RCA,- BNC,- Euroscart. Videobemenet jelszintjük szabvány szerint kb. azonos. Vannak átalakítók, ha a kábeled nem passzol a TV,- vagy a Videód videóbemenetéhez.
Csatlakozom az elottem szolok tobbsegehez: szinten egy nagyon kellemes es hasznos dolognak tartom a TV-kimenetet. Az elonyoket mar tobben felsoroltak:
- tobb ember nezheti, kenyelmesen (kivetel, ha valaki otthon kivetiton szgepezik:) )
- kepek ellenorzesenek lehetosege - normalis meretben -, szgeptol fuggetlenul.
Lassan fél éve van meg a gépem, de először az elmúlt hosszú hétvégén próbáltam ki a TV kimenetet.
CD-s SONY Mavica-t használok, újraírható CD-vel. A Balatoni nyaralóba nem vittem magammal sz.gépet, viszont jól jött, hogy a képeket, rövid videókat nem csak az LCD kijelzőn nézegethettem. Ráadásul a videók (amiket most direkt csak a TV-kimenet tesztelése miatt készítettem :) még élvezhetőbbek is voltak a TV-n keresztül.
Az álló képekkel sem volt baj, mert a fényképezőgépben is elforgathatom, és a zoom is ugyanúgy használható.
Itthon viszont maradok a PC-n való visszanézésnél, pláne, mert nincs TV készülékünk...
Én nekem is van egy digit fényképezőgépem, az is rendelkezik TV kimenettel, rengeteget szoktam fényképezni vele. Én azt szoktam mostanába vele csinálni, hogy fölveszem videókazettára is, mondjuk LP-be. Elég sok kép fér rá. Ennek ellenére a sz.gépre is rátöltöm.
Nekem a TV-kimenet hasznosnak bizonyult. Egy-egy kisebb kirándulás vagy családi összejövetel alkalmából készítek kb. 50-150 képet. Ezeket a sz.gépre való feltöltés elött megnézzük a családdal, haverokkal, utánna töltöm fel a gépre. Aztán törlöm a memóriakártyát. A TV felbontása kisebb mint a sz.gépé, ált. 720×576 pixel, így elfogadható minöséget kapunk. És kényelmesebb mintha a monitor elött kuporogna 5-6 ember.
Általában az ember a képek elkészítése után rövid időn belül letölti a képeket PC-re és ott tárolja vagy felírja CD-re.
Kb. fél éve van digit-em és cirka 3-4000 képet készítettem. A TV kimenetet 0-szor használtam.
De hát nem vagyunk egyformák.
Aki pár képet készít havonta vagy milliomos és ha betelt a memóriakártya akkor vesz egy újat, annak nagyon jó szolgálatot tehet a TV kimenet.
nekem is a40-es van és tök jó hogy van rajta. mondjuk most épp azon ügyködöm hogy a tv-t valahogy a szgéppel kössem össze és ugy lehessen mutogatni, mert általában mindig letöltöm a képeket a kártyáról.
nem létszükséglet de jó hogy ha van kimenete.
a legjobb inkok pl hogy nállunk a monitorhoz csak egy ember (azaz én. nem olyan dagadt vagyok, hanem szük a hely.:O)))) férek oda, a tv-hez meg sokan.
Hétvégén elkértem főnököm céges Sony 707-es gépét és nagyon jókat fényképezgettünk gyerekeimmel. Videó módja 320as felbontás és HQ minőségben már elég jó volt de pár perc fért rá a 128-as kártyára. Aztán kipóbáltuk milyen TV-re kötve. 100 Hz-es Pana tévém van. Király volt. Tőkéletes állóképek (nem hitvány), kicsit rosszabb mozgóképek!
Szerintem igencsak fontos lehet a videó kimenet!!!
Nekem a Canon PS40-es gépemen van TV-kimenet és örülök neki. Nem tudom, hogy mennyi képpontot mutat, de SZVSZ igen jó képet ad a TV-n. Természetesen van némi vibrálás, de nem olyan vészes és ezzel nem lehet semmit csinálni, ez a TV technológiájából adódik. Ugyan messze nem a TV-kimenet a legfontosabb kritérium, de én úgy érzem, hogy hasznos funkció.
Altalaban a tv kimenet felbontasa megegyezik a hatso lcd-vel. Ami eleg alacsony, szerintem nem egy fontos tulajdonsag, allokepeknel eleg hitvany, mozgonal lehet valami ertelme. Ne ez alapjan valassz gepet (max ha van nem baj).
Bocs a szakértők számára laikus kérdésért, de most fogok gépet venni és nem tudom mennyire legyen ez a tulajdonság fontos.
Mennyire ad elfogadható, élvezhető képet a TV-n? Kockás, élvezhetetlen vagy alkalmas arra, hogy a szülőknek megmutassuk a nyári felvételeket rákötve a fényképezőgépet a TV-re?