Ki lett pucolva igen hogy kell tantani? (Ideiglenes melgoldás hogy megoldódott a levegőszűrő felől van egy vékony cső mely találkozik másik 2 csővel egy a szelepfedél felől +1 folytószelep felől. Én a levegőszűrő felőli kis csövet ledugóztam s így szépen indul és az alapjárat is jó)
Van nekem egy 2004s 1.2s Kalosom olyan problémám van hogy hideg indításnál felpörög és leaáll ezt megcsinálja 2szer majd 3jára a felpörgés után vissza áll 1200s fordulatra majd lassan vissza 800 körülre. Ezekelőtt komplett gyújtás csere volt gyertya, kábelek és trafó. Az EGR is kipucolva illetve a szelepfedél és a map szenzor is.
A Kérdésem az lenne mi okozhatja a problémát? Az alapjárat is elég nehezen megy le.
Szerelési könyveb én találtam (nekem Lacettim van), küldenék róla képet, de ezen a fórumon nem lehet feltölteni semmit. Ha jól értelmeze a rajzot a menet irány szerinti jobb oldalon van (jobb első kerék felől).
Még lenne egy olyan kérdésem is hogy a kezelési kézikönyv azt írja hogy cseréljük a kézi váltó olajat 15,75,135 ezer km nél...a szervó kormány olaját hasonlóan. Azonban a váltón nem találtunk leeresztő csavart..
Kis segítséget szeretnék kérni, olvastam, hogy a hidegben ha nem indul az autó elsőre akkor nagy valószínűseggel a hűtővíz hőmérséklet jeladó lehet a ludas.
Be is szereztem az alkatrészt, úgy tudom a trafó alatt van valahol, de pontos rajzot nem találok róla sehol. Van valakinek erről valamilyen rajza, videója, hogy ne kelljen pepecselnem vele mire megtalálom hol van? (2005 chevrolet kalos 1.2 ferde)
Két imbuszcsavar tartja, az akku felé/ha kiszereltétek/ kihúzható. Valószínűleg vezérműtengely szimering, O gyűrű a gyújtótrafó felől és szelepfedélgumi cserélendő, különben dől az olaj majd.
Motor alátámaszt, légszűrőház, motortartóbak, műanyagborítás, szíjfeszítő feszültségmentesítés, vezérműszíj, fogaskerék, gyújtás oldali rész, hát semmiképp nem egyszerű, de szerintem a hengerfejet csak akkor kell lebontani, ha a tömítés is megkotlott.
Úgy emlékszem, nem. Akkor szelepszár szimeringet is csak a hengerfej levételével lehet cserélni? Van egy vezérmű házam, megnézem hétvégén szétszedhető-e.
Olyan kérdésem lenne hogy kinek cserélték már a hidrotőkéket?
Kalos 1.4 8V, F14S3
Hidegen eléggé csattognak már, és mintha már melegen is hallanám...
A szerelő azt mondta hogy lehet a hengerfej is megmozdul ha szét szedi merthogy a csavarok amik a vezérműtengelyt tartják, egyben a hengerfejet is rögzítik...igaz ez vajon?
Ha mechanikus összeköttetés (bowden) van a gázpedál meg a folytószelepház között, akkor próbáld meg azt, hogy beteszed a lábad a gázpedál alá és visszafelé lábfejjel meghúzod. Ha ilyenkor leesik a fordulatszám, akkor enyhén szorul a gázbovden és nem tud visszaállni alapra gyorsan. Ilyenkor wd-40 vagy műszerolaj a bovdenkülsőbe és megjáratni benn a bovdent. Illetve ellenőrizni, hogy van-e elég holtjátéka a bovdennek a folytószelepnél. Ez a magas fordulatszám jelenség haladáskor nem tűnik fel,mert amúgy is nyomja az ember a gázpedált. Ez akkor tűnik fel amikor váltasz, illetve üresbe alapjáraton hagyod járni. Ezek azok a helyzetek, amikor a gázbovden hirtelen visszaengedésekor esetleges szorulásakor nem tud visszazárni teljesen a folytószelep.
Köszi az épitő választ ...igen ahogy irtad nincs PCV szelep.
akkor ujra neki esek és kicserélem az összes derékszögű gumicsatlakozot ..habár át néztem azokat is de elképzelhető hogy el van repedezve valamelyik .....