Nekünk is van egy zöld leguánunk, 4 éves hím. Már ivarérett és szeretnénk neki egy társat, de csak alkalmi partnert. Kettő túl sok lenne, mert panelban lakunk. Szombathelyen vagyunk. Jó lenne erről a környékről társat találni. A mi leguánunk nagyon jól érzi magát, teljesen szelíd. Kicsi korától nálunk van. Mindig kézből etettük. Nem csap a farkával és csak ritkán harap (ha beteg). Ha valakinek van Szombathely környékén leguánja és van kedve megosztani a tapasztalatait, szívesen találkoznánk vele (és a leguánjával).
Szia!Nekem egy kb 5 éves hím leguánom van,és ugyanaz a problémája mint a tiednek volt.(Neki csak egy dudor van az alsó állkapcsán),de rendesen eszik,és
mozgékony is.Meg szeretném kérdezni hogy a te legókáddal mit csinált a doki.Nálam is volt a doki,és antibiotikumos injekciót adott 3-at,amit nem tudunk beadni neki,
Sziasztok! Nekem sajnos nincsen leguánom, de a nagynénémnek igen, egy szép zöld leguánja, úgy hívják, hogy Freddie. Róla szeretnék majdd felrakni képet, ha sikerül.
Lenne egy kérdésem. Van egy zöld orrszarvú leguánom, és az alsó állkapcsán nőtt kettő dudor. Amióta ez megtörtén az állatkának fele annyi az étvágya és néha agresszív, pedig alapban nagyon kezes, barátságos természetű. Van ötletetek, hogy mi lehet ez?
Nincsen, de annyira békés, nyugodt állatka. Egész délelőtt napozik az ablakban, délután pedig nagyokat szunyál.. Páratartalom...hátjuj: lakótelepi lakásban nehéz erről beszélni...mailben beszélgetünk erről? Egyébként nincs régóta nálam Draco, kíváncsi is lennék 1-2 dologra.. Köszi, ha írsz. Zsu
Node azt is ird meg, van-e hozzá terrárium....
Mivel anélkül speciális a helyzet....pl hozzám berakhatnád terráriumban, de terrárium nélkül a mienk, Norbi is nehezebben lenne el ( hőmérséklet, páratartalom, balesetveszély stb )
SOS! Nem tudtok valakit Pesten, aki szívesen elvállalná, hogy egy leguánnal él és tényleg tud rá vigyázni? Max.1.5 hétről lenne szó.. de lehet hogy kb. havi, kéthavi rendszerességgel. Egy 7 éves állatkáról lenne szó, nagyon szépséges:) Van egy szárazföldi tekim is, de gondolhatjátok, rá könnyebb dadát keresni..:) De nem lenne rossz, ha egy helyen tudnának lakni:)nagyon arik együtt.
Részleteket mailben:) hairyzsu@freemail.hu
Előre is köszi.
A meleggel nem volt gond, mert alatta volt a radiátor, nyáron pedig telibe sütötte a nap.
Üríteni szinte mindíg egy nagy vizes tálkába szokott. Nem tudom, hogy ez egyedi-e vagy a többi legu is a vízbe szereti végezni a dolgát.
Persze nem állandóan az ágon volt. Néha a könyvespolcon, a karnis tetején (a függönyön mászott fel), tehát tud kárt is tenni, ha szabadon kószál. Egy bőrgarnitúra közelében pl. nem engedném szabadon :-).
Estére mindig visszatettem az ágra és ott aludt nyugiban.
Végülis nem birtam megválni Norbitól... olyan szomoruan nézett rám. Különben is találtam egy falat a lakásban, oda lehet majd épiteni neki egy nagyobb lakást.
Nekünk szeret a terráriumban lenni. napoztatja a hátát. ha kiveszem kicist csápol, de nem vészes és utána üldögél a vállamon. Most olyan kiegyensúlyozott. 3 éves.
Köszike!
Egyébként ezen a kint(szobában) tartáson és is gondolkoztam,de így nem gáz hogy nincs meg neki a megfelelő pára és meleg??A kajás tálkát gondolom egyszerüen az ághoz rögzítetted ugye?Ilyenkor hova ürít össze vissza a szobábáan?Ja mg mászkál valamerre vagy csak egyhelyben ül az ágon?És ha mászkál is akkor visszamegy az ágra utána?A válaszokat előre is köszi!
Naponta legalább fél órát foglalkoztam vele, és úgy rémlik pár hét alatt hozzászokott. Aztán később kinőtte a terráriumát és helyette a radiátor fölé rögzítettem egy ágat, az lett a lakóhelye, tehát tulajdonképpen szabadon mászkálhatott a szobában.
Most megint terráriumban lakik (170*70*130).
Azt nem nagyon szereti, amikor két kézzel tartom, akkor csapkod, karmol. Ezért inkább leteszem pl az ágyra leülök mellé és csak finoman fogom a hátát és közben a próbálom etetni.
Ha rossz napja van azért elég fájdalmas sebeket tud ejteni.
Ha a szemét letakarod valamivel, egy idő után megnyugszik.
Én a legnehezebben akkor bírok vele, amikor kiviszem napozni és felmelegszik teljesen + érzi hogy közel a természet.
Köszi Pepszi!
És naponta mennyit vetted ki és kb mennyi idő alatt lett szelidebb?És mennyire szelíd?Az enyém is olyan 40cm körül van és ő is csak annyira vad hogy amikor meg akarom fogni menekül:).Akkor is fogjam meg ha menekülni próbál?Légyszi adj pár konkrét tippet ha tudsz!Előre is köszi:Árpi
Az én legum alapból sem volt nagyon vad, de azért próbált menekülni, amikor meg akartam fogni. Amikor hozzám került (40 centisen) minden nap kézbevettem, és próbáltam kézből etetni. Elég sok türelem kellett hozzá, míg végre hajlandó volt elvenni a salátalevelet.
Lehet hozzá beszélni, és símogatni, vakargatni.
A hangodat fel fogja ismerni egy idő után.
Sziasztok!
Nem tudom tudna e nekem segíteni valaki.Van egy legum még nincs egy éves de egy kicsit nehéz falat a megszelidítés terén.Nincs köztetek véletlen valaki akinek sikerült megszelidíteni már?Kérlek segítsetek!!!!Hogy csináljam?Mit csináljak?Előre is köszönöm:Árpi
Hát nemigen vannak elkényezetve a leguánosok a sok maci meg nyuszi között, de én kitaláltam Borcsapapának valami egészen érdekeset. Minta alapján gyöngyből leguánt fűztem. REndesen megvannak a " taréjai", a farka a lába stb. Nagyon érdekes és különleges lett.
Persze tudom, hogy ez nenm mindenkinek elérhető, de érdekességként elmeséltem.
Sziasztok! Bár látom jó régen nem jártatok erre, mégis próbáloznék
Arról van szó, hogy a fiam imádja a leguánját, és szeretném meglepni őt valami leguános ajándékkal. A plüssállatgyártók, úgylátszik kevésbé kedvelik ezt az állatkát, képtelenség találni. Bármi ilyen kis ajándék érdekelne, és persze hogy hogyan, hol tudom beszerezni. Köszönöm előre is a segítséget.