Sajnos a 6 milliárdos hiány fillérre igaz. Az előző városvezetés kb. 1 millárdos aktívummal vette át a várost 98-ban, és 6 milliárd hiánnyal hagyta az utódaikra.
Amit Botkáról írtál, az se áll. Sőt, éppen fordítva igaz: sokan gondoltuk úgy, hogy egy taknyos karrierpolitikus, csak azért szavaztunk rá, mert esélyt adott az előző bűnrossz vircsaft leváltására, és az idő múltával egyre szimpatikusabb a fickó. Szegednek szüksége volt már egy profi politikusra a polgármesteri székben, egy profi, felkészült vezetői gárdára, és most ebben van részünk. Szeged Botkával és Nagy Sándorral egy komoly esélyt kapott arra, hogy normális várossá váljon.
A Bartha-Tímár-Csonka bűnszövetkezet pedig nem ússza meg a dolgot, remélem.
A -6 milliárd tényleg nem stimmel, mert az csak a városi kassza hiánya. Ehhez még hozzá kell venni a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek felé 1.5 milliárdos kötelezettségvállalást is.
Azt nem értem, hogy Botka szapulásához miért kell hazudni? Soha, sehol nem nyilatkozott olyat, hogy az EU képviselőség lenne a célja, olyat meg pláne nem, hogy a polgármesterség csak ugródeszke lenne. (Megjegyzem ilyen nyilatkozatokat még egy erősen középszerű politikus sem tenne.) Szóval állításod alátámasztására nosza ide néhány linket, vagy keresd fel a mea cupla topicot!
A hiánynak meg semmi köze a béremelésekhez. Ez már csak a szám nagysága miatt sem lehetséges. Azt is ajánlom figyelmedbe, hogy a 2002 februárban módosított költségvetés már 4 milliárd hiánnyal számolt. Tovább árnyalja a képet, hogy 2002 nyarán már fizetésképtelen volt az önkormányzat, amit az akkori vezetés úgy oldott meg, hogy a közgyűlés megkerülésével - több részletben - vett fel hitelt.
Azt meg, hogy a szegediek csalatkoztak volna, csak szeretnéd...
Épp arra céloztam: általánosítasz.Erkölcsileg az én kormányom.Normális esetben az ember programok alapján választ,nem az alapján,hogy ez hú de szimpatikus.Elolvashattad volna,kire szavaztam,kire fogok eztuán is.Definíciót kérek,miaz hogy balliberális? Torgyán behozta 4 éve a köztudatba,gyakran használják nyakló nélkül,de nincs rá magyarázat.A kormányom hatalmon van-nekem nincs kormányom.Eleve mert nem választottam őket,másodszor pedig azért,mert a kormány a Magyar Köztársaságot képviseli.Mint elidegeníthetetlen jogi személy,nem pályázok a címére,hogy tényleg az én kormányom legyen.Ha olvasnád a hozzászólásaimat,tudnád,hogy kritizálom a kormányt.Tettem ezt korábban is csak lehazaárulóztak,most meg ferde szemmel néznek rám.De a lényeg az:neked talán mindenki ellenfél,aki nem ért veled egyet.Ebből a startpozícióból nehéz bizonyítani,hogy nem diktatórikus,amit képviselsz(és az nem oldal,hanem vélemény).Állami cégek hirdetnek az MN-ben,ezt még a Médiaegyensúly sem tagadja.
Nem írtam én olyat,hogy médiaguruk ne lennének.Azt írtam,hogy olyan kifejezés nem létezik,hogy balliberális.A kettő hogy jött össze a válaszban,nem tudom.
A 67.853 az Observer legfrissebb adata
1. A te kormányod, azaz erkölcsileg nem az enyém...a jog meg ugye mindig változik...
2. ja.....miközben 2001-2002 kampány alatti Ron Werberes 5 hónapos ocsmány, hazug rágalmakat le kellene nyelnünk, akkor valahogy a balliberális nickek másképpen beszéltek...nem-nem két oldal volt/van/lesz...tudom nektek jobb lenne, ha mi hallgatnánk, mert ugye a kormányod hatalmon van, így a nyugalom nektek kedvezne, azaz semmi kritika, mindenbe belenyugvás.
Ezt nem kapjátok meg.
3.Most meg sem a kormány, sem a minisztériumok, sem az állami cégek nem hírdetnek a MN-ben...ennyit erről.
Hogy nincsen balliberális média "guruk"...no ez fájt...akkor kik ezek pl.:Mészáros, Juszt, Bolgár, Aczél Acsádi, Pallagh, Bánó, Mélykúti, Gyárfás, Megyesi, Mester, Kovács Z.,Hell I. stb.stb.
" MN-é:67.853." most éppen 96 ezer, de sebaj pajtás.
Az a -6Milliárd valahogy nem stimmel, no sebaj....
Meg ugye Botka álma az Eu. képviselőség, ezt a fazon nyilatkozta, és a polgármesterség egy ugródeszka.
Az a hiány ugye meg a hiányzó pedagógusi, eü. 25%-ból jön ki....meddig szidja még ez a fazon az előző vezetést, 4 évig?
Szóval a szegediek egyre jobban csalatkoznak a ficsurka tevékenysége miatt..
Na,összevonom a kettőt: azt írod,másképp értékelik a demokráciát.Talán egyik félnek sincs igaza.
1.Nincs olyan,hogy a te kormányod.A pártok képviselnek szavazókat, a kormányok a magyar köztársaságot.
2.A te oldalad.Természeseten fel sem merül annak a gondolata,hogy vélemények közösségéről van szó.Politikai ideológiák hivatalos képviselete a politikusokra tartozik.
3.A Népszabadságban,Magyar Hírlapban választási időszakban,minisztériumok,és nem a kormány hirdetett.Viszont végig elzárkóztak attól,hogy interjút ne az MN-nek adjanak,az ellenpélda kevés.Közismert,hogy az immár 10 éves székház-ügy óta nem bíznak a sajtóban.Ballib(ha létezik egyáltalán ilyen értelmetlen kifejezés) újságíró most is van kettő a polgári sajtóban,minden szerdán este a Budapest TV-n.
4.Lehet,tavaly májusban nem olvastad a polfórumokat,de erőteljes kampány folyt a 3 újság előfizetéséért,amire szóban valóban sokan igent mondtak,ám újság előfizetői a lecsengés után visszaestek.Az MH és a Népszava lapszáma együttesen: 72.670 az MN-é:67.853.
Ezenkívül érdemes olvasni fórum-hozzászólásokat,az argumentálás ritkán eltérő,ami szürkíti az önálló véleményeket.
Tényleg Malgot mondta
Mi itt élünk, tudjuk jól , miért kókadozik a város, és azt ne kenje egyetlen yobbbos se a jelenlegi nyakába! Nem ő loptak annyit, hogy -6 MDHuf van a város pénztárcájában! A boncnok és bandája ártott legtöbbet szerette városunknak, pedig sok nála ártóbbnak vélt is bitorolta már a torony alatti trónt az elmúlt 100 évben!
"Az Orbán kormány a Népszabóban és a MH-ben többször hírdetett."
Mert van egy törvényi előírás, ami szerint bizonyos közérdekű dolgokat legalább 3 országos napilapban ki kell hirdetni. Ha lenne 3 orbánhű országos napilap, valószinű ők sem hirdettek volna ezekben.
Miért ne mondaná?
A kormányod sok eszes tagja is sokat mondogat, pl. az Eu.-val kapcsolatban, miközben senki semmit sem tud, szóval egy politikus sok mindent mond, ugye joga is van hozzá....
Mindegyik lapot járatom, de még egy-két külhonit is....nekem ezt nem Orbán mondta,csak úgy jött...
+ yobbik lenne, ha odamenne egy parkkőr, és elzavarná a pázsitot letaposó szemeteket tipródjanak bármely oldalon is! Hogy veszi ki magát, hogy trehány módon összebarmolják az ország Fő-terét!
Ha ezt tennék Szegeden a Széchenyi téren, esküszöm, lázadás robbanna ki a városban, és vasrúddal tördelnék össze a parkrombolók lábát!
A letaposók ocsmányabbak, mint a gumizó kutyák!
Igen, nem olcső újságok, mert a multi nem hírdet jobboldai újságokban, ez viszont kint sincs másképpen, azaz nem ennyire kirekesztőek, mint nálunk.
Pedig ugye a MN-nek a legnagyobb a példányszáma a Népszabó után, és ugye a jobboldali szavazó is használ multi által termelt/eladott termékeket...
Gyalázat, hazudozás!
Max 1/5-e lenne, ha az ellenük szavazó összesre igaz lenne, de nem az!
Rengeteg ismerősöm van közöttük, akik soha semmikor nem szavaznának a "ballibre", de senki sem mondta semikor, gyűlöli őket!
Csak néhány, veleéig gonosz, nemzetellenes gazember hazugsága!
Miért vásárolna többet?
A kérdésfeltevést nem értem?
Nem mindegyik szavazót érdekli a politika.
A balliberális tábor ökörsége, kitalációja, hogy ha Orbán valamit mond, vagy kér a jobboldali szavazóktól akkor azt teljesíteni is kell a szavazónak....
Ez abból jött, hogy a jobboldalt Ti egy diktatórikus, hiearchikus közegnek kiáltottátok ki.
A ti oldalatok sok baromságot már kitalált a jobboldaról, és ezeket az idiótizmusokat a médiumokban, a fórumokon szajkózzátok.
Ugye a JEL, meg a hasonló eszement ötlet...ajajajaja...
A MN példányszáma 100 ezer, de kevés a hírdetés.
Mondd, a MH és Népszava cirka 20-35 ezres példányszámából meg tudnak élni?
Nem, a reklámból élnek meg.
Az Orbán kormány a Népszabóban és a MH-ben többször hírdetett.A kormányod meg nem ad fel a MN-be hírdetéséket.
A MH meg rejtélyes módon megmenekült a csődből 2002 nyarán, miért is?
Meg ugye Orbán kormány alatt minden minisztériumban lehetett olvasni balliberális médiumot, most meg a MN ki van tíltva, és a többi pár jobboldali újság...gondolom, ez a demokrácia nálatok!
Hahaha, ne viccelj, pontosan az volt a gyakorlat az Orbán kormány idején, amit írtál... Amúgy meg tényleg poén egyébként, hogy ha csak a jobboldali szavazók 10-20%a megfogadná Orbán tanácsát, a Magyar Nemzetet felvetné a pénz. Itt látszik, hogy az embereket azért jobban érdekli a zsebük, mint Orbán Viktor :)
Megyi ilyeneket nem mond, hanem kiutal a lapoknak egy kis apanázst, mint reklám és más módokon.
Akkor most melyik őszintébb dolog?
A MH éppen csőd szélén áll,...ugye MEGINT...a választás után meg újra elindult...miért is?
Orbán Viktornak - akit, mint azt Te tudod, nem kedvelek - volt valamikor a tavalyi választások tájékán egy okos ötlete. Fizessen elő minden jobboldali (konzervatív, polgári, nemzeti radikális stb.) gondolkodású ember, már aki megteheti, a Magyar Nemzetre, a Demokratára. Ha módja van rá, fizessen elő egy szegényebb eszmetársa helyett is. Ha ezt megfogadnátok, ezek a lapok olyan anyagi helyzetbe kerülnének, hogy kiváló fiatal újságírók tömegét próbálhatnák ki, futtathatnák fel. Ez a szellemi bázis néhány év alatt a tv-k, rádiók számára is megkerülhetetlenné válna. Az internet korában értékes dolgot - akármilyen erős a szándék -, képtelenség cenzúrázni. Ennél persze sokkal egyszerűbb csinálni a fesztivált a Kossuth téren...
Ad egy.) nem illik más fórumról áthozni egy másik nick hozzászólást.
Ad kettő.) Én is tudnék áthozni, sok más balkos fórumokról, érdekesebbnél érdekesebb hozzászólást, de nem illik.Pl. FIBISZ, MSZP? Fotexnetről.