Pénteken volt szerencsém elcsípni a skandináv mini-turné egyik állomását (épp itt jártam).
Bíztam benne hogy a "hazai pálya" miatt esetleg ritkaságok is elhangzanak majd, de itt is szinte kivétel nélkül az utolsó három szólólemezről játszottak. Az egyetlen régi saját dal a Tungur Knivur volt, amit ugyan szeretek, de eddig mindhárom általam látott koncertjén csak ezt játszották a Worldchangerről...
Ami más volt az eddigi hazai koncertekhez képest, hogy Jorn rengeteget beszélt a számok között, végig poénkodott. Igaz, ebből semmit nem értettem :) Nyilván számított hogy nem angolul kellett beszélnie, sokkal lazább volt. Vagy csak többet ivott koncert előtt :)
A svéd közönség elég lelkesek volt, de kb A38 méretű helyen léptek fel itt is, tehát itt sem számítanak túl nagy sztárnak.
A setlist kb ez volt:
Soul Of The Wind Shadow People Below We Brought The Angels Down Stormcrow Spirit Black Man Of The Dark The Inner Road Rock And Roll Angel Tungur Knivur Blacksong Road Of The Cross Are You Ready Stormbringer
Hát egy Where the Winds Blow legalább elfért volna az biztos..., ha már a régi porejcteket emlegeted.
Én annak igazából örülök, hogy a Whitesnake blokk teljesen kimaradt! Van annyi saját jó dala, hogy erre ne legyen szükség!
Én sajnáltam, hogy Lofstad nem volt, tetszik a játéka. (szerintem is tart még a Pagans Mind turné, pár hete voltak Pesten is.) De jól megoldotta a beugró srác is.:)
És a tavalyi basszer sem hiányzott, sokkal rokonszenvesebb volt ez a talján srác!
Idén másodszor láttam Jorn élőben (Masters of Rock -Avantasia-+a tegnapi buli), sajna a Szigetes Avantasia kimaradt... Azt hiszem több ilyen hibát nem követeke el.:)
Nekem is tetszett a koncert, az előző is, és hasonló a véleményem mindkettőről: Jorn-t akármikor meghallgatnám, felőlem jóformán bármit énekelhet, de sajnálom hogy ennyire hanyagolja a korábbi szólólemezeit. Szinte a teljes setlist az utolsó két albumról állt össze. Szeretem azokat is, és élőben is jól szólnak, de a régebbi dalai még jobbak szerintem.
Sőt, bátrabban meríthetne a különböző projektjeiből. Az előző turnén volt Masterplan és asszem Ark is, plusz a feldolgozások, de lehetne több is, ha már a Worldchanger-t teljesen elfelejtette :)
Amúgy érdekes, hogy a koncerten elvileg a honlapja webmestere gitározott, mert az eredeti gitáros (Lofstad) a Pagan's Mind-dal turnézik, és a helyére beszervezett másik gitárost (Igor akárkicsoda) is váratlanul "lenyúlta" az UDO turnéja :) (Ha jól értettem amit Tore Moren gitáros a fórumukon írt...)
Nemrég hallgattam meg a Beyond Twilightot. Nekem nagyon tetszik, zeneileg sokkal jobb, mint a Mundanus Imperium!
A Vagabond elég átlagos zenekar, legalábbis a 'Huge Fan of Life' lemez alapján. Kellemes hallgatnivaló, de nem írták át vele a rocktörténelmet :) Kevés fogós téma van rajta. Jorn rajongók számára persze ez is érdekes...
Nos, megvan pár napja a teljes koncert!
2001-03-18 Atlanta, 93 perc.
setlist:
1. Rising Force
2. Catch 22
3. Bedroom Eyes
4. Crucify
5. guitar solo + Far Beyond the Sun
6. guitar solo
7. Wild One
8. Bad Reputation
9. Trilogy Suite Op 5
10. Red House
11. Masquerade
12. Seventh Sign
13. Black Star
14. I'll See The Light Tonight
Egész jó minőség! Persze itt elsősorban Malmsteen-ről szól a koncert, de azért az énekes teljesítménye sem semmi :)
Az első Ark pedig nagyon egy beteg anyag, isten zenészmunkával, de Jorn dallamai teszik fel rá a koronát. Úgy hallottam, hogy már kész nótákra énekelt rá, míg a második Ark lemez már zenekari csapatmunka, ez hallatszik is.
Ettől mindjuk nem lesz egyik lemez jobb a másiknál, mert mindkettő zseniális, különösen az első meg a második. :))))
Mindenesetre kíváncsi vagyok, ki lesz -ha lesz egyáltalán- az Ark új énekese és hoy mit csinálnak majd.
Nekem a Masterplan az aktuális kedvenc Jorntól. A Milleniummal ismertem meg, majd jött a Worldchanger. Az sem gyenge.
Az Ark valamivel elvontabb, kísérletezgetős (legalábbis egy-két szám), de az is profi munka. A Starfire, azaz a másik szólólemez, valamint az első Ark lemez még nincs meg.
A többi bandáját sem hallottam még, de persze kiváncsi vagyok azokra is.
Malmsteen-nél egy fél USA turnét nyomott le. KALÓZFELVÉTELT IDE!!!!!!!!!!!!!
Ne feledjétek a Nostradamus rockoperát sem, ahol mindenki mással egyetemben Jorn is zseniális. Egy gonosz inkvizítor szerepében.
Mundanus Imperium: atmoszférikus, black metal-szerű muzsika Jorn énekével, Stargazer feldolgozással. Mmmmm!
The Snakes: The Company of Snakes elődje Whitesnake tribute csapat. Japánban állítólag megjelent CD-jük. KINEK VAN MEG????? IDE VELE AZONNAL!!!!!!!
A Milleniumot kihagytad.
Én egyenlőre szólólemez párti vagyok, de mindjárt kapom a Milleniumot, az Arkot és a Masterplant.
Malmsteennél nem volt? Vagy az a Soto?