Keresés

Részletes keresés

Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 16
Bocsánat!
Előzmény: ex_lx (15)
ex_lx Creative Commons License 2003.04.15 0 0 15
Látod, én ezért nem készülök pl. pénzügyérnek, hogy mert hülye vagyok hozzá. Úgy látszik, van aki alattam tud teljesíteni.
Amúgy nyilván én is az összeglimites vásárlásra gondoltam a "boltot" írva, reméltem, hogy érthető, de úgy néz ki, még a valóságosnál is hülyébbnek látszom. :(
Előzmény: Venyerin (13)
Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 14
Hja kérem, aki épp a valóságsókon szocializálódik... ;-P
Előzmény: Turulmadár (12)
Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 13
Bezzeg ha te írtad volna... ;-)

Amúgy "a boltban" csak ne kérjenek személyit a 3 kifli + 2 kefíremhez...

Előzmény: ex_lx (9)
Turulmadár Creative Commons License 2003.04.15 0 0 12
Nekem a gazdaság-fehérítésnél sokkal inkább a Nagy Testvér-hatás ugrik be az intézkedésről... ;)
Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 11
Igaz, de "Mi a teendő" szempontjából ez eléggé tökmindegy.
Előzmény: Turulmadár (10)
Turulmadár Creative Commons License 2003.04.15 0 0 10
Csak arról az apróságról feledkezel el, hogy Péterfalvi szerint László Csaba kihagyott egy kötelező egyeztetést. :))
Előzmény: Venyerin (7)
ex_lx Creative Commons License 2003.04.15 0 0 9
' a PM rendelet célja egyértelműen a gazdaság "fehérítése", amit SZVSZ támogatni illene'

A célt igen, de a sutaságot nem.
Ha a személyimet holnap meg kell mutatnom a boltban, akkor ésszerű dologról van szó, nem fél-, illetve látszatintézkedésről. Azt viszont nem PM-rendelet fogja nekem előírni.
Ez itt megint csak a közhellyé vált szakértelem.

Előzmény: Venyerin (7)
Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 8
Elvben igen.
Ő persze meg mondhat neked erre hasonlóan frappánsakat... ;-)
Előzmény: Gép-ész (6)
Venyerin Creative Commons License 2003.04.15 0 0 7
Ahogy én látom:
- az ombudsmané is csak egy vélemény, pont mint a tied vagy az enyém, dönteni az AB fog
- ha a rendelet marad, az APEH joggal kérheti mától a számlákat (az ombudsman indítványának nincs halasztó vagy felfüggesztő hatása)
- "a magánszemélyként vásárlók hozzájárulása, illetve törvényi felhatalmazás nélkül folytatott adatkezelés jogellenesnek minősül, amelynek súlyos következményei lehetnek." Ugyan már, miféle következmények? Ilyen nincs...
- a PM rendelet célja egyértelműen a gazdaság "fehérítése", amit SZVSZ támogatni illene
Előzmény: kapucziner (1)
Gép-ész Creative Commons License 2003.04.15 0 0 6
Én meg nem értem, hogy mi a fene volt azokon a helyeken, ahol eddig is áfás számlét adtak mindenről. Pl minden számítógépbolt, műszaki cikkeket árusító helyek jelentős része. Akkor én ott mondhattam volna azt, hogy nem vagyok hajlandó megmondani a nevem?
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.04.15 0 0 5
Az IM minden rendelettervezetet megkap előzetesen, épp azért, mert az igazságügy-miniszter felel a jogszabályok alkotmányosságáért illetve más jogszabályokhoz való illeszkedéséért.
(L. törvény a jogalkotásról.)
Előzmény: kapucziner (4)
kapucziner Creative Commons License 2003.04.15 0 0 4
Pénzügyminiszter hozta a rendeletet. Legfeljebb szólhatna,Bárándy. Én azt tartom megalázónak, hogy most a rendelet alkalmazója, illetve nem alkalmazója is büntethető.
azember Creative Commons License 2003.04.15 0 0 3
ez az eset bizonyítja hogy nem erkölcsileg labilis Bárándy hanem jogászszemmel is hagy némi kivetni valéót a szakmai tudása, ha eilyen egyértelmű dolog nem veri ki a sezmét: személyiadatkezelést CSAK törvény szabályozhat, miniszteri rendelet nem!

a legkevesebb hogy lemond az ürge!

ex_lx Creative Commons License 2003.04.15 0 0 2
Jogi minőségellenőröket kellene alkalmazni a jogi selejt kiszűrésére.
kapucziner Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1
Az ombudsman alkotmánybírósági torpedót küld a kötelezővé tett számlaadásnak

A pénzügyminiszter a törvényi kötelezettség ellenére, az adatvédelmi biztos véleményének kikérése nélkül adta ki azt a - kedden hatályba lépett - rendeletét, amely alapján az abban meghatározott limit felett értékesített áru után minden kereskedő köteles számlát kiállítani, akkor is, ha a vevő ezt nem kéri.

Ennek közlését az adatvédelmi biztos kedden kérte az MTI-től. Péterfalvi Attila a rendelkezés megsemmisítése érdekében az Alkotmánybírósághoz fordul. Az ombudsman a közleményben tájékoztatta a kereskedőket, hogy a magánszemélyként vásárlók hozzájárulása, illetve törvényi felhatalmazás nélkül folytatott adatkezelés jogellenesnek minősül, amelynek súlyos következményei lehetnek.

Az adatvédelmi biztos felhívja a magánszemélyek figyelmét, hogy személyes adataik vásárláskor való kiszolgáltatásával azok védelméről indokolatlanul mondanak le, ezzel személyes integritásukat veszélyeztethetik.

Mit tegyen most egy jogkövető kereskedő, állampolgár?

lolka_bolka Creative Commons License 2003.04.15 0 0 0
nullazni egy nagyot 0 :)

Lolka

Előzmény: kapucziner (-)
kapucziner Creative Commons License 2003.04.15 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!