) hatása a budapesti üzletek állapotára milyen hatással vannak? Számít egy Párizs tapasztalata? Számit még az egyszerű belvárosi itt élő, magyar vagy nem magyar élete abban a játszmában?

Már nehogy nekem keljen szégyljem magam mindazért amit Izrael rosszabbik 1/6-a tett a palesztinokkal. Vagy azok "untermenschek"?

Mégegyszer mondom. Hiszem, hogy joggal zavar, de remélem, hogy megnyugtatóan rendeződnek a dolgok.

Mi vehetünk Izraelben földet, ingatlant? Ott ahol a földek 92%-a állami tulajdonban vannak?
Hol itt a kölcsönösség?

Ha valaki innen elszármazott, vagy annak utódai, akkor még érteném. Vagy ha EU-s országból vesz valaki, vagy olyan ország állampolgárai, ahol mi is vehetünk. Mint pl. USA.

Előzmény: Vokálpatrióta (9)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 47
"...-nk"

Na jól nézek ki! Én vagyok a sánta kutya! Nem rossz.

Ez már a hálózat? A Gonda nem alkuszik és nem én sántikálok, hanem azok, akik ezeket a körülményeket teremtették. Sántikál amerika irakban, sántikál a KGB a D-209-ben, sántikál a Markó-Verestói az Illieszkuban, sántikál a Seres László az "és"-ben megjelent (16.szám) "A média Vietnámjában", sántikál a Friderikusz a politikai "alányalásban"...

Én csak leírom a tényeket. Ti majd megmondjátok, hogy én miben sántikálok....Ti vagytok a megmondóemberek.

Ti felséges és nagyságos uraim.

Az én egyetlen bajom, hogy amit gondolok az tkimondom, vagy leírom, majd utána végiggondolom, hogy helyes volt-e vagy nem...:-)

Előzmény: class-struggle (33)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 46
"...egy szimpla zsidózás"

Nem, de nem vagyok ártatlan, ha így értelmezhető. Ha a jövő hét elején megkapom a megbízást és nem 9 hónap múlva lesz a tárgyalás, akkor megenyhülök. Viszont azt még le sem írtam, hogy a bírósági értesítést megkapták, de, mivel nem értenek magyarul, ide faxolták az irodájukba. Ez kiderült a faxról, amiről másolatot kaptma. Viszont erről a bíróság semmit sem tudott, ezért a 29-i, keddi tárgyaláson elnapolta a bírónő 2004.febr.6-ra. Mindezt miattuk! Hát csoda ha haragszom, hogy még csak magyarul sem tudnak. Akkor meg minek vettek itt lakást?

Itt minden eladó???????????

Előzmény: MGperY (32)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 45
Igen.

Ha tényleg érdekel a lényeg, akkor különösen az izraeliektől és a szomszédainktól félek, mert mind mögött félelmet keltő "országfőlvásárlás" történt az elmúlt 100 évben. Ennek a következményeiből meg joggal félhetek. Nem szeretném ha a maradék Magyarországon további "erdélyi magyar", "bánáti-magyar", "bácskai-magyar", "kárpátaljai-magyar" vagy "izraeli-palesztin" sorsra jutnánk.

Ahogy szerintem van "Kertész szindróma", van "Gonda-szindróma" is. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy apám pozsonyi, anyám temesvári születésű! Holnap meg vonatozom Aradra, a hétvégére és amit ott újra és újra megélek, az szinte elviselhetetlen...

Előzmény: Jereváni rádió (31)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 44
Mindig az a személyeskedés... Miért nem abból indulsz ki, hogy azért írok itt, mert érdekel a véleményetek? Talán azzal én is változhatok...ha már olyan rossz a véleményed rólam. Csevegünk...na és?

Vagy a psychológusnál vagyok, ha itt írok? Nem rólam van szó, hanem a magyar valóságról. Amit egy magamfajta egyszerű (vagy komplikált) ember megél. Mintegy a történelmet alulról...

Előzmény: Törölt nick (30)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 43
Közvetlen és józan soarid fölüdítettek és mivel nagyon megfelelt az én gyanúmnak, kissé el is szomrítottak.

Képzeld, hogy az okt.8-i tárgyalást a felperesek azon kérésére napolta el a bírónő, hogy "határídőt kérnek a tulajdonjog igazolására...". Kb. 8 éve erről szól a per! Szereztek-e a "proletárban" tulajdonjogot vagy sem! megállt az eszem, a mikor elolvastam a jegyzőkönyvet.

A bírónő egyébként nagyon szimpatikus és ami a fő, a végén megváltoztatta a hangját velem szemben és belátta, hogy nem rá haragszom, hanem erre az egész "borravalós-jogotnemszolgáltató-következményeknélküli" közigazgatásra. Miután tisztán és nyugodtan, minden keménységével dacolva megmondzam neki, hogy én nemjárok olyan rendszeresen bíróságra mint ő és az ügyvédurak, ezért nem várhatja el, h. minden világos legyen. Azonkivűl nem ehhez vagyok szokva (Németországban is élek), no meg alatvalója sem vagyok senkinek.

Egyre kérem, itélje meg, hogy igazam van-e vagy nem. 1991 óta bérlők a garázstulajdonosok, a 60-s évek közepén készült építési engedély szerint: 15 napon belűl fölmondhat a tulaj és a felépítményt a garázstulajdonosok kötelesek elszállítani. Ezt örökölték a jelenlegi tulajdonosok, mint jogutódok. Eddig senki nem mondott föl nekik. Ezt most én megtettem. Most hirtelen felkavarodott a poshadt víz... A lényeg, amit elvárok a bíróságtól, hogy rendezett jogviszonyok legyenek!

Utánba egy jó másfél órát elbeszélgettünk a felperesek "főnökével", jóllehet felmondásom kemény volt. De abékében és kölcsönös tiszteletben váltunk el...

Hétfőn folytatom a PKKB irattárában...no meg az izraeliek (nem meghatalmazott) képviselőjével.

Egyébként két témát kevertem. Egyik a Hajós 25 mosókonyha-tetőtéreladás ügye, amiben egyértelműen ez a degenerált társasházi förvény és megalkotói a "bűnösek". A másik bírósági bénaság, amit valóban negyed év alatt már rég el kellett volna rendezni.

A Tóth Ernő tulajdoni lapja, pedig megérne egy külön topicot. No meg a személye is. Vele is eldiskuráltam vagy egy órát a hétfőn, hogy ő is aláírja a fölmondást. Egy tökéletesen megbízhatatlan, szavát semmiben sem tartó ember. Ő tartozik kb. 1,6 millióval. Igérget, mesél és a ház tuéajdomnosai között van egy ügyvédi iroda. Azt hiszed, hogy tettek valami lényegset a saját érdekükben? Kivéve a mostani kollégájuk, aki legalább úgy szólt pár mondatot tavaly okt.8-án, hogy arra föl tudtam építeni a fölmondást. Nem akart elhinni a közös képviselő, h. magamtól írtam. Az a bosszantó ebben, hogy mindehhez csak szorgalmasan és figyelmesen el kell olvasni, mart értelmezni és felsorolni kell az összefüggéseket.

Az a szemét autópálya díj! Azért Molotov koktélt kellene dobni a fenntartó épületeire...

Örülök, hogy ismerjük egymást. Így könnyebb, mert hol helytelenűl írok, mert kapkodok, no meg nincs érzékem, hol meg nem gondolok a "testbeszédet" kifejező jelekre.

Előzmény: advocatusdiaboli (29)
turulkovics Creative Commons License 2003.05.01 0 0 42
Kintről jöttél? befektetni?
Előzmény: PElbai (41)
PElbai Creative Commons License 2003.05.01 0 0 41
Akkor igaz mégis a hir, hogy pl. az Andrássy út és környéke az izraeli állampolgárok kedvenc ingatlan vásárlasi körzete?
advocatusdiaboli Creative Commons License 2003.05.01 0 0 39
Well, hál' istennek nem vagyok "igazi" jogász, így bátran csepülhetem őket.. :))) Másfelől nem hiszem, hogy nekem kellene megkísérelnem a jónép igazságszolgáltatásba vetett hitét megrendítenem, megrendült az már rég nélkülem is! Én mint szakértő szaladgálok elég sokat bíróságokra - esetenként bizony komoly, és még csak nem is polgári peres ügyekben - és amit leírtam, az a saját tapasztalatom. Az egész úgy nem működik ahogy van, kezdve a rendőröktől befejezve a büntetésvégrehajtásnál. És nem működésének korántsem szervezeti vagy jogszabályi, de még csak nem is pénzügyi okai vannak, sokkal inkább az azt (nem)működtető emberek a felelősek ezért! Ami pedig a "felsőbbrendű" jogszabályt illeti: félreértett, a jogrendnek (elvileg) valóban koherensnek kell lennie. De vannak alkotmányos alapelvek, valamint minden jogszabálynak van célja - van "szelleme" - és ezek az elvek egyes esetekben akár teljesen szembe is kerülhetnek egy adott jogszabály ostobán és görcsösen betű szerint történő értelmezésével! Márpedig a meglehetősen gyenge szakmai színvonalú elsőfokú bíróságokra nagyon jellemző ez a környezetéből kiragadó, összefüggéseket átlátni nem képes erőltetett betű szerinti értelmezés, és a töméntelen ebből fakadó hibás ítélet. Értelmesebb és önálóbb emberek kellenének ide, ez a gond! És ha egy társasházi vitába az egyik fél notóriusan el sem megy, akkor nem igaz, hogy nincs mit tenni ellene, és az állapot örökké így marad! Csak a tisztelt bírónak a tárgyalásra felkészülvén nem egyedül a társasházi törvényt kellene elolvasnia, hogy ne menjek messzire, ha az állandó és tudatos távolmaradásával a többieknek bizonyítható módon kárt okoz, akkor adott esetben még bűncselekményt is elkövet! Amely ügyben amúgy igenis kártérítési vagy büntetőper indítható ellene, amelyben ha nem hajlandó megjelenni és előállítása sem foganatosítható, akkor a távollétében is lefolytatható ellene! Már elnézést, de az igazságszolgáltatás elől nem lehet véglegesen kitérni úgy, hogy egyszerűen nem megyek el a tárgyalásokra (bár időt lehet így is nyerni, sajnos)!
Előzmény: Kovács Béla Sándor (37)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2003.05.01 0 0 38
Nem lehet, hogy fogalmad sincs miről van szó?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (36)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 37
OFF
Ejnye, ejnye tanult kollégám. Advocatus lévén azt Ön is nagyon jól tudja, hogy a jogrendszerünk koherenciája miatt kerülendő, hogy egyszerre legyen hatályos egy jogszabály és egy "fellette álló, azt felülbíráló" jogi norma. Ha mégis találna ilyet, kéretik az Alkotmánybírósághoz fordulni, és az az alsóbbrendűt meg fogja semmisíteni.
Amit pedig a tisztelt bírói és ügyészi karról állít, az alkalmas rá, hogy a közvéleményben megingassa az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat. Ezt már csak kollegialitásból sem akarhatja.
ON
Előzmény: advocatusdiaboli (35)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 36
Van annak valami diszkrét bája, mikor egy elszánt baloldali netharcos baráti tűzbe kerül. Nem lehet, hogy mellényomtál?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (34)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2003.05.01 0 0 35
No és azért sokakkal egyetértésben én sem hiszem, hogy a szóbaforgó tulajdonosok izraeli mivoltának köze lenne a dologhoz. Vagy általában a külföldi mivoltuknak. Még a társasházi törvénynek sem nagyon, mert ez a törvény ugyan kétségtelenül nem éppen tökéletes, de vannak felette álló alkotmányos és jogelvek, amelyek elvileg kizárják az efféle történéseket! Csak éppen be kellene őket tartani, de mit várunk, ha az elsőfokon dolgozó bírók (90%-ban bírőnők..) és ügyészek (hasonló női reprezentációval) a szó szoros értelmében nem is ismerik a jogszabályokat. Adott esetben megnézik az éppen folyó ügyre vonatkozó szabályokat, de azt, hogy vannak ezek felett álló, ezeket adott esetben felülbíráló szabályok csak sejtik, de nem tudják, rendkívül bizonytalanul mozognak saját szakmájukban. Nem véletlen, hogy ennyi az egymásnak ellentmondó ítélet első-másodfok-LB vonalon. De a történések mögött azért hazaárulást vagy judeoplutokrata összeesküvést nem igen látok...
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2003.05.01 0 0 34
Apukám! Ezért a hányásért mennyit kaptál apukám?
"Társasházunkban" vannak német, francia, kanadai és magyar tulajdonosok.
Bezony nem mind echte árják, mégis, az egyik magyar tulajdonos keveri állandóan a sz@rt a társasházzá nyilvánítás körül.
Bezony apukám, és ennek már 9 éve.
Előzmény: deus (2)
class-struggle Creative Commons License 2003.05.01 0 0 33
Beigazolódott a gyanú, amit mindig is gondoltunk, hogy miben sántikál Gonda László.
MGperY Creative Commons License 2003.05.01 0 0 32
FYI: köcsögök mindenütt vannak. ahol én lakom ott még csak 4 éve nem történt meg az alapitó okirat módosítás, praktikusan nem vagyunk tulajdonosok, ugye tulajdont, cak tulajdonostól.
de közbe' már jelzálog is be van jegyezve a lakásra :))

mit tehetek: beleszarok én is.

ja és full magyar tulajdonosikörrel bír a ház, ha érted mire gondolok.

amit te most csinálsz az egy szimpla zsidózás, de csak verd tovább :)

puszika.

Előzmény: Gonda László (-)
Jereváni rádió Creative Commons License 2003.05.01 0 0 31
Ritka sötét figura vagy, édes egy komám! Adva van egy ritka sz@r társasházi törvény, amelyik teljes konszenzust ír elő az udvari budi lehúzásában is, kb. ennyi ami a story mögött van. De te persze azért csaptál le erre a picslicsáré hírre mint tyúk a takonyra, mert zsidózhatsz egyet, lévén a delikvensek izraeliek. Elárulok egy titkot: ha a 3 külföldi állampolgárságú tulajdonos szingapúri, sőt ha erdélyi magyar, és valamiért nem lehet elérni őket, ugyanez történt volna. Akkor is topicot nyitottál volna?
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 30
Érdekes egy "ember" vagy te... :-(
No comment...
advocatusdiaboli Creative Commons License 2003.05.01 0 0 29
Gonda Laci: A megközelítéseddel azért nem értek teljesen egyet, mert nem a társasházi törvény - vagy más törvények - minősége, használhatósága a baj. A Te példádra is van jogi megoldás, az egyik fél egyértelmű érdektelensége és többszöri felszólításra való közönye esetén az ő vagyonát, tulajdonát is érintő döntést igenis hozhat a bíróság nélküle, és ez rá nézve is kötelező. A baj ott van, hogy a hatóságok és bíróságok semmit nem tesznek azért, hogy ezeket a szabályokat be is tartsák és tartassák. A lehető legkisebb ellenállást keresik, és minden lehetőséget kihasználnak, hogy kibújjanak a döntés, és általában a munka, a munkaköri kötelezettségei alól. A "független magyar bíróságok" különösen szép példái az államszocialista munkamorál egy lendülettel való továbbélésének. Egy átlagos magyar bírót súlyos savas gyomorbántalmak gyötörnek már az érdemi munka gondolatától is. Ott bújnak ki alóla ahol lehet, a saját tapasztalatom is az, hogy egy átlagosan négy tárgyalásból úgy hármat mondvacsinált indokokkal érdemi tárgyalás nélkül elnapolnak, jellemzően közel egy éves, de néha annál is hosszabb időre. Megtehetik, mert mindenki ezt csinálja, így az ő statisztikájuk nem lesz rosszabb a többieknél, ugyanakkor az elnapolt tárgyalás is tárgyalás, a bírónak a tárgyalási napja már megvan. Az elsőfokú - főleg bírónők - jellemzően inkompetensek, kutyaütők, semmihez nem értenek, tökéletesen felkészületlenek, sok esetben ott a tárgyaláson olvasnak bele az iratokban. Az ügyészek-ügyésznők idétlensége sok esetben minden képzeletet felülmúl. Jól érezhető, hogy zömmel a jogászok azon része megy el az igazságszolgáltatásba, aki máshova már nem volt alkalmas, még zugügyvédnek sem válna be. Pedig az ügyvédekről is megvan a véleményem... Másrészt a dolog holtpontról való kimozdítása csak külső kényszerrel képzelhető el, a törvényhozásban szinte kizárólag vérszívó jogászok ülnek (a volt Fidesz kormány szinte teljes egészében egy volt jogászkollégiumi tanulócsoportból verbuválódott), ezek az emberek az életben nem fognak olyan döntéseket hozni, amely működőképessé teszi az egész magyar államgépezetet, és amelyekre ugyan kétségbeejtően szükség lenne, de saját kivételezett pozícióikat rontatnák vele (így születnek a forradalmak, amikor is az uralkodó osztály/réteg képtelen lemondani saját igazságtalan és elviselhetetlen össztársadalmi terhet jelentő előjogairól, nem képes önkorlátozásra, és a pohár egyszer csak betelik). Amúgy pedig a szabályok következetes betartatásával és betartásával nem is jutott volna a Ti ügyetek idáig, negyed év alatt jogerős ítéletet lehetett volna hozni, végrehajtani és kész. Ha pedig az illető - bármilyen nációjú - egyedek erre sem reagálnak, akkor a szabályok lehetővé tennék, hogy a lakásaikat egyszerűen elárverezzék, a befolyt összegből kifizessék tartozásaikat, majd a maradékot nekik elutalják. Csak be kellene tartani a szabályokat, csak ehhez szét kellene csapni az igazságszolgáltatásban. No meg a rendőrségen, az egész államigazgatásban, az egészségügyben, a közoktatásban, a szakszervezetek körül. A költségvetésileg finanszírozott szektorban még nem ért véget a szocializmus, dolgozni csak nekünk itt a versenyszférában kell, hogy a világ legmagasabb társadalombiztosítási járulékait, az egyik legmagasabb személyi jövedelemdóját, a térség legmagasabb üzemanyagadóját, ÁFÁ-ját, a világ messze legmagasabb autópályadíjait kifizetve eltarthassuk ezt a sok léhűtőt!
(Mint réges-régi ismerőst hadd Lacizzalak, kérlek)
Előzmény: Gonda László (28)
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 28
Még egy megjegyzés: a Hajós u. 25-ben 8 lakás tulajdonosa külföldi. 1/5-e. Ezek: 2 db amerikai (taszárt ellátó cég), 1-1 svájci, dán (56-os), farnciaországi német, izraeli, hollan, angol. Ha magamat nem számítom. A Hajós-Ó utcai sarkon lévő butorüzlet tulajdonosa egy olasz, aki több mint 10 éve itt él. Tud magyarul és nagyon szépen heylreállította az üzletet és egy nagyon rendes ember. A külföldiekkel többnyire nagyon jó a viszony és segítőkészek. Már aki egyáltalán ide dugja az órrát. Ebből a 8-ból a hollanddal és az izraelivel még sosem találkoztam, de a töbi tőrődik a házzal. Ha a aközös képviselő vagy én megkeresem őket!!! A többi magyar legalább 1/4-e "sz@arik" mindenre. De az udvar nagyon szép lett. Kivéve egy garézs, amit még le kellen bontani.

De a társasházi törvény az csapnivaló. Ha nem ilyen lenne, már egy turista látványosság lenne ez a ház is. Az egyetlen Napoleon szobor Franciaországon kívűl, állítólag a francia konzúl szerint, a tető magasságában lévő tympanonban.

Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 27
Dehogy haragszom. Valóban pontos az amit írsz. A VI.k.Hajós utca 17, Domján és társai ill. Tóth Márk és társai. Az 5 garázs(épület) tulajdonos és osztatlan közös tulajdonban lévő telek használó, akik nem rendelkeznek tulajdonnal a házban. A kapu többnyire (sajnos) nyitva van, benézhetsz. Ezen kívűl van 8 lakástulajdonos. Ebből egy 3 izraeli állampolgár tulajdonában van. Én is részben Németországban élek (kettős állampolgár vagyok, sőt magyarul is tudok, jóllehet az írásomban gyakran helyesírási hibákat is elkövetek, de azért még magyar is vagyok), de minden közgyűlésen részt veszek, sőt ezen kívűl még sokkal többet köszönhet nekem mind a Hajós 17 mind a Hajós 25, ahol lakom. Ha én nem strapálom magam, ez a per is végtelen lesz, nem lesz rendes bejárata a háznak stb. Nézd meg most és nézd meg ősszel. Már jó ideje renoválom a lakásomat a Hajós 17-ben. Megnézheted a Hajós 25 belső udvarát is. Ezt is a közös képviselő fáradhatatlan és szakszerű munkályának és nekem mint szellemi motorjának és irányítójának köszönheti a ház. Van aki ezt nagyon kedvesen meg is teszi, tette.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy remélem sikerűl megbízást szerzeni az izraeliektől, de szomorú, hogy ennyi energiába kerűl. Ennek pedig elsődleges oka a bárminemú külföldi tulajdonos, akit nem érdekel az itteni közösség helyzete.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (26)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 26
Azt mondod 7 éve húzódik a per. Azt is mondod, hogy a zsidók 99-ben vették meg azt az egy lakást. 2003-1999=4. Nagyon úgy tűnik, hogy nélkülük is három évig húzódott az ügy. Egyébként: ki az alperes és ki a felperes? Mi a per tárgya?
Nagyon megharagszol, ha hangot adok azon aggályomnak, hogy erősen blöffszaga van ennek az egésznek?
Gonda László Creative Commons License 2003.05.01 0 0 25
A jelenlegi érvényes Tásasháztulajdoni törvény módosított változata lehetővé teszi, hogy ne kelljen pl. egy nem használt mosókonyha eladásához 100%. De ahhoz módosítani kellene (pl.nálunk a Hajós u. 25-ben) a jelenleg még 100%-t tartalmazót. Viszont a módósításhoz 100% kell. 22-s csapdája. Akik ezt megalkották, azok többnyire öntelt jogászok...mint az ország vezetőinek többsége. Ezért is állunk ilyen felemásan.

Ezért sem tudjuk a Hajós 25 (Napoleon-Udvar) gyönyörű szecessziós épületét renoválni. Többek között ezért néznek ilyen "orientálisan"-mocskosan Budapest belső kerületei. A Demszky meg egy "mao-kokárdás" szélhámos. Ez persze az én "bunkó-véleményem". Üdvözlettel...

Ha a mérnökök így végeznék a dolgukat, akkor még mindig kerékpárral és ponton hídakon közlekednénk, többek között. Ezt a bírósági tárgyaláson is megmondtam, az egyébként nagyon szimpatikus bírónőnek. A végén megbékélt velem, mert belátta, hogy segíteni szeretnék neki, mert ez egy vérlázítóan tarthatalan állapot, hogy 8 éve folyik egy per...már 3-n elhunytak...

Tegnap két órát lapozgattam a kb.8 év alatt összegyűlt bírósági periratokat. Azt a káoszt! Ha ilyen lenne pl. egy híd dokumentációja, akkor az már régóta leszakadt volna!

Előzmény: Vokálpatrióta (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!