Sajna én nem vagyok otthon ezekben a definíciókban... Nem tudom meghatározni, hogy mi tartozik ebbe vagy abba a kategóriába. (Egyébként szívesen veszem ha elmagyarázod! :)) Terjedelmét tekintve kb 15 perc. Főcímmel, stáblistával, mindennel együtt. Gondolom nem ez a fő szempont a stílusba sorolásnál, de biztos, hogy nem mellékes. :) Játékfilm-e? Mi a különbség a rövidfilm/kisfilm/játékfilm között? Igazából eddig nem is jutott ez eszembe. Nem egy diáknapos moziról van szó, nem a poénkodás volt a lényeg (bár forgatás közben volt rá példa, hogy a szó szoros értelmében a padlón fetrengtünk a nevetéstől).
A sztori az 1800-as években indul, de maga a történet a XIV. századi Magyarországon játszódik. Két kisgyerek megkéri a nagypapát, hogy mesélje el a "hírvivő" történetét, aki a család legendás őse. Ő hozta a hírt a közeledő török csapatokról a magyar táborba, miután megtalálta a haldokló lovasfutárt.
Nem vígjáték, annyi szent. De ennyit előljáróban. A többit, majd ha kész leszünk a vágással és felkerül netre. ;)
Technikailag nagyon jellemző a sok vágás. Kellett is bele, mert párhuzamosan több szálon fut a sztori, valamint a csatajeleneteknél is több kameraállással dolgoztunk. És teli van közeli képekkel - láttad a Vidocq-ot? ;)
Még egy dolog: Ez igazából tanulmányfilm. Azért készült, hogy kitapasztaljuk miként működik a filmkészítés. Beletanuljon, összeszokjon a csapat, hogy a "nagy" :) produkcióhoz felkészülten foghassunk hozzá. De annyira jól sikerült, hogy mások szerint érdemes megmutatni a nagyközönségnek is. Nem tudom hogy pl a mediawave-en mennyi esélyünk lenne... De mondjuk a Káni filmfesztiválra mindenképpen el szeretnénk jutni. :)
Elméletileg március 20-ára kész kell lennünk a vágással. Ha megvan a film, még készít alá zenét a Kerekes együttes, majd indul a netes világhódítás. :)