tulképp nekem sem, pedig elég sok időt eltöltöttem vele. olyan ötleteim voltak, hogy valszeg 23*23-as négyzetekben kell gondolkodni, amiket egy-egy sor ill. oszlop választ el egymástól. gondoltam arra, hogy csak a vízszintes ill. függőleges vonalakat kell figyelembe venni, és miután ezekből 8 van, gondoltam arra, hogy esetleg binárisan kell értelmezni amit a windows karaktertábla alapján betűkre lehet fordítani (2 a 8-on=256). de van néhány jel ami túl sokszor és egymáshoz közel túl sokszor van ahhoz, hogy ezek betűk legyenek. nézgettem a 4 kék szín adatait, hogy valyon miért pont ez a négy szín lett. egyébként azt gondolom, hogy a színekkel kitöltés nem hordoz információt, ahogyan a 23-as négyzeteket elválasztó oszlopok és sorok sem (ez utóbbiban kevésbé vagyok biztos) mindenesetre a föggüleges, víszintes és ferde vonalak össze kombinációjából 2 a 16-on fajta 23-as négyzet lehetne az egész ábrán, de ennél jóval kevesebb van, van néhány ami nagyon gyakran van, szóval biztosan nem véletlenszerű a vonalak elrendezése. de ennél tovább még nem jutottam. a a baj, hogy sokfelé lehetne elindulni, de mindegyik elég hosszadalmasnak látszik. viszont nincs ötletem, hogy hogyan lehetne valamit biztosan kijelenteni vagy legalább kizárni :(
ha még nem tetted volna meg, látogass el a 101.hu-ra. a rejtvény tehát egy kép. és ahogy mondani szokták, ami mögötte van.
ha van ötleted, hogy hogyan lehetne ezzel megbírkózni, kizártál már egy csomó lehetőséget, és nem tudod merre indulj tovább és természetesen satöbbi akkor ide tessék írni, hátha leszünk többen is :)
természetes én még nem fejtettem meg, különben nem nyitottam volna eme topikot :)
adjunk új értelmet a régi mondásnak, miszerint "több szem többet lát"! :)