A főroma beperli a "főmirigyet", mert szerinte cigányozott...
Van, aki azért demostrált, mert szerinte Pandacsöki Boborján (L'art pour Laar) a fogyatékosokat parodizálja.
A homokosok azért lázonganak, mert "hártányos megkülönböztetésben szenvednek".
----
Ezek után rohanjon mindenki az ORTT-hez, amikor valami olyat lát, amit magára húz???
Kérem, akinek nem inge, ne vegye magára!
Sipos Peti (Hónaljmirigy) az ATV-n
Ha tényleg hibáztak, akkor miért nem vasárnap ugyanolyan időpontban, főműsoridőben sötétítenek? Szerintem ilyenért sötétíteni hülyeség. Volt olyan "érintett", aki szintén jót röhögött rajta. Győzike is szerepelt benne.
"Az ORTT azt állapította meg ugyanis, hogy a tv2 a "Bazi nagy roma lagzi" című műsorral megsértette a médiatörvény azon pontját, amely kimondja: műsorszolgáltatás nem irányulhat semmilyen kisebbség, sem bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére, annak faji szempontokon alapuló bemutatására, elítélésére."
Rossz hír, ugrott az összes kisebbségi műsor. Az Ecranul Nostrunak annyi, románként beszél a románokról.
Az ORTT-re is igaz a mondás: íróasztal íróasztalt fial.
Például 1-2 roma résztvevő sem talált benne semmi rosszat.
Én nem láttam, nem tudom milyen volt, de könnyen el tudom képzelni, hogy ez is valami Hanáknés műpánik.
Hát, ha itt minden cigányozó médium ellen fel akarnak lépni, kemény dió lesz...
Épp most olvastam egy motorosújságban(!!) olyan roma vicceket, hogy a hajam égnek állt.
"Egyébként meg nem hiszem, hogy ezt a vitát olyan nagyon sokan fogják nézni...."
Ezzel kapcsolatban két megjegyzés:
Ha sokan néznének egy, a témát érdemben tárgyaló műsort az hasznos lenne
Viszont ha így lenne, akkor nem érte el hatását az ORTT-határozat, hiszen csak plusz reklámnak bizonyult a büntetés.
Minden más eset csak rosszabb.
Így már csak egy kérdés maradt: A következő műsorában vajon milyen kisebbséget próbál majd lejáratni, hogy aztán a nagy sajtóvisszhang után azt is jól megvitassa főműsoridőben?
Nem szeretem a TV2 műsorpolitikáját, de az ORTT az egyik legundoritóbb szervezet. Az olyan műsorok ellen, amik embereket emberi méltóságukban sértenek, egyetlen módon lehet küzdeni. Nem nézzük őket. Az ORTT csak hivatlanul beleofázik mindenbe. Meg kellene szüntetni mindenestül.
De igazából nem is érdekes...
A kereskedelmi televíziózás nem erről szól. LÉehet ezen háborogni, de így van. Meg lehet nézni és nem nézni.
Ez kőkemény üzlet. Ugyan olyan, mint bármelyik másik. Csak jobban reflektorfényben van.
Az ORTT büntet. Ha jogos ok. (Nem tudom, nem láttam a műsort)
A TV 2 meg elsötétül. Ez is OK. A maradék műsoridőben meg persze, hogy megpróbál minél nagyobb nézettséget elérni. Ez így természetes.
Egyébként meg nem hiszem, hogy ezt a vitát olyan nagyon sokan fogják nézni....
Csak tudod: az ORTT azért vonta meg fél órára a műsorszórási jogát a tv(2)-nek, hogy ne érje meg neki szancionálható műsorokat készíteni. Erre ezt is meg akarja lovagolni a tv(2), mert ugye mostan így tudják növelni a nézettséget. Ez is csak marketing. ..ami nem is lenne baj, ha a mostani műsor a párbeszédről szólna. De ez a nézettségről fog szólni, a kettő pedig nem valószínű, hogy valaha is találkozni fog.
Bár végül is igazad van: az ORTT-nek kell olyan retorzióban részesíteni a médiumot, hogy a jövőben ne érje meg neki felrúgni az írott és íratlan normákat. Most nagyon úgy fest, hogy ez nem sikerült.
Hát egy TV általában abból él, hogy van nézettsége. Az meg ahhoz kell, hogy el tudja adni a reklámidejét. Mostan így tudják növelni a nézettséget. Mi ezzel a baj? Ez is csak marketing.