Tennap betelefonált 1 áttelepült volt "beszervezett", és Patrubányt nem a jó oldalra sorolta...
Mai hír:
Romániában a pártok, a kormány, az állami szervek nem kötelezettek arra, hogy eljárjanak a Ceausescu idején működő ügynökökkel, besúgókkal szemben, de a nevüket nyilvánosságra hozzák - hangzott el csütörtökön Budapesten
mno
Érdekes a szemléleted. Amit kérdeztél, arra választ kaptál. Nem vetted anno észre. Most viszont kikeresel két szót, hogy negatív könötsbe helyezd a reakciódat. Miért ez a rosszindulat.
Van aki történelmi Magyarországot használ, nekem a Kárpát medence a hazám, mert anyám temesvári, apám pozsonyi..., ezért Királyi Magyarországnak nevezem. Mi ebben a rossz?
Jellemzö a deformáltságunkra, ho. pl. a románok által háborúban elfoglalt területet csak egyszerüen Erdélynek nevezik. Pedig Erdély csak 66 ezer km2. A bekebelezett területek pedig 102 ezer km2-t tesznek ki.
"...Mikor voltunk 11 millió felett?"
Én a Királyi Magyarországról beszéltem. Erdély-Bánság-Partium területén a magyar népességfogyás 1990 óta 200 ezer. A többi a Vajdaság, Felvidék stb.
"Honnan veszed az 57 mrd USD államadosságot???"
A Der Spiegel 2003-s évkönyv, 453.old. Ungarn: "Auslansschulden:54,297 Mrd.US$"
"És, hogy külön bosszantsalak: holnapután találkozunk a Szabadság téren a koszorúzáson???"
Velem biztosan nem! Mégegyszer mondom: amig az az obeliszk ott áll, addig nem vagyunk föggetlen, önálló állam. Talán már többé nem is leszünk?
Abban a témában, ahol kérdezted váalszoltam: A Der Spiegel 2003-s évkönyvében, az "Ungarn" résznél. "Auslandsschulden:" Most Bp.-n vagyok, de a könyv Augsburgban van. Biztosan lehet itt is kapni!
Ha ez így lenne, akkor sem lehet rá való hivatkozással ugyanazt tenni.
Mellesleg már pár hete töröm a fejem azon, miután a Bolgár Györgyöt főlhívtam, pont az emberi méltóság miatt, hogy pénzjutalomban részesítek mindenkit, aki egy olyan nyomtatásban, vagy hangban Orbán Viktor kijelentést mutat, ahol ő emberi- vagy közösségi méltóságot sértett.
Csak egy gondom van, mert valszinű meg fogom tenni, h. a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mi az!
Mert emberi méltóságot sértenek soraid, ez pedig nem volt jellemző rád.
"...lehetoleg ne varja ki a bemenesi hatarido lejartat es utana vinnyogjon hogy nem engedik be. "
PM nem "vinnyog", sőt jóval a népszavazás előtt jelezték a törvényben rejő ellentmondásokat minden közjogi helyen, - méltóságnál, de váalsz sehonnan sem jöt. Ezt el is mondta a "Bolgár"-ban Pikónak.
Ignorálják!!!! De azokat, akik csak érzelemből közelítik meg a napi- és történelmi léptékű politkát ez nem zavar!
"... hablatyoltok osszevissza..."
Sem én, sem PM nem "hablattyol"-unk
"miert kell terelni? "
Ezt kérdezd a magyar média- és politikai elittől...
"... ha igaza van tegyen feljelentest ha nincs igaza akkor 1000-el keerjen bocsanatot. "
Magyarország "bánó,tocsik,princz,kaja,... stb." óta nem jogállam. Ennek jelei egyre gyakrabbak.
"hablatyolasbol meg elegem van."
Innentől már csak egy lépés a kirekesztés...
"es csurka vinnyogasabol is amikor a hatarido letelte utan nyujtjak be folyamodvanyaikat es utana vinnyognak. rohej! "
PM sosem nyújtott be semmit határídő után!!!!!!! Ebből is látszik, hogy semmit nem tudsz róla. Ezt már megszoktam. Minnél kevesebbet tud vki a tényekről, annál keményebb, elfogultabb, merevebb a véleménye.
"az szdsz szinu tolltol kezdve az izraeli sugaragyukig. "
"Miért van az, hogy Magyarországon az emberek egymás személyével és nem a problémákkal foglakoznak?
Miért érzelemből és nem racinális érvekkel politizálnak?
Miért nem adják meg a másik ember emberi méltóságát azzal, hogy tisztelik a véleményét és érvelnek ellene, vagy mellette, de nem személyeskedéssel lesöpörnek minden érdemi érvet?"
azt kertem, hangsulyozottan, hogy menjen es mehessen be es szamolhassa ossze es szimulalhassa. ha maar keetelyei vannak. ha maar ketelyeit orszag vilag elott hangoztatni nem szegyellte. akkor menjen be vagy kuldjon be valaki megbizhato embert. lehetoleg ne varja ki a bemenesi hatarido lejartat es utana vinnyogjon hogy nem engedik be.
es nem tudom hogy mi a baanatot hablatyoltok osszevissza hogy miket ir es miket nem ir az index.
miert kell terelni?
talan mondjatok ti is neki oda hogy menjen be es szamoljon. ha igaza van tegyen feljelentest ha nincs igaza akkor 1000-el keerjen bocsanatot.
hablatyolasbol meg elegem van.
es csurka vinnyogasabol is amikor a hatarido letelte utan nyujtjak be folyamodvanyaikat es utana vinnyognak. rohej!
de az aranyos jogaszpalantak olyanokat nagyon jol tudnak hogy mi a kulonbseg a tarsadalmi celu reklam, a politikai hirdetes es a kozerdeku kozlemenyek kozott. ilyen alapos tudas birtokaban rohej arra hivatkozni hogy elfelejtettek a hataridot. akkor allitom hogy tudatosan zavarkeltes celjabol probaltak UTOLAG benyujtani szintugy ROHEJES torvenyserteseikrol szolo 'okmanyaikat'.
az szdsz szinu tolltol kezdve az izraeli sugaragyukig.
es ez nem rohej hanem az orszag tarsadalmi eletenek tudatos mergezese. csurka istvan szavai szerint szellemi es valosagos kutmergezes. mindig kiderul hogy az csinalja a rosszat aki mondja. csurka mond kutmergezest a romanokra es o(k) mergez(nek) kutakat.
"verjek bele az orrat a sajat szaraba. ha es amennyiben erre mod van. es ha kiderult hogy nincs igaza es hazudozott itt osszevissza akkor kerjen bocsanatot a magyar neptol (itt ugyis sokat hivatkoznak ra) hogy ilyen aljas gyanusitasra vetemedett minden alap nelkul. es hogy elnezest keer hogy ekkora hulye es barom lehetett hogy gondolkodas nelkul beszelt."
"szeretnem ha ez megtortenne. hazudozos szemeetsegek."
Hát igen, mint az Index portálja amely egy napon keresztül arról "TÁJÉKOZTATTA" olvasóit, hogy Orbán Viktort hiába várták a csatlakozási szerződés aláírásánál,...megy a hazudozás tényleg...
"De még azt sem tudjuk, hogy milyen szerződés szerint csatlakozunk!
Dehogynem tudjuk : az eu2004.hu lapon is fenn van. No meg 386 választott képviselőnk ezen agyal már vagy 6 éve.. "
Agyalnak, csak éppen sehol nem jelent meg nyomtatott formában, hiszen alig pár nappal a népszavazás előtt készűlt el a fordítás.
Aztán meg miért hivatkozól az internetes hozzáférésre? Tudod hány százaléka rendelkezik a szavazóknak comuterrel? Alig több mint 10%-a! Ez így rendben volt?
Honnan ez az indulat? Mi értelme van? Úgysem történik semmi! Kár ilyen jelzőket használjál. Vagy ilyen intoleráns vagy? Nem így ismertelek meg eddiglen!
Lehet érvelni is ahogyan belohin teszi.
Egy embert nem csak egy véleménye alapján, egyetlen tette alapján kell megítélni. Miért kellene "beleverní az orrát"? Amit kér, az nem jogtalan. Te pedig nem tudsz semmit, mint a legtöbb hozzászóló, csak feltételezed, h. a hatalom tisztességes. Csupa ilyen élményünk volt az elmúlt tucat éveben? Na nehogy már! Mit nem loptak el? Talán a parlamentet, vagy a a hidakat, amelyekre valószínű majd hídpénzt vetnek ki egyik reggelen...majd jön a járdahasználati díj. A banki konszolidálás kb. 1000 milliárdjától, a CW-bank kb. 100 milliárdjáig, tocsiktól-schlettig, kajától-paksig, a spontán "abortusz" szerű privatizuácioktól.... Csupa becsületese, tisztességes....
Érvényes volt a NATO népszavazás a maga 49%-val?
Szerintem minden belső értékrenddel rendelkező, önvezérelt (nem kivülről írányított, manipulált!), nem alattvaló mentalítású polgár kötelessége egy bizonyos fokú bizalmatlanság a hatalommal szemben.
maximalisan egyet ertek azzal a velemennyel hogy p.m. urat vigyek be a valasztasi kozpontba verjek bele az orrat a papirokba es szamoltassak at a dolgokat.
abban is benne lennek (a jo kurva istenet) hogy szimulaljak a beerkezo eredmenyek idorendiseget ez gondolom lehetseges es mutathassa ki hogy a tv-ben kozolt adatok jol voltak szamolva. mindezt papiralapon.
verjek bele az orrat a sajat szaraba. ha es amennyiben erre mod van. es ha kiderult hogy nincs igaza es hazudozott itt osszevissza akkor kerjen bocsanatot a magyar neptol (itt ugyis sokat hivatkoznak ra) hogy ilyen aljas gyanusitasra vetemedett minden alap nelkul. es hogy elnezest keer hogy ekkora hulye es barom lehetett hogy gondolkodas nelkul beszelt.
szeretnem ha ez megtortenne. hazudozos szemeetsegek.
mas
az en egyik fiam londonban tanul. masik fiam madridban ugyvedbojtarkodik. lanyom (nekem is) parizsba toltott el 4 evet. kituoen beszel franciaul. barkinek barmikor barmire hajlando vagyok tanacsot adni. tenyleg mindenrol. es barmilyen hulye demagogiat hajlando vagyok fujni. azt hiszem hogy volt es leendo miniszterelnokeink gyerekei SEM fognak kisegito iskolakban, cigany gyerekek kozott, tanulni hogy megismerjek az eletet. azt hiszem hogy ez nem igy lesz. a legjobb iskolakba fogjak a gyerekeket puhan gordulo autok vinni, fegyveres nurseok vagy aupairek kisereteben. es meg fogjak oket vedeni.
ismetlem topiksullyesztest es tanacsadast barmikor es barhol vallalok.
Azért hibás ez az elképzelés, mert az írója elfelejtett továbbszámolni. Feltételezhetjük, hogy a két említett településen nagyjából azonos számban szavaztak /egyszerűbb így, nem kell súlyozni/ és nagyjából egyidőben futott be az eredményük.
Innen kezdve nagyon egyszerű a kép: 26,96+9,17=36,13, kettővel osztva az 16,065.
Az is valószínű, hogy megtaláltuk a két szélsőértéket, tehát a többiek szórása ezen belül van ezért kiegyenlítik egymást.
Mivel a támogatottság meglehetősen homogénnek látszik például megyeszinten is, a nagyjából 1:5 arány már százezrenként is kimutatható. Innen kezdve modellezhető az egész egy sima véletlenszám-generátorral is. /Megcsináltam/ Jól követhető, hogy a változások a számok növekedésével csak a második-harmadik tizedesben látszanak.
Feltűnő szórást az okozhatna, ha lennének olyan helyek, ahol nemek vannak többségben. Például mint a választásoknál. De ilyenek nem voltak, így lehetetlen Gauss-görbét kapni, hiszen csak egyféle eredmény van. Ugyanez történik egy variancia-analízissel ennél a bináris válaszlehetőségnél. Normál eloszlás helyett kapsz egy jóformán merőleges csúcsot.
Én inkább akkor gyankodnék csalásra, ha ugrándoznának az eredmények, miközben sehol nem futott 50% fölé a nem.
Az meg csak hab a torta tetejen hogy nem lattuk falvankent azaz folyamataban cirka 0,03%-onkent (3200 telepulest figyelembe veve) az eredmenyt, csak x %-onkent, tehat csak azt lattuk, egyik eredmenyben meg nem volt benn sem zok sem zubony + meg vagy szaz falu es a kovetkezoben meg benn volt mind a 102 falu egyszerre.
Az igaz, hogy Európa öregszik is, meg a bevándorlók is okoznak majd még feszültségeket.
De legalább lesz (van) egy olyan politikai entitás, ami érdemben legalább foglalkozhat a kérdéssel, ha a választott képviselőinket erre kérjük/utasítjuk.
Eddig egy tankolással 4-5 egymástól teljesen független törvényhozás, szociálpolitika és idegenrendészet területét lehetett egy átlag autóval keresztezni errefelé.
Most is megmaradnak függetlenek, de saját képviselőik profi fórumokon mindeme törvényhozási tevékenységek alapelveit legalább összehangolják, ajánlásokat, közös szabályokat dolgoznak ki.
A népszavazásnál ugyanis akkora statisztikai minta képzödik, amely optimális esetben egyenlö a teljes számossággal.
Ha nem megy el mindenki szavazni, ilyen nagy számú résztvevö esetében igaznak kell elfogadni, hogy a minta jól reprezentálja a teljes népességet.
Ha ez igaz, akkor a minta bármely véletlenszerüen kiválasztott részhalmaza igen kis szórással fogja reprezentálni a végeredményt. 20% feldolgozottság - amennyiben ez megfelelöen nagyszámú szavazókörböl jön össze- már szinte pontosan mutatja a végeredményt.
Abban az esetben, ha ez a 20% mondjuk _csak_ Budapeströl való lenne, akkor nem lenne igaz az állításom, de nem erröl volt szó.
Remélem igazad lesz a jövőt illetően. Csak azt nem értem, h. mitől lenne gazdaságosabb egy államberendezkedés, ha az inproduktív, eltartott részarány folyamatosan nő. Az egész EU egyik lgnagyobb problémája az önreprodukció képtelensége. Csak úgy tudják fönntartani a nyugadíjasok eltartását, a gazdaságban a fogyasztás működtetését, hogy évi több százezer bevándorlóra van szükség! Ez pedig megváltoztatja egész Nyugat Európa kultúráját, arculatát, képességét. Már most is erősen érezhető a növekvő feszültség.
Egy fura helyen találtam: "Új jobbos sajtóklub a Bp.TV-n"
Tamerlán válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-16 23:54:32 (1134)
confS,
tévedsz. Látszik, nem ismered a választási vagy szavazási eredmények feldolgozási folyamatát.
Nyilvánvaló, hogy ez az országos IGEN / NEM arány az egyes települések szavazóköreinek igencsak eltérő IGEN / NEM -jeinek összegzéséből áll elő.
Zók nevű településen pl. 26,96% volt a NEM, Zubogyban meg csak 9,17%.
(A www.valasztas.hu-n lehet ellenőrizni a különböző arányokat.)
A feldolgozás a beérkezett jegyzőkönyvek adatainak gépre vitelét jelenti. Az előbb beérkezett jkv-ket hamarabb dolgozzák fel. A kis települések adataival előbb elkészülnek.
A feldolgozás során, a részadatokból számított IGEN / NEM arány "hullámzó", attól függően, hogy éppen milyen szavazatú települések adataival bővítik a meglévőket.
A fentiekből következően, az IGEN / NEM arány nem lehet állandó (de alig változó sem) a feldolgozás folyamán.
Ez a népszavazás egy korona akart lenni a 13 éve folyó, minden eddigi koalíció és az ország népének erőfeszítésén.
Egy pecsét a néptől. Kicsit kevesen mentek el, de a támogatás mégis az elsöprő erejű Igen-t jelenti.
Igazán megfontolandó, értékelhető álláspont a 'Nem'-re nem született, a TV-s vitaműsorokban, s a sajtó hasábjain sem.
Az, hogy ki mi milyen módon minősíti a 'Nem'-re buzdítókat, az egy dolog.
Ettől még az EU-tagságnak nincs igazi alternatívája, nem véletlen, hogy a parlamenti pártok együtt is kampányoltak.
A dánok vastagon befizetők, mégis tagok, s hamarosan jönnek a norvégok és a svájciak is.. :-)
lm
Érdekes, hogy erre nem is reagáltatok. Ennyire hívők vagytok. Ennyire hisztek a hatlom ártatlanságában?
"A választás eredményességének a hitelességét alapvetően kérdőjelezi meg az a tény, hogy a feldolgozottsági szinttől függetlenül az igen és a nem szavazatok számától az arány folyamatosan 5,1 százalék közül mozgott. Ami azt bizonyítja, hogy számítógépes manipulációval állunk szembe.
Szilvásy György, a Honfoglalás 2000 Egyesület elnöke"
Pedig vannak emlékeim a statisztikai eloszlásokról. Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire homogén lenne az ország. Hiszen a vidék-nagyváros közötti érdekkülönbség minden bizonnyal hullámzásban, vagy Gauss görbében kellett volna megmutatkozzon.
A termofold vasarlassal kapcsolatban egy apro megjegyzes. Mivel az nem a 7. mezogazdasag hanem a 4. toke szabad aramlasa fejezetbe tartozik talan nem elfelejtendo, hogy 2001 junius 16-an lezart fejezetet ujranyitva lett +3 ev ertekesitesi fek hozzateve a mar elfogadott 7 evhez.
Dehogy utasítom el! Nem ilyen kampánnyal és nem ilyen terhekkel, mert az EU-ban kiméletlenűl kihasználják majd az ország törvényekkel nem védett, kiszolgáltatott helyzetét. Nem tudom, hogyan tudná mondjuk megakadályozni azt amit már alább írtam, amire a Dánok nagyon okos törvényeket hoztak. Már most is ott tartunk, hogy egy érzelmi példát hozzak, hogy Táncsics Mihály börtönébe nem lehet bejutni, mert amerikai tulajdonban van. Van olyan falu, ahol a közterület is osztrák tulaj kezébe kerűlt.
Ez a népszavazás fura és nem demokratikusan kiegyensúlyozott módon történt. Sőt a decemberben módosított alkotmány 79 paragrafusa önmagának is ellentmond. Az első mondat "a szerződés szerint"-i csatlakozásról szól, a harmadik, a megtartott népszavazásba átvett, pedig már csak általánosságban tette fől a kérdést. Amatőrök a politikusaink?
Ki lehet védeni, hogy mondjuk egy ország hatalmas földeket megvesz és ott lakótelepeket, gazdálkodó egységeket létesít és oda betelpít akit akar? Ha van elég pénze akkor minden bizonnyal. Nem? Milyen ország az, ahol "zsebszerződések" születhettek?
Én csak azért írok itt erről, mert bántja az igazság és egyensúlyérzékemet az ami történt EU népszavazás címén. Megint aránytévesztésben történt minden. Nem meggyőzés, hanem morális erőszak és tényleges erőszak és egyoladlú kirekesztés folyt. Mint már annyiszor történelmünben. Aki nincs velünk, az nem ellennünk van, volt a jelszó, hanem az "hülye". Hát ne haragudjatok: ez normális?
A számot nem én találtam ki, hiszen nem vagyok statisztikus. Az EU azért fog fizetni, hogy a termelők kivonjáka földjüket a termelésből, mert túltermelési válság van az EU-ban. Tej-, vaj-, hús-, bor-, gyümölcs "hegyeket" finanszíroznak, fix árakon. Ma is az EU legnagyobb gondja, hogy az elmúlt 15-20 évben alig sikerűlt 75%-ról kb. 60%-ra levinni az EU évi költségvetésben a mezőgazdaság támogatásának arányát. Tehát 100 Euroból még most is 60-t fordítanak a mezőgazdaság szubvencionálására.
De még azt sem tudjuk, hogy milyen szerzősdés szerint csatlakozunk!
Dehogynem tudjuk : az eu2004.hu lapon is fenn van. No meg 386 választott képviselőnk ezen agyal már vagy 6 éve..
. Az emberi méltóság sérthetetlen. Az állam legfőbb feladata ennek a méltóságnak a védelme
Az Alkotmány ezt is kimondja, ezt kár hiányolnod.. (54.paragrafus)
Kilépés? Mióta léphet ki egy kis, eladósódott, kiszolgáltatott ország egy nagy, erős és gazdag társaság uralma alól?
No, akkor melyik a rosszabb :
EU-n kívüli kis, eladósodott, stb.. orság, vagy EU-n belüli? :-)
De, úgy látom, érzelmileg utasítod el azt, hogy a kontinens életét meghatározó politikai-gazdasági-kulturális szövetségnek tagjai legyünk.
Érzelmekkel meg nehéz vitázni.
lm
Ha nem most léptünk volna be, akkor még meg lehetett volna erősíteni a földszerzés törvényeit, meg kellett volna alkotni a mondjuk Dán példa alapján a magyar állampolgárok földmegtartó erejét. Vagy Izraelről példát venni, ahol a földek 92%-a állami ill. a maradék a kibucok tulajdonában vannak.
Mivel ott is élek, ahol a 955-s lechmezei ütközet emlékműve van, Bobingenben, könnyen belátható, hogy olyan földvásárlási jogsorrendet alkottak, ami gyakorlatilag kizárja, hogy ne a helybeliek jussanak földhöz. Nekem nem az a bánatom, h. külföldi földet vesz, hanem az, hogy az illető csak befektett és bérbead. Majd jön megint a zsellér korszak?
Semmi esetre sem változott volna a jelenlegi helyzet. Ugyanúgy eladhatnák az EU-nak is, hiszen már leépültek a vámok.
Én csak azt látom, hogy ez az évszázad a Távol Keleti országoknak áll, mert szorgalmasak, önérdekérvényesítők és összetartanak. Pedig ezek nincsnek az EU-ban.
pp 230000 mezogazdasagban dolgozo van. ha negyfos csaladokkal szamolunk, akkor a szamaid alapjan a mezogazdasagban dolgozok fele csaladostol tonkremegy. Es mindezt abban a tudatban nyilatkozod hogy a kvotak a mostani termelesi volumennek megfeleloek, tehat termelni lehet.A tamogatas a mostaninal 2-3x nagyobb lesz, tehat tamogatas is lesz. Ha ennek ellenere veszteseges a termeles, akkor mar nem is nagyon lehet sirankozni, mert az egyeb berbol es fizetesbol eloknek mar nagyon eleguk van a mazogazdasag mizeriabol. Ha en hideg, fagykar, hokar, satobbi miatt nem tudok termelni akkor utca.
De még azt sem tudjuk, hogy milyen szerzősdés szerint csatlakozunk! Csak azt gondolja a többség, hogy ha ott vagyunk, benn a tojáson belűl, akkor majd ő is "jólétben élhet". De mi az, hogy jó lét? nagyon relatív. A lányom 4 évet tabult Párizsban, de az elmúlt f él évben kétszer is elment Indiába kb. összesen 14 hetet. Gyökeresen megváltozott az élet fölfogása! Még elnézést is kért, h. tavaly a campingba mennyi fölösleges kence-ficét vitt magával.
A civilek valóban elírás, mert helyesebb lett volna írni, hogy nem pártpolitikusi szakemberekre. Így történt a háború után Németországban is. Úgy is kezdték, ahogy egy humán szakértő kezdené:
1. Az emberi méltóság sérthetetlen. Az állam legfőbb feladata ennek a méltóságnak a védelme.
Hát nem ez a legfontosabb. Bárcsak ezt megszívlelné a magyar elit. Ezt elmondtam tavaly nyáron a CEU-ban, amikor "Hol a határ?" címmel egy jobboldalt lenullázó kétnapos konfrenciát tartottak, no meg kb. 2 hónapja a Bolgárnak, amikor Orbánt megint Hitlerrel méricskélték....
Nem ismered az EUs szankiókat? Sok-sok pénz büntetés formájában!!!!!!!!!
Kilépés? Mióta léphet ki egy kis, eladósódott, kiszolgáltatott ország egy nagy, erős és gazdag társaság uralma alól? Amit majd részletekben megszereznek, az ingatlanok és a földek megszerzése révén. Lásd Palesztina esete. Most csak az a kérdés ki lesz Izrael?