Keresés

Részletes keresés

Rózsakert88 Creative Commons License 2023.04.07 0 0 90

Mikor kerül elfogadásra a parlament előtt lévő T/20 kutakra vonatkozó törvényjavaslat: https://www.parlament.hu/web/guest/folyamatban-levo-torvenyjavaslatok

Ez megoldaná sokak gondját.

vizus Creative Commons License 2023.03.15 0 0 89

Sajnos még a jegyzők sem látják igazán tisztán az apró részleteket.

Előzmény: vizus (88)
vizus Creative Commons License 2023.03.14 0 0 88

https://kutengedelyezes.hu/

Ha a terület nincs kivonva a művelés alól, és évi 500 köbméternél több vizet használnál, akkor katasztrófavédelmi hatáskör. Az kicsit bonyolultabb. Van néhány szürke folt az eljárásban, pl. mi számít épületnek.

Előzmény: Husznegyven (87)
Husznegyven Creative Commons License 2022.07.20 0 0 87

Sziasztok! Meglévő fúrt kút engedélyeztetés , fennmaradási engedély . Tud róla valaki valamit ? Illetve ezt hogy tudják ellenőrizni?

Előzmény: ponty25 (86)
ponty25 Creative Commons License 2022.05.16 0 0 86

Ja ès konyhakertbe locsolàsra

ponty25 Creative Commons License 2022.05.16 0 0 85

Sziasztok.

Ma èrkezett még a vízminta eredménye. Ez egy fürt kút.

Becsatolom a vizsgálat eredményét. Szerintetek mosásra mosógépbe és wcre használható?

nubira73 Creative Commons License 2022.05.10 0 0 84

ez csak talajvíz

Előzmény: Norbert Antal (79)
Boldizsár Ágnes Creative Commons License 2020.07.25 0 0 83

Üdvozlök mindenkit! Elég laikus kérdésem lenne,van egy fúrt kút a telkemen,a melykúti szivattyút mire érdemes függeszteni,mert most horganyzott láncon van,de ezzel a gond hogy ami a szivattyúval együtt a vizbe merül az rozsdásodik.Tehát olyan két méter,mit javasolnak mire cseréljük? Vagy hagyjuk láncon és időnként cseréljük le? Köszönöm a segitséget!

whity Creative Commons License 2020.06.28 0 0 81

Sziasztok

olyan kérdésem lenne hogy vásároltam egy új ingatlant melyben van egy fúrt kút aminek a melysegerol semmit nem lehet tudni csak az hogy egy szivattyu van bele dugva a csőbe.

A problémám az hogy a szivattyú hogyha áramot kap nem rögtön hanem egy öt hat másodperc múlva szép lassan pörögj fel

Ez normalis? 

Köszönöm szépen 

Zotya710420 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 81

Sziasztok!

Fúrt kutam van Szolnok megyében a Tiszától nem messze.

Pár napja észlelem,hogy nehezen veszi fel a vizet,illetve most már nem is szállít rendesen a szivattyú. Kb.fél gőzzel megy.

Légtelenítettem,víz van a szívó ágban.A csatlakozásokat is átnéztem.

Az alacsony vízállásnál ez természetes?

Köszi!

vizeslaci Creative Commons License 2018.11.14 0 0 80

Hello Norbert Antal!

Kérdés hogy a vízszint csökkent e vagy a föltöltődés miatt van csak ennyi vízoszlopod.

Ha jól van kivitelezve a kút akkor nem mosódhat be a sóder.

Helyileg merre van?

Üdv vizeslaci

Előzmény: Norbert Antal (79)
Norbert Antal Creative Commons License 2018.11.11 0 0 79

Sziasztok! Tegnap lett fúrva egy kút 200as PVC csővel lett kibélelve! Kb 5 méter mély most a kút! Amikor frissen lett fúrva volt 1,30m mély víz! Ma reggelre lett 60 cm mély víz!! Kérdésem az lenne hogy mit tegyek hogy legyen több viszem??! Amit behordott a víz hordalékot azt úgy éreztem hogy sóder! Előre is köszönöm szépen!!! 

sanyi88723 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 78

Hellosztok vásároltunk. Egy házat aminek a telkén található egy pvc kut de a pumpa szár bele van torve. A kérdésem az lenne hogyan tudnám kiszedni bellolle olyan 180 cm mélyen lehet eltorve8

TomMika198 Creative Commons License 2016.06.19 0 0 77

sziasztok.

Kb. egy éve fúrattam egy kutat, 24,5 méter mély, 21-en van a víz. Akkor egyszer meg lett szívatva pár órára, szépen kitisztult, de azóta nem ment. Most vettem egy szivattyút, kérdés, hogy belerakhatom e egyből, vagy előtte megszívassam egy másikkal, mert nem szeretném tönkretenni az újat.

köszi előre is..

antuka19 Creative Commons License 2016.06.19 0 0 76

Üdv mindenkinek.

Vettünk egy kertes házat aminek az udvarán, van egy fúrt kút, de még hiányzik az akna.

A kút 45 méter mély és 10 méter a nyugalmi szint, hány méteres aknát kellene nekem ehhez ásni, hogy feltudjam belőle hozni a vizet?

Aki tud az kérem segítsen nekem ebben.

Válaszokat előre is köszönöm. 

jupatt Creative Commons License 2016.04.22 0 0 75

Üdv mindenkinek!

Kerepesen vásárolt zártkertben van egy fürt kutunk.az előző tulaj szerint 36 méter mély.

belső átmérő140mm.egy elpumps membránszivattyú volt benne de nem tudta felhozni avizet.

ajelenlegi vízszint -23m a fenék -32m. keresnék egy szakembert aki megnézné, szükség szerint komresszorozná. az előző tulaj azt mondta hogy nem él már az a kútfúró aki csinálta.

ha tud valaki segiteni hívjon vagy írjon

Sándor Nyíri Creative Commons License 2016.01.12 0 0 74
Sziasztok! s.o.s segítséget kérek.Vasárnapról-hétföre virradó éjjel 1 óra körül megszünt létezni a vizünk,de az okát nem ismerem.Fúrtkútról van szó.Van nekünk egy kazánunk(totya)az a kérdés ha begyújtanánk nem-e robbanánk fel.Kérem csak az írjon aki tényleg ért hozzá.Írjon privit fb-n jelizzen be.
hunti^ Creative Commons License 2015.07.27 0 0 73

Sziasztok! 

azt szeretnem kérdezni , hogy milyen módon lehet furt kutat fertotleniteni? Beviszgaltattam a Kut vizet es coliform szam 300 , enterococus 90.  Azt mondtak a laborban, hogy 3 deci hypot ontsek bele m3 -enkent. Van mas megoldás?  24 m a kut es 20 on van a szivattyu, így fogalmam sincs mennyi hypo kell bele. Teljesen laikusként meg az is felmerült bennem , hogy ha meg is halnak a bacik a fertotlenitest követően, utana nem sokkal később nem fog megint visszafertozodni? Hiszen valoszinuleg valami ér fertőzött amiből jon a víz. Tévedek ?

koszi a válaszokat.

vizeslaci Creative Commons License 2015.06.10 0 0 72

Helló Kutacska!

Érden a Cankó utcában fúrtam tavaly!

Megvalósítható a kút kivitelezése szerintem de nem egyszerű feladat!

Üdv:vizeslaci!

Előzmény: Kutacska (71)
Kutacska Creative Commons License 2015.06.09 0 0 71

Kedves Mindenki!

Sok helyen olvasom hogy Érd Parkvárosban felejtsem el a kút fúrást.

Nos, amikor elkezdtünk házakat nézegetni a környező utcákban, sok telken volt kút. Igaz úgy láttam gyűrűs. Tehát ásott.

Valamint itt van a közelben a Biatorbágy és mellette a  Horgász tó ami szintén dimbes-dombos. Ott tudom, hogy sok helyen egyáltalán nincs vezetékes víz. Kútról vételezik kizárólag. Tudnak locsolni, főzni, fürödni gond nélkül.

A mi házunk pont egy völgyben van. A Bem tértől kb 2 km-re Érd központ irányába. Mit tanácsoltok?

Illetve hallottam egy másik megoldásról. A házhoz tartozik emésztő. Ennek kitisztítását ajánlják és ebbe vezetik bele az esővizet a tetőről.

Akinek van tapasztalata kérem írja le. Teljesen kezdő vagyok és szeretnék valami gazdaságos megoldást, hogy legalább locsolni tudjak.

Köszönöm, sziasztok!

CyberLacee Creative Commons License 2015.05.27 0 0 70

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata az AL-KO HWA 1300 F házi vízművel? Paraméterei alapján jónak tűnik.

Egy ásott kúthoz kellene, amiben 1,5-2 gyűrű mélyen van víz, kb 6 gyűrű lehet.

WC öblítést szeretném vele megoldani (tartályos), illetve jelenleg csapon keresztüli vízvétel, később kisebb öntözőrendszer lenne (akár úgy, hogy zónánként csak 1-1 szórófej lenne, ha kicsi lenne a vízhozam (az elektronikát hozzá majd én készítem)).

Előre is köszönöm.

Tranquilla1 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 69

Van egy 14 m mély fúrt kút a kertünkben.

Szívókútként hjól működött, de a homok miatt gyakran volt tömítésgond.

Búv-rszivattyúval is leállt, ha homokot ért a szerkezet.

Kérdésem: Ismer-e valaki Vas megyében-netán Szombathelyen olyan mestert, aki jiiszapolná- kompresszorral talán?

És szeretnénk felépíttetni a szívó kutat!

Köszönöm a segítséget!

Tranquikilla1

Zsal Creative Commons License 2013.08.04 0 0 68

Sziasztok!

Előzör is elnézést kérek az amatőr kérdésért, de laikus vagyok e téren. Szóval egyik ismerősöm frissen vásárolt ingatlanjának udvarán, felfedeztünk egy kb. 40mm átmérőjű pvc csövet ami kiállt a földből és kupakkal volt lefedve. Leengedtünk egy nehezéket madzagon és megmértük, 8-9 méter közötti a mélysége, kihúzva a madzagot kb. 1-1.5 méteren vizes volt. Kérdésem a következő:

Hogyan és milyen szivattyút tudnánk csatlakoztatni a 40-es cső végére amivel ki tudnánk szivattyúzni a vizet? Arra gondoltunk, hogy egy 32-es kpe csövet engedünk le. Ez így jó megoldás lehet? Vagy van ennek sokkal szakszerűbb megoldása is? Milyen tartozékok kellenek hozzá, hogy megfelelően műkődjön?

Minden építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok. :)

Köszönettel: Zsal.

kgka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 67

Azt elfelejtettem, hogy 125ös a cső.

Köszönöm!

Előzmény: kgka (66)
kgka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 66

Sziasztok!

13 méterről szeretnék felhozni vizet, és a mostani membrános szivattyú túl hangos számunkra.

Mit javasoltok, olcsóbb árkategóriából ( napi 1 m3 kb amit szeretnénk felhozni) mi az a szivattyú, ami már halk működésű, és nem rezonál?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 65

Segítségeteket kérem!

Adott egy 36 m-es fúrt kút,8 m-es vízoszloppal. Az öntözésen kívül kerti csap jelleggel is használnánk a vizet. Legtávolabbi öntözési pont 80 m. Milyen szivattyút válasszak, rendszert építsek ki?

gedeon.farkas Creative Commons License 2012.07.12 0 0 64

Sziasztok!

Egy kérdésem, lenne.
Van egy fúrt kutam. Vettem bele egy SQ 2-55.-ös Grundfos szivattyút. A kertet öntözöm vele és nagyon bevált.
Most rászereltem egy presscontroll.-t (pc 15.-set) és egy "kerti csapot" az asszonynak, hogy tudjon a teraszon is öntözni.
Az eredeti terv szerint feltettem egy csapot, hogy a hátrafele menő részt (fű és konyhakert öntözés) ki tujam zárni. Úgy gondoltam, hogy a hátrafele lévő részt lezárom, az asszony elkezd locsolni. Természetesen a szivattyú megy közben, és a csapot míg nincs ott elzárja. A pc meg leállítja a szivattyút, ha nincs vízelvétel. De nem történt meg a leállítás. Túl törelmetlen lettem volna, és nem volt még elég nyomás a rendszerben (2 percet vártam)? Vagy ez az egység nem is erre való? Vagy csak simán rosszul kötöttem be valamit?
Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv: Gedeon

oljeg12 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 63

Ha valami nem úgy működik, ahogy kell, akkor először fel kell mérni a hiba okát, majd elhárítani.

Szedd szét és javítsd meg! Utána mehet megint.

Ha pedig élő fórumot akarsz, akkor kattints erre a linkre.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120771

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (62)
Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2012.06.11 0 0 62

Nem egy gyakran látogatott topik ez, de azért megpróbálom:)))

Alko-601-es szivattyút használunk 2 éve. Eddig semmi gond nem volt vele, múlt héten viszont nem akart elindulni, vizet felszívni. Bekapcsoltam, halk búgás és ennyi. Tegnap a fiam kipróbálta, második indítás után beindult, de először a tartályból ömlött ki a víz a tartály és a motor (bocs, ha nem egészen jól fogalmazom meg) csatlakozásánál. Egy idő után viszont innen már nem, hanem rendesen a tömlőn keresztül folyt a víz. Elvileg minden rendben lenne, de a hangja nagyon megváltozott. A mély, öblös, kerregő hang "sikítóssá" (esetleg csapágyassá) változott. Merjem használni, vagy ne merjem? Leég a motor vagy nem ég le?

Köszönöm előre is a tanácsot, ha kapok. 

mahrcs75 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 61

Sziasztok,

Van egy vízművem, elpumps, ezelőtt pedig van egy szűrő, egy literes. Ezelőtt egy gardena vízművem volt, ugyanúgy a szűrővel előtte.

A gardena szívás után a szívó oldalon nem tartotta nyomás alatt a csövet, az elpumps viszont nyomás alatt tartja a bejövő ágat is ha befejezte a szívást. Ez azt eredményezi, hogy a szűrő tetején, ahol a menet van (szűrő felső rész és az alsó; a szűrő tartálya) csöpög a víz. Beszereztem egy új szűrőt, amit kifejezetten elpumpshoz ajánlottak (alko), de ez is ugyanúgy csöpög.

Valaki meg tudja értetni velem ezt a működést ? EZ normális ? Kinek mi a tapasztalata ? Minden vízmű ilyen mint az elpumps e tekintetben ?

Köszi,

Mahrcs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!