Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2007.10.02 0 0 13

Megöltek 12 embert a kurd lázadók Törökországban

A lázadók automata fegyverekkel állítottak meg egy minibuszt az iraki határ közelében és tüzet nyitottak. A kisbusz két utasa sebesülésekkel túlélte a támadást, őket kórházba szállították.

Katonai illetékesek szerint a támadók a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt tagjai, akik valószínűleg ezzel akarták megbosszulni pártjuk egyik magasrangú vezetőjének szeptemberi halálát. A szervezet 1984-ben robbantott ki felkelést, hogy széleskörű autonómiát harcoljon ki a több mint 12 milliós törökországi kurd közösség számára.

hírTV

tamerlan Creative Commons License 2004.12.24 0 0 12
Én zsidó vagyok. Lehet,hogy cionista is.   .....viszont éljen a Független Kurdisztán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Vokálpatrióta (-)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 11
tm

a beketuntetesen itt voltak a kurdok. ki is futyultek oket. haboruellenesek voltak...

mit mondott teleki pal? hullarablok?

Előzmény: Turulmadár (10)
Turulmadár Creative Commons License 2003.03.20 0 0 10
Mi a kormány álláspontja? Ajánljunk fel nekik tolmácsokat? Utasítsunk ki kurdokat az országból? Esetleg a légterünk...? :]
Előzmény: kaanga (0)
Munchausen Creative Commons License 2003.03.20 0 0 9
Azért erre nem mernék mérget venni.
Szerintem itt van a sok-sok tüntetni vágyó számára a kecsegtető lehetőség a gyülekezésre.
Ezzel talán legalább a nagy túlkapásoknak elejét lehetne venni.
Előzmény: AliceCsodaországban (5)
kaanga Creative Commons License 2003.03.20 0 0 8
Törökország megnyitotta légterét

MTI
2003. március 20., csütörtök 19:06

A török parlament engedélyezte az amerikai hadsereg repülőgépeinek az ország légterének használatát, egyúttal pedig zöld utat adott török csapatok Észak-Irakba történő bevonulásához is. A Törökország fölötti átrepülés jogával az amerikai légierő - vadászgépek és bombázók mellett - csapatszállító repülőgépeket is átdobhat Irak északi térségébe.

Törökország parlamentje engedélyezte az amerikai hadsereg repülőgépeinek az ország légterének használatát, egyúttal pedig zöld utat adott török csapatok Észak-Irakba történő bevonulásához is.

A Törökország fölötti átrepülés jogával az amerikai légierő - vadászgépek és bombázók mellett - csapatszállító repülőgépeket is átdobhat Irak északi térségébe. Az amerikaiak mellett a brit légierő is igénybe akarja venni a török légteret. Az 1991. évi öbölháború idején amerikai és brit harci gépek a dél-törökországi Incirlik NATO-támaszpontról felszállva intéztek támadásokat iraki célpontok ellen.

Tayyip Recep Erdogan török kormányfő eredetileg azt akarta, hogy a légtérhasználatról szóló indítvány csak a vasárnapra beütemezett bizalmi szavazás után kerüljön a törvényhozás elé. Halogató taktikáját okolják most a kormány bírálói azért, hogy Törökország elesett egy több milliárd dolláros amerikai segélycsomagtól, amelyért heteken át folyt a pókerjátszma Ankara és Washington között.

kaanga

Vokálpatrióta Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7
Nem.
A török katonák iraki oldalon vannak...
Munchausen Creative Commons License 2003.03.20 0 0 6
Ennyi, hogy is lehetne több...
Azért persze a központozás lehetett volna jobb is.
Előzmény: Turulmadár (3)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.20 0 0 5
Na én éppen odafigyeltem akkor. Tehát: a török parlament megszavazta, hogy az amerikai gépek átrepülhetnek a légterükön. Leszállni, üzemagyagot vételezni nem szabad.

Ugyanakkor tudomásukra jutott, hogy a kurdok az iraki határnál gyülekeznek, és emiatt a török katonák nagy részét is odavezényelték azért, hogy megakadályozzák a kurdok szervezkedését. Nem harcolni, csak felügyelni. Állítólag a menekültellátásban fognak segédkezni, irakiakkal nem kívánnak összecsapni.

Vokálpatrióta Creative Commons License 2003.03.20 0 0 4
Először én is félreértettem. De aztán elolvastam mégegyszer.
Tedd te is...
Előzmény: Turulmadár (3)
Turulmadár Creative Commons License 2003.03.20 0 0 3
Törököország az egyik NATO tag. Irak lenne a másik? :)))))))))
Előzmény: kaanga (0)
Zalancelot Creative Commons License 2003.03.20 0 0 2
Lehet ezért nem kellettek az amerikai csapatok nekik, hogy a kurd kérdést szájuk íze szerint rendezhessék.
tüzes fal Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1
A kurdoknak meszeltek.
Nagyhatalmi osztozkodás közepébe csöppentek, vesztükre.
Ez olyan mint nekünk Trianon volt, csak náluk az egész területet eloszták, nem marad semmi.
kaanga Creative Commons License 2003.03.20 0 0 0
Várom a Fidesz okos véleményét, mert egy NATO ország támadott meg egy másikat és nem volt NATO felhatalmazása ( ENSZ sem).

kaanga

Vokálpatrióta Creative Commons License 2003.03.20 0 0 topiknyitó
Nem tudom, felfigyelt e valaki a nagy hírözönben, meg a cionisták iraki vízkészlete elleni összeesküvéselmélet boncolgatása közben, hogy Törökország - parlamenti jóváhagyással - több ezer katonát átcsoportosított -- észak-iraki oldalra, a Kurd Autonómia területére.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!