Keresés

Részletes keresés

the_insider Creative Commons License 2003.03.26 0 0 40
furakodás nincs, maximum háborús helyzetben több biztonságpolitikai szakértőre van szükség (minden csatornának egyre legalább) a baj csak az, hogy egy újságíró felhívja a Tálas Pétert (ez az egyetlen név akit ismer) és ha ő nem ér rá kiajánl egy szakértőnek önmagát kikiáltó pubit :-)

ahelyett, hogy az újságíró a tatai dandárparancsnokot kérdezné meg a hadműveletekről...

mert az orosz-amerikai kapcsolatokról kérdezni egy 20-onévest kevésbé érdekes (szerintem) mint a hadműveletekről egy dandárparancsnokot...

Előzmény: livefast (39)
livefast Creative Commons License 2003.03.26 0 0 39
Látod-látod, máris több mindent soroltál fel Gorkáról, mint először.

Közgázt nem hagytad ki?

(látom, itt is megy a furkálódás, mint minden szakmában...)

Előzmény: the_insider (37)
the_insider Creative Commons License 2003.03.26 0 0 38
egyébként a CV-met nem írom le Neked. Annyi elég, hogy az USA Haditengerészet Posztgraduális iskoláján tanultam európai biztonságpolitikát.

Vagy Gorka szavaival így mondanám: "A US. Navy, vagyis a Haditengerészeti Akadémián tartottam másfél éven keresztül előadásokat Európa biztonságpolitikai kihívásairól..."
(mert valóban, néha előadást kellett tartanunk egymásnak az év elejék kiosztott projektmunkákból)

Előzmény: livefast (26)
the_insider Creative Commons License 2003.03.26 0 0 37
"Kíváncsi lennék a te CV-dre...

Tanítottál-e pl. a római NATO Védelmi Egyetemen."

Na látod, a fidesz is az ilyen mondvacsinált hülyeségeknek ugrott be. íme az igazság, a "gorka sebestyén a szakértő polihisztor" topicban már megírtam:

Amit tudok róla. 1995-97 között a HM egyik háttérintézményének volt a kutatója, mely a hangzatos Stratégiai és Védelmi Kutatások Központja nevet viselte (innen való Tálas Péter és újdonsült csinos szakértő hölgyünk is) és a mai napig megtalálható a Zrinyi Nemzetvédelmi Egyetemen. Nos itt pár kutató több, de inkább kevesebb igazán használható müvel kivánt hozzájárulni az uj magyar védelempolitikához. (pl évente kiadták a NATO kézikönyvet, amely a NATO hivatalos kiadványának magyar forditása volt, de minden évben összetévesztették az Európai Tanácsot és az Európa Tanácsot ami elég nagy baki)

Gorka itt született müvei a

http://www.zmka.hu/svkiuj/publik/vedtan/VEDTAN26.htm

cimen olvashatóak.

1997-ben repülnie kellett onnan, mert irt egy cikket a Jane`s Defense Weekly-ben a kommunisták visszatéréséről (Horn és Keleti miniszter) és, hogy ezzel a magyar haderő civil kontrollja nagyot sérül. Ami egyébként nem igaz. Keleti ezért ki is tette a szürét. Gondolom a FIDESZ ekkor figyelt fel rá.

Azóta nem tudom pontosan mi van vele, de amerikában előbb a RAND corp.-nak dolgozott és egy Terror Kutató központnak, szerintem research fellow-ként, ami nem fontos kutatót, hanem kutató segédet jelent.

Mindenesetre a srác önPR-ja jó, eladja magát kihaén nemnek, de ez ugyanakkor képet ad a magyar politikai elitről is...

(Ide tartozik a NATO római akadémián a tanítás is: ott is tanársegéd volt, ami nem nagy kunszt és a Honvédelmi Minisztérium minden évben küldhet oda segédeket, így jött a képbe Gorka is és hidd el nekem, nem éppen a szakmai hozzáértése miatt)

Előzmény: livefast (26)
bibercalmero Creative Commons License 2003.03.26 0 0 36
En aszt vartam, hogy miko mutattya be, hogyan kee a gumiouvszert biztonsagosan hasznalni,(mind az éjc nevu biologiai fegyver elleni éggyetlen hatasos eszkozt) de a bemondo nem engette mer meg koran vout, is sok gyerek nezte meg a hiradout.
pert1 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 35
A Stratégiai és Védelmi Kutatóintézet munkatársai közül neki volt a legjobb fényképarca,
esetleg a többiek most nem értek rá, mert a védelem stratégiáját (vagy a stratégia védelmét?)
kutatják.
Előzmény: the_insider (-)
Turulmadár Creative Commons License 2003.03.26 0 0 34
Persze. Kérdezd meg tőle, milyen gázálarcot tud ajánlani, mert neked ez fontos... :]]]
Előzmény: Tamás (33)
Tamás Creative Commons License 2003.03.26 0 0 33
Amúgyis lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha valami mondvacsinált indokkal felhívnám, és megbeszélnék vele egy találkozót... :-)))
Előzmény: Turulmadár (32)
Turulmadár Creative Commons License 2003.03.26 0 0 32
Szerintem túloznak a kollégák... Persze a többi biztonságpolitikai szakértőhöz képest tényleg jóval kellemesebb látvány.
Előzmény: Tamás (30)
Boldog ember Creative Commons License 2003.03.26 0 0 31
Miért? szerintetek nem mindegy, hogy milyen szakértői tanulmány után fizetik ki az adófizetők pénzéből az apanázst, annak akinek jár!

és hány és hány százmilliót a különböző miniszteriumokban???

Tamás Creative Commons License 2003.03.26 0 0 30
Vazzeg, most már linkeljetek be egy képet. :-))))))
Creative Commons License 2003.03.26 0 0 29
Örömmel látom, hogy másokat is megfogott Hajnika. Milyen bájosan mosolygott és milyen "tutajos" pillantásokat vetett a riporterre, hhúúúú.... teljesen beleestem!
Még jó, hogy az asszonytárs nem volt otthon :-)))
Bumburnyák Creative Commons License 2003.03.26 0 0 28
...Aladár névvel ne is kisérletezz...erről mindenkinek a...lüke ugrik be...:-)))
Előzmény: ALADÁR (25)
icost Creative Commons License 2003.03.26 0 0 27
Vincze kisasszony 9/11 után tűnt fel először a médiában.
livefast Creative Commons License 2003.03.26 0 0 26
Kíváncsi lennék a te CV-dre...

Tanítottál-e pl. a római NATO Védelmi Egyetemen.

Előzmény: the_insider (24)
ALADÁR Creative Commons License 2003.03.26 0 0 25
Én is szeretnék biztonságpolitikai szakértő lenni. Hol lehet ilyen tanfolyamra jelentkezni? Otthonról, a TV-t nézve én is tudok okosakat mondani. Aztán vagy bejön vagy nem.
the_insider Creative Commons License 2003.03.26 0 0 24
Gorka nem is érdemel ennél többet...
Előzmény: livefast (20)
Uránusz Creative Commons License 2003.03.26 0 0 23
Igen okosak vagyunk és még SZÉPEK is (!).
Én már semmin nem csodálkozom....
Előzmény: Alexander the Great (22)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.03.26 0 0 22
mert mi okosak vagyunk.
Előzmény: chuan (21)
chuan Creative Commons License 2003.03.26 0 0 21
hát igen ma nagyon sok a biztonságpolitikai szakértő

SZVSZ mindegyiknek van valami érdeme:
- az egyik szép
- a másik fedett CIA ügynök
- a harmadik meg a volt III-es főcsoportfőnökség egykori "szakembere"

Ja és a legviccesebb, hogy itt mi legalább ötvenen szintén "értünk" ahhoz, hogy a dezinformációból és az általunk soha meg nem ismerhető katonai titkokból mindig tudjuk a NAGYTUTTIT!

livefast Creative Commons License 2003.03.26 0 0 20
Gorka életrajzát kicsit hiányosan ismertetted, nem?
Előzmény: the_insider (18)
dömpergéza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 19
Épp két haverommal néztük a híradót mikoris ama bizonyos tündérke feltűnt, mint biztonságpolitikai szakértő. Leesett az állunk, hogy ez a kiccsaj micsoda kacér, pajkos pillantásokat lődöz beszélgetőpartnere felé.
Mellesleg mindazt amit elmondott, előtte du. itt olvastam az Indexen...

dömper

the_insider Creative Commons License 2003.03.26 0 0 18
Vincze Hajnalka nevét begépelve a google kidobott pár cikket tőle... ennyi elég, hogy biztonságpolitikai szakértő legyen valaki? :-)

mondjuk a többi sem semmi:

Nálam Gorka Sebestyén a csúcs, aki egyszerű humint-et tanult (a helyi lakosság kikérdezése egy területen), aztán a honvédségnél beletekinthetett egy-két bizalmasabb dokumentumba és járatja a Janes' Weekly-t (ez hozta le korábban, az oroszok által felbérelt romák ügyét) és és hip-hop, nagy misztériummal övezett ügynök lett belőle, a fidesz nem ezt be is vette :-)

Deák Péter a második, aki "egyedül ülve a hétvégi házában 1990-ben írta meg hazánk biztonságpolitikai alapelveit, mert azt addig a szovjetek írták" - mondta ő :-)

Bár Hajnalka most elbizonytalanít a sorrendet illetően...

Két biztonságpolitikai szakértő még elmegy: Tálas Péter és Nógrádi György, mögöttük valóban van történelem...

A többiről: nemzetközi szakértők, külügyi szakértők és a legszebb: geopolitikai (hú mekkora tudás lehet mögötte) szakértőkről nem nyilatkozom...

PETUR Creative Commons License 2003.03.25 0 0 17
Ami azt illeti, Hajnalka is elég hódító egyéniség! :-))
Előzmény: Derek (15)
PuPu Creative Commons License 2003.03.25 0 0 16
:O))))
off
Én már csak a magam lebutított verziója vagyok...
Örexem...
:O)))))
Előzmény: Derek (12)
Derek Creative Commons License 2003.03.25 0 0 15
"Olyan ez, mint amikor egy Veress Péter, vagy Szabó János a hadügyminiszter."

Nem olyan,attol ok meg lehettek volna jo hadugyminiszterek, nekik nem az a dolguk,hogy hadmuveleteket, kikepzesi, hadseregfejlesztesi programokat tervezzenek,hanem ,hogy a hadsereg szamara minnel tobb penzt kivasaljanak a koltsegvetesbol.
Mondjuk nem art ha volt katona, de a nagy militans hagyomanyoikkal rendelkezo anglianak is civil hadugyminisztere volt.Es azert meghoditottak egy idoben a vilagot.

Előzmény: PETUR (10)
rézgálic Creative Commons License 2003.03.25 0 0 14
Mennyivel biztonságosabb a biztonságpolitikai szakértőnek lenni mint tűzszerésznek.
beowolf Creative Commons License 2003.03.25 0 0 13
Csak van 1 kis bökkenő.
A Mátyás c-vel irja a nevét, a Hajnalka cz-vel. Lehet, hogy mégse rokonok?
Előzmény: Törőlt_nick (11)
Derek Creative Commons License 2003.03.25 0 0 12
"Istenem, mecsoda bölcsességeket ontanak.
Én is biztonságpolitikai szakértő akarok lenni!
Ki nevezi ki az ilyeneket??? "

Te nem lehetsz,te voltal katona.Sot rosszabb, meg valami iskolad es papirod is van rola .

Előzmény: PuPu (1)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.03.25 0 0 11
kösz!
Előzmény: beowolf (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!