Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.15 0 0 60
Bezonybezony.
Csak ôk ezt nem vették észre.
Kis buták.
Előzmény: soltika (55)
geszthi Creative Commons License 2005.03.15 0 0 59
Ez a rossz kokarda... Az igaz nemzeti ilyet hord !

;-OOO
Előzmény: Hayloft Ezekiel (52)
geszthi Creative Commons License 2005.03.15 0 0 58
Szamitottam ra, hogy ezt fogja csinalni, igy itt mar tegnap felfrisitettem az Indexes topikokbol az akkori dolgokat.

Itt van kik talaltak ki:

"A nemzetiszínű kitűző a tavalyi választási kampányban néhány hónap alatt a jobboldali pártszimpátiát kifejező jelképpé vált. A "polgári oldal" szervezeteken felülálló összetartozását kifejező mozgalmat még jóval március 15. előtt, 2002 februárjában a Professzorok Batthyányi Köre közreműködésével indították el.

A professzorok kokárdával együtt osztogatott felhívását Orbán Viktor szegedi kampánynyitóján minden résztvevő megkapta, a
Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MADL Ferenc szervezete !)
a közszolgálati televízióban reklámozta, hogy a nemzeti érzelmű választók a szavazásig viseljék a szalagot."

Kesobb sajat maga Orban ismerte el, hogy jobboldali kampany dolog.

Orbán: Kokárdát le!
MTI 2002. április 18., csütörtök

"Orbán Viktor arra kérte a választókat: péntek este vegyék le ruhájukról a kokárdát, hogy ne látsszon senkin melyik erőre kíván szavazni, és így elkerülhetővé váljanak az esetleges választási visszaélések. A kormányfő leszögezte, hogy pártja nem készül ellenzéki szerepre."
Előzmény: Újlaki (13)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.15 0 0 57
Én is hordtam, nagyon sokáig. (ezt már kifejtettem,de most nem akarom magam ismételni). 1992 óta nem hordom a kokárdát.
Előzmény: FREEDOM OF PRESS (50)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.15 0 0 56
Nem, nem akarlak bosszantani. Azért nem tűzöm ki , mert már nem felemelő érzés, hogy hordhatom..A közös nemezetről, meg közös sorsról csak annyit, hogy a sok kokárdás éppen most tette tönkre ( ismét) a Múzeum előtti megemlékezést...
Előzmény: Lehel kürtje (51)
soltika Creative Commons License 2005.03.15 0 0 55
Hi, 2002-ben viszont a zOrbán hívek megünnepelték az egész FIN-t!:-)))
(Forradalmi Ifjúsági Napok=márc.15., márc.21., ápr.4.)
Előzmény: Gróf Úr (54)
Gróf Úr Creative Commons License 2005.03.15 0 0 54
Ezen a kokárda-túlhordáson már anno is jót mosolyogtam, történt ugyanis, hogy egyszer, még az átkosban, suttyó koromban fenhagytam 16 -án is a kokárdát. Lustaságból, véletlenül, már nem emlékszem. Jóatyám erre finoman jelezte, hogy amennyiben március 21 -ét is ünnepelni kívánom, úgy kitagad .-))) Hát, megértük, hogy ez a túlhordás erény lett... már ahol :-))))

GyK
Amocsok Creative Commons License 2005.03.15 0 0 53

Ki vagy te tülök, hogy bárkin számonkérd visel-e kokárdát vagy nem?

Vagy neked olyan a kokárda mint a töltöttkáposzta? Felmelegítve finomabb?

Tudod mit! Figyelgess, jegyzetelj, írd a listát! Talán egyszer még jó hasznát veszed. Mondjuk besúgóként. Vagy jövőre újramelegítheted vele ezt a halott topicot.

Előzmény: Lehel kürtje (45)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.03.15 0 0 52

mi ez a hiszti már megint?

ma van a kokárda napja. Nem tegnap, nem holnap, nem választásokhoz, nem árvízhez és nem üstökösök feltűnéséhez igazítva.

Lehel kürtje Creative Commons License 2005.03.15 0 0 51

Gondolom nem azért nem tűzöd ki, hogy engem bosszants.

Az ember vagy érzi a kokárda kitűzésének felemelő eézését, vagy nem.

Ha te az utóbbiak közés tartozol, akkor szegényebb vagy egy olyan szép érzéssel, mint a nemzethez és közös sorshoz tartozás öröme.

Előzmény: kizsgé (49)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 50

Elég szomorú  lenne, ha bárkinek a véleménye, ítélete, nyomása döntené el, hogy valaki mit gondol és érez egy ünneppel kapcsolatban és hogyan viselkedik.

Én akkor is viseltem már, amikor a Fidesz még egy jövőbeli illúzió volt, tehát engem a legkisebb mértékben sem izgat, hogy mit gondolnak és sugallnak erről. Felelőtlen játékba kezdtek a kokárdával 2002-ben, nem jött be nekik ez sem, és továbbra sem fog bejönni.

Én 14-én szoktam kitűzni és 15-én este teszem le. Mások másként. Ez mindenkinek magánügye. És persze lehet kiváló hazafi, aki nem viseli, és lehet hitványmagyar az is, aki viseli.

Előzmény: kizsgé (49)
kizsgé Creative Commons License 2005.03.15 0 0 49

Miért, csak azért tűzzem, ki, hogy a hozzád hasonlók nehogy megszóljanak?

Ki vagy Te, Kik vagytok Ti, hogy ilyet megengedjetek magatoknak?

Előzmény: Lehel kürtje (45)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2005.03.15 0 0 48
Neveltetésem folytán én magam is kokárdás voltam gyermekkorom óta minden márc 15.- én viseltem azt, egészen addig, amíg a FIDESZ nem definiálta magát "kizárólagos polgári"- ként. Azóta nem viseltem egyszer sem, hogy különbözőségem a "FIDESZ-POLGÁROKTÓL" ezzel is kifejezésre juttassam.

De ma, márc. 15.-e van és ismét feltűzöm!
jehu Creative Commons License 2005.03.15 0 0 47
Viszont rengeteg olyan duma volt abból a körből, amely magyarságot próbált méricskélni.
Előzmény: livefast (40)
jehu Creative Commons License 2005.03.15 0 0 46
Hányingert leginkább a hozzád hasonlóktól lehet kapni.
Előzmény: psch (-)
Lehel kürtje Creative Commons License 2005.03.15 0 0 45

Elindult azérta kokárdátlanítás...

Az is röhejes persze, amikor volt pártpolitikusokon hatalmas kokárda fityeg, de az is, ha valakik bemennek a tévébe március 15-ről beszélni, és nincs rajtuk kokárda.

A mai névsor:

Tamás Gáspár Miklós

Bencze György

fitymálták isrendesen március 15-emai jelentőségét.

Amocsok Creative Commons License 2003.03.17 0 0 44
Kapsz egy 0-t.
Remélem még nem késő. Csak most ébredtem.
hamariberkenye Creative Commons License 2003.03.17 0 0 43
Az ebben a gyönyőrű, hogy az említett ügyből ugyan semmit sem voltál képes megérteni/felidézni, ennek ellenére pontosan tudod, hogy a túloldalon vannak az egyszerű emberek..
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 42
psch Creative Commons License 2003.03.17 0 0 41
Szasenyka! Láttad ma Kovácsot a Hiradókban? Mintha már vasárnap lett volna. És mit tesz Isten? Ez a tökfilkó Kokárdát viselt az ünnep utáni napon is! Most mi lesz veletek?
livefast Creative Commons License 2003.03.17 0 0 40
"csak az az igaz keresztény"

a párhuzam ott biceg, hogy nem tudsz idézni olyan kokárdafelhívást, hogy "az az igazi magyar", "csak az az igaz magyar" stb.

Előzmény: PuPu (38)
bubus Creative Commons License 2003.03.17 0 0 39
Én örülök annak ha nemzeti jelképeinket mindkét oldalon tiszteletben tartják.

PinaBubus

PuPu Creative Commons License 2003.03.16 0 0 38
Kivéve, ha azt is kihirdeti, hogy csak az az igaz keresztény, akinek a szobájában augusztusban is feldíszítve áll a karácsonyfa.
Így már érted?
:O)))
Előzmény: enzo62 (34)
alto Creative Commons License 2003.03.16 0 0 37
Igaz,erős kicsit. De illusztrációnak jó.
Előzmény: mindigmorc (23)
Seregek Ura Creative Commons License 2003.03.16 0 0 36
Derék dolog, hogy ilyen konzekvensen tartod magad egy félreértéshez, de sebaj.
Semmi kifogásom az ellen, hogy sajnálkozó mosollyal tekints a világba, s akár rám is. Mindenesetre, mivel készakarva nem kívános megérteni, mi volt a gond a tavalyi 05-e utáni kokárdaviseléssel, úgy gondolom, hogy az ezzel kapcsolatos további eszmecserénknek nincs értelme.
Előzmény: enzo62 (34)
dávidfiú Creative Commons License 2003.03.16 0 0 35
Miért van az az érzésem, hogy te valójában nagyon kevés emberrel vitatkozol, ebben a topicban? ( ha érted mire célzok )
enzo62 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 34
"ez olyasmi, mintha kijelentenénk, hogy az igaz katolikus augusztusban is feldíszítve tartja a nagyszobában a karácsonyfát"
nagyon jó példa!de 1 ilyen kijelentésnél csak a hiszterikus reagálas a nagyobb ökörség:miszerint ez az alak ki akarja sajátitani a karácsonyt!!
IMHO az egyedül helyes reakció a sajnálkozó mosoly.-..
Előzmény: Seregek Ura (31)
flatmaker Creative Commons License 2003.03.16 0 0 33
kedveseim, nem csak baloldali meg jobboldali politizálókból áll az ország
rengeteg ember távol tartja magát a politikától, de büszke a hazájára - velük szemben volt gusztustalan a tavalyi lépés
Seregek Ura Creative Commons License 2003.03.16 0 0 31
enzo, kérlek, magad is tudod, hogy nem erről van szó.
Magyarországon a kokárda egyetlen naphoz, március 15-éhez kötődik. Sem 14-én, sem 16-án nem szokásos viselet.

Nem szolgálja sem a jobb, sem a baloldal eszmerendszerét (még ha bármelyiknek lenne is olyanja), egyszerűen csak a '48-as forradalomra utaló jelkép.

Ha valaki ezt mondja, hogy az igazak viseljék ezt 15-e után is, az egyszerűen meg akarja másítani egy közszeretetnek örvendő jelkép jelentését. Mint annak idején erről már sok topik is beszélt, ez olysmi, mintha kijelentenénk, hogy az igaz katolikus augusztusban is feldíszítve tartja a nagyszobában a karácsonyfát. Pedig az igaz katolikusságnak nem ez az elfogadott ismérve.

Jó érzésű ember március 15-én hordja a kokárdát, aztán szépen elteszi a fiókba egy évre.

Előzmény: enzo62 (30)
enzo62 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 30
Ritka nagy szamárságnak tünt anno,a kokárda kitüzese,mint vállasztási fogás,a Fidesz részéröl..nyugatabbra felszólal az ellenzék vezére és ajkán szánakozó mosolyal,sajnálkozását fejezi ki amiért a kormánypártnak hazafisága bizonyitására szüksége van 1 ilyen eszközre...keletebbre felszólal az ellenzék vezére,pl 1 Vadim Tudor és javasolja a kokárdaviselés kötelezövé tételét...és itt is,ott is közröhejbe fullad 1 ilyen ötlet..
De nem ebben az országban!!itt kitör a balhé:a ballib szerint kisajátitják,sárba tiporják stb a nemzeti jelképet...
Kérdésem: hogy a fészkes fenébe lehet kisajátitani valamit,ami a szivedben lakozik?!?!
Analogiaként:ha gyermekeim fényképét az anyósom(;))is kedveli,kiteszi,akkor én már nem szerethetem ezt a képet?horribile dictu a gyerekeimet is megutálom?!?
Tehát kedveskéim a baloldalon:ezt az önmagában ostoba kezdeményezést pont ti igazoltátok!
Hiszen,ha szerintetek kisajátitható 1 jelkép,felhasználásával meggyalázható,akkor,khmm,talán nincs is annyira közel a szivetekhez...:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!