Keresés

Részletes keresés

reggelsanyi Creative Commons License 2011.11.03 0 0 101

Az uccsó 500 évben amihet Magyarország csatlakozott az biz tönkrement vesztett stb-stb...

Lehet ez sem lesz kivétel?

:D

Boldog ember Creative Commons License 2009.01.16 0 0 99
Az, hogy az EU-ba beléptettek bennünket, elsősorban piacszerzési akció volt! A nagy Nyugat-európai cégeknek egyszer kellett a Kelet-európai piac másodszor ki kellett nyirniuk a konkurenciát! Csak néhány példa a teljesség nélkül!

Cementipar --- a teljes magyar cement ipart felvásárolták a svájciak a két legmodernebb üzem kivételével bezárták, a megmaradt üzemeket a svájci autógumik elégetésére hesználják! (dupla haszon)

Cukoripar -- felvásárolta az osztrák Agrana 6,4 milliárd eurót kapott mert "vissza adta az EU-nak a magyar cukorkvótát és bezárt 15 cukorgyárat, egyett meghagyott, de ott alapvetöen csak csomagolássalfoglalkoznak!

Konzervipar --- nagyrészét megvette az UNILEVER majd bezárta öket. De megtartotta a Globusz márkanevet! Oroszország és a FÁK teli van Horvátországban, Szlovéniában és Ukrajnában gyártott "Globusz" konzervvel!

A Nestle megvette a magyar csokoládégyárakat a budapestit is a szerencsit is ledozeroltatta, de a boltok teli vannak Szlovákiában gyártott Nestle "Szerencsi" csokoládéval!

Amikor meg segítség kellene, mint most a gáz ügy akkor hellyel közzel röhögnek rajtunk! A németeknek, franciáknak ideális a kapcsolatuk Oroszországgal majd szerencsétlen kelet-európai országocskák miatt bolondok lesznek ezen változtatni!
A falu Bikája Creative Commons License 2003.04.17 0 0 98
>>>> Azért szavaztam nemmel, mert elutasítom azt a fajta demagóg, IQ25-re épülő kampányt, ami itt folyt kormányrészről
>> Na, ha te ezért nemmel szavaztál, akkor te nem a falu, hanem az ökrök ökre vagy

Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy tény közlése után rögtön személyeskedni kezdtél.

Maradjunk az érdemi lényegnél:

Adott a jelenlegi munkám. Ez olyan munka, aminek az EU-csatlakozás erősen nem tesz jót. Tehát alapállapotom: "NEM"-mel szavazok az EU-ra.
Az a demagóg, semmitmondó kampány, ami itt zajlott, semmi olyan információt nem adott, ami megváltoztatta volna a véleményem. Ráadásul, mivel IQ25-re épült, amellett minden téren akadályozták azokat, akik pl. a "NEM" mellett kampányoltak, amellett még sorolhatnám, mennyi gusztustalanságot követtek el, csak ellenérzéseket keltettek bennem.

Megmondom neked őszintén: az Orbán Viktor féle (szerintetek) "(igen, de..." kampány sokkal meggyőzőbb volt számomra. Sokkal több tényt közölt. Nem sok kellett az "IGEN"-hez. De a kormányoldali folyamatos támadások hatására maradtam a "NEM"-nél.

Bika

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (93)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.16 0 0 97
Hát,követve a magyar virtust,gyorsan arra emlékezett,hogy igenis volt szavazni.A többség,úgy tűnik,nem keresztbe tenni óhajt,bár önjelölt szóvivők vannak,a passzív szemlélődés ill. az aktív részvétel később derül ki.
Előzmény: Antisystem (96)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.16 0 0 96
Kedves W.F.

A felvetéseddel ott látom a gondot, hogy úgy érzem, egyfajta erkölcsi szempontból közelíted a kérdést. Pedig ez ez esetben hamis.
Ugyanis axioma, hogy a népet nem lehet leváltani. Innen tökmindegy, hogy az említett 4 millió mit miért csinált, a lényeg majd az lesz, hogy ezek után mit fog csinálni. Aktivizálja magát - "ha már így alakult", passzívan fogja szemlélni a folyamatokat, vagy keresztbe igyekszik tenni. Ugyanis a helyzet az, hogy 55% az a szám, ami bármit meg tud csinálni, vagy bármit meg tud gátolni.
Másfelől erkölcsi megközelítésnek is csak egyfajta, ugyanis van legalább még 2.
1, Mi a faxnak tartom és etetem az államapparátust és a politikusokat, ha magamnak kell utánarohngásznom bárminek.
2, Ha valaki el akar adni nekem valamit, akkor győzzön meg, nehogy már én rohangáljak az után, hogy meggyőzzem magam. Meg ilyenek.
De ujfent, nem ez a döntő, hanem hogy a passzív tömeg passzív marad-e. Ha igen, akkor _GARANTÁLOM_ hogy bármely tetszőleges sör meg fog keseredni bárki poharában.

ÜdV

Előzmény: White Falcon (94)
Tomthumb Creative Commons License 2003.04.16 0 0 95
Viszont aki a kampány hatására szavazott igennel, az a bölcsek bölcse, ugye? 8-)
Előzmény: Viator Cosmopoliticus (93)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.16 0 0 94
Az állítás igaz,ha a 4 millió ember azt állítja,ők minden információt beszereztek,és emmellett szkeptikusak,de szignifikáns,hogy semmit nem tettek azon kívül,hogy nem voltak szavazni...
Előzmény: Antisystem (83)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.16 0 0 93
"Azért szavaztam nemmel, mert elutasítom azt a fajta demagóg, IQ25-re épülő kampányt, ami itt folyt kormányrészről"
Na, ha te ezért nemmel szavaztál, akkor te nem a falu, hanem az ökrök ökre vagy.
Előzmény: A falu Bikája (91)
A falu Bikája Creative Commons License 2003.04.16 0 0 92
>> Én nem vettem észre, hogy a kormányzati kampány egyszer is kimondta volna a Vezér nevét vagy azt a pártot megszólította volna

A link az előző állítás bizonyítására:

EU negatív kampány MSZP módra

Bika

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (12)
A falu Bikája Creative Commons License 2003.04.16 0 0 91
Azért szavaztam nemmel, mert elutasítom azt a fajta demagóg, IQ25-re épülő kampányt, ami itt folyt kormányrészről. Lehet, hogy tudtak volna olyan kampányt csinálni, ami reális dolgokat mutat be, azzal valószínűleg meggyőztek volna, mint ahogy OV majdnem meggyőzött (meggyőzött volna, de erősebb volt bennem a tömény demagógia iránti utálat. Ha az MSZP is normálisan mutatja be az előnyöket, hátrányokat, és nincsenek a rendőri visszaélések)

Bika

A falu Bikája Creative Commons License 2003.04.16 0 0 90
>> A csatlakozó országok között Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelveket

Már most szólok, hogy emiatt az Orbán a hibás, mert 1998-2002 között személyesen nem tanított meg mindenkinek egy-egy idegen nyelvet. Ahelyett, hogy az Orbánbányákban ásott volna, nyelveket kellett volna tanítania. (mielőtt azt mondod, fikázom az MSZP-t, várjunk pár napot, hetet...)

Bika

Előzmény: Antisystem (85)
A falu Bikája Creative Commons License 2003.04.16 0 0 89
>> Én nem vettem észre, hogy a kormányzati kampány egyszer is kimondta volna a Vezér nevét vagy azt a pártot megszólította volna
Akkor nagyon nem figyeltél.

Bika

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (12)
osszefoglalva Creative Commons License 2003.04.14 0 0 88
Igen.
Előzmény: Antisystem (-)
c45 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 87
EU információk? Amikor a weblapra is csak pár nappal előtte nyomták fel az anyagot?

Ne fárassz!

Előzmény: White Falcon (77)
magyar szurke Creative Commons License 2003.04.14 0 0 86
Az intezkedesek nagy reszevel kapcsolatban egyetertek, csak szerintem ezek nema legszegenyebb 10%-ot fogjak segiteni.
A masik, meg hogy ezeket az EU nelkul is meg kene lepni. Feladom, sajnos nem latom az osszefuggest a vazolt problemak es az EU csatlakozas kozott:(
Lehet, hogy ezek miatt a problemak miatt nem mentek el az emberek szavazni, de
1. Szerintem nem; egyszeruen lustak voltak, s ugyis elore lefutott volt az eredmeny
2. Ha meg megis, akkor ez nem az EU hibaja.
Előzmény: Antisystem (74)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 85
Csak halkan jegyzem meg: Kezdődik....

EU: bajok lesznek a nyelvtudással

Index/MTI
2003. április 14., hétfő 14:25

A csatlakozó országok között Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelveket - derült ki azon a rendkívüli nyelvórán, melyet Magyar Bálint oktatási miniszter és Medgyes Péter, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára tanárok és diákok részvételével tartott hétfőn. A nyelvtanárok szerint heti 6-8 óra nyelvtanulásra lenne szükség ahhoz, hogy a diákok öt éven belül nyelvvizsgát szerezzenek. Az oktatási miniszter vázolta a helyzet javítására kidolgozott Világ-Nyelv programot.

teljes: http://index.hu/politika/belfold/nyelvi0414/

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (63)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 84
Nézd, sok tekintetben osztom az általad leírtakat, kedves Korovioff!

Tudod, van egy igen okos ember, aki pár éve a franciák APEH-jének volt a vezetője. Az alapelve úgy hangzott, hogy ahol 10% alatt van az adócsalás, ott a csalókat kell elkapni. Ahol efölött, ott az adórendszer a rossz.

Kérdés: ahol egy demokráciában az emberek 54%-a nem akar élni a demokratikus jogával a jövőjét akár sorsdöntően befolyásoló kérdésben, ott mi a rossz? Szerintem ezzel igenis _KELL_ foglalkozni, sőt talán ez a legfontosabb kérdés így az eredmények tükrében...

ÜdV

Előzmény: Korovioff (82)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 83
Tulajdonképpen felesleges lamentálni azon,miért nem ment el 4 millió ember. - szerintem meg baromira nem felesleges. Ugyanis ennek a több mint 4 milliónak attól függetlenül, hogy igennel vagy nemmel szavazott volna, van egy többségi sajátossága: az hogy szkeptikus az EU-val vagy/és a demokratikus intézményekkel szemben. (a kisebbségük meg a hétvégi telken volt éppen :))))
Innen ez nem intézhető el vállrándítással.

Szóval szerintem egy tisztességes politikusi nyilatkozat kb úgy hangzana, hogy "Magyarország polgárai a népszavazáson alacsony részvétel mellett, meggyőző relatív többségben a csatlakozás mellett szavaztak. Most azon kell dolgoznunk, hogy a hátralévő 1 évben a kétkedőket meggyőzzük, a megalapozott félelmek kapcsán pedig megoldási alternatívákat dolgozzunk ki, és a lemaradókat helyzetbe hozzuk. Hogy 1 év múlva tényleg ne legyenek vesztesek" - vagy valami ilyesmi.
A mellverők meg kb egy szinten vannak az ujraszámolókkal, legfeljebb a hozzájuk képest másik oldalon.

ÜdV

Előzmény: White Falcon (81)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.14 0 0 82
Én nemmel szavaztam, annak ellenére, hogy az a véleményem, csatlakozni kell jövőre. Hogy miért, a legjobb megismételni, amit egy másik beszélgetésben irtam.

Tehát a protestszavazás.
Először is, mielőtt még valaki nekemtámad, hogy ne az EU-csatlakozási szavazáson próbálgassam: ez az ellenérv nem jogos, három okból:
Az egyik ok, hogy minden szavazás szavazás, ha nem tekintjük szavazásnak, akkor a jövőben is ilyen részvételi arányok, ilyen mértékű döntéslegitimitás lesz belőle, amit most láttunk (az egyéb lehetséges komplikációkról most nem beszélnék). A másik ok, hogy ez a népszavazás, ezzel a kampánnyal, felkészüléssel és korménypolitikával különösen jó alkalmakat adott protestszavazásra és átgondolási lehetőséget. A harmadik, ami vehemensek számára a legnyomósabb érv lehet, hogy a "nem" esetleges győzelme utánra - aminek valódi vita esetén is nagyon kicsi lett volna az esélye - a magyar jogszabályok lehetőségeket nyitnak az újraszavaztatásra.

A protestszavazatokról egy hozzám meglehetősen közeli esettanmulmány: én például nemmel szavaztam ami igent jelentett. Ha úgy éreztem volna, hogy a nem szavazatom a legkevésbé is veszélyezteti a 2004. májusi EU-csatlakozást, akár fogcsikorgatva is igent húztam volna be. Ehelyett fogcsikorgató nem lett az eredmény - tiltakozó szavazatot sohasem jókedvében ad le az ember.
Elméletben úgy néz ki a dolog, hogy a szavazáskor minden igenben van valamennyi nem is, és minden nemben van valamennyi igen. Ha nem igy döntenénk, egész biztosan nem volnánk európaiak, mert nem volnánk demokraták - a demokrata ugyanis mérlegeli a döntései következményeit. Nincs olyan döntés, aminek csak negativ, vagy csak pozitiv következményei lennének.
Ezzel az alapigazsággal azonban még nincs mindenki tisztában, vélhetően nem is lesz, de nyilván nagyobb számban válunk valódi demokratákká a jövőben.
Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy az igennek jelen körülmények között olyan magasra nőtt a nemtartalma, hogy végül a szavazólapra nem került. Nem részletezem, hogy miért, máshol és mások is leirták, de persze beszélhetünk róla - szerintem fogunk is még sokat -, hogy miért. Csak cimszavakban: mindenféle emberi diskurzus hiánya, rendőrségi intézkedések a "nem" kampány részvevői ellen - ez sért akkoris, ha valószinűleg velük nem értek egyet -, egy csorozat egyéb rendőrségi intézkedés után, a kampány minősége, a csatlakozási szerzádás tartalma és a kormány EU-felkészülési politikájának tartalmatlansága, benne a felesleges EU-balfékeskedés az iraki háborű körül, az európaiság nyilvánvaló baloldali kisajátitási kisérletei - mindezek, és más tényezők vezettek ahhoz, hogy most nemmel szavazzak, és az igen szavazatomat tisztelettel boritékoljam szükség esetére.
Igy tessék elemezni a nem szavazatokat, kedves feleim: ha nincs valódi közbeszéd, fogalmad sem lehet arról, mekkora például egy nem igentartalma - adott esetben akár meghaladhatja a 100 %-ot is, mint az én esetemben. Remélem, vitára és nem köpködésre fog provokálni a következő megjegyzésem: jóemberünk, Péter, azt mondja, bajaikra a gyógyirt megtaláljuk az EU-ban - hát, Péterkém, én már akkor ott kutattam, amikor te még Moszkvában kerested azt a gyógyirt, és te még ott is megtaláltad, meg emitt is - de nehogy ezt most elintézzük egy-két baráti szó nélkül.
Igy tessék elemezni egyébként az igen szavazatokat is: vajon mekkora rész volt azokban is a nem? És legfőképp a távolmaradó többség "szavazatait" tessék elemezni, mennyi volt benne a nem és mennyi az igen, és mi lesz még ennek a gyászos részvételi hányadnak a "gyümölcse", amikor majd, későn, eljutunk a valódi vagy legalább a majdnem-valódi vitákhoz?

Előzmény: Antisystem (-)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.14 0 0 81
Tulajdonképpen felesleges lamentálni azon,miért nem ment el 4 millió ember.Hazudik,aki egységet mögé misztifikálva állítja,hogy neki van igaza,de a politikusok is valóban kitesznek magukért.Annyi bizonyos,3.67 millió ember úgy érezte,nem a feje felett mondják meg,mit tegyen.Az egyik főirányzat arra törekedett,hogy mindenképp igen legyen, a másik pedig arra törekedett,hogy úgy legyen igen,hogy az elég legyen,de ne lehessen tőkét kovácsolni belőle.Nekik is mondani kell valamit,mert max. 72 óra,amíg valami fontos hír,és a reklám tőke.Nem jöttek volna elő a pokol lovasai,és nem lett volna nemzethalál,ha többségében nemet mondanak,csak éppen lelassult volna az a motor,ami főként ma is az EU-hoz kötődik.Másképp a műtét sikerült volna...
Szvsz nem én vagyok az egyetlen,aki nem az EUKK miatt mondott igent.És legyünk őszinték: a nem is arról szólt,Halászék épp most készülnek alkotmányozó nemzetgyűlésre,hogy a 386 képviselőt leválasszák:-)
Előzmény: Antisystem (79)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 80
Ja, az én jelöltem a dolgok pillanatnyi állása szerint - MSZP-szavazóként :))) - Kovács, a "Csak a nemmel szavazók számára fontos az alacsony részvétel" - jellegű megnyilatkozásával....:)

ÜdV

Előzmény: Antisystem (79)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 79
Na ya. Mellesleg az is tök nevetséges, hogy egyetlen más alternatíva sem került kidolgozásra. Ettől valahol joggal érezhette úgy az állampolgár, hogy "ez már el van döntve a feje felett", ugyanis az alternativája kb úgy hangzott, hogy vagy "igen", vagy káosz...
Ennél már csak az borzasztóbb, ahogy azóta is versenyeznek pártállás-függetlenül a "Ki tud nagyobb baromságot mondani a népszavazás eredményéről" díjért...

ÜdV

Előzmény: White Falcon (78)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.14 0 0 78
Szeretném én is,hogy ilyen kommunális feladatokat is ellássanak,de a támogatás ellenére senki nem mondhatja magáénk a csatlakozást,így nem is igazán törték magukat érte.
Előzmény: Antisystem (75)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.14 0 0 77
Hadd kötözködjek én is: közkönyvtár.
Előzmény: c45 (76)
c45 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 76
Hadd kötözködjek egy kicsit: hol állnak rendelkezésre? Átlagos Gipsz Jakabnak és családjának.
Előzmény: White Falcon (73)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 75
Kedves White Falcon!

Maximálisan igazad van abban, hogy az állampolgár is utánanézhet dolgoknak. Csak szerintem alap, hogy azért "tartunk" politikusokat, hogy ezzel foglalkozzanak, ahelyett, hogy a saját érdekük szerint manipulálgatnak. Utóbbi esetben ugyanis csak és kizárólag a "kártékony ingyenélő = parazita" kategóriába tudom sorolni őket.

ÜdV

Előzmény: White Falcon (73)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 74
Javits ki, de en ugy erzem, hogy azert errol valtozott kicsit a velemenyed, vagy legalabbis legutobbi hozzaszolasod nehany megjegyzese nem tul osszeegyeztetheto egy markans "EU-belepes most" ellenes allasponttal. - kijavítlak:))))
Az álláspontom most is kb az, amit a 2.-ben leírtam. Viszont kérdés, hogy mi értelme ilyen vitatopicot nyitni a _szavazás után_, amikor egy törvényes relatív többség már a belépés melltt döntött?
Hát szerintem az, hogy a rendelkezésre álló egy évben kezdjünk valamit azokkal a problémákkal, amelyek miatt az emberek egy része azt mondta, hogy "most inkább ne" illetve "hmmm, tök mindegy", ahelyett, hogy őket néznénk hülyének - ahogy van rá hajlam mindenféle szólamokban.
Szóval nyilván én nem "UJRASZÁMOLÁST!!!"-ban vagyok érdekelt, hanem még 50-60 hasonló vonzatu intézkedésben mint a munkáltatók által kikényszerített kényszervállalkozó státuszban a munkáltatókkal szembeni fellépés. Meg olyanokban, ahol a Magyarországon belüli szabvány-alkalmazásokban is ugyanúgy megvannak a kvázi-derogációk, mint Magyarország és az EU között. Vagy más tekintetben pl. a diploma devalválódásának megelőzése és a szakma megbecsültsége, amit itt több topictárs is hozott. Vagy a bürokrácia állampolgár-barát csökkentése. Vagy a perverz-ujraelosztás minden formájának megszüntetése. (ahol ugye az kap többet a kalapból is, akinek már van...). Vagy az önkormányzati szociális lakbérek maximált összegének szabályozása mondjuk. Meg hasonlókban.

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (72)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.14 0 0 73
Épp azért írtam,hogy létezik ilyen kategória,mert ha "azok" csak a disznóról és a moslékról beszélnek,akkor az állampolgár is élhet a felelősséggel,hogy maga is tájékozódjon.Természetesen nem arra értem,hogy mind a 140 ezer publikus oldalt ismerje meg,mint inkább a történetet,alapelveket,fontosabb változásokat,és ezek mind rendelkezésre álltak,ha minden az államtól várnánk el,szvsz még mindig a szocializmust építenénk(ez személy szerint senkire nem vonatkozik,csak ténymegállapítás).
Előzmény: Antisystem (52)
magyar szurke Creative Commons License 2003.04.14 0 0 72
Az irigyseg szerintem nem ertek, meg akkor sem, ha fiziologia hatasa merheto a hatasa es (lehet) megvaltozhatatlan. En nem tudom elfogadni.
Az pedig szerintem nem igaz, hogy 80% nem fog jobban jarni. Inkabb arrol van szo, hogy azert nem mentek el szavazni, mert ugyis mindenki tudta, hogy meg lesz az igen, akkor meg inkabb elmentek a kertbe kapalni.
Ne erts felre az en velemenyem meg mindig az, hogy a tulnyomo tobbseg jobban fog jarni, s jo lenne elerni, hogy (majdnem) mindenki jobban jarjon, megha ez valamennyire koltseges is. Amiben viszont nem ertunk egyet az az, hogy szerinted ne csatlakozzunk, mert no az egyenlotlenseg.
Javits ki, de en ugy erzem, hogy azert errol valtozott kicsit a velemenyed, vagy legalabbis legutobbi hozzaszolasod nehany megjegyzese nem tul osszeegyeztetheto egy markans "EU-belepes most" ellenes allasponttal.
Előzmény: Antisystem (71)
Antisystem Creative Commons License 2003.04.14 0 0 71
Vö: 68. - 70.
Az emberi természet alapvetően a következő módon müxik: legyen 10 dolgozód, és vegyél el mindegiktől 5 kFt fizetést, mert nehezebb a cégnek. Nagy morgással de respektálják. Adj némelyiknek 500, némelyiknek 10 000 Ft béremelést. Véged. A világon mindenhol így müxik, valahol pár hónapja betettem egy felmérést az USA némely tagállamában a szociális olló nagysága és a halandóság összevetéséről. Egyenes aránynak tűnik...
Szóval tagadhatatlan, hogy technikailag így is lehet csatlakozni, csakhogy az eredmény sok-sok "nem érdemes" ember lesz. És ennek természetesen meg lesznek a következményei az összes folyamatra és morálra.
Innen baromira veszélyes az a kiindulási alap, ami már most is megvan, hogy az emberek cc 80%-a (saját tapasztalat) függetlenül, hogy elment-e szavazni valamire, vagy otthon maradt, az öröm helyett a vállrángatás - nekem tökmindegy - érzéseiben van.

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!